Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه مشکل معیشتی مردم بخصوص افراد کم درآمد و کارگران به دلیل بی‌تدبیری‌های گذشته شکل گرفته است، گفت: مشکلات نیروی کار فراتر از تصمیم‌های سیاستی است و نیازمند مشارکت سه قوا برای بهبود وضعیت کارگران و رونق تولید هستیم.

«سید مرتضی افقه» در گفت‌وگو با ایران اکونومیست اظهار داشت: سال‌هاست رهبر معظم انقلاب اسلامی شعارهایی را با عنوان اقتصاد مقاومتی، جهش تولید و رونق تولید مطرح می‌کنند و اگر برای تحقق این شعار اقدام و دست به تولید زده می‌شد، امروز شاهد بهبود وضعیت اقتصاد بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اقتصاد کشور به خاطر تصمیم‌ها و سیاست‌های غلط دولت‌های گذشته با مشکل مواجه شد و زیرساخت‌های لازم برای رونق تولید ایجاد نشده است.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: حل مشکل افراد کم درآمد بخصوص جامعه کارگری که به خاطر بی‌تدبیری‌های گذشته شکل گرفته است، نیازمند برنامه‌های بلندمدت است تا روی سیاست‌های تولید و درآمد اقدام شود.

افقه با بیان اینکه با اقدامات جزیره‌ای مشکلات حل نمی‌شود، گفت: باید به تولید ملی به‌خصوص تولید فقر زدا توجه شود تا از این طریق، زمینه‌های مشکلات افراد کم درآمد در جامعه حل شود.

وی اضافه کرد: دولت‌ها نقش زیادی در رونق تولید دارند، از این رو باید ساختارهای معیوب از بین برود و راهکارهای اساسی راهگشای رفع موانع تولید باشد.

مزد کارگران در چند سال گذشته به‌اندازه نرخ تورم افزایش نیافته بود

این استاد اقتصاد دانشگاه تاکید کرد: دولت باید با اختصاص تسهیلات، معافیت‌ها و تشویق‌های مالیاتی و بیمه‌ای، بخشی از درآمد را صرف کمک به تولید کند و به واحدهای و بنگاه‌های کوچک و متوسط یاری برساند.  

افقه با اشاره به افزایش دستمزد سال ۱۴۰۱ کارگران ابراز داشت: مزد کارگران در چند سال گذشته به‌اندازه نرخ تورم افزایش نیافته بود.

وی گفت: دستمزد تیغ دو لبه است که تعیین آن با حضور جامعه کارگری و کارفرمایی نیاز به‌دقت و ظرافت دارد، در همین راستا دستمزد سال ۱۴۰۱ تعیین شده که از این جهت مطلوب است.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: برای اینکه تولیدکنندگان دچار مشکلاتی از قبیل تعطیلی کارگاه‌ها و تعدیل نیرو نشوند، باید سیاست‌های تشویقی و حمایتی از کارفرماییان انجام شود تا برای نیروی کار درآمد، افزایش بهره‌وری و انگیزه به دنبال داشته باشد؛ ضمن اینکه واحدهای بزرگ به لحاظ سرمایه چون وضعیت خوبی دارند با افزایش دستمزد به مشکل بر نخواهند خورد.

به گفته افقه، اغلب بنگاه‌های تولیدی متوسط و کوچک به علت نداشتن سرمایه‌های زیاد به دنبال کاهش هزینه‌های تولید هستند که باید در این زمینه راهکارهایی اندیشیده شود تا ضمن افزایش تولید از نیروی کار حمایت کنند.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: مجلس شورای اسلامی ، اقتصاد مقاومتی ، دولت

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی اقتصاد مقاومتی دولت رونق تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۰۰۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تکلیف ۲۹ بنگاه اقتصادی در نشست کارگروه تسهیل فارس

پانصد و هفتاد ششمین کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان فارس به ریاست محمد هادی ایمانیه استاندار فارس، دبیری صنعت، معدن و تجارت و دستگاه‌های ذیربط استانی و مدیران عامل بانک‌ها با هدف حل و فصل مشکلات تشکیل و در جهت توسعه فعالیت‌های تولیدی و اقتصادی بنگاه‌های اقتصادی اتخاذ تصمیم شد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس در حاشیه این جلسه گفت: این نشست با طرح موضوعات ۲۸ بنگاه اقتصادی طرح در کمیته تخصصی ذیل کارگروه و تعیین تکلیف یک واحد صنعتی تولید انواع قالب‌های پیشرفته فلزی و با ارائه نظرات کارشناسی در جهت حل مسائل و مشکلات و تولید بیش از پیش این واحد تولیدی موانع برگزار شد که در آن تصمیماتی درباره این مشکلات اتخاذ شد.

حمیدرضا ایزدی اظهار کرد: نشست‌های تخصصی و کارگروه تسهیل استان فارس با نگاه تسهیلگری، بهبود فضای کسب و کار و حمایت از تولید، مشکلات واحد‌های تولیدی را بررسی و حل می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • سرانه درآمد مردم اردبیل افزایش یافته است
  • موانع تولید ۲۴ کارخانه در البرز طی سال گذشته رفع شد
  • ایران هیچ عقب گردی در حوزه اقتصاد و تولید نداشته است
  • تعیین تکلیف ۲۹ بنگاه اقتصادی در نشست کارگروه تسهیل فارس
  • گشتی در اقتصاد جهان | افزایش سود سامسونگ با هوش مصنوعی
  • کارگران ستون فقرات تولید ملی و اقتصاد ایران اسلامی هستند
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • موانع مشارکت مردم‬ استان‬ تهران‬ در امر تولید و اقتصاد رفع شود
  • رفع موانع تولید در مسیر تحقق شعار سال با نگاه مسأله محور
  • تاسیس ۳۱ دانشگاه فرهنگیان مجزا با چه تدبیری انجام می‌شود!