Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-06@21:30:29 GMT

◄ اسقاط قرسوده به ازای واردات حذف می شود؟

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۱۹۹۸۶

◄ اسقاط قرسوده به ازای واردات حذف می شود؟

تین نیوز

بر اساس ماده ۳۰ قانون احکام دائمی ۵ ساله کشور واردکنندگان خودروهای سنگین باری می‌توانند کامیون‌های تا ۳ سال کارکرده را به ازای اسقاط کامیون‌های فرسوده با عوارض گمرکی ۷۵ درصدی به کشور وارد کنند.

بر اساس آمار سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای تا پایان ۱۳۹۹، ۳۶۰ هزار و ۴۰۰ دستگاه کامیون در جاده‌ها تردد داشتند که ۴۶ هزار و ۲۸۳ دستگاه بالای ۴۰ سال عمر دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در یکی دو هفته اخیر برخی واردکنندگان کامیون‌های دست دوم اروپایی اقدام به تجمع در برابر برخی دستگاه‌ها و نهادهای دولتی و حاکمیتی داشته و خواستار تسهیل واردات شده‌اند؛ مهم‌ترین خواسته آنها، حذف «الزام به اسقاط کامیون‌های فرسوده به ازای واردات کامیون‌های تا ۳ سال ساخت» است.

امری که به گفته برخی فعالان صنعت حمل و نقل، بر خلاف اصل و اساس قانون امکان واردات کامیون‌های اروپایی برای نوسازی ناوگان جاده‌ای به شمار می‌رود.

اجرای طرح واردات کامیون‌های دست دوم اروپایی با عمر حداکثر ۳ سال، امسال در حالی وارد سومین سال اجرای خود می‌شود که در طول دو سال گذشته با مشکلات عدیده مواجه بوده است.

هنوز هم سازمان راهداری آمار دقیقی از واردات کامیون‌ها ندارد و اطلاعات و آمار این سازمان با آمار گمرک و پلیس راهوار به عنوان متولی شماره گذاری و پلاک گذاری خودروهای وارداتی متفاوت است.

همچنین به دلیل طولانی شدن روند واردات این کامیون‌ها، در سال گذشته دادستان تهران وارد ماجرا شد و به سازمان راهداری، وزارت صمت، گمرک، بانک مرکزی، سازمان ملی استاندارد، سازمان حفاظت محیط زیست و دیگر دستگاه‌های متولی یا نظارتی واردات کامیون‌ها مهلت داد که تا پایان ۱۴۰۰ مشکلات موجود بر سر ترخیص کامیون‌های وارد شده برطرف شود؛ اما بخشی از این مشکلات همچنان پابرجاست و اولتیماتوم دادستان تهران نیز به اتمام رسیده است.

برخی شنیده‌ها از ورود ۲۵ هزار دستگاه کامیون دست دوم اروپایی به گمرکات کشور حکایت دارد اما آمار ترخیصی ها کمتر از ۱۱ هزار دستگاه و تعداد پلاک گذاری شده‌ها نیز کمتر از ۴ هزار کامیون است. ضمن اینکه زمزمه اصلاح این قانون و افزایش عمر کامیون‌های دست دوم اروپایی از ۳ به ۵ سال شنیده می‌شود که می‌تواند زمینه ترخیص کامیون‌هایی که مدل ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ بوده و در گمرکات مانده‌اند را فراهم کند.

احمد کریمی دبیر کانون سراسری انجمن‌های صنفی کامیونداران در گفت وگو با خبرنگار مهر با تأکید بر اینکه صنف رانندگان به هیچ وجه موافق حذف «اسقاط فرسوده به ازای واردات» نیستند، گفت: ما با ازدیاد کامیون در برابر کمبود بار در سطح کشور مواجهیم و نباید الزام به اسقاط کامیون فرسوده، حذف شود.

وی ادامه داد: روز گذشته نشستی در مجلس با نمایندگان داشتیم و قرار شد الزام به اسقاط کامیون فرسوده، باقی بماند.

کریمی با بیان اینکه سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در مدیریت نوسازی ناوگان باری جاده‌ای با استفاده از واردات کامیون، آنطور که باید و شاید عمل نکرده یادآور شد: این موضوع سبب شد تا تعدادی از نمایندگان به فکر اصلاح قانون باشند؛ ولی نهایتاً به این نتیجه رسیدیم تا از ظرفیت‌های قانونی موجود برای ترخیص کامیون‌های دپو شده در گمرکات به صورت بهینه استفاده شود.

وی تأکید کرد: الزامی نیست که حتماً بلافاصله ۵۰ هزار دستگاه وارد ناوگان شود بلکه باید با خروج هر دستگاه کامیون فرسوده، یک دستگاه کامیون وارداتی به ناوگان اضافه شود؛ در حال حاضر هم کامیون‌های وارداتی آماده ترخیص و پلاک گذاری هستند.

به گفته این فعال صنفی صنعت حمل و نقل، باید واردکنندگان مجاب شوند که اگر خودرویی وارد شد، معادل همان نیز خودروی فرسوده از چرخه خارج شود و همانطور که از اسم طرح پیداست، فرآیند «نوسازی» به معنای واقعی آن اجرا شود.

کریمی تصریح کرد: بر اساس آخرین آماری که دریافت کرده‌ایم، ۱۴ هزار دستگاه وارد شده، ۱۱ هزار دستگاه ترخیص و ۳۵۰۰ دستگاه نیز شماره گذاری شده است.

به گفته دبیر کانون کامیون داران، کامیون‌های اروپایی ای که ترخیص شده‌اند، همه فرآیندهای محیط زیستی، شفاف سازی منشأ ارزی، خدمات پس از فروش، گواهی استاندارد، گواهی اسقاط و دیگر مراحل را طی کرده‌اند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: قانون حمل و نقل گمرک سازمان حفاظت محیط زیست آخرین سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای واردات کامیون دست دوم انجمن های صنفی رانندگان و کامیونداران واردات کامیون ها دست دوم اروپایی سازمان راهداری دستگاه کامیون اسقاط کامیون هزار دستگاه حمل و نقل جاده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۱۹۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضعف‌های زیرساختی و هزینه شدن یارانه برای کالاهای غیراساسی

به گزارش خبرنگار مهر، طرح کالابرگ الکترونیکی از سال قبل اجرا شده و برخی خانوارها به جای استفاده نقدی از یارانه تخصیص داده شده از سوی دولت، مبادرت به خرید ۱۱ قلم کالاهای اساسی شامل برنج، روغن، قند، شکر، حبوبات، مرغ، گوشت قرمز منجمد، شیر، پنیر، ماست، ماکارونی و گوشت مرغ، تعیین شده از سوی انستیتو ایران می‌کنند.

در این خصوص ۲۲۰ هزار فروشگاه، متصل به طرح بوده و افراد با مراجعه به این فروشگاه‌ها که برخی مربوط به فروشگاه‌های زنجیره‌ای و بعضی فروشگاه شخصی هستند خدمات لازم را در خرید این اقلام اساسی ارائه می‌دهند.

در کنار یارانه عمومی و کالابرگ الکترونیکی، طرح «یسنا» (یارانه ویژه زنان باردار و شیرده) نیز از بهمن سال قبل در حال اجرا بوده که ماهانه ۴۰۰ هزار تومان به حساب سرپرستان خانوار در ۸ استان محروم به ازای مادران باردار و شیرده واریز می‌شود.

همچنین در این خصوص باید به یارانه کودکان اشاره کرد که به ازای هر کودک دارای سوءتغذیه در خانوارهای دهک اول تا پنجم مبلغ یک میلیون تومان و فرزندان مربوط به دهک‌های ششم و هفتم ۶۰۰ هزار تومان واریز می‌شود.

البته اقلام دو طرح اخیر با افزودن میوه و سبزیجات ۱۶ قلم است.

همراه با این خدمات جایزه تشویقی دولت که در طرح «فجرانه» ۲۲۰ هزار تومان بوده، به افراد مشمول یارانه اجازه می‌دهد تا به ازای خرید هر یک از ۱۱ کالای تعیین شده، جایزه تشویقی داشته باشند و از هر یک از کالاها خرید مازاد داشته باشند.

اما با وجود تاکید بر خرید ۱۱ قلم کالا به دلیل برخی ضعف‌های زیرساختی سرپرستان برخی خانوار یارانه مربوط به طرح فجرانه یا یسنا را برای خرید سایر اقلام مانند شوینده‌ها هزینه می‌کنند. این امر در فروشگاه‌های شخصی و کوچک متصل به درگاه کالابرگ الکترونیکی رخ می‌دهد و همچنین برخی فروشگاه داران خرد از طرح سوءاستفاده کرده و افراد را مجبور به خرید کالاهای بیشتر می‌کنند.

در این خصوص معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرده، به دلیل اینکه پایش ملی بر روی فروشگاه‌ها آغاز شده است، هم اکنون اجازه نداریم فروشگاه جدیدی را به طرح متصل کنیم.

کد خبر 6096995 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • افزایش ۸۱ درصدی صادرات از پایانه مرزی بیله سوار
  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون‌شهری صادر شد+ سند
  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون‌شهری با عمر کمتر از پنج سال صادر شد
  • صدور مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری دست دوم
  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری صادر شد
  • انتقال۱۵۰ کیلو شیشه با کامیون در کرمان ناکام ماند
  • ضعف‌های زیرساختی و هزینه شدن یارانه برای کالاهای غیراساسی
  • احتمال انتقال ویکتور اوسیمن به چلسی در ازای پول نقد و روملو لوکاکو
  • برخورد پراید با کامیون در محور بروجن به لردگان با دو مصدوم و حادثه دیده
  • تصادف خودروی پژو و کامیون در یاسوج ۳ کشته برجای گذاشت