Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-28@20:49:42 GMT

چرا باید آزمایش مدفوع بدهیم؟

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۲۰۲۰۰

چرا باید آزمایش مدفوع بدهیم؟

به گزارش صدای ایران، مهم‌ترین بیماری‌ها و مشکلات مرتبط با دستگاه گوارش شامل: عفونت‌های گوارشی (ناشی از وجود انگل، ویروس یا باکتری‌ها)، جذب ضعیف مواد مغذی و برخی از انواع سرطان‌ها است.  برای بررسی مدفوع، نمونه مدفوع در یک ظرف تمیز جمع آوری شده و به آزمایشگاه فرستاده می‌شود. اگر می‌خواهید تا در ارتباط با تعریف و تفسیر آزمایش مدفوع بیشتر بدانید، ادامه مطالب را از دست ندهید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

stool exam چیست و چرا انجام می‌شود؟

آزمایش مدفوع روشی است که از طریق آن، باکتری‌هایی را که باعث عفونت در قسمت پایینی دستگاه گوارش می‌شوند را شناسایی می‌کنند. بررسی‌های آزمایشگاهی این روش، بین انواع باکتری‌هایی که باعث بیماری می‌شوند (بیماری زا) و انواع بی‌ضرری که به طور معمول در دستگاه گوارش یافت می‌شوند (فلور طبیعی) تمایز قائل می‌شود. آزمایش مدفوع همچنین مشخص می‌کند که آیا باکتری‌های بیماری زا یافت شده، علت علائم گوارشی (گاستروانتریت) در فرد بیمار هست یا خیر.

باکتری‌های موجود در مدفوع، نمونه‌ای از باکتری‌هایی هستند که در دستگاه گوارش (دستگاه گوارش) وجود دارد. به طور طبیعی، در دستگاه گوارش ارگانیسم‌هایی مانند: باکتری‌ها و قارچ‌های خاصی به نام فلور طبیعی وجود دارند. این ارگانیسم‌ها نقش مهمی در هضم غذا دارند و حضور آنها رشد باکتری‌های بیماری زا را محدود می‌کند.

گاهی اوقات تعادل فلور طبیعی به علت مصرف آنتی بیوتیک‌های مختلف تحت تأثیر قرار می‌گیرد. این داروها رشد فلور طبیعی را مهار کرده و به باکتری کلستریدیوم دیفیسیل که در برابر آنتی بیوتیک مقاوم است، اجازه زنده ماندن و رشد بیش از حد می ‌دهد. وجود این باکتری بیماری زا منجر به علائمی مانند اسهال و درد شکم می‌شود.

هنگامی که فردی غذا یا آب آلوده مصرف می‌کند، باکتری‌های بیماری زا وارد دستگاه گوارش شده و سیستم گوارش فرد را آلوده می‌کنند. نمونه‌هایی از مواد غذایی آلوده که سبب بروز بیماری‌های گوارشی می‌شوند عبارتند از:

تخم مرغ خام یا نیم پز گوشت مرغ یا گوشت قرمز خام شیر پاستوریزه نشده آب تصفیه نشده اگر این علائم را دارید، آزمایش مدفوع بدهید!

در صورت بروز هر یک از علائم زیر، برای بررسی بیشتر از پزشک خود بخواهید stool test را تجویز کند :

ابتلا به اسهال (بیش از دو روز) مدفوع حاوی خون یا مخاط درد یا گرفتگی معده و روده حالت تهوع بروز یبوست (بیش از دو روز) تب بروز علائم گوارش بعد از مسافرت مصرف غذا یا آب آلوده کشت مدفوع چیست؟

کشت مدفوع زمانی انجام می‌شود که در stool test تشخیص داده شده فرد، احتمالا باکتری، ویروس و سایر ارگانیسم‌های بیماری زا در سیستم گوارش موجود است. این آزمایش می‌تواند به کشف عامل ایجاد عفونت در دستگاه گوارش کمک کند. برای انجام این آزمایش، یک نمونه مدفوع را در یک ظرف مخصوص (پلیت) که حاوی مواد مغذی مورد نیاز باکتری‌ها یا موجودات دیگر برای رشد است، قرار می‌دهند. پس از ۲۴ ساعت که ارگانیسم‌ها به اندازه کافی تکثیر شدند، (برای بررسی بیشتر) نمونه را از داخل پلیت به زیر میکروسکوپ می‌برند. زمانی که نوع ارگانیسمی که باعث عفونت شده مشخص شد، پزشک می‌تواند نوع بیماری را تشخیص داده و درمان کند.

آزمایش مدفوع برای تشخیص وجود انگل

این نوع آزمایش زمانی که کودک شما قصد دارد وارد مدرسه شود، درخواست می‌شود. زیرا احتمال ابتلا کودکان به بیماری‌های انگلی بسیار بیشتر از بزرگسالان است و احتمال انتقال آن به افراد دیگر بالا است. اگر کودک اسهال طولانی مدت یا سایر علائم گوارشی را داشته باشد، نمونه مدفوع را برای بررسی وجود انگل و تخم انگل آزمایش می‌کنند.

 اغلب اوقات پزشک در خواست می‌کند که دو یا چند بار نمونه مدفوع را برای شناسایی موفقیت‌آمیز انگل‌ها جمع آوری کنید. اگر هنگام بررسی مدفوع زیر میکروسکوپ، انگل‌ یا تخم انگل مشاهده شود، باید کودک سریعا تحت درمان قرار گرفته و بررسی شود که آیا طی یک ماه اخیر کودک آب یا مواد غذایی آلوده مصرف کرده و یا آلودگی منشا دیگری دارد.

نکاتی که باید قبل از آزمایش مدفوع رعایت کنید

برای بررسی وضعیت گوارشی خود باید نمونه‌ای از مدفوع را برای آزمایش به آزمایشگاه ارسال کنید. برای اینکار می‌توانید جمع آوری نمونه را در آزمایشگاه انجام دهید یا اینکه از متصدی آزمایشگاه یک ظرف مخصوص درب دار (ظرف مخصوص جمع آوری نمونه مدفوع) تحویل بگیرید تا آن را به خانه ببرید و این کار را در خانه انجام دهید. احتمالا یک برچسب حاوی نام، تاریخ و شماره پذیرش شما روی ظرف چسبانده می‌شود.

متصدی آزمایشگاه نحوه جمع آوری نمونه و دستورالعمل‌های لازم را برای انجام stool test به شما خواهد داد. در بیشتر موارد این دستورالعمل‌ها شامل موارد زیر است:

"وسیله‌ای در سرویس بهداشتی قرار دهید تا مدفوع شما جمع شود تا بتوانید مقداری از آن را برداشته و داخل ظرف مخصوص قرار دهید. در صورتی که ظرف جمع آوری نمونه را تحویل نگرفته‌اید، می‌توانید از ظرف پلاستیکی تمیز و خالی استفاده کنید."

از دستان خود برای جمع آوری نمونه استفاده نکنید. متصدی آزمایشگاه برای اینکار یک کاردک کوچک را به شما خواهد داد که بعد از استفاده آن را دور بیندازید. ظرف جمع آوری نمونه را بیش از حد پر نکنید. برای آزمایش فقط باید مقداری از مدفوع را که حاوی لخته خون، قسمت لزج یا آبکی است در ظرف جمع آوری قرار دهید. ظرف را در یک کیسه پلاستیکی در بسته قرار داده و دستان خود را به خوبی با آب و صابون بشویید. در مورد نوع داروهایی که مصرف می‌کنید به پزشک خود اطلاع دهید، زیرا این برخی از داروها می‌توانند بر نتایج آزمایش شما تأثیر بگذارند. نمونه مدفوع نباید با ادرار یا آب آلوده شود. پس از جمع‌آوری مدفوع، باید ظرف حاوی نمونه دو ساعت پس از جمع‌آوری به آزمایشگاه برده شود یا در یک ویال حاوی ماده نگهدارنده، جمع آوری شده و در اسرع وقت به آزمایشگاه منتقل شود. برای نوزادان، نمونه مدفوع معمولاً با یک سواب از رکتوم جمع آوری می شود. 

مثبت شدن آزمایش مدفوع را جدی بگیرید!

اگر نتیجه stool test منفی شد، به این معنی است که وضعیت گوارشی شما مساعد بوده و هیچ میکروب یا باکتری بیماری‌زا در مدفوع شما یافت نشده است.

معنی positive در آزمایش مدفوع، به شما می‌گوید که مدفوع شما آلوده به میکروب، ویروس یا انواع دیگری از باکتری‌های بیماری زا است. پس از کشت مدفوع، جواب آزمایش برای شما مشخص خواهد کرد که ارگانیسم بیماری‌‌زا از کدام نوع است و با چه نوع آنتی بیوتیک می‌توان با آن مبارزه کرد.

نتایج غیر طبیعی در آزمایش مدفوع ممکن است ناشی از موارد زیر باشد:

التهاب روده، مانند کولیت اولسراتیو یا بیماری کرون هموروئید (وریدهای بزرگ و متورم داخل یا خارج از مقعد) پولیپ (رشد توده‌هایی که به دیواره روده بزرگ یا رکتوم متصل است) شقاق مقعد (زخم یا پارگی جزئی در پوشش مقعد) زخم معده عفونت وجود انگل شرایط غیر طبیعی گوارشی، مانند هضم نشدن چربی یا سایر مواد مغذی استفاده از آسپرین یا داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) سرطان

انواع آزمایش مدفوع آزمایش ایمونوشیمیایی مدفوع (FIT): این آزمایش بررسی می‌کند که آیا منشا خونی که در مدفوع یافت شده از قسمت تحتحانی روده‌ است یا خیر. برای انجام این آزمایش تنها یکبار لازم است نمونه مدفوع را جمع آوری کنید. آزمایش خون مخفی مدفوع (FOBT): این آزمایش وجود خون پنهان در مدفوع را بررسی می‌کند. برخلاف آزمایش FIT، FOBT نمی‌تواند منشا خون موجود در مدفوع را تشخیص دهد. برای انجام این آزمایش لازم است سه روز نمونه مدفوع جمع آوری شود. آزمایش DNAمدفوع: نوع جدیدتری از آزمایش مدفوع است و در آن DNA موجود در مدفوع برای تشخیص سرطان کولورکتال بررسی می‌شود. برای انجام این آزمایش یک نمونه مدفوع کفایت می‌کند. آزمایش مدفوع را در منزل به راحتی انجام دهید

چکاپ وضعیت سلامتی فقط شامل آزمایش خون نمی‌شود! لازم است که برای بررسی شرایط بدن‌تان به طور منظم هر ۶ ماه یکبار آزمایش بدهید. stool test را می‌توانید به راحتی در منزل انجام دهید. به صورتی که پس از رزرو نوبت در سایت، متصدی آزمایشگاه ظرف جمع آوری نمونه را همراه با دستورالعمل انجام آزمایش برایتان ارسال می‌کند. پس از جمع آوری نمونه، مسئول مربوطه برای تحویل ظرف جمع آوری به منزل شما آمده و پس از زمان کوتاه، جواب آزمایش در پنل کاربری شما قرار می‌گیرد.

پیشنهاد ما این است که برای انجام آزمایش مدفوع، از خدمات آزمایش در منزل هومکا استفاده کنید. شرکت هومکا با بهره گیری از بهترین متخصصان، خدمات آزمایش در منزل را به همه ساکنین استان تهران، کرج، مشهد، تبریز، اصفهان، شیراز، رشت و اهواز ارائه می‌دهد.برای درخواست آزمایش مدفوع می‌توانید با شماره ۰۲۱۶۷۳۷۱ تماس گرفته یا از طریق مراجعه به وبسایت هومکا به نشانی www.homeca.ir، درخواست خود را ثبت کنید تا در اسرع وقت خدمات آزمایش در منزل شما صورت گیرد.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: آزمایش مدفوع آزمایش در منزل برای انجام این آزمایش باکتری های بیماری زا جمع آوری نمونه متصدی آزمایشگاه دستگاه گوارش نمونه مدفوع آزمایش مدفوع ظرف جمع آوری ارگانیسم ها برای بررسی انجام دهید وجود انگل باکتری ها ظرف مخصوص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۲۰۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت خانگی سبزیجات با مایعی غیر قابل آشامیدنی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از دیلی میل، کشاورزان سالانه ۱۲۸ هزار دلار صرف خرید کود‌های مصنوعی برای رشد محصولات خود می‌کنند. اما ادرار می‌تواند یک جایگزین مقرون به صرفه باشد، زیرا حاوی نیتروژن و فسفر است که برای حفظ و ارتقای رشد محصول ضروری است.

کود گاوی در حال حاضر برای کمک به رشد محصولات زراعی استفاده می‌شود، اما دانشمندان استدلال کرده اند که ادرار آنقدر‌ها متفاوت نیست و می‌تواند جایگزین سازگاری با محیط زیست به جای تخلیه در توالت باشد.

هر فرد به طور متوسط سالانه ۱۳۲ گالن ادرار دفع می‌کند که می‌تواند به ۱۳ پوند کود تبدیل شود.

«دیویانا گراسیا رودریگرز» «Divina Gracia P. Rodriguez» پژوهشگر این طرح می‌گوید: ادرار انسان به اندازه طلا ارزش دارد. به تمام کود‌هایی که تا اکنون از دست داده ایم فکر کنید. زمان آن فرا رسیده است که ما شروع به جمع آوری و استفاده از پسماند خود کنیم.

محققان در حال ساخت سرویس‌های بهداشتی هستند که می‌توانند ادرار را از آب باقیمانده جدا کنند. این شیوه پیش از این در «باهیردار» در اتیوپی آزمایش شده است. پس از جدا شدن از آب، ادرار را می‌توان خشک و به گلوله‌های بی بو و ارزانی تبدیل کرد که می‌تواند در زمین‌های کشاورزی پخش شود تا محصولات را بارور کند.

اگرچه ممکن است این مفهوم برای بیشتر افراد جذاب به نظر نرسد، اما «آن اسپورکلند» «Anne Spurkland» استاد و محقق پزشکی در دانشگاه اسلو این فناوری را کاملا ایمن توصیف می‌کند.

وی می‌گوید راهی برای استفاده از این روش در خانه وجود دارد که یک قسمت ادرار را با ۹ قسمت آب مخلوط کرده و مایع را با آب پاش کوچکی روی خاک سبزیجات اسپری کنید. باکتری‌های خاک، نیتروژن را به واحد‌های سازنده جدیدی تبدیل می‌کنند که گیاهان از آن استفاده می‌کنند.

در حالی که این ایده ممکن است عجیب به نظر برسد، اما محققان دانشگاه میشیگان در مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۰ تایید کردند که کود ادراری را می‌توان بدون ترس از گسترش عفونت‌های مقاوم به آنتی بیوتیک استفاده کرد.

دانشمندان نگران بودند افرادی که کود ادراری به کشاورزان را ارائه می‌دهند ممکن است دچار عفونت‌های دستگاه ادراری (UTIs) و حاوی DNA باکتری باشند. این مطالعه نشان داد که اگر ادرار، تازه مصرف نشده و به مدت ۱۰ ساعت در انکوباتور کهنه شده باشد، ژن‌های مقاوم به آنتی بیوتیک ۹۹ درصد کاهش پیدا می‌کند.

دکتر «کریستا ویگینتون» «Krista Wigginton» یکی دیگر از مجریان این پژوهش می‌گوید: انسان، سالیان سال، ادرار را جمع آوری و از آن به عنوان کود استفاده کرده است، اما پس از اختراع سیستم فاضلاب، این کار متوقف شد.

وی افزود: ما اکنون در تلاشیم تا بفهمیم با این سیستم زیرساختی که داریم، چگونه می‌توانیم در مورد آنچه که وارد سیستم فاضلاب می‌شود متفاوت فکر کنیم و برخی از آن محصولات ارزشمند را قبل از اینکه با هر چیز دیگری مخلوط و رقیق شوند، جذب کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • کشت خانگی سبزیجات با مایعی غیر قابل آشامیدنی
  • ارتباط ویتامین B12 با جوش و آکنه صورت
  • به‌زودی تشخیص سه نوع خطرناک سرطان با یک قطره خون ممکن می‌شود
  • آزمایشگاه‌های تشخیص‌طبی در بین گروه‌های پزشکی دارای کمترین شکایت هستند
  • رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران : آزمایشگاه‌های تشخیص‌طبی در بین گروه‌های پزشکی دارای کمترین شکایت هستند
  • تشخیص چند دقیقه‌ای سرطان با یک قطره خون
  • انجام بیش از ۳۰۰ هزار آزمایش کلرسنجی توسط شرکت آبفای یزد
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو به طبیعت
  • شناسایی ۳ نوع سرطان با یک قطره خون