Web Analytics Made Easy - Statcounter

مردم سودان در پی افزایش قیمت بنزین به ریکشاهای برقی توک توک روی آورده اند.

به گزارش فرارو، محمد سمیر، کارآفرین سودانی، با افتخار شاهد مونتاژ ریکشا‌های رنگارنگ توسط کارگران است، که در این کشور واقع شده در شمال آفریقا منحصر به فرد است، زیرا آن‌ها با برق کار می‌کنند تا با هزینه‌های فزاینده مقابله کنند.

در سودان، وسایل نقلیه سه چرخ - ریکشا‌های توک توک برای مسافران، و سه چرخه‌های موتورسیکلت برای حمل کالا - مدت هاست که یک حمل و نقل محبوب و مقرون به صرفه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در شرایطی که سودان گرفتار یک بحران اقتصادی وخیم شده است که به دلیل ناآرامی‌های سیاسی پس از کودتای نظامی اکتبر گذشته بدتر شده است، هزینه کارکردن موتور‌های بنزینی افزایش یافته است.

مهندس سمیر ۴۴ ساله در کارخانه‌ای در شمال خارطوم گفت: افرادی که از ریکشا‌های سوختی استفاده می‌کنند درد دارند و ارزش چیزی را که ما ارائه می‌دهیم می‌دانند. ما می‌خواهیم راه حل‌هایی ارائه دهیم. برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد در گزارشی در سال ۲۰۲۰ هشدار داد که خودرو‌های دودی که با سوخت بنزین کار می‌کنند، علاوه بر تحریک تغییرات آب و هوایی، باعث آلودگی قابل توجه صدا و هوا می‌شوند.

وی افزود: انتشار گاز‌های گلخانه‌ای از سه چرخ باعث کاهش دید، آسیب به پوشش گیاهی و منجر به بیماری‌های تنفسی در افراد می‌شود.

سمیر می‌گوید خودرو‌های الکتریکی جدید در راستای اهداف توسعه پایدار سازمان ملل هستند: مبارزه با فقر، حفاظت از سلامت و حفاظت از محیط زیست. وی افزود: همچنین صدای بسیار کمتری ایجاد می‌کند.

سمیر برای راه‌اندازی کارخانه‌اش سال‌ها با چالش‌های جدی مواجه بود، اما به محض افتتاح، تجارت پررونق بوده و از سال گذشته بیش از ۱۰۰ دستگاه سه چرخه حمل کالا و ۱۲ ریکشا مسافربری فروخته است.

هزینه سوخت از زمان کودتا در سودان بیش از دو برابر شده است. علاوه بر این، کمبود‌های مکرر سوخت باعث شده تا رانندگان ساعت‌ها بیرون از پمپ بنزین‌ها صف بکشند تا باک خود را پر کنند.

شارژ کامل این سه چرخ‌ها حدود هشت ساعت طول می‌کشد و می‌تواند با سرعت ۸۰ تا ۱۰۰ کیلومتر (۵۰ تا ۶۰ مایل) حرکت کند.

اما در بحبوحه بحران اقتصادی، منابع برق سودان نیز با قطع مکرر آسیب دیده است. در ژانویه، دولت قیمت برق را افزایش داد و خانوار‌ها شاهد افزایش حدود ۵۰۰ درصدی قبوض بودند.

با این حال سمیر گفت که ریکشا‌های برقی هنوز کارآمدتر و ارزان‌تر از جایگزین‌ها هستند. سمیر گفت: هزینه شارژ باتری کمتر از هزینه سوخت است.

سمیر استدلال می‌کند که کارخانه او به سودان کمک می‌کند تا در دنیایی که به سرعت در حال توسعه است، همگام شود. هر چیزی که با سوخت کار می‌کند دیر یا زود با برق جایگزین خواهد شد. ما اکنون این فرصت را داریم که با بقیه دنیا همگام شویم.

منبع: فرارو

کلیدواژه: سودان توک توک خودروی برقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۶۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(عکس) بازار چشم انتظار یک شاسی بلند جدید / قیمت باورنکردنی محصول جدید کیا در ایران

کیا یکی دیگر از کمپانی‌های خودروسازی است که یک محصول تمام برقی پیشرفته را امسال به بازار عرضه خواهد کرد.

به گزارش اقتصادنیوز، بازار عرضه خودرو‌های برقی حسابی در این روز‌ها رونق گرفته است و بسیاری از خودروسازان در حال معرفی و رونمایی از جدیدترین محصولات خود هستند؛ گروه هیوندای هم از قافله خودروسازان عقب نیفتاده و در مورد خودرو‌های برقی مدت هاست که اقدامات بسیاری انجام داده است.

به نظر می‌رسد کمپانی کیا آماده است تا عملکرد تمام برقی مقرون به صرفه‌ای را در جدیدترین محصول خود رهبری کند؛ طبق اعلام مدیرعامل این شرکت خودروسازی، در سال ۲۰۲۴، یک خودرو EV۹ GT جدید به مدل EV۶ GT با عملکرد بالا در خط تولید ملحق خواهد شد.

کیا وعده داده است که EV۹ GT در ژانویه ۲۰۲۵ معرفی شود و رئیس و مدیر عامل کیا درباره جزئیات و مشخصات این محصول به تازگی گفته است: «EV۹ GT شتاب سریع و عملکرد رانندگی پایدار را ارائه خواهد کرد، GT خروجی قدرتمندی خواهد داشت که می‌تواند شاسی بلند تمام الکتریکی را تنها در چهار ثانیه به سرعت ۶۲ مایل در ساعت برساند. EV۹ GT دارای دو موتور با خروجی بالاست که روی یک سیستم تعلیق تقویت‌شده نصب شده‌اند.»

EV۹ از بسته باتری معماری ۸۰۰ ولتی گروه هیوندای استفاده می‌کند و می‌تواند از شارژر‌های سریع DC ۳۵۰ کیلوواتی برای شارژ از ۱۰ درصد (حدود ۲۰ تا ۳۰ مایل) به ۸۰ درصد (حدود ۲۱۵ تا ۲۲۰ مایل) در عرض ۲۴ دقیقه استفاده کند.

همچنین ممکن است این تنها تریم GT در خط تولید تمام الکتریکی کیا نباشد. این شرکت قصد دارد به عرضه انواع تریم GT از مدل‌های EV خود ادامه دهد. همچنین وعده می‌دهد تا با به روز رسانی‌ها و قابلیت‌های OTA بیشتر، راحتی و عملکرد را به حداکثر برساند. همچنین پیشرفت‌های دیگری در فناوری‌های مختلف آن با ذکر معماری نسل بعدی خودرو، رایانه‌های مرکزی با کارایی بالا، نرم‌افزار یکپارچه کنترل‌کننده و موارد دیگر از جمله کمک هوش مصنوعی برای بهره‌وری سوخت در مدل‌های مجهز به ICE انجام خواهد شد.

طبق اطلاعات رسیده این محصول کیا قرار است با قیمتی حدود ۶۶,۸۹۵ یورو به فروش گذاشته شود، رقمی که با نرخ امروز یورو در بازار ارز تهران، حدود ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان باید برای خرید آن هزینه کرد. این در حالیست که مدل‌های قدیمی سراتو و اپتیما؛ پرطرفدارترین محصولات کیا در بین ایرانیان این روز‌ها با قیمتی حدود ۴ تا ۵ میلیارد تومان در بازار خرید و فروش می‌شوند و در صورت واردات این خودرو به کشور باید منتظر فروش آن با قیمتی نجومی باشد.

دیگر خبرها

  • پای ربات‌ها به پمپ بنزین رسید
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • پمپ بنزین ابوظبی رباتیک شد
  • کارت سوخت در بازار سیاه
  • (عکس) بازار چشم انتظار یک شاسی بلند جدید / قیمت باورنکردنی محصول جدید کیا در ایران
  • استفاده از خودروهای برقی، دوگانه سوز و هیبریدی راهکار برون رفت از بحران ناترازی بنزین 
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • کاهش سهمیه سوخت تراکتورداران مهمترین دغدغه کشاورزان اسدآبادی
  • ایمنی بالای خودروهای دوگانه‌سوز با سوخت CNG با وجود تخریب‌های مافیای بنزین
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور