Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-05@03:15:47 GMT

کمبود جمعیت در ساوه و زرندیه خود را نشان داده است

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۴۹۵۷۹

کمبود جمعیت در ساوه و زرندیه خود را نشان داده است

 به گزارش خبرگزاری فارس از ساوه، محمود کریمی شامگاه شنبه در نشستی با خبرنگاران به مناسبت هفته سلامت که با شعار «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» برگزار شد، اظهار کرد: رویکرد سازمان جهانی فراهم کردن سلامت برای همه مردم جهان بدور از رنگ و نژاد و مذهب و ملیت است تا همه افراد از حداقل امکانات به آسانی برخوردار باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در سال‌جاری به دلیل شیوع کرونا دنیا به سمت کوچک شدن پیش رفت و شیوع بیماری‌هایی مثل ابولا و جنون گاوی نیز بیانگر تغییرات زیست محیطی با دست کاری‌های بشر برای توسعه‌های اقتصادی در محیط زیست در بوجود آمدن این بیماری‌ها بود که باعث شد شعار امسال « سیاره ما سلامت ما» نامگذاری شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه سالانه حدود ۱۳ میلیون نفر به دلیل عوامل ناشی از مشکلات زیست محیطی فوت می‌کنند، ادامه داد: در دنیای امروز هر فردی می‌تواند در کمترین زمان بیماری را به نقطه دیگری منتقل کند لذا آگاهی بخشی به مردم و عدالت در سلامت گام بلندی در حفظ سلامت بشر خواهد داشت.

کریمی در ادامه افزود: بر اساس شعارهای هفته سلامت برنامه‌های متنوعی از جمله دیدار و نشست با سمن‌ها، تقدیر از صنایع با انرژی پاک و تولید محصولات پاک پیش بینی شده و جوانی جمعیت و مشوق‌های افزایش جمعیت بعنوان دغدغه و تاکید مقام معظم رهبری در دستور کار قرار دارد.

وی با بیان اینکه ایران از سال ۸۵ وارد پنجره جمعیتی شده است، تصریح کرد: از سال ۸۵ به مدت چهار دهه فرصت داریم تا جمعیت فعال سنی که بین ۱۵ تا ۶۵ سال است را برای توسعه اقتصادی و اجتماعی تقویت کنیم و از این فرصت طلایی برای ایجاد زیرساخت‌ها بهره ببریم.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی ساوه تصریح کرد: همه کشورهای توسعه یافته به جز چند کشور از این فرصت طلایی بهره بردند و امروز پیشرفت اقتصادی این کشورها در جهان زبانزد است.

کریمی با بیان اینکه برخی شهرها و استان‌ها مثل ساوه و استان مرکزی دچار کمبود جمعیت هستند، گفت: کمبود جمعیت در استان خصوصا در ساوه و زرندیه خود را نشان داده است و امروز کمبود نیروی کار و نسل جوان ناشی از همین امر است.

وی افزود: مسائل مرتبط با سلامت جامعه معمولا دیر بازده است و تبعاتش یک یا دو دهه بعد خود را نشان می‌دهد لذا اگر پیش بینی مناسبی در این خصوص داشته باشیم و رسانه‌ها بعنوان چشمان بینای جامعه در این زمینه مطالبه گری کنند مشکلات احصا و دستگاه‌ها بر صدد رفع آن بر می‌آیند.

آخرین وضعیت اجرای طرح بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی

سرپرست دانشکده علوم پزشکی ساوه  با اشاره به آخرین وضعیت اجرای طرح بیمارستان ۲۵۰ تخت خوابی گفت: این طرح در سال ۹۸ ردیف بودجه دریافت کرد اما متاسفانه رقم قابل توجهی تخصیص نیافته اما در سال جاری ۴۹ میلیارد اعتبار پیش بینی شده که کافی نیست و امیدواریم با سفر رییس جمهور به استان مرکزی این عقب ماندگی جبران شود.

کریمی عنوان کرد: اگر با شرایط جاری بخواهیم این طرح به اتمام برسد حداقل ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است اما در صورت طولانی شدن فرآیند ساخت و با توجه به تورم سالیانه و افزایش قیمت مصالح، بازهم باید منتظر تبعات کندی پروژه باشیم.

به گفته وی نگرانی در خصوص تجهیز بیمارستان وجود ندارد چراکه وزارت بهداشت قول مساعدت در خصوص تامین تجهیزات را داده است.

 کریمی با بیان اینکه بعد از انقلاب تنها ساوه است که هیچ بیمارستان دولتی برایش ساخته نشده است، گفت: صحبت‌های زیادی با تعدادی از خیرین انجام شده و آنان نیز قول مساعد داده‌اند که در صورت پیشرفت فیزیکی کار کمک‌هایی را برای پیشبرد کار تزریق خواهند کرد.

استان مرکزی در کاهش نرخ باروری جز استان‌های رده بالاست 

مدیر گروه سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی نیز در این نشست با اشاره به کاهش نرخ باروری در سالهای قبل گفت: استان مرکزی در کاهش نرخ باروری جز استان‌های رده بالاست و تلاش ما در سال ۱۴۰۰ این بود که به یک روند ایستایی در خصوص کنترل کاهش جمعیت برسیم.

رقیه خرم افزود: میزان موالید از سال ۹۳ تا ۱۴۰۰ نزولی بوده بطوری که از بیش از ۵۲۰۰ تولد در سال ۹۳ به حدود ۳۴۰۰ تولد در سال ۹۹ رسیدیم اما در سال قبل با مشاوره‌ها و برنامه ریزی‌های صورت گرفته این روند نزولی متوقف و میزان موالید با رشد اندکی نسبت به سال قبل به ۳۴۴۳ مورد رسید.

وی نرخ باروری در شهرستان ساوه را ۱.۶ عنوان کرد و اظهار کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد روند ازدواج نیز در دو سال اخیر کمی رشد داشته و دانشکده علوم پزشکی نیز در طی چند سال اخیر پوشش خدمات هنگام ازدواج را به بالای صد درصد رسانده و در این زمینه اقدامات خوبی انجام داده است.

مدیر گروه سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی با اشاره به پیش بینی مرکز درمان ناباروری سطح دو با اعتباری در حدود ۱۴ میلیارد در ساوه گفت: فضای فیزیکی این مجموعه در ساوه دیده شده و با موافقت وزارت بهداشت این مرکز راه اندازی خواهد شد.

خدمات درمان ناباروری تحت پوشش بیمه پایه قرار می‌گیرد

وی تصریح کرد: خدمات درمان ناباروری تحت پوشش بیمه پایه قرار می‌گیرد و به زوجینی که در این زمینه اقدام کنند تسهیلاتی نیز در نظر گرفته خواهد شد که در این خصوص سال گذشته به 30 زوج تسهیلات مربوطه پرداخت شد.

وی با بیان اینکه در شهرستان ساوه همه اتاق های زایمان تک نفره بوده و امکان حضور همراه فراهم شده است : بیان کرد: در سالیان اخیر دانشکده علوم پزشکی ساوه هیچ موردی از مرگ مادر را نداشته است و شاخص‌های سلامت نوزادی را ارتقا داده که باعث تقدیر توسط وزارتخانه شده است.

گفتنی است در این جلسه اهالی رسانه به بیان برخی دغدغه‌های خانواده‌ها در خصوص بحث فرزند آوری پرداخته و در خصوص قوانین تصویب شده در این خصوص به بحث و تبادل نظر پرداختند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: محیط زیست آلودگی كاهش جمعيت مشوق هاي افزايش جمعيت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۹۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت

  به گزارش­ خبرگزاری صدا و سیما­؛ ­ماما‌های عضو هیئت مدیره نظام پزشکی‌های سراسر کشور در مراسمی که با حضور رئیس و اعضای هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی برگزار شد، بیانیه‌ای را صادر کردند. در این بیانیه آمده است: حرفه مامایی یکی از قدیمی­­ ترین­­ رشته‌های گروه پزشکی است که همواره در ارتقای سلامت زنان، کودکان و سلامت خانواده نقش ویژه­ای­داشته است. امروز که کشور شاهد چالش‌های جمعیتی ناشی از کاهش نرخ باروری است و تغییرات اقلیمی و محیط زیستی از یکسو و ظرفیت‌های تکنولوژی و هوش مصنوعی از سوی دیگر سلامت جامعه را تحت تأثیر قرار داده است، ضرورت دارد تا تغییر نگرش اساسی در مسئولین نظام سلامت و سازمان‌های مختلف جهت بهره­ ­مندی­ ­فراگیر خانواده‌ها به خصوص زنان باردار از خدمات با کیفیت مامایی و سلامت باروری صورت پذیرد تا بتوان با تبیین نقش­­ ماماها­­ در نظام سلامت برای دستیابی به اهداف قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گام‌های اساسی برداشت. لزوم توجه به سلامت نسل آینده و حل بحران‌هایی نظیر کاهش ازدواج، کاهش نرخ باروری و افزایش سزارین و عوارض ناشی از آن در مادران و کودکان ایجاب می‌نماید تا همگام با کشور‌های پیشرفته جهان، جایگاه و استقلال حرفه‌ای ­ماماه­ای­ کشور مورد توجه قرار گیرد. در این راستا جامعه مامایی کشور مصرانه خواستار رفع چالش‌های ذیل است تا بتواند با فراغ بال در خدمت نظام سلامت و زنان و نوزادان کشور باشد: - اصلاح نظام پرداخت در زایشگاه‌ها و پرداخت تعرفه زایمانی به­­ ماماهای­­ عامل زایمان در مراکز دولتی فاقد متخصص زنان - ⁠پرداخت ۳۰ درصد از تعرفه زایمان به­­ ماماهای­­ عامل زایمان در مراکزی که متخصص زنان حضور دارد و زایمان توسط­­ ماما­ ­انجام می‌شود. - ⁠پرداخت تعرفه‌های خدمات غیر زایمانی در حین­ لیبر - استاندارد سازی نیروی انسانی­­ ماما­­ برای حمایت و تکریم مادر باردار در حین­ لیبر­، زایمان و بهره­ ­مندی­­ تمامی مادران از مراقبت نفر به نفر مامایی در حین زایمان - فراهم شدن امکان حضور­ ­ماما­­ همراه (حسب درخواست مادر) در تمامی مراکز زایشگاهی دولتی و خصوصی - اجرای ماده ۴۵ قانون جوانی جمعیت جهت پوشش کامل بیمه‌ای خدمات مامایی (دارو، ­پارکلینیک) توسط بیمه‌های پایه و تکمیلی بالاخص بیمه تأمین اجتماعی. در پایان پیشنهاد می‌شود تا جهت نیل به اهداف قانون جوانی جمعیت و بهبود کیفی خدمات سلامت باروری و سلامت مادر و نوزاد، ساختار تشکیلاتی مامایی به اداره کل مامایی و سلامت باروری در حوزه ستادی وزارت بهداشت ارتقا یابد.

دیگر خبرها

  • کاروان سلامت هلال احمر تالش در روستاهای بخش مرکزی تالش اجرا شد
  • همکاری ۲۰۰داوطلب هلال احمر زنجان در نذر سلامت
  • خواص شگفت‌انگیز این میوه برای سلامت قلب
  • بند قانون جوانی جمعیت به دلیل کمبود ماما اجرا نمی شود
  • ۹۰۰۰ کمبود ماما در مقابل ۳۰۰ مجوز استخدام
  • افشین قطبی شدیدا دلخور و به حضور در تیم ملی واکنش نشان داد
  • این علائم نشان دهنده کمبود ویتامین B۱ است
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت
  • توزیع داروی افسردگی ترازدون پس از تایید سلامت محموله‌های وارداتی جهت رفع کمبود
  • شناسایی ۳۳ مورد سه قلوزایی در لرستان