Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@02:23:53 GMT

آمریکا به تایوان برای خرید سلاح فشار می‌آورد

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۵۰۶۶۵

آمریکا به تایوان برای خرید سلاح فشار می‌آورد

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نوشت: این سلاح‌ها به ارتش کوچک تایوان کمک می‌کنند تا تهاجم دریایی چین را دفع کند و این‌ها تسلیحاتی که برای جنگ‌های متعارف طراحی شده باشند، نیستند.

کارزار آمریکا برای شکل دادن به توان دفاعی تایوان، از زمان حمله روسیه به اوکراین که اواخر فوریه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه دستور آن را صادر کرد، به شدت افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقامات آمریکایی در حال بررسی مجدد توانایی‌های ارتش تایوان هستند تا مشخص کنند آیا ارتش تایوان می‌تواند با تهاجم مقابله کند؛ کاری که نیرو‌های اوکراینی انجام دادند.

سای اینگ ون، رئیس تایوان در تلاش است ارتش را به سمت جنگ نامتقارن سوق دهد. او در جهت خرید تعداد زیادی سلاح متحرک و کشنده حرکت کرده که هدف قرار دادن و مقابله با آن‌ها دشوار است.اما مقامات آمریکایی بر خلاف برخی از مقامات دفاعی تایوانی معتقدند تسلیحات خاصی که وزارت دفاع تایوان سعی کرده، سفارش دهد برای مثال بالگرد (MH-۶۰R Seahawk) ساخت لاکهید مارتین، برای جنگ علیه ارتش چین مناسب نیستند.

مقامات آمریکایی به همتایان تایوانی خود هشدار داده اند وزارت امور خارجه آمریکا چنین درخواست‌هایی را رد خواهد کرد. این مقامات آمریکایی همچنین به سازندگان تسلیحات آمریکایی گفته اند که از پذیرش درخواست آژانس‌های آمریکایی برای تأیید سفارش‌های تایوانی برای برخی تسلیحات خودداری کنند. فرآیند تامین تدارکات پیچیده است و بسیاری از طرف‌ها در آن دخیل هستند.

اعمال فشار دولت بایدن، تلاش‌های مشابه مقامات دولت ترامپ و اوباما را گسترش می‌دهد و تسریع می‌کند. مقامات و قانونگذاران دموکرات و جمهوریخواه می‌گویند یکی از درس‌های جنگ اوکراین این است که آمریکا باید به تبدیل شدن تایوان به یک «خارپشت» کمک کند تا از حملات احتمالی چین جلوگیری کند.

مقامات وزارت امور خارجه و پنتاگون در مذاکرات با دولت تایوان مشارکت داشته اند. قانونگذاران و دستیاران کنگره پیام‌های مشابهی ارائه کرده اند. دولت بایدن همچنین یک هیئت دو حزبی متشکل از پنج مقام ارشد سابق امنیت ملی را اوایل مارس به تایوان فرستاد تا با خانم تسای و دیگر مقامات درباره راهبرد دفاعی، تهیه تسلیحات و سایر موارد گفتگو کنند.

یکی از مقامات وزارت امور خارجه آمریکا گفت گفتگو‌ها با تایوان در مورد تسلیحات در اوایل دولت بایدن انجام شد و هر دو دولت اکنون در حال بررسی درس‌های آموخته شده از جنگ اوکراین هستند.

قانون روابط تایوان در سال ۱۹۷۹، دولت آمریکا را موظف می‌کند تجهیزات دفاعی را در اختیار تایوان قرار دهد. از آن زمان، هر دولتی در آمریکا، سیاست «ابهام راهبردی» را در مورد مسئله مداخله نظامی حفظ کرده است، به این معنی که دولت‌ها به صراحت نگفته اند که آیا در صورت حمله چین، ارتش آمریکا از تایوان دفاع خواهد کرد یا خیر.

عرضه مجدد تسلیحات به تایوان می‌تواند برای آمریکا و متحدانش دشوارتر از اوکراین باشد. در نتیجه، برخی از مقامات به فکر ذخیره مقادیر زیادی مهمات در تایوان هستند. وزارت امور خارجه آمریکا سال ۲۰۱۹ مجوز فروش ۲.۲ میلیارد دلاری سلاح به تایوان را صادر کرد که شامل ۱۰۸ تانک M۱A۲ آبرامز بود. برخی از مقامات آمریکایی در آن زمان به طور خصوصی از این فروش انتقاد کردند. این مقامات آمریکایی گفتند اگر نیرو‌های چینی در تهاجم به اندازه کافی پیشروی کنند که تایوان مجبور به استفاده از تانک شود، احتمالاً این جزیره محکوم به فنا خواهد بود.

بسیاری از سفارشات اخیر تایوان در راستای راهبرد نامتقارن بوده است. اما برخی از مقامات تایوانی همچنان به مقامات آمریکایی در مورد درخواست تجهیزات گران قیمت و معمولی مانند تانک‌های آبرامز فشار می‌آورند. چندین کارشناس دفاعی در تایوان این استدلال را مطرح می‌کنند که این جزیره به منظور آماده شدن برای سناریو‌های جنگی مختلف که شامل چین می‌شود به سامانه‌های سنتی نیاز دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تنش چین و تایوان دولت آمریکا تسلیحات آمریکایی وزارت امور خارجه مقامات آمریکایی برخی از مقامات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۰۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی

همشهری آنلاین - گروه سیاسی: آمریکا و اروپا در جریان حمله هوایی رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و پاسخ ایران به این حمله، به دنبال تحریم‌های اقتصادی شدیدتری علیه ایران برآمده‌اند. این اقدام ناعادلانه تشدید فشارها بر متحدان ایران را هم دنبال می‌کند و از این طریق به دنبال منزوی ساختن ایران در روابط اقتصادی خود با کشورهای شرق و جنوب شرق آسیاست. در بخشی از این حرکت مرموزانه، کاخ سفید با ادعای وساطت نفتی مالزی در فروش نفت ایران به چین، در پی بر هم زدن روابط این کشورهای آسیایی برآمده است.

مالزی در مواضع ضد اسرائیلی به‌ویژه در جریان جنگ اخیر حماس و رژیم صهیونیستی نقش پررنگی از خود نشان داده است. تنها یک روز پس از حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر، وزارت خارجه مالزی بیانیه‌ای منتشر کرد که در آن از دولت اسرائیل به عنوان «دولت آپارتاید» یاد کرد که فلسطینی‌ها را تحت «اشغال، محاصره و رنج طولانی‌مدت غیرقانونی» قرار می‌دهد.

ایران در حال حاضر سومین شریک تجاری بزرگ مالزی در خاورمیانه پس از امارات متحده عربی و عربستان سعودی است. مهمتر از آن، مالزی مدت‌هاست که یکی از معدود کشورهایی است که شهروندان ایرانی می‌توانند بدون ویزا به این کشور سفر کنند، شرایطی که اقامت حدود ۲۰۰ هزار ایرانی از جمله صاحبان مشاغل، گردشگران و دانشجویان دانشگاه‌های انگلیسی زبان در این کشور را رقم زده است.

در موج فشارهای اروپایی برای تحریم سپاه پاسداران، گزارش‌های مشابه مدعی نفوذ سپاه پاسداران به تمام حوزه جنوب شرق آسیا شدند و به فضاسازی‌ها در این خصوص دامن زدند.

اندیشکده واشنگتن با طرح این موضع ضدایرانی که «مالزی محیطی مناسب برای فروش غیرقانونی نفت ایران است و تهران را قادر می‌سازد تا از تحریم‌های آمریکا فرار کند»، مدعی شد «مالزی با برچسب‌گذاری مبدأ محموله‌ها به‌نام کشور طرف سوم مانند عمان، امارات و خود مالزی، مبدأ محموله را پنهان می‌کند. به طور مشخص، چین در نوامبر ۲۰۲۳ رکورد واردات ۱.۲ میلیون بشکه در روز نفت از کوالالامپور را ثبت کرد که دو برابر مقدار نفتی است که مالزی تولید می‌کرد (حدود ۶۰۰ هزار بشکه در روز). در همین حال، صادرات ماهانه نفت ایران - که ۹۱ درصد آن به چین می‌رود - در اوت گذشته (مردادماه ۱۴۰۲) به بالاترین حد تخمین زده شده در پنج سال گذشته رسید.»

ایالات متحده بارها به دنبال محدود کردن روابط رو به رشد کوالالامپور با ایران از طریق تحریم نهادهای مختلف مستقر در مالزی بوده است. در فوریه ۲۰۲۳، وزارت خزانه‌داری سه شرکت در مالزی و سنگاپور را به تسهیل فروش و حمل میلیون‌ها دلار نفت و مواد پتروشیمی از طرف یک شرکت با ارتباطات شناخته شده با ایران متهم کرد. در ماه دسامبر، چهار شرکت دیگر در مالزی و یک شرکت در اندونزی به دلیل مشارکت در تسهیل برنامه هواپیماهای بدون سرنشین ایران تحریم شدند.

موسسه واشنگتن درباره اقدامات خصمانه آمریکا در تشدید فشارها بر ایران و درگیر کردن مالزی در این مسئله نوشته است «در مورد اقدامات کوالالامپور علیه اسرائیل و در حمایت از حماس، دولت بایدن تاکنون اقدامات خود در این زمینه را محدود به اخطارهای دیپلماتیک وزارت خارجه ایالات متحده و احضار سفیر مالزی در واشنگتن کرده است. ایالات متحده بیشترین توجه خود را معطوف به اقدامات تنبیهی و پیشدستانه در نقاطی کرده است که تصمیمات مالزی به‌طور مستقیم اهداف ایالات متحده را تهدید می‌کند، مانند تسهیل فروش غیرقانونی نفت ایران و ایجاد فضای مناسب برای فرار از تحریم‌ها.»

کد خبر 847278 برچسب‌ها ایران و آمریکا خبر ویژه ایران و مالزی

دیگر خبرها

  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  • برنامه بایدن برای مقابله با جنبش دانشجویی حامی فلسطین چیست؟
  • ببینید | اولین واکنش معاون ابراهیم رئیسی به خبر فشار دولت بر شرکت‌های اقتصاد دیجیتال
  • ادعای فعالیت نظامی چین در تنگه تایوان پس از پایان سفر بلینکن
  • تایوان: ۲۲ هواپیمای چینی حریم ما را نقض کردند
  • نظرسنجی هاروارد چگونه تعبیر شد؟/ عواقب اصرار بر جنایت
  • ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی
  • کنعانی: مقامات آمریکا شایستگی اخلاقی اظهارنظر درباره حقوق بشر را ندارند
  • مقامات آمریکایی شایستگی اخلاقی اظهارنظر در خصوص حقوق‌بشر را ندارند
  • وانگ یی: روابط پکن-واشنگتن رو به ثبات است/ بلینکن: آمریکا از استقلال تایوان حمایت نمی‌کند