Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر روابط عمومی صندوق توسعه ملی در واکنش به نامه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران مبنی بر رفع مشکل بازپرداخت‌های معوق تسهیلات گیرندگان ارزی از محل منابع صندوق توسعه ملی اعلام کرد: ارایه پیشنهاد‌های غیرکارشناسی منجر به سقوط ارزش دارایی‌های صندوق می‌شود.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علیرضا کنگرلو در واکنش به نامه صادر شده‌ی مورخ ۱۷ اردیهشت ۱۴۰۱ از سوی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران مبنی بر ارایه راهکار‌های پیشنهادی اتاق بازرگانی برای رفع مشکل بازپرداخت‌های معوق تسهیلات گیرندگان ارزی، اعلام کرد: در خصوص پیشنهاد بازپرداخت اقساط ارزی با نرخ ۴۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۰۰۰ ریال؛ مشخص است که عملیاتی شدن پیشنهاد باز پرداخت ریالی تسهیلات اعطایی صندوق توسعه ملی به متقاضیان آن هم با نرخ ۴۲۰۰۰ ریالی، صرفا موجب کاهش دارایی‌ها و منابع ارزی کشور و سهم نسل‌های آینده خواهد شد و بدیهی است با عنایت به اعلام نظر صریح مقام معظم رهبری و تاکیدات مکرر ایشان درخصوص حفظ منابع ارزی صندوق توسعه ملی که نمونه آن را در اعلام موافقت معظم له در سال ۱۳۹۹ با بازپرداخت ریالی صرفا به نرخ بازار (ETS) مشاهده کردیم، پیشنهاد مذکور مغایر منویات ایشان بوده و قابلیت اجرا ندارد.

مدیر حوزه ریاست، روابط عمومی، امور مجلس صندوق توسعه ملی، همچنین افزود: تحلیل صورت گرفته در پیشنهاد اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران علاوه بر خطا‌های آماری در بخش چارچوب و جامعه‌ی مورد بررسی، از جامعیت لازم برخوردار نبوده و مشکلات تعداد محدودی از متقاضیان را به کل جامعه آماری صندوق تعمیم داده است.


۷۳ درصد مطالبات صندوق توسعه ملی مربوط به بخش نفت و گاز و پتروشیمی و نیروگاه‌ها است


علیرضا کنگرلو اضافه کرد: طبق بررسی‌های به عمل آمده از صورت‌های مالی حسابرسی شده و اطلاعات دریافتی از دستگاه‌های ذی ربط، برخی از طرح‌های یاد شده در گزارش اتاق بازرگانی دارای درآمد ارزی مناسب برای بازپرداخت اقساط هستند و امکان بازپرداخت ارزی نیز برای این جامعه فراهم بوده و هست.

لازم به ذکر است عمده مطالبات صندوق (حدود ۷۳ درصد) مربوط به بخش نفت و گاز و پتروشیمی و نیروگاه‌ها است که بخش نفت و گاز و پتروشیمی با توجه به صادرات محور بودن، از توانایی مکفی برای بازپرداخت اقساط برخوردارند؛ لذا به نظر می‌رسد جامعه آماری انتخاب شده از سوی اتاق بازرگانی صحیح نبوده و نتایج حاصل از آن نیز دارای ابهام است.

وی هدف از تشکیل صندوق توسعه ملی را تبدیل بخشی از عواید ناشی از فروش نفت خام و گاز طبیعی و میعانات گازی به ثروت‌های ماندگار، مولد و سرمایه‌های زاینده اقتصادی و نیز حفظ سهم نسل‌های آینده از منابع نفت خام و گاز طبیعی عنوان و تصریح کرد: بر اساس وظیفه قانونی، در تمام تصمیم‌گیری به ویژه مسائل مربوط به منابع صندوق توسعه ملی، اولویت اول باید حفظ و افزایش منابع صندوق باشد.


پیشنهاد اتاق بازرگانی برای وام‌های ریالی نیز قابلیت اجرایی ندارد


مدیر روابط عمومی صندوق توسعه ملی با بیان اینکه نفت یک سرمایه ملی و متعلق به همه‌ی نسل‌های این سرزمین عزیز بوده و وجوه حاصل از فروش نفت، درآمد نیست بلکه واگذاری دارایی محسوب می‌شود، یادآور شد: منطقی است که منابع حاصل از دارایی واگذار شده، به یک دارایی مولد دیگر تبدیل شود؛ ولی اجرایی شدن پیشنهاد اتاق بازرگانی تنها سبب از بین رفتن قسمت بزرگی از دارایی ارزی صندوق توسعه ملی خواهد شد. از طرفی، تبدیل منابع ارزی صندوق توسعه ملی به ریال یکی از مشکلات ناشی از الگوی فعلی بهره‌برداری از درآمد‌های نفتی است که منشاء بروز تورم و بیماری هلندی بوده و باید از تبدیل هرچه بیشتر وجوه ارزی صندوق توسعه ملی به ریال و تزریق آن به اقتصاد کشور جلوگیری شود.

وی اضافه کرد: پیشنهاد اتاق بازرگانی، برای وام‌های ریالی نیز قابلیت اجرایی ندارد چرا که هیچ بانکی حاضر نیست منابع ریالی خود را با کمترین نرخ سود در برابر تورم جاری کشور و برای بازه زمانی بیش از ۱۰ ساله تخصیص دهد، بنابراین چطور برای منابع ارزی صندوق توسعه ملی که دارای ارزش بیشتری است چنین پیشنهادی اتخاذ شده، در حالی که بر اساس واقعیت موجود اقتصاد کشور، مبلغی بیش از ۶ برابر نرخ پیشنهادی است.

به گفته وی، مبنای محاسبه دوران بازپرداخت ۴ ساله برای همه طرح‌ها نیز مشخص نیست؛ و باید در هنگام تهیه طرح توجیه فنی، اقتصادی و مالی طرح پیش‌بینی و متناسب با آن شاخص‌های بازده طرح نیز محاسبه شود و برخورد یکسان با همه طرح‌های صنعتی با دوره تأمین مالی یکسان دور از واقعیت‌های موجود است.


وزارت نیرو و بانک مرکزی مسئول اصلی معوقات بانکی نیروگاه‌ها است


مدیر روابط عمومی صندوق توسعه ملی، در خصوص گزارش رئیس اتاق بازرگانی مبنی بر عدم توانایی نیروگاه‌ها در بازپرداخت تسهیلات ارزی، به طرح سوالی پرداخت و گفت: اگر بر اساس ادعای رئیس اتاق، بانک مرکزی ج. ا. ایران به تعهد خود بابت فروش دلار در برابر ریال به نرخ دولتی به نیروگاه‌ها برای بازپرداخت تسهیلات صندوق توسعه ملی عمل نکرده و وزارت نیرو نیز حاضر به همراهی با نیروگاه‌ها نیست (در خصوص اصلاح نرخ و دوره خرید تضمینی برق)؛ پس چرا از صندوق توسعه ملی انتظار می‌رود که تسهیلات ارزی خود را با نازلترین نرخ تبدیل (۴.۲۰۰ تومان!) و به ریال از تسهیلات‌گیرندگان دریافت کند در حالی که دلیل اصلی موافقت صندوق با اعطای تسهیلات به نیروگاه‌ها در آن زمان، تعهدنامه کتبی بانک مرکزی و وزارت نیرو بوده و اگر این تعهدنامه در آن زمان صادر نمی‌شد، شاید الان شاهد این معوقات نبودیم.


ارایه پیشنهاد‌های غیرکارشناسی منجر به سقوط ارزش دارایی‌های صندوق توسعه ملی می‌شود


علیرضا کنگرلو در ادامه گفت: در صورت موافقت با پیشنهاد اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، در عمل با تبدیل بخش بزرگی از منابع ارزی صندوق توسعه ملی به ریال در قالب بازپرداخت تسهیلات اخذ شده پیشین، ارزش دارایی‌های صندوق در چند سال آینده به شدت سقوط خواهد کرد و باتوجه به کاهش ارزش ریال در مقابل سایر ارز‌ها در طی سالیان گذشته نتیجه اجرای پیشنهاد فوق، تبدیل منابع ارزی صندوق به ریال با نرخ دلار ۴ هزار تومانی، و از بین رفتن منابع ارزی صندوق توسعه ملی در طول زمان خواهد بود که با رسالت اساسی صندوق، مبنی بر صیانت از سهم نسل‌های آینده از منابع موجود، مغایرت دارد.

به گفته کنگرلو، ارایه پیشنهادات مشابه فوق در طول چند سال گذشته منجر به از بین رفتن حساب ذخیره ارزی شده است و برای جلوگیری از تکرار سرنوشت تلخ آن نیز لازم است صندوق توسعه ملی برای حفظ منابع ارزی خود و ایران عزیز، تمام تلاش خود را برای جلوگیری از اجرایی شدن این گونه پیشنهاد‌های غیرکارشناسی که صرفاً بر اساس نمونه‌ای از طرح‌های عمدتاً دارای نفوذ در بدنه اجرایی کشور تهیه و تدوین می‌شود، به عمل آورده و در این مسیر اهتمام جدی داشته باشد.


ارایه پیشنهادات صندوق توسعه ملی جهت بازپرداخت مطالبات نیروگاه‌ها


وی در ادامه به ارایه پیشنهادات صندوق توسعه ملی جهت بازپرداخت مطالبات بخش نیروگاه پرداخت و ادامه داد: افزایش دوره و اصلاح نرخ خرید برق قرارداد‌های خرید تضمینی برق توسط وزارت نیرو و همچنین به تناسب افزایش دوران بازپرداخت طرح‌ها توسط صندوق توسعه ملی ضمن اجازه صادرات قسمتی از برق تولیدی نیروگاه‌ها برای بازپرداخت اقساط تسهیلات ارزی و امکان تأمین مالی طرح‌های نیروگاهی به میزان بازپرداخت تسهیلات ارزی، از جمله پیشنهادات مؤثر برای بازپرداخت هر چه سریعتر تسهیلات ارزی بخش نیروگاهی به شمار می‌رود.


راهکار‌های صندوق برای بازپرداخت تسهیلات ارزی سایر بخش‌های اقتصادی


علیرضا کنگرلو همچنین در خصوص بازپرداخت تسهیلات ارزی سایر بخش‌های اقتصادی نیز راهکار‌های صندوق توسعه ملی را ارایه و تصریح کرد: تعیین جامعه‌ی آماری طرح‌های با محدودیت بازپرداخت ارزی تسهیلات صندوق توسعه ملی، حذف طرح‌های بخش نفت و گاز و پتروشیمی با توجه به امکان صادرات از جامعه آماری، الزام شرکت ملی نفت ایران به بازپرداخت اقساط سررسیده بابت طرح‌های تأمین مالی شده با تضمین آن شرکت، حذف طرح‌های فعال دارای درآمد ارزی مکفی (مستقیم و غیر مستقیم) از جامعه آماری، طرح‌های دارای محدودیت صادرات و مشمولین قیمت گذاری (با توجه به موقت بودن این محدودیت‌ها؛ افزایش دوره تأمین مالی یا استفاده از شرایط امهال و استفاده مجدد از استجازه اخذ شده از مقام معظم رهبری (مدظله العالی) برای بازپرداخت اقساط این طرح‌ها با نرخ روز (بازار آزاد) بابت طرح‌های دارای محدودیت صادرات، مشمول قیمت گذاری و فاقد درآمد ارزی. از دیگر پیشنهادات پیش روی این بخش است.


حفظ دارایی صندوق توسعه ملی برای حفظ جریان سرمایه گذاری و توسعه و پیشرفت کشور لازم است


در پایان، علیرضا کنگرلو به این موضوع اشاره کرد که؛ هر نوع دسته‌بندی از طرح‌ها و ارائه‌ی هر راه‌حلی که منجر به کاهش ارزش دارایی‌های صندوق توسعه ملی شود و مغایر با منویات مقام معظم رهبری باشد نه قابل مذاکره است و نه قابل اجرا؛ پس توصیه به اتاق بازرگانی آنست که مراقبت کند نامش در میان تباه کنندگان ذخایر ارزی کشور ثبت نشود؛ چراکه جریان مالی (ارزی و ریالی) مثل جریان خون در بدن است که اگر کاهش یابد منجر به مرگ فرد می‌شود. حفظ دارایی صندوق توسعه ملی برای حفظ جریان سرمایه گذاری، توسعه و پیشرفت کشور لازم است و این فرصت نباید تنها به تعداد انگشت شماری تعلق گیرد و موجب ثروت بادآورده برای آنان و فقر گسترده برای بقیه آحاد مردم گردد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: صندوق توسعه ملی مذاکره مذاکره منابع ارزی صندوق توسعه ملی بخش نفت و گاز و پتروشیمی بازپرداخت تسهیلات ارزی پیشنهاد اتاق بازرگانی معادن و کشاورزی ایران ارزش دارایی های صندوق برای بازپرداخت اقساط صندوق توسعه ملی صندوق توسعه ملی ارایه پیشنهاد روابط عمومی جامعه آماری وزارت نیرو نیروگاه ها تأمین مالی بر اساس نه قابل طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۱۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ۱۰ میلیون تومانی به مددجویان

مدیرعامل صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت از پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ۱۰ میلیون تومانی به مددجویان خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علی عاشوری با اشاره به فعالیت 34 شعبه صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت در 31 استان کشور اظهار کرد: علاوه بر شعب، در دفاتر کمیته امداد نیز یک نفر به عنوان عامل صندوق، خدمات تسهیلات، پرداخت و سایر خدمات را به مراجعان ارائه می‌کند.

وی با بیان اینکه تسهیلات صندوق تا 10 میلیون تومان هیچ‌گونه کارمزدی اخذ نمی‌شود، ادامه داد: برای تسهیلات بالای 10 میلیون تومان نیز 3 درصد، فقط یکبار به عنوان کارمزد دریافت می‌کنیم. همچنین عدم دریافت جریمه کارمزد و تاخیر دیرکرد اقساط همچنان جاری است و ما هیچگونه جریمه‌ای از بابت دیرکرد اقساط دریافت نمی‌کنیم.

عاشوری با ارائه آمار میزان سپرده‌گذاران صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت، اظهار کرد: در حال حاضر در مجموع حدود 10 میلیون نفر به عنوان سپرده‌گذار در این صندوق حساب دارند و از خدمات آن استفاده می‌کنند.

مدیرعامل صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت یادآور شد: بزرگترین شبکه قرض‌الحسنه را در کشور داریم و علاوه بر اینکه خدمات را به صورت حضوری به جامعه هدف ارائه می‌دهیم، یکی از سیاست‌های ما این است که بتوانیم خدمات الکترونیکی را توسعه دهیم و در سال جاری سه خدمت جدید به شعبه دیجیتال صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت اضافه می‌شود.

میزان مستمری مددجویان در سال 1403 اعلام شد

عاشوری گفت: به منظور جلوگیری از سوء استفاده احتمالی، همه پیامک‌های صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت از طریق سرشماری  SQEVارسال می‌شود.

مدیرعامل صندوق قرض الحسنه امداد ولایت به ارائه عملکرد سال 1402 پرداخت و گفت: در حوزه دریافت تضامین، تسهیلگری صورت گرفت ئو سال گذشته درصد معوقات تسهیلات به زیر یک درصد کاهش پیدا کرد.

عاشوری ادامه داد: طبق بودجه سال 1402 باید 4500 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت می‌کردیم که با تلاش صورت گرفته، با افزایش منابع حدود هزار میلیارد تومانی مواجه بودیم و همین عامل باعث شد بتوانیم بیشتر از سقف تعهد در سال گذشته تهسلات پرداخت کنیم.

وی میزان کل تسهیلات پرداخت شده در سال گذشته را حدود 5300 میلیارد تومان به تعداد 270 هزار فقره اعلام کرد و افزود: بیشترین میزان پرداخت تسهیلات با 3756 میلیارد تومان به تعداد 215 هزار و 806 فقره در سرفصل تسهیلات کارگشایی پرداخت شد.

مدیرعامل صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت خاطرنشان کرد: در این مدت همچنین 931 میلیارد تومان تسهیلات اشتغال و 591 میلیارد تومان تسهیلات مسکن شامل خرید، احداث و تعمیر مسکن پرداخت شد.

عاشوری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: از ابتدای فعالیت صندوق تا سال گذشته کل تسهیلات پرداخت شده بالغ بر 20 هزار و 700 میلیارد تومان به تعداد دو میلیون و 250 هزار فقره است. همچنان بیشترین میزان تسهیلات پرداخت شده در حوزه کارگشایی با 13 هزار و 338 میلیارد تومان به تعداد یک میلیون و 806 هزار فقره است.

وی افزود: در این مدت 4590 میلیارد تومان تسهیلات اشتغال، 2400 میلیارد تومان تسهیلات مسکن و 372 میلیارد تومان تسهیلات فرهنگی پرداخت شده است.

مدیرعامل صندوق قرض الحسنه امداد ولایت گفت: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران همه ساله به بانک‌ها، مؤسسات اعتباری و صندوق‌های قرض‌الحسنه که رقم سپرده‌های مالی را در بانک مرکزی تأمین می‌کنند، جایزه سپرده قانونی پرداخت می‌کند که صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت در سال 1402  از همین مرجع 5 میلیارد و 900 میلیون تومان دریافت نموده است.

وی خاطرنشان کرد: در مجموع از سال 96 تا 1402 بیش از 19 میلیارد و 500 میلیون تومان از سوی بانک مرکزی به صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت جایزه سپرده قانونی پرداخت شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاهش نرخ ارز قطعا ادامه دارد
  • واکنش بانک مرکزی به اظهارات میرسلیم/ عقل سلیم چه می‌گوید؟
  • چرا بانک مسکن قرارداد با صندوق توسعه ملی را امضا نکرد؟
  • پرداخت ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به نیازمندان فارس
  • پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ۱۰ میلیون تومانی به مددجویان
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • مذاکره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • ارجاع جدول مربوط به تملک دارایی‌های مالی به کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳
  • مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • مذاکره برای تأمین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی