Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@21:51:48 GMT

نرخ تولد در قزوین باید ۲.۵ برابر رشد یابد

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۷۱۹۹۱

نرخ تولد در قزوین باید ۲.۵ برابر رشد یابد

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر جلال رحمانی روز دوشنبه در نشست خبری هفته ملی سلامت افزود: جمعیت کشور ما با سرعت به سمت پیری میرود و نرخ باروری ما ۱.۷ است که حتی پاسخگوی جانشینی یک زوج هم نیست و این در حالی است که در دهه ۶۰ باروردی در میان مردم ما ۳.۶ بود ولی با شعار ها و سیاست های خاص آن زمان شاهد تغییر در فرهنگ و کاهش فرزند آوری هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این موضوع که جوانی جمعیت دغدغه جدی کشور شده و مقام معظم رهبری به این مهم توجه ویژه دارند، تصریح کرد: با توجه به رویکرد ملی وط رحی که در مجلس شورای اسلامی نیز به تصویب رسیده امروز قرارگاه جوانی جمعیت در قزوین فعالیت خود را آغاز کرده است.

این مسوول ادامه داد: قانون جوانی جمعیت و افزایش فرزند آوری داری ۷۲ ماده است که از این تعداد ۲۰ مورد آن متوجه دانشگاه علوم پزشکی و ۵۲ مورد دیگر به همراهی و توجه سایر دستگاه های ذیربط بازمی گردد.

وی با بیان اینکه سالانه یک میلیون نوزاد در کشور متولد می شوند، افزود: بر اساس نیاز کشور، لازم است میزان تولد ها سالانه به ۲.۵ میلیون فقره تولد برسد.

وی ادامه داد: به نظر می رسد خانواده هایی که دارای شغل ثابت، زندگی های دارای رفاه و با تحصیلات بالاتر هستند استقبال کمتری از فرزند آوری دارند که این نگرش باید تغییر کند.

وی در ادامه صحبت های خود، به فعالیت های معاونت  بهداشت اشاره کرد و گفت: همکاران بهداشت محیطی ما طی سال بیش از ۱۰۰ هزار بازدید مختلف از مراکز صنفی قزوین داشته اند که از این تعداد ۱۴هزار و ۷۹۲ مورد اخطار صادر شده، هزار و ۲۳۷ مورد از اخطار ها توسط افراد نادید گرفته شده و در نهایت ۱۳۲ مورد از آنها به مراجع قضایی ارجاع و منجر به پلمپ واحد های مربوطه گردیده است.

این مسوول گفت: ما در موضوع واکسیناسیون جزو  استان های موفق کشور بوده ایم و تا امروز بیش از ۹۶ درصد از جمعیت مردم استان دز اول واکسن را دریافت کرده اند، ۸۹ درصد دز دوم و بیش از ۳۳ درصد نیز در تزریق دز سوم مشارکت کرده اند که در تمام مراحل از میانگین کشوری بالاتر عمل کرده ایم.

وی با اشاره به شیوع بیماری واگیردار سرخک در کشورهای پاکستان و افغانستان و نیز تردد اتباع این کشورها در استان قزوین ابراز کرد: تمامی اتباع بالای ۳۰ سال افغانستان در استان بررسی شده اند و ۳۷ درصد از افراد نیز واکسن سرخک را دریافت کرده اند، خوشبختانه در ماه گذشته تنها یک مورد سرخک در استان گزارش شده است که فرد با سلامتی از دوران ابتلا گذشته است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین به وضعیت بهداشت کارگران اشاره کرد و افزود: اصناف و کارخانه ها همکاری خوبی با دانشگاه علوم پزشکی قزوین داشته اند و در موضوع واکسیناسیون علیه کرونا این موضوع بسیار خوب پیش رفت به طوری که ۸۰ درصد کارخانه های دایر در قزوین ناظر بهداشتی و خانه بهداشت کارگردی دارند.

دخالت های برخی چهره‌های سیاسی باعث تشویش اذهان عمومی در خصوص بیمارستان شهدای آبیک 

 معاون توسعه مدیریت منابع و برنامه ریزی دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز در این نشست گفت: دخالت های برخی چهره‌های سیاسی در استان باعث تشویش اذهان عمومی در خصوص بیمارستان شهدای آبیک شده بود. 

محمد علی معصومی فر روز افزود: به هیچ عنوان دانشگاه علوم پزشکی قزوین قصد ارائه خدمات با تعرفه خصوصی در شهرستان آبیک را نداشت و این موضوع توسط برخی چهره‌های سیاسی استان و رسانه ها وارونه جلوه داده شد. 

وی با بیان اینکه شهرستان آبیک، نیاز به افزایش تخت های بیمارستانی داشت، افزود: این بیمارستان دارای ۳۲ تخت است که ۲۲ تخت برای خدمات بستری، اورژانس و پرستاری و ۱۰ تخت برای خدمات آی‌ سی‌یو در نظر گرفته شده است و با توجه به کمبود تخت های بیمارستانی در آبیک شهروندان این شهرستان مجبور به دریافت خدمات پزشکی و بیمارستانی از شهرستان های مجاور از جمله قزوین و نظر آباد هستند و این موضوع سبب شد تا دانشگاه علوم‌پزشکی در قالب چندین جلسه از ظرفیت بخش خصوصی با تعرفه دولتی در راستای افزایش تخت های بیمارستانی استفاده کند. 

وی ادامه داد: واگذاری خدمات یک بحث قانونی است و واگذاری بیمارستان دولتی به بخش خصوصی توسط دانشگاه علوم پزشکی توجیه قانونی ندارد و برخی ها با برداشت اشتباه خود باعث انحلال این طرح شدند.

معصومی فر ادامه داد: تصمیم دانشگاه بر این بود که تا ساخت زمین الحاقی بیمارستان شهدای آبیک، مردم این شهرستان از ظرفیت و خدمات بخش خصوصی با تعرفه دولتی بهره‌مند شوند.

وی همچنین در خصوص وضعیت بیمارستان های استان افزود: بدون استثنا تمامی مراکز درمانی و دولتی استان قزوین فرسوده است و در وضعیت نامناسبی به سر می‌برند به عنوان مثال بیمارستان ۲۲ بهمن قزوین که یک بیمارستان تخصصی اعصاب و روان است نیاز به جا به جایی دارد.  

معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی قزوین ادامه داد: سفر پرخیر و برکت رئیس جمهور به استان قزوین باعث دستاوردها و جذب اعتبارات قابل توجهی برای حوزه سلامت و دانشگاه علوم پزشکی قزوین شده است به طوری که قزوین تنها استانی بوده که توانسته بیشترین اعتبارات را در این حوزه از سفرهای ریاست جمهوری تاکنون کسب نماید. 

وی در همین راستا افزود: با توجه به اینکه پروژه هایی در سفر رئیس جمهور بودجه و اعتبار کسب می‌کنند که بالای ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشند، خوشبختانه با تلاش مسئولان استانی و با در نظر گرفتن پیشرفت فیزیکی نه چندان مناسب بیمارستان های استان پروژه بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی اعتبار کسب کرد و امیدواریم در سال های اخیر شاهد بهره‌برداری از آن باشیم. 

برچسب‌ها سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین بهداشت و سلامت دانشگاه علوم پزشکی قزوین استان قزوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۱۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ دکتر سیدعلی قاسم‌زاده، رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) در نشست بررسی مسائل آموزش عالی استان قزوین که در قالب برنامه موسوم به سفر کیفیت علوم، تحقیقات و فناوری صورت گرفت، اظهار کرد: قزوین به سبب نزدیکی به تهران زمینه جذب دانشجویان زیادی از تهران و کرج را فراهم آورده است.

وی آمار دانشجویان مشغول تحصیل در این استان را ۴۳هزار نفر بیان کرد و گفت: ۳۹مرکز آموزش عالی و دانشگاهی اعم از دولتی، آزاد و غیرانتفاعی در این استان فعال است و همچنین حدود ۱۰۰۰نفر عضو هیئت‌علمی در استان قزوین مشغول به خدمت هستند.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) ارزیابی و نظارت را کاری چالش‌برانگیز و طاقت‌فرسا توصیف کرد و افزود: معمولاً در همه استان‌ها مشکلات و موانعی وجود دارد که امکان ارزیابی و نظارت خوب را از هیأت ارزیابی‌کننده می‌گیرد. در استان قزوین هم مشکلات از این دست از جمله دخالت‌ها و مقاومت‌های بیرونی (خارج از حوزه آموزش عالی) وجود دارد.

قاسم‌زاده با بیان اینکه این دخالت و مقاومت‌های خارج از حوزه آموزش عالی در استان قزوین بارز است، گفت: همین چالش گاهی‌اوقات باعث می‌شود نتوانیم به حد مطلوب کیفیت آموزش عالی را تأمین کنیم و بعضی‌وقت‌ها مجبور می‌شویم رویکردمان در حوزه ارزیابی و نظارت را تعدیل کنیم.

وی ادامه داد: به این شکل وادار می‌شویم که از توقعات‌مان بکاهیم تا کم‌کم بتوانیم زمینه بهتر شدن اوضاع و کیفیت آموزش عالی را فراهم کنیم. با این حال در بین مراکز دانشگاهی استان قزوین وفاق و همگرایی خوبی برای بهبود کیفیت آموزش عالی و تصمیم‌گیری‌ها در این حوزه وجود دارد.

نماینده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در استان قزوین با اشاره به موضوع انحلال برخی مراکز آموزش عالی غیرانتفاعی گفت: بعضی از این مؤسسات به حدی نظر کارشناسی حوزه نظارت و ارزیابی وزارت علوم را قبول داشتند که داوطلبانه به سمت انحلال رفتند. چرا که عمدتاً مقاومتی در چنین مؤسسه‌هایی وجود دارد، اما خوشبختانه این اتفاق اینجا به آرام‌ترین شکل افتاد.

قاسم‌زاده ابراز امیدواری کرد با حمایت‌ها و کمک‌های وزارت علوم نظام آموزش عالی در استان قزوین به یک الگو برای کل کشور تبدیل شود.

وی اضافه کرد: زمانی که مسئولیت دانشگاه را به عهده بگیریم، یکی از گلایه‌های جدی این بود که نظارت بر آموزش عالی در استان قزوین جایگاه ندارد و جایگاه و نیروی انسانی در این حوزه وجود ندارد. به همین دلیل چند نیروی کارآمد به این حوزه اضافه کردیم تا حداقل‌های این حوزه تأمین شود و نظارت که وظیفه ذاتی ماست، محقق شود.

قاسم‌زاده ادامه داد: خوشبختانه این اتفاق افتاد و حوزه راکد ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در استان قزوین فعال شده و گزارش‌های هیأت‌های ارزیاب به وزارت علوم می‌رسد، حاصل تلاش شورای ارزیابی و نظارت دانشگاهی در استان قزوین است.

روح‌الله رازینی، رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم هم در این نشست گفت: تعدد مراکز نظارتی در حوزه وزارت علوم ‌مطلوب نیست و تضمین‌کننده کیفیت بالای آموزشی و علمی در دانشگاه‌های ما نخواهد بود.

وی اضافه کرد: تسلسل در نظارت کیفیت آموزشی خوب را ضمانت نمی‌کند و حتی در مواردی از بازوهای نظارتی سلب مسئولیت می‌کند، اما به هر حال می‌شود با تقسیم نقش‌ها و وظایف این تسلسل را تا حدودی توجیه کرد. با این حال اصل کار ما توجه به هدف غایی ارزیابی و نظارت در حوزه علمی و دانشگاهی است.

همچنین در حاشیه این نشست رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم و هیات همراه از تالار قزوین شناسی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) بازدید کردند.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900193

دیگر خبرها

  • علت فوت پزشک متخصص در جهرم چه بود؟
  • بیمارستان نیایش خرم‌آباد ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • مراجعه بیش از ۱۰۰۰ بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • حمایت دانشگاه علوم پزشکی آبادان از دانشجویان آمریکا و مردم غزه
  • خارج کردن تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲٫۵ ساله
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • بیش از ۶ هزار خدمت واکسیناسیون در مجتمع رسول دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • راه اندازی ۲ دستگاه تصویربرداری پیشرفته در بیمارستان‌های امام رضا (ع)
  • آیین افتتاح طرح‌های دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی برگزار می‌شود