Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@14:51:10 GMT

آموزش همگانی و مسئولیت اجتماعی دو رویکرد اصلی محیط زیست است

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۷۳۷۱۵

آموزش همگانی و مسئولیت اجتماعی دو رویکرد اصلی محیط زیست است

به گزارش خبرنگار مهر، حسن قاسم‌پور عصر سه‌شنبه در جلسه هماهنگی برنامه‌های اجتماعی و فرهنگی در حوزه‌های محیط زیست و منابع طبیعی اظهار کرد: افزایش مسئولیت اجتماعی در برابر مسائل محیط زیست به عنوان یک دستگاه حاکمیتی و نظارتی انجام شده و طبق قانون وظایف و تکالیفی بر عهده دستگاه‌ها، بخش خصوصی و حوزه‌های تخصصی محیط زیست گذاشته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه حفظ محیط زیست طبیعی و انسانی جز مسئولیت اجتماعی حوزه محیط زیست است، تصریح کرد: طبق آموزه‌های دینی و اصل ۵۰ قانون اساسی محیط زیست متعلق به نسل آینده است و تخریب، تصرف و آلودگی آن ممنوع محسوب می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: علاوه بر تکلیف قانونی، وظیفه اقشار مردم ایجاب می‌کند تا در مقابل مخاطرات زیست محیطی بی‌تفاوت نبوده و برای حفظ این امر حیاتی گام‌های اساسی برداشته شود.

قاسم‌پور افزود: اداره کل محیط زیست به عنوان یک دستگاه نظارت گوشه‌ای از این وظیفه را بر عهده می‌گیرد که در کنار آن سمن‌های زیست محیطی، محیط باید برای عمل به رسالت اصلی خود که در حوزه آموزش، تنویر افکار عمومی و ارتقا فرهنگ در حوزه محیط زیستی است، وارد عمل شوند.

وی اهمیت محیط زیست را یادآور شد و خاطرنشان کرد: معضلات زیست محیطی در استان ما دیرتر مشاهده می‌شود به گونه‌ای که در حال حاضر پدیده ریزگرد و گرد و غبار در استان ما نیز از اسفندماه شروع شده و هواشناسی نیز نسبت به این پدیده هشدار می‌دهد.

قاسم‌پور تخریب گونه‌های گیاهی و زیستی در اطراف شهرها را عامل اصلی ریزگرد اعلام کرد و ادامه داد: این ریزگردها از ۱۰ اسفند و از جنوب استان وارد اردبیل شد و افراد مسن و سالخوردگان را درگیر کرد که مسئله نگران‌کننده زیست محیطی محسوب می‌شود.

وی حفاظت از دریاچه نئور به عنوان یک زیستگاه طبیعی را مهم ارزیابی کرد و گفت: آسیب‌ها و آلودگی‌ها، تخریب و تصرفی که در دریاچه حفاظت شده نئور ایجاد شد، سبب معضل زیست محیطی در این منطقه شده که در حال پایش و حفاظت از این منطقه بکر هستیم.

قاسم‌پور این آسیب در حوزه نئور را برای جامعه زیست محیطی، سمن‌ها و فعالان این عرصه نگران‌کننده خواند و اضافه کرد: در صورت از بین رفتن آب، خاک و هوای منطقه بحث بهداشت، سلامت و امنیت مردم نیز به مخاطره می‌افتد که باید قبل از بروز هرگونه بحران در این حوزه وارد کار شویم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: محیط زیست بستری برای فعالیت بشر و تأمین‌کننده نیازهای مردم جامعه است که هرگونه آسیب به آن، آسیب به جامعه انسانی و زیستگاه‌های بومی و طبیعی را به همراه خواهد داشت.

وی به وظایف سایر دستگاه‌ها در همراهی با محیط زیست اشاره کرد و گفت: در حوزه محیط زیست شهری تکالیفی بر عهده سایر دستگاه‌ها گذاشته شده که انتظار می‌رود با عمل به این وظایف، بخشی از نیازها و عقب‌ماندگی‌های زیست محیطی در اردبیل جبران شود.

قاسم‌پور تصریح کرد: به دنبال دفع نامناسب پسماندها به ویژه در اطراف شهر، شاهد روی آوردن پسماند به ویژه نایلون به مناطق شهری هستیم که اصلاً شایسته شهر توریستی و گردشگرپذیر اردبیل نیست که از دستگاه‌های متولی درخواست می‌کنیم تا نسبت به پاکسازی اطراف شهر اقدام کنند.

وی پاکسازی گردشگاه‌ها، فضای سبز، حریم روستاها، حاشیه شهر و… را از وظایف و تکالیف شهرداران و دهیاران دانست و افزود: مدیریت پساب و فاضلاب شهری و روستایی از تکالیف شهرداران و دهیاران است که قصور در این حوزه آسیب‌های زیست محیطی جبران‌ناپذیری به منطقه وارد می‌کند.

قاسم‌پور با ابراز تأسف از عدم استقبال دستگاه‌های متولی از برنامه‌های هفته زمین پاک در اردبیل خاطرنشان کرد: گرچه ما برنامه‌های متعددی برای این هفته اعم از پاکسازی حریم جاده‌ها، شهرها و روستاها برگزار کردیم اما دستگاه‌های متولی که خود مسئول حفاظت محیط زیست هستند از این برنامه‌ها استقبال نکردند.

وی در ادامه سخنان خود اضافه کرد: اقشار مختلف جامعه از طریق همکاری با دستگاه‌هایی مثل آموزش و پرورش، هلال احمر، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، شوراهای اسلامی شهر و روستا و… می‌توانند با همکاری گسترده با محیط زیست در پاکسازی و حفاظت از این منابع پاک زمین را برای استفاده نسل آینده آماده کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل با گرامیداشت یاد و خاطره ۱۴۰ شهید محیط زیست کشور بیان کرد: حفاظت از تنوع زیستی، شکار و صید، تخریب و تصرف و جلوگیری از آلودگی محیط زیست توسط محیط‌بانان انجام می‌شود اما ما معتقدیم این اقدام تنها وظیفه محیط زیست نیست و همه دستگاه‌های متولی باید خود را در این زمینه مسئول بدانند.

کد خبر 5486928

منبع: مهر

کلیدواژه: محیط زیست اردبیل حسن قاسم پور منابع طبیعی بخش خصوصی قانون اساسی آلودگی زیست محیطی ریزگردها تخریب سمن ها پسماند پاکسازی طبیعت فاضلاب شهری آموزش و پرورش دهیاریها بوشهر کرمانشاه ویروس کرونا خطبه های نماز جمعه آمار کرونا گروههای جهادی بسیج سازندگی احتکار خراسان رضوی ایلام مشهد اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای البرز گردشگری نانوایی دستگاه های متولی حفاظت محیط زیست محیط زیست زیست محیطی برنامه ها زیست محیط دستگاه ها قاسم پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۳۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است

محمد جواد عسکری گفت: مسائل محیط زیسیت باید جزو اولویت‌های مهم دستگاه‌های دولت و دستگاه‌های اجرایی باشد، امروز اثرات کم توجهی به این حوزه را با مشکلات به وجود آمده مشاهده می‌کنیم و برای جبران این کم توجهی‌ها لازم است در قالب برنامه حرکت کنیم.

نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ۲۲۰ حکم مربوط به دستگاه‌های متولی در زمینه قانون هوای پاک وجود دارد که ۲۰ حکم آن اجرا شده، ۶۰ حکم ناقص اجرا شده و بقیه آن تاکنون اجرا نشده اند، ادامه داد: سالانه افراد زیادی به دلیل آلودگی هوا فوت کرده و یا با مشکلات جدی مواجه می‌شوند، دستگاه‌هایی که در زمینه اجرای قانون هوای پاک کم کاری کرده‌اند به عنوان مصداق ترک فعل به دستگاه‌ قضائی معرفی کرده‌ایم.

این نماینده مردم با تاکید بر اینکه راهی جز ایجاد هم افزایی برای اجرای قانون هوای پاک نداریم، عنوان کرد: باید در کشور گفتمان محیط زیستی را ایجاد کنیم و همه عوام و خواص مسائل زیست محیطی را سرلوحه کار خود قرار دهند.

وی با بیان اینکه با پیگیری‌ها و نظارت های میدانی انجام شده مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه را برطرف کردیم و روند احیای آن امیدی را ایجاد کرده است، گفت: باید مسائل محیط زیست را جدی تر از گذشته ببینیم، درحال حاضر مسائلی از قبیل آلودگی دریاها و دریاچه‌ها با ورود فاضلاب را شاهد هستیم و از سوی دیگر شاهد خشک شدن دریاچه‌های آب شور هستیم که ریزگرد آن ها خسارت زیادی را به همراه دارد.

عسکری با اشاره به اینکه باید مسائل محیط زیستی را به صورت جدی‌تر در کتاب های درسی آورده شود، افزود: واحدهای تولیدی و معادن باید به تعهد خود در زمینه کنترل آلایندگی حاصل از فعالیت عمل کنند. وزارت نفت نیز باید در حوزه زیست محیطی به وظایف خود عمل کند و متاسفانه کم کاری این وزارتخانه پیگیری نشده است.

وی با اشاره به نشست کمیسیون متبوع خود با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و تاکید بر اینکه باید حوزه محیط زیست را دانش بنیان کنیم، عنوان کرد: خوشبختانه در مناطق حفاظت شده با اقداماتی که صورت گرفته جمعیت قوچ، میش، کل، بز و گوزن زرد ایرانی درحال افزایش است که جای تقدیر دارد و باید این فعالیت ها باید تقویت و حمایت قانونی شوند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه آمادگی داریم تا هرگونه حمایتی را در زمینه تقنینی از سازمان حفاظت محیط زیست داشته باشیم، ادامه داد: کم بودن نیروی کار و محیط بان در سازمان حفاظت محیط زیست مشکل ساز است و باید هرچه سریع تر این کسری جبران شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی، اّ، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید برای کانون های ریزگردها اقدامات جدی و فوری انجام شود، تصریح کرد: در برخی نقاط کشت درخت اکالیپتوس با توجه به رشد سریع ترویج داده شده اما باید توجه شود که این نوع درخت بسیار آب‌بر بوده و موجب از بین رفتن منابع آبی می‌شود.

منبع: خانه ملت

دیگر خبرها

  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • لزوم نهادینه کردن علم محیط زیست در کنار سایر علوم برای دانش‌آموزان
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • حل مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • مراجع قضایی شهرستان ری رویکرد زیست محیطی دارند+فیلم
  • آشنایی دانش آموزان مهابادی با آموزه های زیست محیطی
  • برگزاری کلاسهای آموزش محیط زیست در ارومیه
  • جامعه‌شناسی محیط‌زیست
  • محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است