Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-29@04:37:21 GMT

فوت ۸۳۴ نفر بر اثر برق‌گرفتگی در سال ۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۷۹۲۶۴

فوت ۸۳۴ نفر بر اثر برق‌گرفتگی در سال ۱۴۰۰


به گزارش تابناک به نقل از تسنیم؛ در سال گذشته (۱۴۰۰)، ۸۳۴ نفر بر اثر برق‌گرفتگی در کشور جان خود را از دست دادند، این رقم در مقایسه با سال قبل از آن با تعداد تلفات برق‌گرفتگی ۷۳۹ نفر، ۱۲.۹ درصد افزایش یافته است.

از کل تلفات برق‌گرفتگی در سال گذشته ۷۵۶ نفر مرد و ۷۸ نفر زن بودند.

در این سال، استان‌های تهران با ۱۲۵، خوزستان با ۷۵ و فارس با ۴۹ فوتی بیشترین و استان‌های چهارمحال و بختیاری با یک، کهگیلویه و بویراحمد و زنجان هرکدام با ۶ و قم و ایلام هر کدام با هفت فوتی کمترین آمار قربانیان برق‌گرفتگی را داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمار بالای برق‌گرفتگی در فصل تابستان

از سویی با شروع فصل گرم سال، تعداد قربانیان برق‌گرفتگی در جداول آماری سازمان پزشکی قانونی رو به افزایش می‌گذارد و بیشترین تعداد قربانیان برق‌گرفتگی در تابستان ثبت می‌شود. به نظر می‌رسد یکی از دلایل این افزایش آمار، راه‌اندازی دستگاه‌های برودتی و سرویس کولر‌ها در آغاز فصل تابستان است که بدون شک رعایت هشدار‌ها و نکات ایمنی می‌تواند آمار برق‌گرفتگی و تلفات ناشی از آن را تا حدی کاهش دهد.

براساس آمار‌های موجود در سال ۱۴۰۰ نیز بیشترین تعداد تلفات برق‌گرفتگی در ماه‌های تیر و مرداد به ترتیب با ۱۰۵ و ۱۰۲ کشته گزارش شده است.

تأکید سازمان پزشکی قانونی بر رعایت نکات ایمنی

از آنجا که مطابق آمار‌ها تعداد تلفات برق‌گرفتگی در سال‌های اخیر روندی افزایشی داشته و در سال گذشته (۱۴۰۰) به بیشترین میزان خود در ۱۱ سال اخیر (از سال ۱۳۹۰ تا پایان ۱۴۰۰) رسیده است همچنین با توجه به نزدیک شدن به روز‌های گرم سال و راه‌اندازی و استفاده از وسایل سرمایشی، سازمان پزشکی قانونی با ارائه توصیه‌هایی از هموطنان می‌خواهد حتماً اصول فنی و نکات ایمنی را در نصب و به کارگیری سیستم‌های سرمایشی و به طور کلی استفاده از وسایل برقی به کار گیرند.

اغلب تلفات برق‌گرفتگی به دلیل ناآشنایی با اصول پیشگیری است

بررسی‌های انجام شده در سازمان پزشکی قانونی نشان می‌دهد که اغلب این حوادث به دلیل عدم آشنایی با اصول پیشگیری از وقوع برق‌گرفتگی و نیز بی‌توجهی به اصل کلی برق‌گرفتگی (یعنی عبور جریان برق از بدن به زمین) رخ می‌دهد.

فیوز‌ها، چه خودکار و چه غیر خودکار از برق‌گرفتگی جلوگیری نمی‌کند و جریان برق بسیار اندکی ـ در حد ۱۰۰ میلی آمپر ـ در صورت عبور از بدن ما، با از کار انداختن قلب، موجب مرگ انسان می‌شود، در حالیکه فیوز‌ها با جریان ده‌ها و حتی صد‌ها برابر این میزان هم از کار نمی‌افتند. به خاطر داشته باشیم فیوز‌ها با قطع جریان برق از وقوع خرابی در سیم‌کشی و آتش سوزی پیشگیری می‌کنند و نمی‌توانند از برق‌گرفتگی و مرگ ناشی از آن جلوگیری کنند.

از سویی سیم اتصال به زمین در پیشگیری از برق‌گرفتگی نقش مؤثری دارد. وجود سیم سوم در سیم کشی منازل (سیم اتصال به زمین) بسیار مهم بوده و به جلوگیری از برق‌گرفتگی کمک می‌کند.

برق‌گرفتگی در محیط‌های مرطوب بسیار محتمل‌تر از محیط‌های خشک است. مقاومت دست خشک انسان در مقابل برق، هزاران برابر بیشتر از پوست خیس و مرطوب است. از خشک بودن دست خود هنگام استفاده از وسایل برقی اطمینان داشته باشیم لذا اجتناب از هر گونه تماس با وسایل هادی جریان برق به پیشگیری از بروز این حوادث کمک خواهد کرد.

همچنین به یاد داشته باشیم در صورتی که با برق سر و کار داریم از کفش‌های عایق خشک استفاده کرده و مطمئن باشیم که زیر پا و محدوده اطرافمان مرطوب نیست. علاوه بر این مراقب باشیم هیچ قسمتی از بدن ما به طور مستقیم با زمین تماس پیدا نکند.

برخی توصیه‌های عمومی برای پیشگیری از برق‌گرفتگی:

• هنگام تعویض لامپ، کلید، پریز یا تعمیر هر وسیله یا هر دستگاه برقی دیگر سعی شود که برق از طریق کنتور (فیوز) قطع شده باشد.

• استفاده از لوازم برقی معمولی در محیط‌هایی با رطوبت بالا همچون حمام توصیه نمی‌شود و حتی الامکان بهتر است هیچ انشعاب برقی در این نوع محیط‌ها وجود نداشته باشد و روشنایی از خارج تأمین شود. تحت هیچ شرایطی از بخاری یا اجاق‌های برقی معمولی در محیط‌های یاد شده استفاده نشود.

• هنگام روشن بودن لامپ یا هر دستگاه برقی دیگر از تعویض و تعمیر آن خوداری کنید.

• هیچگاه سیم بر‌ق‌دار را از زیر فرش یا موکت عبور ندهید، زیرا ممکن است در اثر عبور و مرور مداوم افراد از روی آن سیم صدمه ببیند و حالت عایقی خود را از دست بدهد.

• هنگام تمیزکردن دیوار‌ها و لوازم برقی مواظب باشید کلید هاو پریز‌ها خیس نشوند، زیرا آب، هادی بسیار خوبی است و در صورتی که وارد کلید‌ها و پریز‌ها شود خطر جانی و مالی به همراه خواهد داشت.

• هنگام سوراخ‌کاری دیوار‌ها به منظور نصب ساعت دیواری، تابلو‌ها یا هر مورد دیگر دقت شود به مسیر سیم‌کشی برق صدمه وارد نشود.

• اگر پریز‌های برق در ارتفاع پایینی از دیوار‌ها قرار دارد (کمتر از ۱۱۰ تا ۱۲۰ سانتیمتر) لازم است به وسیله درپوش‌های ایمنی که به همین منظور ساخته شده است مسدود شوند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: یارانه ارز 4200 تومانی وام ودیعه مسکن 1401 رتبه بندی معلمان سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران برق گرفتگی اورژانس تلفات برق گرفتگی یارانه ارز 4200 تومانی وام ودیعه مسکن 1401 رتبه بندی معلمان سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران سازمان پزشکی قانونی تلفات برق گرفتگی برق گرفتگی برق گرفتگی جریان برق محیط ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۹۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایمن سازی ۱۴۰کیلومتر از حاشیه راه های مازندران

تین نیوز

 

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مازندران گفت: در یک ماه گذشته عملیات شانه سازی و اصلاح شیب شیروانی حاشیه راه های محورهای اصلی و نقاط پر تصادف مازندران به طول ۱۴۰کیلومتر توسط این اداره کل انجام شده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، حسن جهانیان بر اهمیت ایمن سازی حریم و حاشیه راه ها در کاهش تصادفات جاده ای تأکید کرد و گفت: ایجاد فضایی مناسب در حاشیه راه ها برای رانندگان از جمله اقداماتی است که در کاهش تلفات ناشی از خروج خودرو از جاده و واژگونی موثر بوده، از این رو عملیات اصلاح شیب شیروانی در کناره جاده ها به منظور ارتقاء سطح ایمنی و جلوگیری از واژگونی و کاهش آسیب سرنشینان وسایط نقلیه انجام می شود.

وی ادامه داد: امروزه حاشیه راه و ایمن بودن آن و همچنین فرهنگ ایمنی، در پیشگیری از تلفات و تصادفات جاده ای بسیار مهم است.

جهانیان افزود: اغلب تلفات و تصادفات جاده ای ریشه در عامل انسانی داشته که در این میان خواب آلودگی، سرعت و سبقت غیر مجاز و خروج از جاده از جمله مواردی است که سهم قابل توجهی در تصادفات جاده ای دارد.

وی تصریح کرد: حفظ و نگهداری راه های موجود یکی از وظایف ذاتی این اداره کل بوده که علیرغم محدودیت های اعتباری این اداره کل با تکیه بر همت راهداران پرتلاش خود توانسته، در این مسیر گام های ارزنده ای بردارد.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان با اشاره این نکته که عواملی همچون راه، خودرو و انسان در بروز حوادث رانندگی تأثیر دارند گفت: امیدواریم با انجام اقدامات ایمن سازی زود بازده مانند اصلاح شیب های شیروانی راه ها شاهد کاهش تصادفات و تلفات ناشی از حوادث رانندگی در استان باشیم.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ایمن سازی ۱۴۰کیلومتر از حاشیه راه های مازندران
  • نشست زمین در خیابان علامه مجلسی اصفهان/ آب‌گرفتگی شدید در این خیابان+ فیلم
  • احتمال آب‌گرفتگی معابر و سیلابی شدن مسیل‌ها در ایلام
  • امدادرسانی هلال‌احمر به ۱۳ استان در سیل و آب‌گرفتگی
  • آب گرفتگی معابر شهر بیرجند پس از بارش رگباری باران (فیلم)
  • امدادرسانی به بیش از ۳۰۰۰ نفر در سیل و آب‌گرفتگی ۱۲ استان
  • آب‌گرفتگی پارکینگ و کارخانه مدیران خودرو در بم
  • نجات زن میانسال از آب‌گرفتگی
  • فیلم/آب گرفتگی معابر شهر بیرجند پس از بارش رگباری باران
  • (ویدیو) آب‌گرفتگی پارکینگ و کارخانه مدیران خودرو در بم