Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدعباس آقامیری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امروزه صنایع تبدیلی و غذایی بخش کشاورزی به عنوان یکی از حلقه های زنجیره تولید بخش کشاورزی نقش مهمی را در پایداری تولید، ایجاد ارزش افزوده، جلوگیری از خام فروشی و ایجاد اشتغال و افزایش صادرات غیر نفتی دارد.

وی افزود: اولویت این مدیریت در رسیدن به این مهم مشارکت شرکت های دانش بنیان و صدور مجوز  برای این واحد ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آقامیری با بیان  اینکه با راه اندازی ظرفیت جدید برای ۸۰ نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد می شود اظهار داشت: ۲ کارگاه صنایع تبدیلی و تکمیلی بازسازی و نوسازی خواهد شد و همچنین سه واحد راکد و نیمه راکد نیز به چرخه تولید باز می گردند. 

وی اهمیت بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی را شامل کمک به توسعه پایدار بخش کشاورزی و دستیابی به امنیت غذایی از طریق فرآوری و نگهداری محصولات کشاورزی و کمک به کاهش ضایعات محصولات کشاورزی دانست.

وی همچنین افزایش ارزش افزوده و بهره وری در این بخش، استفاده بهینه از منابع و امکانات موجود، ایجاد اشتغال پایدار و جذب نیروی انسانی آزاد شده از بخش، کمک به افزایش صادرات غیر نفتی و تسهیل در دسترسی به توسعه پایدار روستاها از دیگر مزایای ایجاد این نوع صنایع عنوان کرد.

وی چالش های این حوزه را نیز شامل نبود تسهیلات ارزان قیمت (سرمایه ثابت وسرمایه  در گردش ) به خصوص سرمایه در گردش عنوان کرد. 

آقا میری بر تخصیص تسهیلات ارزان قیمت و دوران بازپرداخت ۱۰ ساله تاکید کرد و گفت: داشتن بدهی معوق واحد های تولیدی مانع از دریافت تسهیلات و پایین آمدن میزان تولید می شود.

وی بر امهال تسهیلات  در راستای فراهم نمودن زمینه دریافت تسهیلات جدید توسط واحد ها نیز تاکید کرد.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: پایین بودن تکنولوژی ماشین آلات تولید و دانش فنی مورد استفاده در واحد های صنایع تبدیلی و تکمیلی از دیگر مشکلات این بخش است که باید سرمایه گذاران را به استفاده از تکنولوژی جدید و بروز دنیا تشویق کنیم.

وی نبود نیرو ماهر و تحصیلکرده  و متخصص برای سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی و غذایی  را نیز از دیگر مشکلات این حوزه دانست و افزود: هم اینک باید از ظرفیت شرکت های دانش بنیان به منظور  مشاوره به سرمایه گذاران در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی و بکارگیری نیرو های متخصص در واحد های تولیدی استفاده کنیم.

تعداد صنایع تبدیلی و غذایی بخش کشاورزی موجود در این استان بیش از ۱۰۰ واحد عنوان است.

سالانه  یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات زراعی و باغی استان برداشت می شود که صنایع تبدیلی و غذایی استان توان فرآوری ۸۵۲ هزار تن آن را دارد.

از مجموع واحدهای تبدیلی و تکمیلی استان بیش از ۳۰ واحد مربوط به حوزه تولیدات دامی و حدود ۷۰ واحد نیز در بخش باغی و زراعی است.

اولویت های سرمایه گذاری در این حوزه شامل بسته بندی و عصاره گیری گیاهان دارویی، صنایع تبدیلی میوه های دانه دار و دانه ریز، بسته بندی و فرآوری گوشت قرمز و سورتینگ و بسته بندی انواع میوه و سبزی است.

حدود ۵۲ درصد محصولات کشاورزی خراسان شمالی شانس فرآوری دارد، مابقی محصولات تولیدی استان به صورت تازه خوری مصرف و یا به دیگر استان ها حمل می شود.

 ۷۰ درصد محصولات کشاورزی خراسان شمالی قابل ذخیره سازی، نگهداری و فرآوری است.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از مجموع این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند.  این استان بیشترین شاغل در بخش کشاورزی را دارد.  

سهم خراسان شمالی ۶ دهم درصد از تولید ناخالص داخلی تمامی بخش های اقتصادی کشور است که سهم بخش کشاورزی استان ۱.۱ درصد از تولید ناخالص بخش کشاورزی کشور است.

مهم ترین بخش تولیدی این استان کشاورزی است و  ۳۶.۴ درصد شاغلان استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند که این شاخص در کشور ۱۸.۹۹ درصد است.

برچسب‌ها بجنورد صنایع تبدیلی اراضی کشاورزی خراسان شمالی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بجنورد صنایع تبدیلی اراضی کشاورزی بجنورد صنایع تبدیلی اراضی کشاورزی خراسان شمالی صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی خراسان شمالی صنایع تبدیلی و غذایی محصولات کشاورزی بخش کشاورزی هزار تن واحد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۸۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دمای هوا افزایش می‌یابد

لطفی کارشناس هواشناسی خراسان جنوبی گفت: با توجه به الگوی نقشه‌های پیش یابی و خروجی مدل‌های هواشناسی امروز به تدریج افزایش ابر را در منطقه خواهیم داشت.

او افزود: از فردا با نفوذ توده هوای ناپایدار به جو استان تا پنجشنبه، بیشتر در ساعات عصر و شب علاوه بر وزش تند باد و گرد و خاک، وقوع رگبار و رعد و برق نیز در نیمه شمالی استان پیش بینی می‌شود.  

لطفی اظهار کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ایستگاه درح ۲ میلی متر و طبسین یک میلی متر بارش را گزارش کردند.

کارشناس هواشناسی خراسان جنوبی عنوان کرد: صبح امروز خنک‌ترین ایستگاه استان در  سربیشه با کمینه دمای ۹ درجه  سلسیوس  و روز گذشته دهسلم با بیشینه ۳۶ درجه سلسیوس گرمترین نقطه گزارش شده  است.

او عنوان کرد: برای مرکز استان نیز تغییرات دما در ۲۴ ساعت گذشته  بین ۱۲ و ۲۷ درجه سلسیوس ثبت شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن
  • دمای هوا افزایش می‌یابد
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • راه‌اندازی واحد CRM در شرکت صنایع معادن و عمران رضوی
  • پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • ایران قدرتمند در مدرسه‌ای قوی تجلی پیدا می‌یابد
  • راهکار‌ افزایش تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی بررسی شد
  • واحد‌های بزرگ پرورش مرغ گوشتی در قم احداث می‌شود
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها