Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش اعلام کرد کمتر از ۱۵ درصد دانش آموزان مقطع متوسطه دوم رشته ریاضی را برای تحصیل انتخاب می‌کنند.

 

رشته ریاضی که سال‌های نه چندان دور یکی از پر طرفدار‌ترین رشته‌های تحصیلی در میان دانش آموزان بود و گاهی اوقات نیز تحصیل در آن مانند یک فصیلت محسوب می‌شد اکنون در بعضی مدارس متوسطه دوم به تعطیلی کشیده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خبری بود که روز‌های گذشته در رسانه‌ها مطرح شد.

خبری که نشان از کاهش علاقه دانش آموزان و حتی خانواده‌های آن‌ها به تحصیل در رشته‌های مهندسی و ریاضی و افزایش تقاضا برای رشته‌های پزشکی است. در حالی که رشته ریاضی پایه و زیر بنای تمامی رشته‌های دیگر است، در شرایط کنونی متقاضی چندانی ندارد.

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش اعلام کرد کمتر از ۱۵ درصد دانش اموزان مقطع متوسطه دوم رشته ریاضی را برای تحصیل انتخاب می‌کنند. این آمار در شرایطی مطرح شده است که در آمار اعلامی یک دهه گذشته این عدد ۲۵ درصد بوده و این کاهش ده درصدی کمی نگران کننده است.د

ر گذشته رشته تحصیلی یکی از ملاک‌های ارزش‌گذاری بر درس‌خوان‌بودن یا نبودن دانش‌آموزان بود و طبق قانونی نا نوشته ریاضی فیزیک پر طرفدارترین رشته و مخصوص دانش‌آموزان زرنگ بود و رشته های تجربی و انسانی برای بچه‌های متوسط و ضعیف‌تر محسوب می‌شد، اما اکنون شرایط به کل فرق کرده است و دانش آموزان دیگر آن قانون نانوشته را اجرایی نمی‌کنند و کمتر کسی به سراغ  رشته ریاضی می‌رود.

شروین مسیح کارشناس تربیتی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت:آمار شرکت کننده‌های کنکور امسال بیانگر این نکته است که دانش آموزان رشته ریاضی از برنامه‌های درسی خود عقب مانده اند و تعداد کمی از دانش آموزان به سمت این رشته می‌روند.این موضوع زیر ساخت‌های بدی را رقم می‌زند و آینده نا مناسبی را ایجاد می‌کند.

رشته ریاضی زیر ساخت تمام رشته‌های دیگر است و همچنین رشته‌های مهندسی زیر ساخت تمامی جامعه را در بر می‌گیرد.

در این سال‌ها مشاهده می‌کنیم که در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و یا دارو سازی برای دانش آموزان درآمد بیشتری نسبت به رشته‌های مهندسی وجود دارد وهمین باعث سوق پیدا کردن دانش آموزان به سمت رشته‌های تجربی می‌شود. متاسفانه به دلیل همین موضوع بعضی از دانش آموزان که به رشته تجربی رفته اند و پس از آن که متوجه شدند تسلط لازم در این رشته ندارند وارد رشته ریاضی می‌شوند، همین هم باعث می شود مهندسین پر قدرتی را به عنوان خروجی از دانشگاه‌ها نداشته باشیم.

راهکار‌هایی نیز برای این مشکل وجود دارد. ما باید توجه بیشتر به رشته مهندسی ایجاد سیستم‌های تحقیقاتی در کشور برای تحقیقات‌های دانش اموزان رشته‌های مهندسی و بسیاری از کار‌های دیگر باید هر چه سریعتر انجام شود. در کل باید برای این رشته یک پشتوانه در دانشگاه‌ها ایجاد کنیم.

یک پزشک زمانی که می‌خواهد بیماری را معالجه کند به لوازم مهندسی نیاز دارد، حقوقدان برای بررسی بعضی از پرونده‌ها نیاز به کار کارشناسی و مهندسی دارد و یا بایگانی الکترونیک در ادارات که کاری مهندسی است، از نظر خانواده‌ها رشته‌های مهندسی بی کاربرد، کم درآمد و با آینده شغلی بسیار نامناسب است.

باید ساختاری را برای کل جامعه در نظر بگیریم، ابتدا دانشگاه‌ها باید ظرفیت‌های رشته‌ها را در چند سال آینده در نظر گیرد و بر اساس آن دانشجو بپذیرند حتی اگر داوطلبین نتوانند در آن سال وارد دانشگاه‌ها شوند.

حمید کاظمی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش نیز در این باره گفت: ۱۴.۷۸ درصد دانش آموزان در رشته ریاضی تحصیل می‌کنند این درحالی است که علوم پایه، زیرساخت‌های علمی و فنی کشور را فراهم می‌کند و اگر برنامه ریزی لازم برای افزایش توجه به رشته‌های علوم پایه صورت نگیرد، در آینده با مشکلاتی مواجه می‌شویم.

وی ادامه داد:با افزایش تعداد دانش آموزان در رشته تجربی در سال‌های گذشته مواجه هستیم و باید طراحی مناسبی برای افزایش سهم دانش آموزان در رشته ریاضی هم داشته باشیم.

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش افزود: رشته ریاضی برخی دبیرستان‌ها به علت کم بودن تقاضا تعطیل شده که باید برای آن چاره اندیشی شود.

مهم بودن تحصیل در رشته ریاضی و فراهم کردن شرایطی که دانش آموزان بیشتری آن هم با علاقه به سمت این رشته مهم و آینده ساز بروند موضوعی است که شاید تمامی مسئولان به انجام آن اذعان دارند، اما به نظر می‌رسد اکنون باید برای حل این مشکل تصمیم‌های جدی تری گرفت.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: معاون آموزش متوسطه رشته های مهندسی دانش آموزان آموزش و پرورش دانشگاه ها رشته ریاضی رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۹۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات

امتحانات نهایی به صورت کشوری برگزار می‌شود و تاثیرات مهمی بر آینده دانش‌آموزان دارد، از همین رو دانش‌آموزان تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا بهترین نمرات را کسب کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، امتحانات نهایی یکی از موضوعاتی است که دانش‌آموزان در این خصوص نگرانی دارند و افت تحصیلی در امتحانات نهایی یکی از موضوعاتی است که از دغدغه دانش آموزان به شمار می‌رود و این در صورتی است که بنا به گفته مسئولان مربوطه، بخشی از افت تحصیلی به انگیزه دانش‌آموزان و بخشی هم به دوره‌های آموزشی گذشته مربوط می‌شود.

تأثیر انگیزه دانش‌آموزان در نمرات امتحانات نهایی

محسن زارعی، رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش درباره افت تحصیلی دانش‌آموزان در امتحانات نهایی اظهار کرد: این موضوع را نباید به صورت مقطعی و برشی بررسی کرد، شاید برداشت جامعه و آنچه که اتفاق افتاد، پس از اعلام میانگین نمرات آزمون نهایی پایه دوازدهم به این بود که این میانگین نشانگر افت تحصیلی است.

وی افزود: آموزش و پرورش بر این موضوع اصرار دارد که مبتنی بر شفافیت، وضعیت کنونی و نمای واقعی آموزش و پرورش را به نمایش بگذارد تا برای جبران کاستی‌ها برنامه‌ریزی کند.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: شرایط مبتنی بر کیفیت آموزشی این‌گونه است که وضعیت فعلی را به خوبی بشناسیم و با اعلام به جامعه برای رسیدن به وضعیت مطلوب برنامه‌ریزی لازم و جبران صورت گیرد.

زارعی ادامه داد: آموزش و پرورش در این موضوع نمرات را شفاف اعلام کرد تا برنامه‌ریزی مناسبی انجام شود و معلمان دست به دست هم دهند و شاهد ارتقای کیفیت آموزشی باشیم.

وی گفت: در موضوع افت تحصیلی دانش‌آموزان باید عوامل سهیم را در نظر بگیریم که بخشی به انگیزه دانش‌آموزان و بخشی هم به دوره‌های آموزشی گذشته مربوط می‌شود، زیرا این موضوع در یک دوره اتفاق نیفتاده است.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: اشکالی هم که وجود دارد این است که در دوره‌های مختلف تحصیلی، بازخوردی از وضعیت آموزش نداریم و یک‌باره این بازخورد را در پایان دوران تحصیل انجام می‌دهیم، این موضوع باید در دوره‌های مختلف بررسی شود که در زمان خود مداخلات لازم صورت گیرد.

زارعی درباره تأثیر دشواری سوالات در امتحانات نهایی بر افت تحصیلی دانش‌آموزان اظهار داشت: سوالات سخت شاخص دارد و شاخص هم ضریب دشواری است که در تحلیل آزمون‌ها، شاهد دشواری سوالات نبودیم.

وی ادامه داد: آنچه در طراحی سوالات مبنا قرار دادیم این است که توجه و ارزشیابی از یادگیری صورت گیرد و توجه به مفاهیم باشد و دانش‌آموزان و کل فرایند آموزش جهت‌دهی به سمت یادگیری داشته و از حفظیات و محفوظات دور باشند.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش افزود: در نوبت‌های قبل هم درصدی از سوالات مربوط به همین ارزشیابی از یادگیری متناسب با سطوح شناختی مختلف در سوالات امتحانات نهایی بوده است؛ بنابراین جمع‌بندی این نیست که سوالات سخت بوده است.

تاریخ برگزاری امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۳

مصطفی پردلی، معاون رسانه مرکز اطلاع‌رسانی و روابط‌عمومی وزارت آموزش‌وپرورش در صفحه ویراستی خود از مشخص شدن برنامه امتحانات نهایی خردادماه دانش‌آموزان خبر داد و نوشت:

«بنا بر اعلام مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش

برنامه امتحانات نهایی خرداد ماه مشخص شد

با آرزوی موفقیت برای دانش آموزان عزیز»

کد خبر 748368

دیگر خبرها

  • جزئیات جدید نحوه ارزش‌یابی امتحانات کشوری «ریاضی» و «علوم» پایه ششم
  • ارائه مشاوره دقیق برای جذب دانش آموزان به رشته ریاضی
  • مبنای بسیاری از علوم، ریاضی و فیزیک است
  • علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات
  • سؤالات امتحانات نهایی سخت بوده است؟
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • نمایشگاهی از معرفی هفته مشاغل در آران وبیدگل
  • سؤالات امتحانات نهایی با هدف ارزشیابی یادگیری طراحی می‌شود
  • تاثیر ۶۰ درصدی سوابق تحصیلی در آزمون سراسری سال آینده
  • ۳هزار و ۴۵۵ دانش‌آموز و دانشجو تحت پوشش کمیته امداد سراوان هستند