Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@03:09:12 GMT

نیاز صنعت گاز جهان به سرمایه‌گذاری ۸ تریلیون دلاری

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۹۰۳۴۲

نیاز صنعت گاز جهان به سرمایه‌گذاری ۸ تریلیون دلاری

به گزارش ایرنا، «محمد حامل» امروز (جمعه، ۲۳ اردیبهشت‌ماه) در مراسم آغاز بیست ‌و ششمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی افزود: زمانی که حدود ۲۰ سال پیش به‌عنوان رئیس بخش مطالعات انرژی اوپک (سازمان کشورهای صادرکننده نفت) فعالیت خود را آغاز کردم، نخستین سفر رسمی بنده در آن زمان به تهران بود، نکته قابل‌توجه اینکه امروز یعنی دو دهه بعد، نخستین سفر من پس از آغاز بکار به‌عنوان دبیرکل جی‌ئی‌سی‌اف نیز به شهر تهران است که به فال نیک می‌گیرم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به برگزاری بیست و ششمین دوره نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی اشاره کرد و افزود: این رویداد با بیش از ربع قرن سابقه، صنعت انرژی ایران را به‌عنوان یکی از بهترین و منعطف‌ترین صنعت‌ها در صحنه بین‌المللی معرفی کرده است، تاریخ انرژی جمهوری اسلامی ایران فراتر از این است.

دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز با اشاره به اینکه ایران یکی از نخستین کشورهایی بود که حاکمیت خود را بر منابع نفتی خود پس گرفت، تصریح کرد: ایران عضو مؤسس اوپک و دارای یکی از بزرگ‌ترین ذخایر گاز طبیعی اثبات‌شده در جهان است و جایگاه برجسته‌ای در دنیای انرژی دارد.

حامل ادامه داد: ایران همچنین در سال ۲۰۰۱ یکی از کشورهای مؤسس مجمع کشورهای صادرکننده گاز بود و سومین نشست سران هم طی سال ۲۰۱۵ در تهران برگزار شد که من با افتخار در آن شرکت کردم. در طول سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸، سید محمدحسین عادلی به‌عنوان دومین دبیرکل این مجمع اداره امور دبیرخانه را به‌عهده داشت.

وی تصریح کرد: هم‌اکنون ایرانیان در همه سطوح دبیرخانه شاغل هستند و بیشترین تعداد کارکنان در میان کشورهای عضو در مقر مجمع کشورهای صادرکننده گاز در دوحه قطر را به خود اختصاص داده‌اند که نمادی از مشارکت مثبت ایران در جی‌ئی‌سی‌اف است.

دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز با بیان اینکه گاز طبیعی به‌عنوان سوخت هیدروکربنی دارای سریع‌ترین رشد فزاینده در جهان شناخته شده است که ۲۶ درصد در دهه گذشته افزایش داشته و آینده روشن‌تری دارد، گفت: تازه‌ترین نسخه چشم‌انداز جهانی گاز تهیه‌شده از سوی جی‌ئی‌سی‌اف نشانگر آن است که گاز تا سال ۲۰۵۰ با سهم ۲۷ درصدی به سوخت شماره یک در ترکیب انرژی اولیه جهانی تبدیل خواهد شد و همراه با انرژی‌های تجدید پذیر، بستر تولید برق را تشکیل خواهد داد.

حامل ادامه داد: با توجه به اینکه اعلام شده است جمعیت جهانی ۱.۹ میلیارد نفر رشد خواهد داشت و افزایش بیش از دو برابری تولید ناخالص داخلی جهانی تا رسیدن به ۱۸۰ تریلیون دلار آمریکا تا سال ۲۰۵۰، تقاضای جهانی برای انرژی باوجود بهبود بهره‌وری انرژی همچنان افزایش خواهد یافت.

وی با تأکید بر اینکه گاز طبیعی برای کشورهای درحال‌توسعه، سوختی برای حرکت به‌سوی توسعه پایدار است، افزود: گاز این وعده «انرژی برای همه» را محقق می‌کند، آلودگی هوا را کاهش می‌دهد و کماکان کم‌هزینه‌ترین مسیر برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای باقی می‌ماند.

دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز تصریح کرد: درحالی‌که گاز طبیعی پاک‌ترین منبع انرژی هیدروکربنی است، می‌تواند حتی تمیزتر شود. فناوری اثبات‌شده برای کاهش فلرینگ/ سوزاندن گاز، تخلیه متان و حتی جذب، استفاده یا ذخیره‌سازی دی‌اکسید کربن وجود دارد. سپس ظرفیت عظیم «هیدروژن آبی» با هدایت گاز طبیعی وجود دارد.

به گفته حامل، مجمع کشورهای صادرکننده گاز می‌خواهد همکاری‌ها را در این زمینه‌ها ازجمله از طریق موسسه تازه تأسیس تحقیقات گاز در الجزایر افزایش دهد.

وی به سرمایه‌گذاری در صنعت گاز اشاره و با بیان اینکه سرمایه‌گذاری کم برای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان زیان‌بار است، اظهار کرد: نیاز به سرمایه‌گذاری در این صنعت بسیار زیاد است و برآورد می‌شود تا سال ۲۰۵۰ به حدود ۸ تریلیون دلار سرمایه‌گذاری نیاز داشته باشیم.

دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز با تأکید بر اینکه صنعت گاز طبیعی، سرمایه‌بر است، افزود: این امر مستلزم ثبات در سیاست‌ها و مقررات است، همچنین نیازمند ارزش منصفانه برای گاز طبیعی است تا از سرمایه‌گذاری کافی در کل زنجیره ارزش گاز و تسهیم عادلانه ریسک در میان همه سهامداران بازار گاز برای حفظ امنیت تقاضا و امنیت عرضه اطمینان حاصل شود. امنیت عرضه و تقاضا دو روی یک سکه هستند.

حامل گفت: بدیهی است که جهان برای مدت طولانی در مقطع پیش رو به گاز نیاز دارد. کماکان مجمع کشورهای صادرکننده گاز به کار با همه ذی‌نفعان ادامه خواهد داد و بر چالش‌ها برای تأمین کارآمد و قابل‌اعتماد گاز برای ارائه به جهان فائق خواهد شد.

برچسب‌ها جواد اوجی نفت سرمایه گذاری گاز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جواد اوجی نفت سرمایه گذاری جواد اوجی نفت سرمایه گذاری گاز دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز سرمایه گذاری گاز طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۰۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ژیمناستیک و «پرش» از روی انتخابات/ فرود «آرام» نیاز رشته مادر است

به گزارش خبرنگار مهر، انتخابات فدراسیون ژیمناستیک پس از کش و قوس فراوان قرار است روز ۲۴ اردیبهشت ماه برگزار شود تا تکلیف ریاست این فدراسیون برای چهار سال آینده مشخص شود. انتخابات فدراسیون ژیمناستیک با اساسنامه‌ای که در سال ۱۳۹۶ به تصویب فدراسیون جهانی رسیده برگزار خواهد شد که البته این اساسنامه تفاوت زیادی با اساسنامه‌های آماتور دارد. فدراسیون ژیمناستیک در سه سال گذشته اتفاقات زیادی را پشت سر گذاشت و حدود سه سال است که این فدراسیون با چالش‌های مدیریتی دست و پنجه نرم می‌کند.

انتخابات فدراسیون ژیمناستیک که حدود سه سال (۳۴ ماه) است که بدون رئیس اداره شده قرار است با همان کاندیداهای ثبت نام شده در دوره قبل برگزار شود. زهرا اینچه درگاهی، حبیب نوظهوری و عابد حقدادی کاندیداهای حاضر در این مجمع انتخاباتی خواهند بود.

روزهای پرتلاطم ریاست در فدراسیون ژیمناستیک

دوره ریاست زهرا اینچه درگاهی در فدراسیون ژیمناستیک ۱۹ تیرماه سال ۱۴۰۰ به پایان رسید؛ او بعد از فراز و نشیب‌های زیاد و بعد از ۶ ماه صندلی ریاست این فدراسیون را به سرپرستی که از سوی وزارت ورزش و جوانان انتخاب شده بود واگذار کرد. در نهایت وزارت ورزش، حمید احمدی را به عنوان اولین سرپرست برای فدراسیون ژیمناستیک در تاریخ ۲۳ دی ماه ۱۴۰۰ معرفی کرد.

پس از پایان دوره ۶ ماهه سرپرستی احمدی، در تاریخ سوم مردادماه ۱۴۰۱ وزارت ورزش و جوانان ابتدا طاهر علوی را به عنوان سرپرست معرفی کرد که البته بعد از گذشت چند ساعت، زهره مرزوقی به عنوان سرپرست این فدراسیون انتخاب شد، هر چند که عمر سرپرستی او در فدراسیون ژیمناستیک چندان طولانی نبود و او تنها دو ماه سرپرستی این فدراسیون را به عهده داشت. بعد از او وزارت ورزش عابد حقدادی را به عنوان سرپرست این فدراسیون انتخاب کرد.

در اسفندماه سال ۱۴۰۱ انتخابات پرحاشیه فدراسیون ژیمناستیک برگزار شد؛ در آن مقطع زمانی زهرا اینچه درگاهی، عابد حقدادی، حبیب نوظهوری، علی خسروی و مقداد قلندرپور کاندیداهای حضور در این انتخابات بودند که پس آغاز مجمع تأیید صلاحیت سه نامزد قلندرپور، نوظهوری و حقدادی اعلام شد. همین موضوع با واکنش اینچه درگاهی همراه شد و او که تأیید صلاحیتش برای حضور در این مجمع انتخابی نیامده بود مجبور به ترک جلسه شد. عدم حضور اینچه درگاهی در مجمع انتخابات فدراسیون ژیمناستیک منجر به ترک ۲۱ نفر از اعضای مجمع شد. در حالی که همان زمان زمزمه‌های به حد نصاب نرسیدن مجمع عنوان شده بود اما انتخابات این فدراسیون با ریاست پولادگر برگزار و عابد حقدادی به عنوان رئیس این فدراسیون انتخاب شد.

دوره ریاست حقدادی هم با اتفاقات زیادی همراه بود؛ فدراسیون جهانی که نماینده‌اش در مجمع انتخاباتی حضور داشت و همان زمان اعلام کرد تمامی اتفاقات را گزارش خواهد داد؛ ریاست حقدادی در فدراسیون ژیمناستیک را قبول نکرد و همچنان اینچه درگاهی را به عنوان رئیس این فدراسیون می‌شناخت. عدم تمدید لاینسس‌های ورزشکاران ژیمناستیک در جریان بازی‌های یونیورسیاد باعث شد تا مسئولان وقت ورزش بیشتر از قبل به موضوع ژیمناستیک توجه کنند.

در آن زمان فدراسیون جهانی عابد حقدادی را به رسمیت نمی‌شناخت و او به عنوان رئیس فدراسیون نتوانست لایسنس ورزشکاران را تمدید کند و همین منجر به عدم حضور ورزشکاران در این مسابقات شد. با توجه به پیش رو بودن بازی‌های آسیایی و احتمال مشکلات این چنینی و مسائل دیگر، در نهایت حقدادی از ریاست فدراسیون ژیمناستیک کنار رفت و صندلی ریاست فدراسیون به صورت موقت به اینچه درگاهی سپرده شد. در دوره ریاست اینچه درگاهی ورزشکاران ژیمناستیک توانستند به مسابقات گزینشی المپیک راه پیدا کنند و در نهایت برای اولین بار در تاریخ ژیمناستیک ایران، مهدی الفتی صاحب سهمیه المپیک شد.

طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته حالا قرار است انتخابات این فدراسیون در تاریخ ۲۴ اردیبهشت‌ماه برگزار شود. زهرا اینچه درگاهی، حبیب نوظهوری و عابد حقدادی کاندیداهای حاضر در این مجمع انتخاباتی خواهند بود. این مجمع انتخاباتی براساس اساسنامه فدراسیون جهانی برگزار خواهد شد.

تاریخ سازی به سبک ژیمناستیک

حضور سرپرستان متعدد در فدراسیون ژیمناستیک، برگزاری مجمع پرحاشیه و ریاست حقدادی در فدراسیون که از سوی فدراسیون جهانی به رسمیت شناخته نشده بود و همچنین بلاتکلیفی جامعه ژیمناستیک گزیده‌ای از مشکلات این رشته مادر در سه سال اخیر بود. با وجود همه این مشکلات، ژیمناستیک ایران در دو مسابقه تاریخ ساز شد. در بازی‌های آسیایی هانگژو مهدی الفتی طلسم ۸۰ ساله را شکست و توانست به مدال نقره برسد. او همچنین در مسابقات گزینشی المپیک در جام جهانی آلمان توانست به مدال نقره برسد، اگرچه الفتی در آخرین مسابقه گزینشی عملکرد قابل قبولی نداشت اما با کسب امتیاز از مسابقات پیشین توانست از سوی فدراسیون جهانی صاحب سهمیه المپیک شود و به این ترتیب برای اولین بار ژیمناستیک ایران حضور در مهم‌ترین آوردگاه ورزش دنیا را تجربه می‌کند.

قطعاً در چنین شرایطی نیاز است که این بار مجمع فدراسیون ژیمناستیک به دور از حاشیه برگزار شود تا در فاصله کمتر از دو ماه مانده به المپیک این فدراسیون بالاخره به ساحل آرامش برسد. نیاز است که مسئولان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک اشتباهات دوره گذشته را مرتکب نشوند و این بار مجمع فدراسیون ژیمناستیک در مسیر قانونی برگزار شود تا دود تصمیمات اشتباه به چشم این رشته و ستاره‌های آن نرود. قطعاً ژیمناستیک با برگزاری یک انتخابات بی‌طرفانه و قانونی برای همیشه حل خواهد شد و امید است دیگر شاهد کج سلیقگی‌ها و اشتباهات در این رشته نباشیم.

کد خبر 6092772 سیده فرزانه شریفی

دیگر خبرها

  • مارکسیسم چه نگاهی به سیاست بین‌الملل دارد؟
  • ژیمناستیک و «پرش» از روی انتخابات/ فرود «آرام» نیاز رشته مادر است
  • انرژی‌ای که رامین در نقش جهان هم نیاز دارد (عکس)
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی
  • مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه عضویت فلسطین را به رأی می‌گذارد
  • فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران
  • شهرک انرژی در تهران احداث می‌شود
  • منطقه مکران می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ استفاده از ظرفیت این منطقه کشور را از نفت بی‌نیاز می‌کند
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد