Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-29@02:11:44 GMT

تاثیرات هوش مصنوعی در پیشرفت حوزه‌های مهندسی

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۹۰۵۴۰

تاثیرات هوش مصنوعی در پیشرفت حوزه‌های مهندسی

هوش مصنوعی در کنار دیگر کاربرد‌های خود بر حوزه صنعت و مهندسی نیز تاثیر گذاشته است. با اینکه اکنون نیز در برخی کارخانه‌ها خطوط تولید هوشمند وجود دارند، اما مطمئنا در آینده بیشتر درباره خطوط تولید هوشمند و خودکار خواهیم شنید. به لطف هوش مصنوعی و حوزه‌های مختلف آن، در آینده خطوط تولید بسیاری از مشاغل، کسب و کار‌ها و صنایع، در بخش مهندسی هوشمند و خودکار خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اما چگونه هوش مصنوعی می‌تواند در بخش مهندسی باعث تغییر شود؟ یکی از ویژگی‌های برجسته در داستان‌های علمی تخیلی در طول سال ها، هوش مصنوعی بوده است. از اولین روز‌های محاسبات، دانشمندان و سایر متفکران مجذوب ایده ایجاد ماشینی با قابلیت تکثیر مغز انسان شده‌اند. قبلاً تصور می‌شد که مغز انسان مانند رایانه‌ای است که به صورت عمیق کار می‌کند. با این حال، اکنون می‌دانیم که مغز بسیار پیچیده‌تر است و کارکرد مغز فراتر از یک کامپیوتر ساده است.

هنوز بحث‌های زیادی در مورد اینکه آیا می‌توان آگاهی را از هوش پیشرفته جدا کرد یا نه، وجود دارد. اما لازم نیست هوش مصنوعی اینقدر پیچیده باشد. اکنون نمونه‌های بسیار ساده تری از آنچه به عنوان هوش مصنوعی شناخته می‌شود را می‌بینیم.

دستیار‌های صوتی از پیش نصب شده بر روی گوشی‌های هوشمند مدرن، تنها یک نمونه هستند و اکنون همین هوش مصنوعی‌ها در ساعت‌های زنگ دار و بلندگو‌ها ادغام شده اند تا بتوان از آن‌ها برای کنترل انواع دستگاه‌های هوشمند در خانه و اطراف خانه، استفاده کرد.

هوش مصنوعی به طور فزاینده‌ای راه خود را در زمینه‌های صنعتی و تولیدی پیدا کرده و در حال پیشروی است. حتی از هوش مصنوعی برای انجام معاملات در بازار سهام استفاده می‌شود. اکنون می‌توان گفت که هوش مصنوعی در همه جا وجود دارد. هوش مصنوعی چیز‌های زیادی برای ارائه به دنیای مهندسی دارد. به گفته کارشناسان این حوزه، برخی از هیجان انگیزترین کاربرد‌های فعلی و آینده نگر هوش مصنوعی در حوزه مهندسی است.

هوش مصنوعی چیست؟

این واژه برای اولین بار در کنفرانسی در کالج دارتموث در سال ۱۹۵۶ مورد استفاده قرار گرفت. با این حال، استفاده جدی از این فناوری در قرن جدید میلادی رواج یافت و اکنون با زندگی روزمره ما آمیخته شده است.

هوش مصنوعی که AI نیز نامیده می‌شود، مجموعه وسیعی از علوم کامپیوتری است که برای تقلید از توانایی‌های انسان مانند منطق و یادگیری، طراحی شده است. هوش مصنوعی یک فناوری به طور مداوم در حال توسعه است و از چندین تکنیک (مانند یادگیری عمیق) برای پیشرفت به سمت هوش تعمیم یافته استفاده می‌کند.

هوش مصنوعی در بخش مهندسی

هوش مصنوعی‌هایی که در بخش مهندسی مورد استفاده قرار می‌گیرند، هر دو بخش نرم افزار و سخت افزار را با هم ترکیب می‌کنند. برای نمونه به ربات‌های خط تولید خودرو و نرم افزاری که آن‌ها را کنترل می‌کند فکر کنید. آن‌ها به خودی خود شاهکار‌های مهندسی هستند.

ماشین‌هایی که بدون دخالت انسان قادر به یادگیری و بهبود هستند، هدف نهایی این فناوری هستند و این اتفاق پیامد‌های مهم و گسترده‌ای خواهد داشت.

برخی از کاربرد‌های هوش مصنوعی در مهندسی عبارتند از:

ربات‌های تولیدی ماشین‌های خودران دستیاران هوشمند مراقبت‌های بهداشتی سرمایه گذاری مالی خودکار آژانس‌های رزرو مجازی سفر نظارت بر رسانه‌های اجتماعی ابزار چت بین تیمی ربات‌های مختلف نرم افزاری و ...

جدا از کاربرد‌های هوش مصنوعی در مهندسی و کامپیوتر، هوش مصنوعی به ما این امکان را می‌دهد که ماشین‌هایی را توسعه دهیم که قادر به انجام کار‌های تولیدی و حتی انجام طراحی‌های پیچیده هستند.

بسیاری از مهندسان می‌ترسند که به زودی ربات‌های به اندازه کافی پیشرفته، مشاغل آن‌ها را تصاحب کنند. همانطور که قابلیت‌های تولید و طراحی در حال گسترش است، انسان توانسته ماشین‌آلاتی بسازد که تقریباً هر کاری را که یک انسان می‌تواند در خط مونتاژ انجام دهد، تکرار کند. پس این ترس‌ها بی اساس نیستند، زیرا اتوماسیون (خودکارسازی) مشاغل را از افراد، دور می‌کند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: ربات نانو فناوری تکنولوژی هوشمند بخش مهندسی هوش مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۰۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳ خدمت اصلی اپراتور هوش مصنوعی/ دسترسی به چند صد GPU در سال ۱۴۰۳

به گزارش خبرنگار مهر، روح الله دهقانی فیروزآبادی در نشست خبری سالیانه خود که امروز در محل معاونت علمی برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه با توجه به تاکیدات رهبری مبنی بر اینکه باید در حوزه هوش مصنوعی به ۱۰ کشور برتر دنیا برسیم ، معاونت علمی چه برنامه ای برای عقب نماندن ایران از پیشرفت جهانی در این حوزه و همچنین توسعه زیرساخت‌ها مانند دیتاسنترها، مزارع پردازش گرافیکی و یا پردازشگرهای ابری دارد؟ گفت : سال گذشته گفت و گوهایی زیادی با رییس جمهور و همینطور دستگاه های مختلف از جمله سازمان برنامه و بودجه برای الزام ایجاد یک مرکز ملی توسعه هوش مصنوعی و در کنارش یک شورای ملی راهبری انجام شد و در این راستا برنامه ها و مدل های کشورهای مختلف در حوزه هوش مصنوعی مورد مطالعه قرار گرفت.

معاون علمی رییس جمهور با اشاره به اینکه سال گذشته راه اندازی مرکز ملی هوش مصنوعی و شورای راهبری به تصویب رسید و اعضای شورا مشخص شدند گفت: همچنین طی جلساتی که با سرمایه گذاران بخش دولتی و صندوق توسعه ملی و صندوق نوآوری داشتیم راه اندازی صندوق پژوهش فناوری هوش مصنوعی با سرمایه ١٠ هزار میلیارد تومانی اسفندماه سال ١۴٠٢ برنامه ریزی شد.

۳ خدمت اصلی اپراتور هوش مصنوعی

وی ادامه داد: همچنین برنامه ریزی شده است مرکز ملی هوش مصنوعی، اپراتور هوش مصنوعی را ایجاد کند که این اپراتور ٣ خدمت اصلی مزرعه پردازشی بزرگ، مرکز داده بزرگ و کتابخانه های بزرگ زبانی و تصویری را ارایه می دهد . همانطور که اپراتورهای تلفن همراه خدمات اینترنتی را ارائه می‌دهند، اپراتور ملی هوش مصنوعی نیز خدمات پردازشی بزرگ و خدمات کتابخانه های محاسباتی را در اختیار دانشگاه ها شرکت های دانش بنیان و سازمان ها و نهادها قرار می‌دهد.

تحول خوبی در هوش مصنوعی در سال ۱۴۰۳ رقم می خورد

دهقانی با بیان اینکه ایران از نظر دانش فنی و نیروی انسانی وضعیت خوبی دارد گفت: در حوزه مقالات و ارجاعات ایران رتبه ١٧ یا ١٨ دارد اما در حوزه کاربرد رتبه ٧٠ تا ٨٠ را دارد که این جایگاه به دلیل نبودن زیرساخت ها در کشور است و پیش بینی می کنیم در سال١۴٠٣ تحول خوبی در حوزه هوش مصنوعی با ایجاد اپراتور ملی هوش مصنوعی و توسعه زیرسیستم ها داشته باشیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور با اشاره به اینکه مرکز ملی هوش مصنوعی جایگاهی فراتر از معاونت علمی است، گفت: از تمام دستگاه ها دعوت می کنیم که این مرکز را تقویت کنند.

دسترسی به چند صد GPU

وی در ادامه افزود : پیش بینی ما این است که در سال ١۴٠٣ به چند صد GPU دسترسی پیدا کنیم البته تحریم های شدیدی در این حوزه وجود دارد و حتی عربستان و امارات که برای خرید GPU اقدام کرده اند و پول هم پرداخت کرده اند تحریم شده اند. امیدواریم دانشگاه ها GPU هایی که دارند را برای استفاده تجمیعی در اختیار قرار دهند.

ادامه دارد...

کد خبر 6089679 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • رفتارهای غیرمنطقی انسان الگوی جدید هوش مصنوعی شد
  • هوش مصنوعی و حجیت فتوا
  • ۳ خدمت اصلی اپراتور هوش مصنوعی/ دسترسی به چند صد GPU در سال ۱۴۰۳
  • مادربزرگ ۵۴ ساله قلب مصنوعی و کلیه خوکی دریافت کرد
  • پیشرفت ۴۰ درصدی پروژه انتقال آب از بندرچارک به بستک و جناح
  • عضو هیأت علمی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد
  • آمادگی هند برای تولید کتاب‌های صوتی با هوش مصنوعی
  • صنعت نشر هند برای تولید کتاب‌های صوتی با هوش مصنوعی آماده می‌شود
  • چرا ربات‌ها و هوش مصنوعی هنوز به گرد پای حیوانات نرسیده‌اند؟
  • هوش مصنوعی توانست ویرایش ژنی را هدفمند کند