Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ــ هجوم ریزگردها به هوای استان کردستان با تأثیری که بر برگ درختان به عنوان کارخانه مواد معدنی می‌گذارد قطعاً می‌تواند در کاهش کیفیت و کمیت محصولات باغی اثرگذار باشد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، محصولات باغی یا همان میوه یکی از اصلی‌ترین مواد غذایی هستند که در سبد غذایی مردم جای دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سلامت میوه‌ها یا همان محصولات باغی باید  به قدری استاندار باشد که به سلامت جامعه آسیبی وارد نکند.

استان کردستان به عنوان یکی از استان‌های فعال در تولید محصولات باغی همواره جایگاه خاص و ویژه‌ای را در کشور داشته است. چند سالی است که یک مهمان ناخوانده به نام توده‌های گرد و خاک در فصل‌های بهار و تابستان که فصل برداشت محصولات کشاورزی نیز محسوب می‌صود وقت و بی‌وقت به کردستان سفر کرده و این مهمان خودخوانده باعث بروز مشکلاتی برای مردم، محیط‌زیست و کشاورزی این استان شده است.

در این میان محصولات باغی که همان میوه‌ی مصرفی مردم است نیز مشمول این آسیب می‌شود و می‌تواند باعث بروز مشکلاتی برای سلامت جامعه شود و عواقب جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. از سوی دیگر گرد و غبار محصول کشاورزی که یک سال برای برداشت آن زحمت کشیده است را از بین می‌برد و باعث ضرر اقتصادی می‌شود.

خبرنگار تسنیم با یکی از باغداران سنندجی در این‌ رابطه و مشکلاتی که باغداران با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، گفت‌و کرده که در ادامه از نظر خوانندگان محترم می‌گذرد:

محمد علی علیرضایی از مشکلات بارش کم، کم‌آبی، سموم کشاورزی گران و ... گفت و زندگی خود را به نحوی گره خورده با درختان و باغی که سال‌ها برای به ثمر نشستن آن تلاش کرده بود، دانست و افزود: در چند سال گذشته علاوه بر خشکسالی که اتفاق افتاده است ریزگردها نیز برای کشاورزان و باغداران کردستانی مشکل‌آفرین شده و باعث پایین آمدن کیفیت میوه‌ها شده است.

این باغدار سنندجی اظهار کرد: در حال حاضر باغداران کردستانی از شرایط مناسبی برخوردار نیستند چراکه بیشترین سودی که از فروش میوه به دست می‌آید عاید دلالان می‌شود و کمترین سود به کشاورزی که یک سال کامل از باغی که به عنوان فرزند خود از آن مواظبت کرده است می‌رسد.

وی افزود: از سوی دیگر هزینه‌های جاری باغداری مانند تامین سموم کشاورزی، هزینه‌های کارگری و ... کار را بر باغداران کردستانی در تولید محصولات باغی سخت کرده است.

زاهد حاجی‌میرزایی، مدیر باغات سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: قطعاً هجوم ریزگردها به هوای استان باعث کاهش عملکرد و میزان استحصال محصولات باغی و کشاورزی خواهد شد.

وی افزود: ریزگرد‌ها به صورت مستقیم عملکرد برگ درختان که کارخانه تولید مواد مغذی برای تولید میوه هستند را کاهش می‌دهند که این امر در تولید میوه مرغوب می‌تواند اثرگذار باشد.

مدیر باغات سازمان جهاد کشاورزی کردستان به بیشترین میوه‌ای که باغداران کردستانی تولید می‌کنند، اشاره کرد و گفت: انگور، گردو، سیب، شلیل، هلو، آلبالو و گیلاس بیشترین میوه‌های تولیدی کشاورزان کردستانی به شمار می‌آیند.

وی ادامه داد: در سال گذشته باتوجه به نیزان بارندگی مناسبی که وجود داشت 450هزار تن محصولات سردرختی از باغات استان برداشت شد اما باتوجه به سرمازدگی برخی از باغات هلو و شلیل و سیب، پیش‌بینی می‌شود امسال تا 400هزار تن برداشت میوه در کردستان انجام شود که در مقایسه با سال گذشته کاهش 50هزار تنی را نشان می‌دهد.

مدیر باغات سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به تخصیص 3هزار و 500هکتار از اراضی کشاورزی به توت فرنگی در استان برای سال جاری بیان کرد: در استان برای سال جاری برداشت 65هزار تن توت فرنگی پیش‌بینی شده است.

وی با اشاره به مکان درست احداث باغ از جانب کشاورزان گفت: انتخاب مکان درست برای کاشت نهال امری بسیار مهم است چراکه برخی از اراضی همچون دره‌ها و اراضی پست و بلند به علت امکان بالای سرمازدگی محصولات باغی مکان مناسبی برای کاشت نهال و باغداری نیستند.

حاجی‌میرزایی یادآور شد: استفاده از سازه‌های مخصوص در جلوگیری از صدمه به باغات در مواردی مانند سرمازدگی از جانب باغداران امری مهم و حیاتی است.

خسارت‌های سیل در گناباد|قنات‌ها مسدود و بندرساها در هم شکست/محصولات باغی 100 درصد آسیب دیدخسارت سنگین سرمازدگی به نیمی از محصولات باغی استان سمنان/ تهدید تغییر اقلیم بر سر کشاورزی

به گزارش تسنیم؛ از آنجا که تداوم ریزگردها، موجب کاهش عملکرد در اکثر محصولات زراعی و باغی خواهد شد، به کشاورزان توصیه می‌شود که سیستم آبیاری تحت فشار بارانی به خصوص در محصولات زراعی را توسعه داده و نسبت به شستشوی سطح برگ گیاهان در مناطقی که میزان گرد و غبار بیشتر است، اقدام کنند.

انتهای پیام/487/س

منبع: تسنیم

کلیدواژه: محصولات باغی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۷۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، فواد غزیعلی اظهار کرد: با هماهنگی‌های درون استانی با محوریت استانداری از ابتدای اردیبهشت امسال، حمل گندم ۱۱۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.

وی ادامه داد: روزانه ۶۱ هزار تن گندم از خوزستان به سیلو‌های سراسر کشور حمل می‌شود.

معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خوزستان افزود: با توجه به حساسیت موضوع با فراخوان مالکان خودرو‌های سنگین حمل بار به ویژه در استان خوزستان شاهد رشد خوبی در حمل و نقل بودیم.

خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵ میلیون تُن محصولات کشاورزی، باغی، دامی، شیلات و عسل معادل ۱۴ درصد کل تولیدات بخش کشاورزی کشور در جایگاه نخست قرار دارد.

استان خوزستان یک میلیون و ۲۵۰هزار هکتار اراضی زیرکشت دارد که درصورت ساخت شبکه‌های آبیاری و زهکشی و تامین پایدار آب، امکان توسعه اراضی زیرکشت تا ۲.۲ میلیون هکتار وجود دارد.

خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵میلیون تُن محصولات زراعی، باغی، دام، آبزی‌پروری، عسل و فرآورده‌های لبنی معادل ۱۴درصد کل تولیدات بخش کشاورزی کشور را تولید می‌کند که از این حیث در جایگاه نخست کشوری قرار دارد.

 

دیگر خبرها

  • آغاز واردات میوه‌های گرمسیری از مرز باشماق مریوان
  • آغاز گل چینی از گلستان‌های گل محمدی اردستان
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • ۱۶ هزار و ۵۰۰ تن انواع محصولات باغی در خمین تولید شد
  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • گرانی میوه ناشی از ضعف نظارتی دستگاه‌هاست
  • پیش بینی برداشت ۲۰۰۰ تن سیب زمینی در ایرانشهر
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان