Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به طرح این وزارتخانه در استخدام استادان جدید دانشگاهی گفت: متاسفانه این طرح با نگاه سیاسی مورد مخالفت‌هایی قرار گرفته است.

به گزارش قدس آنلاین، محمدعلی زلفی‌گل امروز در مراسم تودیع و معارفه روسای دانشگاه فردوسی مشهد  اظهارداشت: در وزارت علوم، پنج اولویت اصلی مرجعیت دیپلماسی علمی، آموزش و پژوهش هدفمند، نوآوری فرهنگی و فرهنگ نوآوری، شاگرد و استادپروری و تولید ثروت از دانش در حال پیگیری است و رؤسای دانشگاه‌ها باید این موضوعات را در اولویت کاری خود قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: موضوع دیپلماسی علمی و مرجعیت آن  نیز از اولویت‌های این وزارتخانه است و بر همین اساس پایه‌های تشویقی استادان دانشگاه را افزایش داده ایم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بر این اساس مکاتبه‌ای که با شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت گرفت و این شورا اجازه داد تا سند نظام ملی نوآوری توسط وزارت علوم تدوین و اجرایی شود. بر همین اساس معاونت فناوری در مجموعه این وزارت ایجاد شد تا همان گونه که در زمینه علمی در منطقه رتبه اول را در اختیار داریم، تلاش شود تا نتایج علمی دانشگاهی برای تبدیل دانش به ثروت نیز ایجاد شود.

زلفی‌گل با بیان اینکه دانشگاه باید الگوی سایر افراد و از جمله سیاستمداران باشد اظهارکرد: جامعه دانشگاهی نباید اجازه دهد داشته‌هایمان تخریب شود و با تلاش دانشگاهیان اکنون به جایگاه برتر علمی در جهان رسیده ایم. دانشگاهیان ما توانستند جایگاه علمی کشور را به قدری ارتقا دهند که از واردکننده سیم خاردار به تولیدکننده پهپاد تبدیل شویم و دشمنان اعتراف کرده اند که دانشگاهیان ایران جز دانشگاهیان برتر جهان هستند.

وی خاطرنشان کرد:سند نظام ملی نوآوری در کشور وجود ندارد و باید با تهیه آن بستری فراهم شود تا هر نهادی نقش خود را در این نظام، برای خلق ثروت از دانش برعهده گیرد.

زلفی‌گل با اشاره به طرح این وزارتخانه در استخدام استادان جدید دانشگاهی عنوان کرد: متاسفانه این طرح با نگاه سیاسی مورد مخالفت‌هایی قرار گرفته است در حالی که امروز برای آموزش رانندگی و ازدواج زوج‌های جوان، قبل از تشکیل خانواده شرکت در دوره‌های آموزشی الزامی است.  آموزش برای همه تخصص‌ها لازم است و استادان دانشگاه نیز باید تخصص لازم را ضمن گذراندن دوره صلاحیت مدرسی یا منش استادی طی کنند لذا پیش بینی شده است تا این دوره در این دانشگاه برای استادان تازه استخدام شده برگزار شود.

وی ادامه داد: دانشگاه فردوسی مشهد می‌تواند علاوه بر کارکرد نوآوری، فناوری، علمی و خدمت رسانی در سایر عرصه‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی کشور نقش آفرینی کند و در صورت امکان اردوگاهی با اهداف خاص برای ایفای نقش فرهنگی، اجتماعی، علمی و نو آوری  داشته باشد. این اردوگاه زودبازده نیست و باید از امکانات فعلی دانشگاه برای رسیدن به جایگاه برتر خدمت رسانی به جامعه بهره برداری شود تا در آینده ضمن تاثیرگذاری در سطح جامعه برای کشورهای همسایه در موضوع مرجعیت علمی نیز به عنوان یک قطب علمی فعالیت کند.

 میزبانی از دانشجویان بین‌الملل برای ایرانیان افتخار است

زلفی گل روز گذشته نیز در دیدار با دانشجویان بین‌الملل دانشگاه فردوسی مشهد اظهارداشت: در فرهنگ ما هر مهمانی رزق خود را به همراه دارد، به همین دلیل میزبانی از شما نعمت و افتخاری برای کشورمان محسوب می‌شود؛  میزبانی از دانشجویان بین‌الملل باعث افتخار ایرانیان است و هر یک از این دانش‌آموختگان می‌توانند سفیری برای کشورمان باشند.

وی افزود: از اینکه جمهوری اسلامی ایران را به عنوان محل تحصیل خود انتخاب کرده‌اید، سپاسگزاریم و امید است همه شما با خاطرات خوش تحصیل خود را به پایان برده و با دست پُر به کشورتان باز گردید.

زلفی‌گل با اشاره به اینکه مسوولان سعی دارند تا شرایط مناسبی همراه با کاهش مشکلات برای تحصیل شما فراهم کنند، اظهار کرد:  امیدوارم به گونه‌ای تحصیل خود را به پایان برسانید که در هر کجا مشغول به کار شدید، سفیر کشورمان باشید. اگر چه امکانات ما ممکن است در شان شما نباشد ولی سعی خواهیم کرد تا شرایط خوب و مناسبی برای تحصیل شما فراهم شود.

منبع: تسنیم

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: وزیر علوم تحقیقات و فناوری دکتر زلفی گل زلفی گل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۷۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریشه پیوند دانشگاه با جامعه در عملیاتی کردن دستاوردهای علمی است

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی ظهر یکشنبه در نشستی که با حضور جمعی از مدیران و اساتید دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: بسیاری از افراد شاخص، چهره‌های علمی و مکتب دارهایی که توانستند بنیان‌گذار خیلی از مسائل علمی در حوزه‌های مختلف باشند، تربیت‌یافته دانشگاه فردوسی مشهد مقدس بودند.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه در حال حاضر ذخایر علمی خوبی چه در عرصه اساتید و چه در عرصه دانش‌آموختگان در دانشگاه فردوسی وجود دارد، افزود: خوشبختانه جایگاه این دانشگاه از نظر ذخایر علمی در بین دانشگاه‌های مادر کشور بسیار خوب است اما مسأله‌ای که امروز دانشگاه فردوسی با آن مواجه است، مربوط به معرفی و اثرگذاری شایسته و متناسب با این ذخایر ارزشمندِ خود در کشور و جامعه است.

ضرورت معرفی دستاوردها و ذخایر علمی به جامعه

وی ادامه داد: دانشگاه فردوسی برای پیدا کردن مشتری و مخاطب مورد نظر خود باید ابتدا خود را به جامعه معرفی کرده و سپس توانمندی‌هایش را به اثبات برساند، این توقع که مردم و یا نهادهای دیگر باید به سراغ جامعه علمی این دانشگاه بیایند، کاملاً اشتباه است.

علم الهدی با تأکید بر اینکه دانشگاه فردوسی باید در موقعیت‌های مختلف آثار وجودی و اثرگذاری را از خود به ثبت برساند، گفت: اینکه شما عزیزان فرض کنید چون در برخی از رشته‌ها ذخایر علمی و فناوری‌های بسیاری دارید، پس باید فلان دستگاه به دنبال شما بیایند تا از این امکانات و فرآورده‌های علمی استفاده کنند، فکر درستی نیست.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه اساتید دانشکده‌ها باید نمونه‌ای از فعالیت‌های خود را در رشته‌های مختلف به جامعه هدف نشان دهند تا مخاطب و مشتری خود را پیدا کنند، اضافه کرد: در حقیقت این ما هستیم که باید به دنبال جامعه و مردم برویم و با هر مقداری که می‌توانیم ذخایر علمی خود را در جامعه معرفی کنیم و در حوزه‌های مختلف صنعت، فناوری، علوم انسانی، اقتصادی و سیاسی اثرگذار باشیم؛ در غیر این صورت ذخایر علمی دانشگاه مانند گنجی است که کسی از بیرون از آن خبر ندارد و شخصیت علمی دانشگاه را ثابت نمی‌کند.

ریشه پیوند دانشگاه با جامعه در عملیاتی کردن دستاوردهای علمی است

وی با بیان اینکه در خصوص پیوند دانشگاه و صنعت و یا دانشگاه و جامعه سخنان بسیاری گفته شده است، ابراز کرد: ریشه اصلی این پیوند در خود دانشگاه و نه در صنعت و جامعه نهفته است، دانشگاه فردوسی مشهد مقدس باید در عملیاتی کردن دستاوردهای خود، جایگاه علمی این نهاد را در سطح جامعه تثبیت کند تا در ادامه دیگران برای پاسخ به نیازهای خود به آن مراجعه کنند.

علم الهدی با اشاره به چالش‌های پیش روی دانشگاه امام صادق (علیه سلام) در سال‌های نخست تأکید کرد: یکی از نمونه‌های موفق پیوند دانشگاه و جامعه، تربیت نیروهای متخصص در دانشگاه امام صادق (علیه‌السلام) و به کارگیری آنان در مدیریت کلان اقتصادی و مدیریتی کشور بود. ما به خوبی از این طریق توانستیم نیروهای متخصص خود را به جامعه هدف معرفی کنیم و امروز شاهد فعالیت دانش‌آموختگان خود در عرصه‌های مدیریتی و اقتصادی جامعه هستیم.

«پردیس زندگی» اولویت نخست فعالیت‌های عمرانی دانشگاه فردوسی باشد

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در ادامه با تقدیر از ساخت پردیس زندگی در دانشگاه فردوسی مشهد مقدس تصریح کرد: یکی از مسائل و مشکلات اصلی ازدواج‌های دانشجویی نداشتن مسکن است که با ساخت این پردیس قدم بزرگی در رفع آن برداشته خواهد شد.

وی با بیان اینکه نمی‌توان مساله به تأخیر افتادن ازدواج جوانان را با نصیحت و پند برطرف کرد، گفت: دختر و پسر جوان دانشجو برای شروع یک زندگی سالم و آرام نیاز به تأمین زیرساخت‌هایی از جمله مسکن دارند که باید در اولویت برنامه‌های فرهنگی هر نهاد و دستگاهی قرار بگیرد، امیدواریم این حرکت ارزشمند در کوتاه‌ترین زمان به بهره‌برداری برسد؛ البته پیشنهاد بنده این هست که با کمک اساتید معماری حداقل فضای ممکن را در ساخت این خوابگاه در نظر بگیرید تا امکان استفاده بیشتر دانشجویان متأهل فراهم شود.

کد خبر 6097321

دیگر خبرها

  • پیام تسلیت رییس دانشگاه تهران در پی درگذشت دانشجوی نخبه
  • دانشگاه آزاد بسیاری از مرز‌های علمی کشور را درنوردیده است
  • ریشه پیوند دانشگاه با جامعه در عملیاتی کردن دستاوردهای علمی است
  • مدرک‌گرایی موجب ایجاد فاصله بین دانشگاه و جامعه کار می‌شود
  • اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی
  • خدشه‌دار شدن استقلال دانشگاه؛ «دخالت‌ها در دانشگاه زیاد شده است»
  • تظاهرات دانشگاهی، مهم‌ترین عنصر تحلیل قدرت آمریکا
  • لزوم کاربردی کردن محصولات پژوهشی برای تبدیل علم به ثروت
  • اعلام آمادگی دانشگاه رازی برای پذیرش دانشجویان و اساتید اخراجی آمریکا
  • ظرفیت علمی و پژوهشی استادان سیستان و بلوچستان باید بالفعل شود