Web Analytics Made Easy - Statcounter

معدن آهن در کامو فعالیت خود را ادامه می‌دهد و اعتراضات مردم با بی اعتنایی مسئولان مواجه است و مسئولان استانی صرفا به ابراز اینکه فعالیت معدن مجوز قانونی دارد، بسنده کرده اند.

گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * نیمه اردیبهشت امسال گروهی از مردم در اطراف کامو تجمع کردند و خواستار توقف فعالیت یک معدن آهن در این منطقه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

دغدغه مردم در واقع نگرانی درباره از بین رفتن منابع آبی کامو و چوگان و جوشقان قالی بود. این معدن آهن روی سرچشمه آب این مناطق مشغول انفجار بوده و حالا مسئولان معدن می‌گویند مشغول جمع آوری خاک‌های دپو شده در محل انفجار هستند.

 

در همان روز حجت الاسلام سلیمانی، امام جمعه جوشقان قالی با درخواست مسئولان فرمانداری کاشان در جمع مردم حضور یافت و بر تعطیلی معدن تأکید کرد. با این حال از مردم خواست که تجمع خود را پایان دهند تا مسئولان فرمانداری جلسه‌ای را برای بررسی اعتراض مردم و فعالیت این معدن برگزار کنند. این مسئولان در همان روز حتی وعده دادند که جلسه را در محل فعالیت معدن برگزار کنند و مردم هم در آن حضور داشته باشند.

 

معدن آهن قانونی آب را می‌کُشد! 

معدن همچنان مشغول به کار است. در ۲۳ فروردین امسال دیوان عدالت اداری رأی به توقف فعالیت این معدن داده است. با ارائه لایحه دفاعیه از سوی مسئولان این معدن، دیوان عدالت اداری در ۱۰ اردیبهشت رأی پیشین خود را نقض کرده و فعالیت دوباره معدن را مجاز اعلام کرده است.

 

این موضوع را سرجوقیان، معاون معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان به صداوسیمای استان اصفهان گفته و اعلام کرده که فعالیت معدن بامجوز است و این نهاد به عنوان مجری قانون، این رأی را به مسئولان معدن ابلاغ کرده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

اما مساله این است که مردم جوشقان قالی از مجوزدار بودن معدن بی اطلاع نبودند. مساله و دغدغه آنان از بین رفتن منابع آب شرب و کشاورزی برای حدود ۱۰ هزار نفر بوده است. این چشمه اگرچه صرفا منبع آب شرب مردم جوشقان قالی است، اما برای اهالی کامو و چوگان منبع آب کشاورزی نیز هست.

 

دغدغه مردم مجوز معدن نیست

حجت الاسلام سلیمانی، امام جمعه جوشقان در فیلم زیر توضیح می‌دهد که آنچه دغدغه مردم بوده، مجوز داشتن یا مجوز نداشتن این معدن نیست و نگرانی مردم حفظ منابع آبی محل سکونت خود است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

رضا حیدری، رئیس شورای اسلامی شهر جوشقان قالی در گفتگو با خبرنگار ما توضیح می‌دهد که مسئولان حفاظت از محیط زیست استان گفته اند که فعالیت معدن وابسته به نظر شرکت آب منطقه‌ای است و به صورت مستقل درباره این موضوع اظهارنظر نکرده است.

 

معدن حیات را از بین می‌برد

حیدری می‌گوید: از طرف آب منطقه‌ای کارشناسی اعزام شد و نتیجه گزارش این کارشناس ضرر نداشتن فعالیت معدن برای چشمه‌های آب بود درحالیکه گزارش دو نفر کارشناس رسمی دادگستری دیگر خلاف این نظر بود.

 

بیشتر بخوانید:

تجمع مردم کامو و جوشقان قالی در اعتراض به فعالیت یک معدن آهن کامو؛ در مسیر «خوزستان» شدن / چنبره معدن‌کاران بر سرچشمه‌های قنات کامو، جوشقان قالی و چوگان استخراج سنگ آهن در «کامو» به قیمت از بین بردن منابع آبی / وزارت صمت برای کاهش تنش بین مردم و معدن کاران چه برنامه‌ای دارد؟

 

به اعتقاد او فعالیت این معدن فراتر از نظر کارشناسان، ضرر به منابع آبی می‌زند. حیدری توضیح می‌دهد: این چشمه‌ها حاصل سال‌های سال بارش برف و جمع شدن آب است حالا ۱۵۰ متر خاک برداشت می‌شود و آب حاصل از بارش برف دیگر از این عمق بالا نمی‌آید. این برف نهایتا در ۲۰ یا ۳۰ کیلومتر دورتر از محل چشمه فعلی از زمین خارج خواهد شد و این قطعا به سرچشمه آب ضرر می‌زند.

 

اصفهان با معضل خشکی دشت‌ها مواجه است. شکاف‌های زمین در اطراف دشت کاشان، اطراف اصفهان و حتی نزدیک به فرودگاه اصفهان، نشانه‌های خطرناکی از نابودی حیات در مرکز ایران است و همه این‌ها نادیده گرفته می‌شود تا یک معدن آهن، یکی از معدود چشمه‌های حیات در این استان را از بین ببرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فعالیت معدن جوشقان قالی منابع آبی معدن آهن منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۲۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین چالش‌ و مشکلات تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از کرمانشاه، امیرحسین جعفری نژاد دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه در گفتگو با ایسکانیوز، با اشاره به نقش فعالیت تشکل‌ها و جریان دانشجویی در دانشگاه‌ها، گفت: کار تشکیلاتی همانند ایمان، ثروت و جایگاه اجتماعی منبع قدرت است به عنوان مثال شما "حزب ‌الله لبنان" را در نظر بگیرید می‌بینید ‌که علاوه بر داشتن ایمان و انجام کار تشکیلاتی در کارهای تجاری هم فعالیت کرده و اقدام تولید ثروت می‌کنند و در نهایت با همه این اقدامات در برابر استکبار جهانی و ظلم با قدرت می‌ایستند.

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه با بیان اینکه از دیدگاه وی در کارهای تشکیلاتی با سه دسته از افراد روبرو هستیم، ادامه داد: دسته اول از این افراد با ورود به کار تشکیلاتی آن را نابود می‌کنند؛ گروه دوم در زمین خوب و مناسب بازی می‌کنند که به این افراد تشکیلات باز می‌گویند؛ و در نهایت دسته سوم از آن‌ها افرادی هستند که زمین بازی را ترسیم و طراحی می‌کنند که اصطلاحا به آنها تشکیلات ساز گفته می‌شود.

وی در خصوص مقایسه وضعیت فعالیت تشکل‌های دانشجویی در زمان کنونی و گذشته، تصریح کرد: فعالیت جنبش‌های دانشجویی کنونی را به هیچ عنوان شبیه عملکرد آنان در گذشته نمی‌توان دانست به عنوان مثال جریان‌های دانشجویی در دهه ۶۰ درگیر جهاد و دفاع از وطن بوده، اما امروزه با توجه به شکل‌گیری جنگ فرهنگی که دشمن از طریق آن قصد نفوذ به آحاد جامعه به‌ویژه نسل جوانان و در صدر آن دانشجویان را به عنوان قشر پویا و فعال را دارد می‌توان گفت به طور کلی ماموریت‌های تشکل‌های دانشجویی از جنگ رودر رو به جنگ نرم تغییر پیدا کرده است.

جعفری نژاد در خصوص مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی تشکل‌های دانشجویی، گفت: متاسفانه در دولت اسبق شکافی بین دانشجویان و مسئولین شکل گرفت که باعث شد قشر دانشجو به این باور برسند که صدایشان به هیچ جا نمی‌رسد و نقش مناسبی در انجام امورات ندارند که البته از زمان استقرار دولت مردمی دوازدهم تا حد خوبی این شکاف ترمیم شده که جای قدردانی دارد.

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه آرمان خواهی را یکی از مهم‌ترین وظایف تشکل‌های دانشجویی عنوان کرد و افزود: یکی از وظایف مهم و مسئولیت‌های تشکل‌های دانشجویی را می‌توان از جمله معروف و پرتکرار شهید بهشتی که می‌گویند "دانشجو موذن جامعه است." استنباط کرد؛ یعنی رسالت فعالان دانشجویی این است که به تشخیصی از وضعیت جامعه برسند و متناسب با آن مسئله را به دیگران نشان دهند بنابراین نقش تشکل‌ها آرمان‌خواهی و حراست از حرکت کشور به سوی آرمان‌ هاست.

وی در پایان با اشاره به وجود برخی از مسائل و چالش‌ها بر سر راه تشکل‌های دانشجویی یکی از این مشکلات را دخالت مسئولین غیرمرتبط در امورات فرهنگی عنوان کرد و افزود: علاوه بر این، یکی دیگر از مهم‌ترین مشکلاتی که تشکل‌های دانشجویی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان می‌باشد که کاملا بر خلاف فرمایشات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) می‌باشد در حالی این امر همیشه مورد تاکید و توجه ایشان بوده به نحوی که در بیانیه "گام دوم انقلاب" بیش از ۴۰ بار از کلمه "جوان" استفاده نموده‌اند.

خبرنگار: امید فلاحی

انتهای خبر/

کد خبر: 1227329 برچسب‌ها کرمانشاه دانشگاه آزاد اسلامی تشکل‌های دانشجویی

دیگر خبرها

  • مساجد به عنوان محور همه برنامه‌ها قرار داده شود
  • شعار سال یک راهبرد اجرایی برای حل مشکلات است
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژن در محاصره معادن
  • محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژه در محاصره معادن
  • چالش‌ تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • مهم‌ترین چالش‌ و مشکلات تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • فعالیت ۹۱ معدن در استان البرز
  • فعالیت معدن یا احیای منابع آبی! / منابع محلی خبر از حفاری در نزدیکی سرچشمه کامو می‌دهند
  • اصفهانی‌ها یک روز جهانی را به نام خود ثبت کردند؛ روز جهانی گز