Web Analytics Made Easy - Statcounter

سه کشور جمهوری چک، یونان و نروژ از تلاش برای عضویت فنلاند و سوئد در ائتلاف نظامی ناتو در حالی حمایت کرده‌اند که ترکیه همچنان مخالف این اقدام است.

به گزارش ایران اکونومیست، به نقل از خبرگزاری رویترز، "یان لیپاوسکی" وزیر امور خارجه جمهوری چک گفت، کشورش از الحاق فنلاند و سوئد به ناتو حمایتی کامل دارد و افزود: ما به گرمی از حضور و عضویت این دو کشور در ناتو حمایت و از منافع آنها در پیوستن به این ائتلاف نظامی حمایت می‌کنیم و آنها را دوست می‌دانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در نشست غیر رسمی وزرای خارجی کشورهای عضو ناتو در برلین ادامه داد: هنوز راه طولانی برای گسترش ائتلاف ناتو با پذیرش این دو کشور وجود دارد چون هنوز اجماع نظر سیاسی در این زمینه به دست نیامده است. در ضمن، پس از این اجماع نظر پارلمان‌های دو کشور درباره این مساله رای گیری می‌کنند و نظر می‌دهند. حفاظت از مرزهای شرقی ناتو در حال حاضر اولویت اصلی ائتلاف است.

در این میان، "کایا کالاس" نخست وزیر استونی نیز حمایت خود را از الحاق فنلاند و سوئد به ناتو ابراز کرد و گفت: دولت تالین آماده کمک‌های امنیت سایبری و نظامی به کشورهای شمال اروپاست. دو کشور فنلاند و سوئد هنوز نگران بازه‌ای بین ارائه درخواست تا الحاق واقعی به ناتو هستند. باید به آنها بگویم که می‌توانند روی کمک ما برای مقابله با تمامی خطرات بالقوه به ویژه در فضای سایبری حساب کنند.

وی افزود: تالین ظرفیت‌هایی برای تغییر ذهنیت کنونی اعضای ناتو که مخالف عضویت فنلاند و سوئد هستند، در اختیار دارد. ما می‌توانیم از کانالهای دیپلماتیک خود برای بر طرف کردن نگرانی‌های ترکیه درباره پیوستن این دو کشور به ناتو استفاده کنیم. دیگر کشورها هم می‌توانند چنین کاری کنند. ترکیه به زمان بیشتری برای فکر در این باره نیاز دارد.

"نیکوس دندیاس"، وزیر امور خارجه یونان نیز در این نشست در برلین گفت: یونان روابط خوبی با دو کشور دارد که از قضا، عضو اتحادیه اروپا نیز هستند. ما موضع مشخصی در این باره داریم و آماده‌ایم تا از عضویت فنلاند و سوئد در ناتو استقبال کنیم.

"آنیکن هوتفیلد"، وزیر امور خارجه نروژ نیز در نشست غیررسمی وزرای خارجی ناتو در برلین گفت: ما معنای دقیق رفتار کنونی ترکیه را در مخالفت با عضویت فنلاند و سوئد در ناتو نمی‌دانیم اما از جانب ما حمایت صد درصدی در این باره وجود دارد، اگر که آنها تصمیم بگیرند تا به این ائتلاف نظامی ملحق شوند.

وی افزود: چنین اقدامی باعث تقویت همکاری کشورهای نوردیک می‌شود چون ما پس از جنگ دوم جهانی چنین تصمیمی گرفتیم. به همین دلیل معتقدم که چنین اقدامی یک لحظه تاریخی برای همگی ماست.

"ووپکه هوکسترا"، وزیر امور خارجه هلند نیز با تاکید بر اظهارات و گفته‌های وزیر امور خارجه نروژ گفت: مهم است که اعضای ناتو وحدت و همبستگی خود را نشان دهند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: ترکیه ، ناتو ، فنلاند ، نروژ ، سوئد ، حمله روسیه به اوکراین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ترکیه ناتو فنلاند نروژ سوئد حمله روسیه به اوکراین عضویت فنلاند و سوئد وزیر امور خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۳۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرکوب دانشجویان آمریکایی توسط پلیس نقاب دروغین حقوق بشر را از چهره ایالات متحده انداخت

مسعود پیرنداخ در گفت وگو با خبرنگار حوزه استان‌های خبرگزاری تقریب در سخنانی اظهار داشت: با مطالعه دقیق تاریخ متوجه دشمنی کشورهای اروپایی و غربی با مسلمانان خواهیم شد تا جایی که در برهه‌هایی از تاریخ شاهد درگیری نظامی بین مسلمین و کشورهای مسیحی و اروپایی بوده‌ایم که بارزترین نمونه برای این تقابل بین مسلمین و کفار جنگ‌های صلیبی می‌باشد که نهایتاً با پیروزی مسلمین به رهبری سردار صلاح الدین ایوبی به پیروزی رسیدند.
 
این کارشناس رسانه ادامه داد: ولی بعد از چندین قرن دوباره شاهد تهاجم کشورهای اروپایی و مسیحیان و یهودیان به سمت بیت المقدس و فلسطین کنونی بودیم و نهایتا رژیم جنایتکاری به نام اسرائیل غاصب که هیچ بویی از انسانیت و تمدن نبرده است سرزمین فلسطین را با زور و قتل و کشتار تصاحب شد.
 
پیرنداخ عنوان داشت: امروز می بینیم که رژیم صهیونیستی بدون توجه به مجامع بین المللی و حقوق بشر سخت‌ترین و شدیدترین جنایات را علیه مردم غزه و فلسطین اعمال می کند که این خود «نسل کشی» مسلمین تعبیر می شود.
 
این کارشناس و فعال رسانه با تاکید بر اینکه سکوت مجامع جهانی بعد از ۲۰۰ روز ظلم و جنایت و تجاوز صهیونیست‌ها باعث برانگیخته شدن بسیاری از روشنفکران و آزادی‌خواهان و دانشجویان جهان شد، یادآور شد: امروز به عینه می‌بینیم در یک حرکت استثنایی و بزرگ دانشجویان کشورهای اروپایی و آمریکایی با تجمع و تظاهرات در سطح شهرها علیه رژیم غاصب اسرائیل موضع خود را صراحتا اعلام کرده‌اند و در مقابل حمایت خود را از غزه نشان داده‌اند.
 
پیرنداخ افزود: شدیدترین و گسترده ترین این تجمعات و اعتراضات دانشجویی را در کشور آمریکا می‌بینیم و جالب اینجاست که بسیاری از معترضان به جنایات صهیونیست‌ها توسط پلیس آمریکا به بدترین نحو ممکن دستگیر می‌شوند و این خود نشان می‌دهد که ظاهر آزادی خواهانه آمریکا تنها یک شعار برای فریب افکار عمومی در سطح جهان می‌باشد.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان ساخت: بی‌گمان فلسطین از آن فلسطینیان خواهد بود و اسرائیل و دیگر هم پیمانانش دست به هر کاری بزنند هرگز به این خواسته های شیطانی خود که همانا از بین بردن فلسطین و غزه است نخواهند رسید زیرا وعده الهی در این است که مستضعفان بر مستکبران پیروز شوند.
 
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ناتو زنگ خطر را به صدا درآورد
  • نیویورک‌تایمز: نتانیاهو در حال بررسی اداره غزه توسط ائتلاف عربی-اسرائیلی است
  • جنگ هیبریدی روسیه با اروپا
  • سرکوب دانشجویان آمریکایی توسط پلیس نقاب دروغین حقوق بشر را از چهره ایالات متحده انداخت
  • نگرانی ناتو از فعالیت های روسیه علیه کشورهای عضو
  • اینسایدر: برنامه پوتین جنگ همه‌جانبه با ناتو نیست، تضعیف درونی است
  • تسلیحات لهستان ۱۵ اردیبهشت در نزدیکی مرز روسیه مستقر می‌شود
  • تاکید کشورهای عربی و اروپایی بر پایان جنگ غزه و راه‌حل ۲دولتی در نشست ریاض
  • کره‌ جنوبی به دنبال عضویت در پیمان «آکوس»
  • زلنسکی: پس از پایان جنگ انتظار داریم به عضویت ناتو درآییم