Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@13:29:04 GMT

تشخیص انواع سردرد

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۱۱۴۷۵

تشخیص انواع سردرد

انواع سردرد شامل میگرن، سردرد تنشی، سینوسی، خوشه‌ای و برگشتی می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، گاهی اوقات ممکن است افراد سردردهای شدید، حاد یا ضربان‌دار را تجربه کنند و دلیل آن را ندانند. لازم است افراد با انواع مختلف سردرد آشنا شوند تا بتوانند به درمان مؤثر آن کمک کنند. پزشکان می‌توانند با مشخص شدن قسمتی از سر که درد می‌کند و دیگر علائم همراه آن، دلیل بروز سردرد را تشخیص دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه به بررسی انواع سردرد می‌پردازیم:

میگرن

سردرد میگرنی یکی از شایع‌ترین انواع سردرد است که معمولاً شدید است و باعث بروز درد ضربان‌دار و معمولاً در یک قسمت سر می‌شود. سردردهای مرتبط با میگرن معمولاً با علائم دیگر مانند حالت تهوع، استفراغ و حساسیت شدید به نور و صدا همراه است. با وجود این که دلیل بروز سردردهای میگرنی مشخص نیست؛ کارشناسان معتقدند که این نوع سردرد زمانی رخ می‌دهد که سلول‌های مغزی ناپایدار بر رگ‌های خونی و عملکرد سلول‌های عصبی تأثیر بگذارد.

سردردهای تنشی

سردرد تنشی می‌تواند خفیف تا متوسط باشد و معمولاً به صورت فشار مداوم در اطراف سر یا درد در قسمت پشت سر یا گردن احساس می‌شود. این نوع سردرد معمولاً با علائمی مانند حالت تهوع و استفراغ همراه است و فعالیت‌های روزانه فرد را مختل می‌کند.

سردرد سینوسی

سردرد سیسنوسی به دلیل بروز عفونت در سینوس‌ها رخ می‌دهد که به آن سینوزیت نیز گفته می‌شود. این نوع سردرد به صورت فشار در اطراف چشم‌ها، گونه‌ها و پیشانی احساس می‌شود و با علائمی مانند تب، ترشحات مخاطی، طعم بد دهان، تورم صورت و درد در استخوان‌های گونه همراه است.

سردرد خوشه‌ای

سردرد خوشه‌ای شدیدترین نوع سردرد است که معمولاً مردان بیشتر از زنان دچار آن می‌شوند. این نوع سردرد به صورت ناگهانی ظاهر می‌شود و مشخصه آن حمله‌های بسیار دردناک یک‌طرفه و کوتاه مدت است. این درد اغلب پشت یا بالای چشم با الگوی چرخشی یا خوشه‌ای رخ می‌دهد.

سردرد برگشتی

سردرد برگشتی به دلیل مصرف بیش از حد داروها رخ می‌دهد و حداقل پنج درصد افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این نوع سردرد زمانی ایجاد می‌شود که افراد مسکن‌هایی مانند آسپرین، استامینوفن، ایبوپروفن یا داروهای تجویزی را برای مدتی بیش از سه ماه و در هر ماه ۱۰ روز استفاده کرده‌اند. سردردهای برگشتی در طول صبح شدیدتر می‌شود و با گذشت زمان نیز شدت و تعداد رخ دادن آن بیشتر می‌شود. این نوع سردرد ممکن است با علائمی مانند حالت تهوع، بی‌قراری، مشکلات حافظه، افسردگی، اضطراب، ضعف و سستی و مشکل در تمرکز همراه باشد.

کد خبر 575309

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سردرد علل سردرد سردرد میگرنی درمان سردردها سردرد میگرنی چیست سردردهای میگرنی اضطراب عفونت سینوس سینوزیت شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق نوع سردرد انواع سردرد رخ می دهد خوشه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۱۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کار‌هایی که به مغز آسیب می‌رساند

آفتاب‌‌نیوز :

اگر سعی کنید که جلوی این رفتار‌های مخرب را بگیرید، با آثار مثبت بهبود فعالیت‌های ذهن خود مواجه خواهید شد؛ و به سلامت ذهن خود کمک شایانی کرده‌اید. 

۱) کم خوابی و عدم تجربه خواب مناسب

یکی از مواردی که باید به آن توجه کافی داشته باشید، کیفیت مناسب خواب شما می‌باشد. عدم خواب کافی می‌تواند تاثیرات منفی فراوانی بر عملکرد مناسب مغز داشته باشد؛ بنابراین سعی کنید عوامل تاثیرگذار بر افزایش کیفیت خواب را رعایت کنید؛ و سعی کنید از انجام فعالیت‌هایی که باعث کم خوابی و بی خوابی شما می‌شوند، پرهیز نمایید. به عنوان مثال توجه به ساعات منظم استراحت و خواب، عدم مصرف موادی که باعث از بین رفتن نظم خواب شما می‌شوند و توجه به عواملی که باید در اتاق خواب شما رعایت شوند، از اهمیت بالایی برخوردار هستند.

۲) تنهایی بیش از حد

همه ما دوست داریم در طول زندگی خود زمان‌هایی را تنها باشیم؛ و به این موضوع نیاز داریم. اما باید بدانیم که انسان برای زندگی اجتماعی آفریده شده است؛ و تنهایی بیش از حد می‌تواند برای هر یک از ما مشکلاتی را به وجود بیاورد. منظور از ارتباط، تنها ارتباطات اجتماعی موجود در فضای مجازی نیست. بلکه نیاز به ارتباط چهره به چهره نیز در در انسان وجود دارد. افرادی که با دوستان زیادی ارتباط دارند، از وضعیت سلامت ذهن بهتری برخوردار خواهند بود. همچنین این افراد کمتر در معرض ابتلا به بیماری‌هایی مانند آلزایمر و زوال مغز قرار می‌گیرند.

۳) خوردن زیاد خوراکی‌ها و تنقلات مضر (junk food)

اگر به فکر سلامت ذهن خود هستید، باید تا جای ممکن از مصرف تنقلات مضر خودداری کنید. بر اساس مطالعات انجام شده، مصرف زیاد غذا‌های مضر مانند چیپس و پفک و انواع فست فود‌ها تاثیرات منفی زیادی بر حافظه و تمرکز و عملکر ذهن می‌گذارند. در عوض شما می‌توانید خوراکی‌های مفید مانند انواع آجیل، میوه‌ها و سبزیجات و انواع اسموتی‌ها جایگزین خوراکی‌های مضر کنید.

۴) گوش دادن به موسیقی با هدفون با صدای بالا

یکی از کار‌هایی که تاثیرات منفی زیادی بر عملکرد بخش‌های مختلف ذهن می‌گذارد، گوش دادن به موسیقی با صدای بالا می‌باشد. اگرچه موسیقی‌های شاد و مناسب می‌توانند باعث افزایش تمرکز و خلاقیت ذهن شوند. اما موسیقی‌های نامناسب نیز تاثیرات منفی از خود نشان می‌دهند. علاوه بر اینکه بخواهید با هدفون و صدای زیاد به انجام این کار مشغول شوید. این کار باعث از بین رفتن بافت‌های مغزی و همچنین ابتلا به بیماری‌های عصبی و الزایمر خواهد شد؛ بنابراین سعی کنید همیشه کمتر از ۶۰ درصد میزان صدای هدفون را استفاده کنید؛ و همچنین هیچگاه بیشتر از دو ساعت به صورت مداوم با هدفون‌ها به موسیقی گوش ندهید که برای سلامت ذهن بسیار مضر است.

۵) تحرک کم برای آسیب به مغز

ورزش منظم و تحرک کافی از عوامل بسیار تعیین کننده در حفظ سلامت ذهن و جسم به شمار می‌رود. در صورتی که در طول روز تحرک کافی ندارید. پیشنهاد می‌شود که هرچه سریع‌تر ورزش منظم را به برنامه روزانه خود اضافه کنید. در غیر این صورت شما در معرض ابتلا به انواع بیماری‌ها از قبیل بیماری‌های قلبی، الزایمر زودرس و همچنین دیابت و … قرار خواهید گرفت.

۶) مصرف دخانیات موثر در سلامت ذهن

مصرف انواع مختلف دخانیات مانند سیگار علاوه بر عوارض جبران ناپذیری که بر سلامت جسم شما دارد. باعث زوال مغز و عملکرد نامناسب آن نیز می‌شود. مصرف سیگار همچنین می‌تواند احتمال ابتلا به آلزایمر و زوال مغز و وقوع سکته قلبی را تا دو برابر افزایش دهد؛ بنابراین اگر از افراد سیگاری محسوب می‌شوید و یا در خانواده شما فردی سیگاری وجود دارد. سعی کنید هر چه سریعتر برای ترک کردن آن اقدام کنید. تا بیشتر از سلامت ذهن شما به خطر نیفتاده است.

۷) پرخوری

اگر اقدام به پرخوری کنید، حتی اگر نوع مناسبی از خوراکی‌ها را مصرف کنید، باعث به خطر انداختن سلامت ذهن خود شده‌اید. در حقیقت پرخوری باعث کاهش عملکرد دستگاه عصبی و در نتیجه پایین آمدن سطح تمرکز و اختلال در حافظه خواهد شد. همچنین پرخوری در طولانی مدت باعث اضافه وزن و ابتلا به بیماری‌های مختلف جسمی و روحی می‌شود؛ بنابراین سعی کنید با به کارگیری یک رژیم غذایی سلامت محور، به سلامت ذهن و جسم خود کمک کنید.

۸) سپری کردن زمان طولانی در تاریکی

عدم دریافت نور طبیعی به مقدار کافی منجر به کند شدن عملکرد مغز و افسردگی خواهد شد. دانشمندان همچنین معتقدند که نور خورشید به عملکرد مناسب مغز و سلامت ذهن کمک زیادی می‌کند.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • کلاهبرداری تتر چیست و چطور آن را تشخیص دهیم
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • آخرین قیمت طلا، سکه و دلار تا پیش از امروز ۱۲ اردیبهشت
  • تشخیص سه سرطان خطرناک فقط با یک نمونه خون (فیلم)
  • زمان حراج جدید سکه اعلام شد
  • پیش بینی قیمت الکترود در سال ۱۴۰۳
  • مسکن‌ها؛ مهم‌ترین علت بروز سردرد‌های میگرنی!
  • قیمت انواع میوه در میادین تره بار
  • کار‌هایی که به مغز آسیب می‌رساند
  • ساخت نشانگر تشخیص اختلالات گوارشی