Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهریار سیاری گفت: در مسائل امنیتی و دفاعی عشایر نقش راهبردی دارند اگر عشایر در برخی مکانها نباشند برا تامین امنیت آن مناطق باید هزینه زیادی صرف کنیم؛ اما عشایر بدون هزینه امنیت پایدار را ایجاد کردند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از راه آرمان؛ شهریار سیاری مسئول سازمان بسیج جامعه عشایری استان کرمان صبح امروز در نشست خبری به مناسبت روز بسیج عشایر گفت: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۸ دیدار تاریخی عشایر با امام خمینی (ره) بود که بر همین اساس این روز به نام بسیج عشایر نامگذاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: امروز عشایر در گام دوم انقلاب همچنان پیرو امامین انقلاب هستند و همواره حکایتهای زیادی از ایثارگری های عشایر را دیده ایم و اینها بهترین مدافعان ایران اسلامی هستند و شاهد این مدعا بیش از ۱۲۰۰ شهید استان کرمان از جامعه عشایر هستند و گل سرسبد همه این رشادتها سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی است که از جامعه عشایری بود.

سیاری توضیح داد: عشایر در هیچ‌ زمانی برای کشور تهدید نبوده و همواره فرصت و نعمت بوده اند در همه مقاطع و برای همه دولتها یار دولتها بوده و در همه عرصه ها حضور فعال و اثربخش داشتند.
 
مسئول سازمان بسیج جامعه عشایری استان کرمان ضمن برشمردن عرصه هایی که عشایر حضور موثر دارند تشریح کرد: در مسائل امنیتی و دفاعی عشایر نقش راهبردی دارند اگر عشایر در برخی مکانها نباشند برا تامین امنیت آن مناطق باید هزینه زیادی صرف کنیم؛ اما عشایر بدون هزینه امنیت پایدار را ایجاد کردند.
 
عشایر حافظان واقعی آداب و رسوم و فرهنگ اصیلی ایرانی-اسلامی

وی ادامه داد: در زمینه های فرهنگی و اجتماعی عشایر حافظان واقعی آداب و رسوم و فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی هستند و آسیبهای اجتماعی در عشایر بخاطر سبک زندگی ایرانی اسلامی آنها به نسبت جوامع روستایی و شهری بسیار کمتر است.

شهریار سیاری با اشاره به چالشهای امنیت غذایی در جوامع امروزی گفت: عشایر در خصوص تامین امنیت غذایی کشور ما نقش پررنگی دارند و این قشر تولید کننده هایی با کمترین هزینه و بالاترین رانده مان برای کشور هستند.
 
لزوم بهره گیری از ظرفیت گردشگری عشایر

مسئول سازمان بسیج جامعه عشایری استان کرمان با تاکید بر ظرفیتهای فراوان جامعه عشایری عنوان کرد: ظرفیت گردشگری عشایری مغفول مانده است همچنین صنایع دستی این قشر باید از حالت سنتی خارج شود و دانش بنیان شوند تا با جذب توریست به ارز آوری هم منجر شود.
 
وی اظهار کرد: یکی از مشکلات جامعه عشایری خشکسالی است که طی سالهای اخیر ۸۰ درصد از مراتع استان خشک شده است و دامداری و معیشت عشایر را دچار آسیب کرده است؛ بنابراین در زمینه نهاده های دامی و علوفه باید کار جدی انجام شود تا مشکلات این قشر تا حدی برطرف شود و تولیدات کشور رونق گیرند.

سیاری با اشاره به فعالیت های بسیج برای حمایت از عشایر گفت: در زمینه تولید علوفه های متناسب با اقلیم بسیج عشایری با همکاری بسیج کشاورزی و جهادکشاورزی در حال فعالیت است.

مسئول سازمان بسیج جامعه عشایری استان کرمان با برشمردن دیگر مشکلات جامعه عشایری اظهار کرد: وجود ۸۰۰۰ راه مواصلاتی در سطح استان که نیاز به تعمیر و بازسازی دارد و همچنین تعمیر سیلبندها در مسیر حرکت عشایر باید در اولویت قرار گیرد.
 
وی افزوذ: از دیگر مشکلات عشایر تامین آب شرب است که سپاه ثارالله استان کرمان با طرح های نهضت آبرسانی مرد میدان کارهایی موثری را انجام داده اما همه دستگاههای اجرایی باید پای کار بیایند زیرا تا وضعیت مطلوب فاصله داریم و تنها با نگاه جهادی و علمی مشکلات این قشر مرتفع می شود.

مطالبه ما حضور میدانی مسئولان برای حل مشکلات عشایر است

شهریار سیاری تاکید کرد: طبق مصوبه دولت ۱۸ دستگاه اجرایی و نهاد باید به جامعه عشایری خدمت رسانی کنند اما حضور برخی دستگاهها را کمتر می بینیم؛ مطالبه جدی ما از نهادهای متولی حضور میدانی و رفع مشکلات است همچنین از نمایندگان استان درخواست داریم از طریق فراکسیون کشاورزی و سایر دسترسی های خود مشکلات نرم افزاری و سخت افزاری عشایر را پیگیری کنند.
 
مسئول سازمان بسیج جامعه عشایری استان کرمان با اشاره به آمادگی ظرفیت عظیم بسیج عشایر استان برای خدمات دهی به جامعه عشایری که از تاکیدات فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان نیز است گفت: سال گذشته خدمات مختلفی به عشایر ارائه شد از جمله در موضوع خدمات اجتماعی ۱۱ مرحله کمک های مومنانه شامل ۱۱هزارر و ۶۷۲ بسته معیشتی، ۶۱۶۱ گوسفند ذبح شده، ۲۱۹۸ بسته لوازم التحریر و ۲۶۰ سری لوازم منزل و جهیزیه بین نیازمندان توزیع شد.
 
وی در ادامه عنوان کرد: در طرح شهید سلیمانی برای حمایت از افراد آسیب دیده از کرونا ۲۰۰ تیم حمایتی، نظارتی و مراقبتی در کنار کادر درمان خدمت رسانی کردند همچنین با حضور ۱۱۴۷ نفر در قالب گروههای جهادی ۳۹۷ پروژه عمرانی در مناطق عشایری اجرا شد و در راستای حفظ محیط زیست ۳۰۵۰ درخت کاشت شد.

سیاری بیان کرد: در موضوعات فرهنگی اجتماعی سال گذشته ۵۷ یادواره شهدا عشایری و همچنین  همایش سراسری وحدت سران طوایف سه استان سیستان و بلوچستان و کرمان و هرمزگان برگزار شد.
 
مسئول سازمان بسیج جامعه عشایری استان کرمان با اعلام اینکه ۲۹ اردیبهشت تا ۴ خردادماه هفته بسیج عشایر است گفت: برنامه های این هفته شامل برگزاری میز خدمت به همراه مدیران ادارات عشایری وشرکت های تعاونی در نمازجمعه مناطق عشایری، ارائه مشاوره حقوقی رایگان در محل نمازجمعه، اعزام گروههای جهادی دامپزشکی، توزیع کمک های مومنانه، اجرای برنامه های نذرخون، جشنواره پخت غذاهای سنتی عشایر، حضور تیم های پزشکی، اجرای پروژه های محرومیت زدایی و افتتاح پروژه های آبرسانی و دیدار با علما و سران طوایف اهل سنت است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: بسیج عشایر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۰۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنرنمایی زنان عشایر در ۳۰ رشته صنایع دستی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، گفت: زنان توانمند و غیور عشایری ایل شاهسون در تولید بیش از ۳۰ نوع صنایع دستی و رشته‌های متنوع هنر صنعت بی‌بدیل نمایان و آشکار است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، حسن محمدی‌ادیب عصر امروز در جریان بازدید از بافته‌های زنان عشایر مغان در جعفرآباد، اظهار داشت: عشایر استان اردبیل با نام ایل شاهسون معروف است و دارای 13 هزار خانوار بوده و 5.6 دهم جمعیت عشایری کشور را به خود اختصاص داده است.

وی تصریح کرد: در کشورمان بیش از 300 رشته صنایع دستی رایج و مرسوم است که از این تعداد 30 رشته صنایع دستی ویژه مناطق عشایری ایل شاهسون است که سالانه با تولید محصولات متنوع و عرضه آن به بازار سعی می‌کنند برای خود و خانواده تأمین معاش کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: تنوع تولید محصولات صنایع دستی و اصالت آنها به حدی است که در قالب نمایشگاه‌های مختلف امکان عرضه و به نمایش گذاشتن این آثار در غرفه‌های متعدد وجود دارد.

محمدی‌ادیب افزود: ما به آموزش مؤثر و گسترده صنایع دستی در بین علاقه‌مندان جامعه عشایری راغب هستیم و در این زمینه آمادگی همکاری را با بخش‌ها و گروه‌های مختلف داریم تا زمینه و بستر انتقال مفاهیم آموزشی در این ارتباط فراهم آید.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: با پرداخت تسهیلات کم‌بهره از هنرمندان و صنعتگران این حوزه حمایت می‌شود تا تولیدات خود را با کیفیتی مناسب تولید و به بازار عرضه کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل اضافه کرد: توانمندی زنان عشایر شاهسون در این بخش بی‌بدیل و بی‌نظیر است و در تولید فرش، گلیم، جاجیم، عروسک‌بافی، کیف و کفش و سایر صنایع دستی مهارت این هنرمندان توانمند عشایری را شاهد هستیم.

محمدی‌ادیب بیان کرد: در کنار نمایش آثار ارزشمند صنایع دستی عشایر، بافته‌های گران‌قیمت آنها نیز در معرض دید مخاطبان قرار گرفته تا همگان به انگشتان هنرمندانه این زنان غیور و توانمند پی برده و بستر معرفی آنها در عرصه‌های ملی و بین‌المللی نیز به شایستگی فراهم آید.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، یادآور شد: در جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر که به میزبانی جعفرآباد برگزار شد در کنار عرضه این محصولات ارزشمند هنرمندان و صنعتگران عشایری، تلاش شد تا بازاریابی نیز در سطح بین‌المللی اتفاق بیفتد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جامعه عشایری سومین جامعه استان کرمانشاه
  • مناطق ییلاقی و قشلاقی مستعد لرستان شناسایی شده است
  • رفع مشکلات عشایر ضروری است
  • هنرنمایی زنان عشایر در ۳۰ رشته صنایع دستی
  • بانگ کوچ، طنین زندگی در طبیعت پرسخاوت لرستان
  • تولید چادر‌های امدادی متناسب با فصل و اقلیم از سوی هلال احمر
  • تولید چادرهای امدادی متناسب با فصل و اقلیم از سوی هلال احمر
  • ۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری ایلام در شهرستان آبدانان زندگی می‌کنند
  • نقش حیاتی تولید در گره گشایی مشکلات جامعه
  • ضعف ادارات کرمانشاه در پرداخت سهم اعتباری عشایر