بحران گندم در هند و جهان در «سخن امروز»
تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۳۵۳۴۹
بحران گندم در هند و جهان و توقف صادرات گندم توسط دولت هند موضوع برنامه «سخن امروز» رادیو هندی اداره کل شبه قاره و شرق آسیا است.
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ پس از کاهش صادرات حوزه دریای سیاه به دلیل جنگ اوکراین، خریداران به سمت دومین تولید کننده بزرگ جهان هجوم بردند و هند هم قول داد تا رکورد 10 میلیون تن صادرات را به ثبت برساند.
اما چند روز بعد از وعده وعیدهای بزرگ، دستور ممنوعیت صادرات امضا شد.
افزایش قیمت مواد غذایی و انرژی، تورم خرده فروشی سالانه در هند را در ماه آوریل به بالاترین حد خود در 8 سال اخیر سوق داد و اکنون هر تن گندم 25 هزار روپیه معادل 322 دلار معامله میشود که از رقم حمایتی دولت یعنی 20150 روپیه بالاتر است.
«سخن امروز» با پخش سخنان «سوبرامانیام» مقام مسئول بازرگانی دولت ھند، «ویجای ساردانا» کارشناس امور حقوقی بین الملل، «سانتوش میھروتارا» کارشناس مسائل اقتصادی، «پوشپیندارا سینگ» رھبر کشاورزان هند و «ھارویر سینگ» خبرنگار برجسته ھندی به این موضوع می پردازد.
برنامه «سخن امروز» با تهیه کنندگی علیرضا سعیدی، پنج شنبه 29 اردیبهشت، ساعت 19:30 به وقت تهران بر روی آنتن رادیو هندی می رود و بلافاصله پس از پخش بر روی تارنمای رادیو به آدرس https://parstoday.com/hi بارگذاری می شود.
انتهای پیام//

تبلیغات در خبربان
منبع: خبرگزاری برنا
کلیدواژه: افزایش قیمت تورم جهان دولت آسیا سخن امروز
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۵۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
اجاره کلبه چوبی
خبر هوشمند فهام
در دوران کرونا از کولر آبی استفاده کنیم یا...
بهترین راهکار ذخیره سازی اطلاعات کدام است؟
داربست
قیمت بهترین گوشی های گیمینگ امروز 11 تیر 1401...
فروش کفش
با انواع دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات آشنا شوید...
کلینیک بتن ایران
تعمیر فوری گوشی شیائومی
آزمایشگاه تشخیصطبی پیوند
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
کولر گازی 36000 گری
بیت کوین دوباره به زیر 19000 دلار سقوط کرد
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
دوره دیجیتال مارکتینگ
دریافت درگاه پرداخت فقط در چند دقیقه
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
اخبار فناوری
تفاوت کولر گازی و آبی
کارتریج را شارژ کنیم یا تعویض
سهم بالای آمریکا و اروپا در تخریب محیط زیست
شرکت «سرو ونگ»
تهیه غذا
افزودنی های بتن چیست؟
بهترین برند کولر چیست؟
اولین پلتفرم خدمات آنلاین داربست
دومان سهند
آیا میدانید چه مواردی در تلویزیون قابل تعمیر است؟
کتاب صوتی
معرفی و بررسی سایت NFTGO، تجمیعکننده اطلاعات بازار NFT...
تولید سوخت موشک از باکتری ؛ سوختی قدرتمندتر و...
سایت مذهبی فطرت
یرآلماکبابی، گیزاتما و گوزلمه؛ فست فودهای پرطرفدار ارومیه
بهترین وکیل خلع ید در تهران
آیامیدانید دمایمناسب برایپکیج در زمستان چقدراست؟
خبر بعدی:
صادرات دام همچنان متوقف است/ رشد خرید تضمینی گندم
به گزارش خبرنگار مهر، اعلام نرخ مرغ زنده، افزایش خرید تضمینی گندم، تداوم توقف صادرات دام زنده و وجود شش میلیون رأس دام سبک مازاد در کشور از جمله اخبار مهم حوزه کشاورزی در هفته جاری است.
در این راستا افشین صدر دادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه صادرات دام زنده همچنان متوقف است، گفت: براساس شنیدهها در ۲۴ خردادماه ۱۴۰۱ شورای قیمت گذاری محصولات استراتژیک با صادرات دام زنده موافقت کرده اما این مساله هیچگاه به مرحله ابلاغ و اجرا نرسید.
وی با بیان اینکه براساس قانون تدوین شیوه نامه صادرات باید با حضور فعالان بخش خصوصی مرتبط انجام شود، افزود: متأسفانه در این حوزه نیز دعوتی از نمایندگان تشکلها به عمل نیامده است.
دادرس درباره میزان دام سبک مازاد در کشور توضیح داد که ۱۰ استان نوار غربی کشور به همراه استانهای سمنان و خراسان رضوی آمار دام مازاد خود را اعلام کردهاند و براین اساس حدود شش میلیون رأس دام سبک مازاد در کشور وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه در فصل عرضه دام قرار داریم و با عدم جذب در بازار مواجه هستیم، گفت: خشکسالی شدید در استانها و افت شدید تولید علوفه در مراتع از جمله دیگر دلایل مشکلات به وجود آمده برای صنعت دام سبک کشور است.
دادرس قیمت تمام شده هر کیلوگرم دام سبک زنده را بین ۱۳۹ تا ۱۴۴ هزار تومان اعلام و اضافه کرد: ۴ اتحادیه دام سبک، عشایری، اتحادیه سراسری دامداران و صنعت دامپروری بر سر قیمت ۱۳۹ هزار تومان به اجماع رسیدهاند.
وی میانگین قیمت فروش هر کیلوگرم بره نر زنده را بین ۶۵ تا ۷۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: قیمت فروش دام زنده حدود ۷۰ هزار تومان زیر نرخ تمام شده و این یکی از مهمترین دلایل کشتار دامها و بویژه دامهای مولد است.
همچنین حبیب اسدالله نژاد، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه قیمت مرغ هنوز با نرخ منطقی و قیمت تمام شده آن فاصله زیادی دارد، گفت: قیمت مرغ در بازار به حدود ۵۸ هزارتومان در هر کیلوگرم رسیده که به نرخ مصوب آن (۶۰ هزار تومان) نزدیک شده است
وی اضافه کرد: برای وزیر جهاد کشاورزی در این باره نامهای نوشته و خواستار اصلاح قیمت مرغ شدیم.
اسدالله نژاد با بیان اینکه برای ادامه تولید و ایجاد انگیزه تولیدکنندگان این کار ضروری است، گفت: قرارگاه امنیت غذایی قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده را ۴۹ هزار تومان اعلام کرده اما قیمت مرغ زنده در بازار هم اکنون بین ۴۰ تا ۴۲ هزار تومان است.
وی اضافه کرد: در خواست ما از وزیر جهاد این بوده که قیمت تعیین شده در قرارگاه امنیت غذایی برای مرغ زنده، ابلاغ و قیمت مرغ گرم نیز بر این اساس اصلاح و اعلام شود.
و علیقلی ایمانی، نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۳.۷ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شده است، گفت: این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۳۲ درصد افزایش داشته است.
وی اضافه کرد: نکته مهم در این زمینه تأخیر در پرداخت مطالبات کشاورزان است به طوری که در بسیاری از استانها میزان پرداختها حدود ۱۰، ۱۵ الی ۲۰ درصد بوده که بسیار رقم پایینی است.
ایمانی تصریح کرد: در بسیاری از استانها حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد از زمان خرید گندم گذشته اما هنوز مطالبات تسویه نشده است.
وی با بیان اینکه کشاورزان از این مساله به شدت ناراحت هستند، گفت: انتقاد کشاورزان از بنیاد ملی است که آنها را تشویق کرده گندم خود را تحویل دولت بدهند چرا که الان چکهای این کشاورزان برگشت خورده، بانکها، کمباین داران و کامیون داران آنها را تحت فشار گذاشتهاند و مسئولان به خوبی در جریان این مسائل هستند.
ایمانی ادامه داد: مسئولان وزارت جهاد کشاورزی در ابتدای فصل برداشت گفته بودند که پرداخت مطالبات ۴۸ ساعته خواهد بود اما متأسفانه به این وعده عمل نشده است.
وی با بیان اینکه کشاورزان برای کشتهای بعدی خود نیاز به نقدینگی دارند، گفت: این نقدینگی باید از محل فروش گندم تولیدکنندگان تأمین می شده که این اتفاق نیفتاده و منجر میشود که کشتهای بعدی کشاورزان به تعویق بیفتد و تولید ملی از این مساله آسیب می بیند.
ایمانی از دولت خواست که تسویه مطالبات کشاورزان به موقع انجام شود.
کد خبر 5527010