Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-02@02:26:41 GMT

مقبره‌ ۴۳۰۰ ساله، مخزن اسرار فرعون مصر کشف ش

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۳۶۶۹۱

مقبره‌ ۴۳۰۰ ساله، مخزن اسرار فرعون مصر کشف ش

آفتاب‌‌نیوز :

این مقبره به‌فاصله نزدیکی از «هرم پلکانی جوزِر» قرار دارد که در واقع نخستین پیرامید (هرم پلکانی) ساخته شده توسط مصری‌های دوره باستان به‌شمار می آید. جوزر یکی از فراعنه بزرگ و پادشاهی مورد احترام بوده است.

گفته می‌شود که اغلب مقامات درباری حتی در دوره‌های بعدی آرزو داشتند در جوار او دفن شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقبره این فرعون نامی حدود ۴۷۰۰ سال پیش در«سقاره» ساخته شده بود. سقاره یک محوطه بزرگ باستانی در مصر و محل خاک‌سپاری بسیاری از بزرگان دوران باستان در این کشور است.

کمیل کوراش‌کیوویچ، استاد دانشکده شرق‌شناسی دانشگاه ورشوی لهستان با استناد به نشانه‌های موجود در کتیبه‌های هیروگلیف این مقبره با تاکید بر اینکه نزدیکی این مقبره به پیرامید جوزرتصادفی نیست، به نشریه «لایوساینس» (Live Science) می‌گوید: «این شخص بزرگ که اسمش مِهجه‌جو بوده، از جمله مقامات رسمی بوده که به اسناد و مدارک مهر و موم شده و محرمانه سلطنتی دسترسی داشته است.»

گمان می‌رود که این فرد در دوره فرمانروایی ۳ فرعون اول از دودمان ششم زندگی کرده باشد و در دستگاه دست‌کم یکی از آن‌ها خدمت کرده باشد. از عناوین دیگر او می‌توان به «بازرس املاک سلطنتی» اشاره کرد.

باستان‌شناسان تاکنون تنها ورودی و نمای بیرونی این مقبره را مورد کاوش قرار داده‌اند و موفق به کشف کتیبه‌های هیروگلیف، نقاشی‌ها و تصاویر برجسته‌ متعددی شده‌اند. هنوز اتاق‌های دفن بررسی نشده‌اند، با این حال به‌نظر می رسد که این مقبره بخشی از یک مجموعه بزرگ‌تر باشد که حاوی بقایای اعضای خانواده او هم باشند.

موقعیت بالای اجتماعی این فرد می‌تواند این موضوع را ثابت کند که او قادر بوده برای ساخت مقبره خود معماران و کارگران ماهری استخدام کند. کیفیت طراحی‌های نمای بیرونی مقبره این ادعا را ثابت می‌کند. با این حال برخی از سنگ‌ها در مقایسه با سنگ‌های دیگر فرسایش بیشتری پیدا کرده‌اند که می‌توان نشانه‌ای بر وقفه در ساخت این مقبره هم باشد.

برخی از محققان از جمله آن‌میسی‌راث بر این اعتقادند که با استناد به برخی از جزئیات می‌توان این احتمال را مطرح کرد که تزئینات و دکوراسیون مقبره کامل نشده باشد. این استاد تاریخ هنر و مطالعات عبری دانشگاه نیویورک با اشاره به یکی از تصاویر ورودی مقبره می‌گوید: «یکی از نقاشی‌ها، طراحی مردی را نشان می‌دهد که در کنار یک بز کوهی بزرگ به نام اوریکس (تیزشاخ) قرار دارد». به‌زعم او، با توجه به اینکه در این نقاشی فقط نمای کلی مرد مشاهده می‌شود، احتمال دارد طراحی‌ها نیمه‌کاره رها شده باشند.

اعضای این تیم باستان‌شناسی در نظر دارند تا تحقیقات خود را در ماه سپتامبر از سربگیرند و امیدوارند با بررسی اتاق دفن این مقبره، بتوانند حقایق بیشتری از این دوره باستانی مصر و اسرار فراعنه را روشن کنند. احتمال وجود مومیایی مِهجه‌جو در این مقبره وجود دارد.

منبع: یورونیوز

منبع: آفتاب

کلیدواژه: فرعون مصر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۶۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتیبه مقبره شیخ بهایی در حرم مطهر رضوی رونمایی و نصب شد

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، کتیبه مقبره شیخ بهاء الدین محمد معروف به شیخ بهایی بصورت کتیبه ای سنگی به طول ۲۷۰ و عرض ۷۰ سانتی متر و ضخامت ۴ سانتی متر بالای مقبره او در میان آینه کاری‌های رواق شیخ بهایی به همت سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی آماده و نصب شده است.

جنس این کتیبه اهدایی از سنگ مرمر سبز بدون رگه و در گوشه‌های آن تزئیناتی به صورت طلا کاری نیز کار شده است تا جلوه‌ای شکوهمند به آن ببخشد.

در این کتیبه تاریخچه کوتاهی از زندگی این عالم پرآوازه که نقش بسزایی در توسعه حرم ملک پاسبان حضرت رضا(ع) داشته به صورت حجاری با روش سندبلاست با خطاطی استاد تعریفی و استاد توکلی آمده است و به معرفی تالیفات مهم، کارهای برجسته و شاگردان مطرح وی پرداخته شده است.

حضور شیخ بهایی در حرم امام رضا (ع) فصلی درخشان در تاریخ این مکان مقدس است چراکه خدمات ارزشمند او در زمینه‌های مختلف، از معماری و عمران تا مدیریت و تولیت، این مکان را به یکی از زیباترین و با شکوه‌ترین اماکن مذهبی جهان تبدیل کرد.

از مسئولیت های شیخ بهایی در حرم مطهر حضرت رضا(ع) می‌توان به «معماری و ساخت گنبد، گلدسته و ایوان‌ها» و نیز مسئولیت روشنایی و مدیریت موقوفات اشاره کرد.

ساخت ساعت آفتابی، تألیف کتاب‌های متعدد در مورد شخصیت علمی و فضایل حضرت رضا(ع) و نیز تدریس علوم مختلف در حرم مطهر رضوی از دیگر فعالیت‌های شیخ بهایی بوده است.

شیخ بهاءالدین محمد بن حسین عاملی معروف به شیخ بهایی (زاده ۱۵۷۱ در بعلبک، لبنان - درگذشته ۱۶۲۷ در اصفهان) دانشمند، عارف، شاعر، نویسنده، اخترشناس و معماری ایرانی-لبنانی بود که در علوم مختلفی از جمله ریاضیات، نجوم، فلسفه، معماری و موسیقی تبحر داشت و در زمان شاه عباس صفوی با مهاجرت به ایران، در دربار او به مقامات مهمی رسید.

محل مدفن شیخ بهایی در رواقی با نام خود این عالم است که در گذشته خود ایشان در آن محل تدریس داشته‌اند و مقبره او از شمال به صحن آزادی از جنوب به رواق امام خمینی (ره) از مشرق به رواق دارالعباده و از مغرب به رواق دارالزهد راه دارد.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1229174 برچسب‌ها لبنان اصفهان ایران

دیگر خبرها

  • افشای اسرار گورهای تاریخی (+عکس)
  • اسرار مخفی گورهای تاریخی افشا شدند
  • کتیبه مقبره شیخ بهایی در حرم مطهر رضوی رونمایی و نصب شد
  • عرضه «بحر المحبه فی اسرار الموده» در نمایشگاه کتاب
  • اسراری که گورهای تاریخی افشا کردند
  • اتصال خط ۵۰۰ مخزن عباس آباد به خط اصلی آبرسانی منطقه ۹ پله ارومیه
  • ماجرای «نفرین فرعون» چگونه بر سر زبان‌ها افتاد؟
  • مرگ اسرار آمیز دو جوان در تهران!
  • طارمی پرتغالی، فرعون فروشی و اولین شوک به استقلال!
  • مرگ اسرار آمیز دو جوان در پایتخت