Web Analytics Made Easy - Statcounter

در راستای تلاش دستگاه قضائی برای تحقق شعار سال ۱۴۰۱ «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» و در جهت هوشمندسازی هرچه بیشتر عدلیه و تسهیل و تسریع دسترسی مردم به عدالت، جلسه مشترک اعضای شورای عالی قوه قضائیه با مسئولان ارشد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تحت عنوان «تحول قضائی با رویکرد دانش‌بنیان» برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جریان این نشست با اشاره به تجارب «سورنا ستاری» در مسئولیت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و احساس مسئولیت وی در راستای افزایش توانمندی‌های فناورانه در کشور و ارتقای نظام ملی نوآوری، اظهار کرد: علی‌رغم اقداماتی که طی سال‌های اخیر در حوزه‌های علمی و فناورانه در کشور انجام گرفته، اما کماکان با نقطه مطلوب فاصله داریم.

رئیس عدلیه به راهکارها و ایده‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اشاره کرد که شایسته است زمینه انتقال آنها به دستگاه قضائی در راستای ایفای مسئولیت‌های خطیر این دستگاه در حوزه‌های گوناگون فراهم شود.

رئیس قوه قضائیه مشخصاً از زیرساخت‌هایی نظیر نرم‌افزار رصد لحظه‌ای تغییر کاربری‌ها و سامانه‌های مجهز احراز هویت نام برد که بهره‌مندی تمام و کمال دستگاه قضا از این زیرساخت‌های فناورانه را در نتیجه همکاری و هم افزایی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دانست و گفت: پیاده سازی این روند به تسهیل و تسریع امور و مأموریت‌های عدلیه در راستای گسترش عدالت خواهد انجامید.

رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به مقوله مهم شناسایی و تشخیص هویت مجرمین با بهره‌گیری از ابزارهای فناورانه و هوشمند و نقش فن آوری‌های نوین در کمک به دستگاه قضائی در این زمینه، گفت: شناسایی مجرمینی که در صحنه ارتکاب جرم مبادرت به پوشاندن چهره خود می‌کنند همواره یکی از دغدغه‌های مسئولان و ضابطین ذیربط قضائی بوده است؛ اکنون این مهم با کمک ابزارهای نوین هوشمند و فناورانه میسر شده است؛ لذا جا دارد دستگاه قضائی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این زمینه با یکدیگر همکاری و تشریک مساعی بیشتری داشته باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای همچنین با اشاره به معضل وجود تناقضات و اختلافات در کارشناسی برخی پرونده‌های قضائی که از علل اطاله دادرسی محسوب می‌شود، تصریح کرد: باید در موضوع رفع آسیب‌های امر کارشناسی پرونده‌های قضائی از جمله معضل وجود تناقضات و اختلافات در کارشناسی‌ها به سمت هوشمندسازی و بهره‌گیری از سامانه‌های فناورانه حرکت کنیم و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این زمینه نیز می‌تواند کمک کار دستگاه قضائی باشد.

«پیشگیری از تصرفات اراضی ملی و منابع طبیعی و تغییر کاربری اراضی زراعی با بهره‌گیری از ابزارهای هوشمند و فناورانه»؛ این تاکید دیگر رئیس عدلیه در جریان نشست مشترک اعضای شورای عالی قوه قضائیه با مسئولان ارشد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بود.

وی در همین زمینه روند ساخت‌وسازهای غیرقانونی در اراضی ملی، منابع طبیعی، حریم و بستر رودخانه‌ها و تغییر کاربری اراضی زراعی را که با اهمال و عدم لحاظ جنبه‌های پیشگیرانه از سوی برخی دستگاه‌های ذی‌ربط همراه می‌شود، رویه‌ای نامطلوب و فسادزا دانست و گفت: اگر بتوان با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و هوشمند و نرم‌افزارهایی از تغییر کاربری اراضی و ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حاشیه و بستر رودخانه‌ها پیشگیری کرد، جلوی بسیاری از خسارت‌های تحمیلی به بیت‌المال و محیط زیست گرفته خواهد شد و دیگر با هزینه‌های ناشی از قلع و قمع آن مستحدثات غیرمجاز نیز مواجه نخواهیم بود.

رئیس دستگاه قضا در پایان سخنانش در جریان این نشست به معاون راهبردی و رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه دستور داد تا جلسات خود با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را به‌صورت مداوم و مستمر پی‌گیری کنند تا در نتیجه تشریک مساعی و تعامل ایجاد شده، هوشمندسازی فرآیندها و الکترونیکی کردن امور قضائی در راستای «تسهیل و تسریع در دسترسی مردم به عدالت» و «شفافیت» بیش از پیش تحقق یابد.

گفتنی است، در راستای تأکیدات حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای ناظر بر افزایش مشارکت همه نخبگان حوزه فناوری‌های نوین در امر پیشبرد دستگاه قضائی هوشمند و منحصر نشدن مشارکت نخبگان به صِرف جلسات هم‌اندیشانه، مقرر شد که اولین نمایشگاه دستاوردها در حوزه فناوری‌های حقوقی و قضائی به همت پردیس نوآوری حقوقی و قضائی برگزار شود. تا از نظرات بازدید کنندگان و نخبگان و شرکت‌های دانش بنیان نیز در این خصوص بیش از پیش استفاده شود.

این نمایشگاه در روز شنبه ۳۱ اردیبهشت و با محورهای «احراز هویت آنلاین»، «امضای دیجیتال»، «پلتفرم ارائه خدمات حقوقی»، «پلتفرم ارتباط وکیل و موکل»، «ساماندهی به پرونده‌ها و دعاوی»، «دادگاه آنلاین و دادگاه‌یار»، «پایگاه داده» و «ژئواینفورماتیک قضائی» در محل پردیس نوآوری حقوقی و قضائی برگزار خواهد شد.

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در جلسه تحول قضائی با رویکرد دانش‌بنیان با بیان اینکه هدف‌گذاری زیست‌بوم دانش‌بنیان، استفاده از امکانات داخلی برای حل مسائل و مشکلات است، اظهار کرد: توسعه حوزه آی‌سی‌تی طی سالیان اخیر بسیاری از مسائل و مشکلات کشور را حل کرده است.

ستاری بخش قابل توجه خدمات هوشمندی که امروز دستگاه قضا از آن استفاده می‌کند نظیر احراز هویت برخط را نتیجه تشکیل مرکز نوآوری‌های قوه قضائیه دانست و خواستار استمرار حمایت‌های عدلیه از این مرکز شد.

ستاری همچنین در زمینه برگزاری یک نمایشگاه مخصوص برای شرکت‌های دانش‌بنیانی که خدمات آنها در حوزه قضائی کاربرد دارد، اعلام آمادگی کرد و گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند هرگونه سرویس مرتبط با هوش مصنوعی که قوه قضائیه خواستار آن باشد را تولید کنند و لازمه این کار آن است که دستگاه قضا اولاً سرویس مدنظر خود را از شرکت‌های دانش‌بنیان مطالبه کند و ثانیاً بر روند طراحی و تولید محصول شرکت‌های دانش‌بنیان نظارت داشته باشد.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به برخی دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه‌های مرتبط با «تغییر کاربری اراضی»، «احراز هویت افراد» گفت: کشور ما در زمینه هوش مصنوعی، بهترین شرکت‌های منطقه را در اختیار دارد؛ به عنوان مثال یکی از تولیدات دانش‌بنیان ایرانی، توانایی تشخیص چهره بیش از ۵۰ میلیون نفر را دارد و چهره افراد را با ماسک نیز تشخیص می‌دهد؛ در زمینه مکان‌یابی هم چندین شرکت ژئوماتیک ایرانی، تولیدات هوشمندی دارند که می‌تواند اندازه زمین‌ها در حد سانتی‌متر را مشخص و ثبت کند.

ستاری در ادامه با اشاره به فعالیت‌ها و اقدامات کارگروه مشترک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و قوه قضائیه، بر تقویت این کارگروه تاکید کرد.

طراحی و راه‌اندازی آزمایشی پروژه‌های خاص با همکاری قوه قضائیه و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از دیگر پیشنهادات ستاری در نشست تحول قضائی با رویکرد دانش‌بنیان بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین منتظری دادستان کل کشور نیز در این جلسه از معاون علمی و فناوری رئیس جمهور خواست که متناسب با هر بخش قضائی، گروه‌هایی از کارشناسان شرکت‌های دانش‌بنیان را معرفی کند و از این کارشناسان بخواهد که در یک محدوده زمانی مشخص، نیازها و امکانات موضوع خواسته شده از آنها را احصاء و نسبت به پیاده‌سازی طرح موردنظر اقدام کنند.

«حسین ملازاده» دبیر ستاد فناوری‌های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی نیز در این جلسه با اشاره به مأموریت‌های خطیر قوه قضائیه، به ذکر برخی چالش‌های شناسایی‌شده در حوزه رسیدگی به پرونده‌ها و ارائه چند مورد از سامانه‌ها و راهکارهای فناورانه و دانش‌بنیان در جهت رفع این چالش‌ها و تسهیل و تسریع دسترسی مردم به عدالت پرداخت.

منبع: فردا

کلیدواژه: محسنی اژه ای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حجت الاسلام والمسلمین دسترسی مردم به عدالت شرکت های دانش بنیان تغییر کاربری اراضی تسهیل و تسریع دستگاه قضائی محسنی اژه ای بهره گیری قوه قضائیه احراز هویت دستگاه قضا پرونده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۳۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، مرکز پژوهش، فناوری و نوآوری کوانتوم با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس‌جمهور در دانشگاه علم و صنعت ایران افتتاح شد.

روح الله دهقانی با بیان اینکه تربیت و پرورش نیروی انسانی اثرگذار، نخستین وظیفه ستاد توسعه فناوری‌های اپتیک و کوانتوم است و در این راستا، ترویج، اطلاع رسانی و تبلیغ برای جذب سالانه حداقل دو هزار نفر در حوزه کوانتوم در دستور کار ستاد است، گفت: از ۱۰ دانشجوی پسادکتری توسط ستاد کوانتوم برای فعالیت در این مرکز نوآوری حمایت می شود تا کمکی به تسهیل فرآیند تربیت و توانمندسازی نیروی انسانی حوزه کوانتوم صورت بگیرد.

عملیات «وعده صادق» از مصادیق توانمندی کشور در عرصه دفاعی و نظامی

وی با اشاره به نقش برجسته و پررنگ علم و فناوری در اقتدارآفرینی و امنیت کشور عنوان کرد: عملیات غرورآفرین «وعده صادق» که یکی از مصادیق توانمندی و اقتدار کشور در عرصه دفاعی و نظامی است که بزرگی و هژمونی این عملیات بر دو رکن مهم اتکا دارد که نخستین و مهم‌ترین این ارکان، برخورداری ایران از دانش و فناوری بومی کافی برای اجرای چنین عملیاتی است. در حقیقت مصداق واقعی «العلم سلطان» به وضوح‌ در این عملیات، نمایان بود و جهان، توانمندی دانشی و فناورانه ایران و توانمندی در کاربردی سازی آن را به وضوح دریافت.

دهقانی ادامه داد: دومین رکن این عملیات را می‌توان بهره مند بودن کشورمان از موهبت فرماندهانی دارای شجاعت، وتدبیر و درایت استفاده و به کارگیری این توانمندی دانست. فرماندهان توانمندی که به مدد رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی از چنین شجاعتی برخوردارند و این دو رکن در کنار هم، برای دوستان ایران مقتدر، امری تحسین برانگیز و برای دشمنانش، موضوعی هراسناک است.

معاون علمی رییس جمهور، دانشگاه علم و صنعت را یکی از پیشران‌های توسعه علم و فناوری در صنعت کشور دانست و افزود: ورود این دانشگاه به عرصه حمایت و توسعه فناوری‌های تحول‌آفرین و پیشران، موضوعی دلگرم کننده و زمینه‌ساز تربیت نیروی انسانی متخصص و مجرب برای حرکت در توسعه و کاربردی‌سازی فناوری‌های تحول آفرینی همچون کوانتوم، به واسطه شرکت‌های دانش بنیان است و در همین راستا، معاونت علمی از تحقیقات، پروژه‌های تحقیق و توسعه و شکل‌گیری شرکت‌های نوپای این دانشگاه و تعریف پروژه های جدید حمایت می‌کند.

معرفی ۱۱۰ استاد شاخص در تربیت نیروی انسانی با اعطای «جایزه شیخ مفید»

رییس بنیاد ملی نخبگان ضمن تبریک روز معلم به تمامی معلمان و آموزگاران اظهار داشت: آن چه امروز از شرکت های دانش بنیان و دستاوردهای فناورانه و نواورانه در عرصه های مختلف در اختیار داریم را مرهون دانشگاه‌ها هستیم. بعضا کم لطفی و بی مهری هایی نسبت به دانشگاه ها صورت می‌گیرد و جایگاه آن‌ها در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان کم اهمیت تلقی می‌شود، این در حالی است که رشد و رونق امروز زیست بوم دانش بنیان کشورمان را مرهون دانشگاه‌های کشور هستیم. انعقاد موافقت‌نامه های معاونت علمی و دانشگاه ها پیمانی است از سوی معاونت علمی با دانشگاه های مطرح کشور که در مسیر تقویت و تسهیل فعالیت های فناورانه، شکل گیری شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی و رشد و بالندگی فعالیت‌های فناورانه ونوآورانه گام برمی‌دارند.

به اعتقاد معاون علمی رییس جمهور، دانشگاه فراتر از آن‌که که کارخانه تولید علم، تولید و توسعه فناوری باشد، کارخانه تربیت نیروی انسانی متعهد و توانمند است ولی این موضوع و نقش فاخر در دانشگاه قدری کمرنگ شده است.

وی افزود: امسال جایزه ای تحت عنوان جایزه شیخ مفید تعریف شده است که با کمک دانشجویان نخبه دانشگاهی و بدون اعلام هیچ فراخوانی، استادانی را که انتخاب اول دانشجویان هستند و نقش اثرگذاری در تربیت و اعتلای نیروی انسانی دانشجو دارند مورد تقدیر و حمایت قرار می‌دهد.

دهقانی با اشاره به اعطای یک بسته حمایتی ۱۰ میلیارد ریالی به برگزیدگان این جایزه عنوان کرد: این جایزه شامل ۱۰۰۰ امتیاز است که تا ۴۰۰ امتیاز آن قابل دریافت به صورت نقدی بوده و بخش دیگر آن شامل استفاده از گرنت‌های خدمات شبکه آزمایشگاهی، پژوهانه‌ها و دریافت حمایت‌های دانشجویان مانند تسهیلات سربازی است.

روح الله دهقانی فیروز آبادی معاون علمی و فناوری رییس جمهور همچنین در جمع خبرنگاران گفت: سال گذشته ستاد توسعه فناوری های ابتیک و کوانتوم در معاونت علمی شکل گرفت که این ستاد بسیار قوی در حال کار کمک کردن به توسعه فناوری های کوانتومی در کشور است.

وی افزود: یکی از برنامه های این ستاد کمک به دانشگاه ها است برای اینکه مراکز نوآوری توسعه فناوری های کوانتومی در دانشگاه شکل بگیرد که در کنار آن هم دانشجویانی آموزش ببینند هم اساتید بتوانند تحقیق و پژوهش انجام بدهند و همچنین فناوری های مورد نیاز صنعت تامین بشود این مرکز که یک مرکز نو آوری خیلی خوب در دانشگاه علم و صنعت است که به کمک معاونت علمی و چندین نهاد مرتبط شکل گرفته و امروز افتتاح شد.

وی ادامه داد: در حال حاضر این مرکز در بحث شبکه ارتباطات امن کوانتومی که مربوط به بحث ارتقای امنیت و همچنین بحث شبکه سازی، افزایش کیفیت و ویژگی های دیگر فناوری است فعالیت می کند که امیدوار هستم سریع تر پاسخ هاو خروجی خیلی خوبی را برای صنعت کشور داشته باشد و حمایت ها ادامه پیدا کند که این مرکز یک مرکز شناخته شده در سطح جهان و منطقه باشد.

کد خبر 6092225

دیگر خبرها

  • حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر
  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • تسریع و تسهیل انواع تست کمک‌فنر‌ها با تولید مولتی‌تستر ایرانی ممکن شد
  • استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه ناوگان هوایی
  • استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش‌بنیان درتوسعه ناوگان هوایی
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم