Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - به مناسبت روز بزرگداشت ملاصدرا تور گردشگری ۳ روزها دارالعلم در شیراز برگزار می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، روز یکم خرداد در تقویم ملی به نام صدرالمتالهین، ملاصدرای شیرازی ثبت شده است، فیلسوف بزرگ قرن یازدهم که حکمت متعالیه را در فلسفه شیعه پایه‌گذاری کرد و هنوز دانشمندان و دانشجویان فلسفه از حکمت وی بهره‌مند می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این حکیم، عارف، محدث و مفسر بزرگ شیعه و اسلام در سال 979 یا (نهم جمادی الاول 980) هجری قمری در شیراز به دنیا آمد و پس از گذراندن تحصیلات مقدماتی برای کسب علم و شاگردی بزرگانی چون شیخ بهایی و میرداماد راهی قزوین و پس از آن اصفهان شد. 

ملاصدرا در فقه، حدیث، تفسیر، کلام و عرفان، نجوم و ریاضیات نظری و مهندسی و معماری و پزشکی از شیخ بهایی بهره برد و در فلسفه نیز از دانش میرداماد سیراب شد تا اینکه اندیشه‌های فیلسوف جوان به مذاق ظاهراندیشان خوش نمی‌آید و  سبب می‌شود که صدرای شیرازی به روستای کهک در قم مهاجرت کند و به گفته بسیاری تبعید می‌شود. 

ملاصدرا در آن روستا نیز دست از درس و بحث برنداشت و همچنان به بیان نظرات خود در فلسفه پرداخت تا اینکه با دعوت حاکم استان فارس یعنی امام‌قلی‌خان به شیراز بازگشت و در مدرسه‌ای که به نام پدر حاکم بنا شده بود (الله‌وردی‌خان) و به اختصار "خان" نامیده می‌شد به تدریس فلسفه پرداخت. این مدرسه هنوز پابرجاست و محلی برای تحصیل طلاب جوان است. 

مسیر گردشگری حکمت و فقه در شیراز تعریف شود

همان گونه که آیت‌الله دژکام سال گذشته در بزرگداشت این فیلسوف برجسته دنیای اسلام عنوان کرد که برای بزرگداشت اندیشمندانی مانند ملاصدرا باید کار مستمر با تشکیلات علمی انجام شود. به گفته امام جمعه شیراز سالی یک روز و یک بار نشستن کفاف درک اهمیت وجود آنان را نمی‌دهد؛ از همین رو شایسته است برای ملاصدرا کاری بزرگ انجام شود.

دژکام معتقد است که شیراز باید نقشی در تداوم فرهنگ بشری ایفا کند بنابراین محفل گرامیداشت یاد ملاصدرا باید الگویی برای ایجاد  محیط‌های علمی متناسب با امروز و آینده شیراز شود.

مردم شیراز سعدی و حافظ را به خوبی می‌شناسند و در سال چندین بار به آرامگاه این دو شاعر می‌روند، مراسم بزرگداشت آنها هر سال با شکوه و با حضور مسئولان کشوری برگزار می‌شود اما کمتر کسی از مردم شیراز را می‌توانید پیدا کنید که به خوبی از زندگی ملاصدرا مطلع باشد یا اینکه بداند روز یکم خرداد به نام این فیلسوف ثبت شده است. 

بجاست که مسئولان فرهنگی، علمی و اجرایی استان فارس در بزرگداشت این فیلسوف بزرگ دنیای اسلام که امام راحل عنوان فخر شیعه و فخر طایفه حقه را برایش به کار می‌برد، تلاش بیشتری داشته باشند تا به گفته آیت‌الله دژکام امام جمعه شیراز گردشگرانی که از مدرسه خان بازدید می‌کنند تنها ساختمان را نبینند بلکه جریان علمی و حکمی شیراز را درک کنند. 

امام جمعه شیراز معتقد است که این شهر به سبب داشتن بزرگان و مفاخر عرفانی و فلسفه،  ظرفیت داشتن مسیر گردشگری حکمت و مسیر گردشگری فقه و حدیث دارد و اهل فرهنگ باید چنین مسیرهایی را ایجاد کنند.

تور گردشگری دارالعلم در شیراز 

در همین راستا و به مناسبت بزرگداشت حکیم ملاصدرا شهرداری شیراز تور گردشگری دارالعلم را در روزهای 31 اردیبهشت، یکم و دوم خردادماه برگزار می‌کند چراکه تنوع مسیرها و مکان‌ها از جمله راه‌های توسعه گردشگری است و باید مسیرهای جدید تعریف شود. 

به گفته مصطفی مشفقیان این تورها شامل دو مسیر است که مسیر اول از حجره علامه میر سید شریف جرجانی در مدرسه دارالشفا آغاز و از مقبره این عالم گرانقدر که در سابق محل حجره تدریس این حکیم بوده است، بازدید می‌شود و در ادامه مسیر، ضمن عبور از محور منصوریه و مدرسه تاریخی منصوریه گردشگران از  مقبره علمایی مثل امیر صدرالدین منصور دشتکی، قیاس الدین منصور دشتکی و حاج میرزا حسن فسایی بازدید می‌کنند.

ظرفیت اقامتی کاشان در زمان پیک پاسخگو نیست/حوزه زیرساخت بزرگترین ضعف گردشگری استظرفیت اقامتی کاشان در زمان پیک پاسخگو نیست/حوزه زیرساخت بزرگترین ضعف گردشگری استجای گردشگری تعالی‌بخش و آیینی در کاشان خالی استجای گردشگری تعالی‌بخش و آیینی در کاشان خالی است

معاون فرهنگی شهردار شیراز از پیمایش مسیر تا مدرسه خان خبر داد که گردشگران در این مسیر از محور بین‌الحرمین و بازار حاجی و مدارس تاریخی حکیم و مقیمیه نیز بازدید می‌کنند. به گفته وی فراخوان شرکت در این تور عمومی بوده  و مورد استقبال مردم قرار گرفته است. 

به گفته مشفقیان طراحی و اجرای  2 مسیر گردشگری ویژه رمضان،  8 مسیر گردشگری ویژه نوروز،  5 مسیر ویژه گردشگری انقلاب، هفت مسیر گردشگری مذهبی با محوریت  مسجد محوری، معرفی بقاع متبرکه و آداب و رسوم مذهبی اهالی شیراز از جمله اقدامات معاونت گردشگری و امور زیارت این سازمان است. 

براساس این گزارش علاوه بر تور گردشگری دارالعلم، ویژه برنامه بزرگداشت ملاصدرای شیرازی روز یکشنبه 17:30 عصر در مدرسه خان با حضور حکیمان و فیلسوفان برگزار می‌شود. 

انتهای پیام/424 /ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مسیر گردشگری تور گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۹۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردوگاه دانش آموزی با منظر گردشگری مقاومت در بوشهر احداث شود

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری دوشنبه شب در دیدار رییس سازمان نوسازی مدارس کشور گفت: هر کشوری که دارای آموزش و پرورش قوی باشد، آینده پیشرفت تمدن آفرین آن ممکن است.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر افزود: این یک قائده است و می‌شود گفت تمامی فضای مدیریت کشور از آموزش و پرورش عبور می کند، و آموزش و پرورش مادر تمام وزارتخانه هاست.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش یک وزارتخانه راهبردی و منشا ثروت و قدرت است، گفت: چون ثروت یک مملکت منابع سرزمینی نیست بلکه منابع انسانی است و قدرت یک کشور با منابع انسانی و اندیشه ها و محصولات دانش بنیان و اقتدار آفرین است.

آیت الله صفایی بوشهری بیان داشت: رشد دانش آموزان در آموزش و پرورش، باعث تولید موشک ها و پهباد شده و امروز عملیات وعده صادق را ممکن کرد. بنابراین آموزش و پرورش هم مولد ثروت و قدرت است که نتیجه آن اقتدار ملی و بین المللی می‌باشد به همین خاطر توجه به آموزش و پرورش یک توجه راهبردی است.

امام جمعه بوشهر اظهار داشت: در نظام محاسباتی مدیریت، یکی از نشانه ها توجه به حوزه زیرساختی است که مهمترین آن آموزش و پرورش می باشد. آموزش و پرورش یک ریشه برای درخت است.

وی ابراز داشت: حوزه زیرساخت ساختمانی یکی از موارد مهم در آموزش و پرورش است. یک نقشه آمایشی بسیار مهم برای این موضوع را می طلبد که باید به صورت دقیق باشد. وزارت آموزش و پرورش نباید دغدغه زیر ساخت داشته باشد و بایستی همیشه آموزش و پرورش در حوزه زیر ساخت جلوتر از جمعیت باشد، هرچند در شرایط کنونی عقب تر از جمعیت هستیم.

آیت الله صفایی بوشهری با بیان اینکه ساخت مدارس بایستی بر اساس استانداردهای مهندسی و معماری و مناسب با فرهنگ آن منطقه باشد ابراز داشت: نمی توانیم مدرسه ای که مناسب شمال است را در استان کویری بسازیم.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با بیان اینکه همیشه مواجه با مدارسی هستیم که بعد از چند سال دچار خوردگی می شود گفت: باید در حوزه مهندسی دارای تحول باشیم، در مدل مدرسه سازی یک مدل سنتی وجود داشته است بنابراین باید به سمت مدل های پرجاذبه برویم تا دانش آموز در کلاس خسته نشود.

وی افزود: امروز حضور در فضای مجازی متنوع شده از جهتی سیستم اکنون آموزش و پرورش و کلاس ها باعث خستگی می شود و یکی از علت های ارتباط امروز دانش آموزان با فضای مجازی پرتنوع بودن آن است.

امام جمعه بوشهر با اشاره به کمبود امکانات آموزشی در ایجاد مهارت افزایی گفت: در حال حاضر فضاهای مختلفی حتی متناسب با جنسیت برای ایجاد مهارت وجود دارد و باید مدرسه را طوری پرجاذبه کنیم که دانش آموزان آنجا را محل ورزش و پرورش و حتی محلی برای کسب کار بداند و از این فضا استفاده شایسته کند.

منتخب مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری همچنین خواستار تخمین رشد جمعیت ملی و منطقه‌ای و محلی شد و گفت: نیازها از قبل مشخص شود و اعتبارات استانی و خیرین هم برای آن لحاظ شود. بسیاری از امکانات در حاشیه مدرسه همچون حسینیه ها و مساجد وجود دارد که باید با مدرسه پیوند زده شود.

وی افزود: برگزاری جشن ها و برپایی نماز جماعت و برگزاری جلسات اولیا و مربیان در مساجد و مدرسه می تواند این ارتباط را فراهم کند. این ارتباط فیزیک ساختمانی و انسانی رشد ایجاد می کند.

آیت الله صفایی بوشهری همچنین حضور روحانیون در مدارس را بسیار موثری دانست.

وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت بازنشستگان نیروی انتظامی گفت: بسیاری از بازنشستگان آموزش و پرورش جوان و توانمند هستند، می توان از این افراد استفاده شود تا پیوند نسل بازنشسته با نسل کنونی حفظ شود.

امام جمعه بوشهر خواستار ایجاد اردوگاه بزرگ در استان شد و گفت: بوشهر پایتخت مقاومت است، اگر اردوگاه بزرگ دانش آموزی با منظر گردشگری فرهنگی پرورشی مقاومت ایجاد شود و دانش آموزان به استان بیایند می توانند با پیشرفت ها و تاریخ مقاومت استان آشنا شوند. علاوه براین می توانیم میزبان دانش آموزان محور مقاومت هم در استان بود.

کد خبر 6092618

دیگر خبرها

  • اصلاح کشور از مسیر مدرسه می‌گذرد
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام
  • مدرسه حکمت با همت خیران بازسازی و متحول شد
  • معلمان دریچه دانایی را به روی دانش آموزان می گشایند
  • این جاده‌های ایران در بهار هم برفی هستند
  • اردوگاه دانش آموزی با منظر گردشگری مقاومت در بوشهر احداث شود
  •  استخدام سه هزار معلم جدید در آموزش و پرورش هرمزگان
  • تجمع دانشجویان شیرازی در حمایت از خیزش دانشگاه‌های غربی
  • جذب سه هزار معلم جدید در آموزش و پرورش هرمزگان
  •  جذب سه هزار معلم جدید در آموزش و پرورش هرمزگان