Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-04-28@22:07:32 GMT

شرع و اخلاق معیار ازدواج جوانان مسلمان باشد

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۵۲۵۲۳

شرع و اخلاق معیار ازدواج جوانان مسلمان باشد

به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، امام جمعه اهل سنت بندر ترکمن، گفت: ازدواج در اسلام برای به سعادت رساندن انسان ها در دنیا و آخرت از اهمیت زیادی برخوردار است.
«آخوند عبدالرحمان کر» در نماز جمعه این هفته مسجد جامع قبا بندر ترکمن با اشاره به اهمیت ازدواج در دین مبین اسلام، اظهار کرد: در ازدواج معیار شرعی و اخلاقی رعایت شود، برای اختیار کردن همسر اولویت در نگاه به ایمان و اخلاق طرف باشد و به همین خاطر فرد دین دار و با اخلاق مناسب ترین گزینه برای انتخاب همسر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته وی؛ لازم است مسلمانان این سنت مبارک اسلامی را به صورت ساده برگزار کنند و خود را گرفتار چشم و هم چشمی های بی مورد و گرفتار شدن در بدهی ها نکنند.
امام جمعه اهل سنت بندر ترکمن، حفظ عزت، پاکدامنی و تکمیل ایمان را از مهمترین فواید ازدواج دانست و گفت: با انجام ازدواج با معیارهای اسلامی از بی بندوباری ها و شیوع فساد و ناهنجاری اخلاقی جلوگیری شده و همه افراد جامعه از فواید حاصل از ازدواج اسلامی بهره مند می شوند.
وی، افزود: طبق گفته رسول گرامی اسلام (ص): «نصف ایمان در ازدواج کردن است» و فرد مسلمان با ازدواج کردن ایمان خودش را تکمیل می کند.
به گفته وی؛ برای چشم و هم چشمی و ایجاد رقابت برای انجام هزینه زیاد مانع انجام ازدواج آسان فرزندان خود نشوید.
آخوند کر با عنوان اینکه الگو و اسوه امت اسلامی در ازدواج کردن حضرت علی و فاطمه باشد، ابراز کرد: این بزرگواران موقع ازدواج با همدیگر چیزی از مال و منال دنیا نداشتند و جهیزیه آنان خیلی اندک بود.
وی، ادامه داد: رسول خدا (ص) دختر و پاره تن خود فاطمه زهرا (س) را به ازدواج حضرت علی (ع) درآورد که سرمایه زندگی اش فقط یک زره بیش نبود.
به گفته وی؛ جهیزیه حضرت فاطمه نیز برای شروع زندگی تازه با علی بن ابی طالب (ع) فقط وسایل اندک خانواده بود.
امام جمعه اهل سنت بندرترکمن با بیان اینکه دین مبین اسلام برای کسب سعادت ابدی ازدواج را توصیه می کند، گفت: والدین گرامی در ازدواج فرزندان خود دقت لازم را داشته باشند و کسی را به عنوان همسر برای فرزندان خود انتخاب کنند که فرد با ایمان و با اخلاقی باشد.
وی، افزود: ضروری است پدر و مادران با دخالت های بی جا در امر ازدواج فرزندان خود، زندگی مشترک آنان را به طلاق نکشانند.

خودشناسی و خداشناسی اصل فلسفه خلقت است
امام جمعه اهل سنت گنبد کاووس، گفت: خودشناسی و خداشناسی هدف اصلی از فلسفه خلقت انسان است.
«آخوند عبدالکریم جاور» در نماز جمعه این هفته مصلای بزرگ وحدت گنبد کاووس، اظهار کرد: انسان مومنی که از هدف خلقت خود آگاه باشد سعی می کند پیام خداوند متعال را درک کرده و در راستای تقویت ایمان خود حرکت کند.
به گفته وی؛ این دنیا محل آسایش و راحتی نیست و پیامبران الهی هم رفاه و آسایشی در این دنیای فانی نداشته و تجربه نکرده اند.
امام جمعه اهل سنت گنبد کاووس با یادآوری اینکه مشکلات و معضلات دنیوی هیچ پایانی ندارد، تصریح کرد: دنیای فانی دار تحقیق، تلاش و تکاپو با فراز و نشیب های بسیار است، مشکلات و پدیده های ناشناخت دنیوی پایانی ندارند.
وی، افزود: قرآن کریم چراغ راه انسان مومن در این دنیای پرتلاطم است.
به گفته وی؛ خداوند قرآن را صرفا برای هدایت و شفاعت ما انسان ها نازل کرده است، اهل ایمان در همه امور زندگی خود از جمله اخلاقی، کرداری، اعمال و معاملات همواره دستورات و آموزه های ناب قرآن و شریت اسلامی را مدنظر قرار می دهد.
آخوند جاور در پایان خاطر نشان کرد: مومنان سعی کنند در این دنیا انحرافات و کمبودها را جبران کرده و راه خداوند سبحان و سیره صحیح رسول گرامی اسلام (ص) را سرلوحه زندگی خود قرار دهند.

میل به تواضع مرتبه انسان را بالا می برد
امام جمعه اهل سنت اینچه برون، گفت: هرچه انسان میل به تواضع و فروتنی داشته باشد، شخصیت و مرتبه اش در نزد خدا و خلق بالاتر خواهد رفت.
«آخوند مددآقا هوشمند» در نماز جمعه این هفته مصلای شهر مرزی اینچه برون با اشاره به فضیلت و اهمیت تواضع و فروتنی در اسلام، اظهار کرد: خداوند متعال در کلام خود نشانه های تواضع، فروتنی، تکبر و غرور را نشان داده است.
به گفته وی؛ انسان فروتن در زندگی خود به آرامش و آسایش خواهد رسید؛ اما اگر گرایش به تکبر وغرور نماید، سقوط خواهد کرد.
امام جمعه اهل سنت اینچه برون با تبریک سالروز تولد شاعر و عارف شهیر ایرانی- ترکمن «مختومقلی فراغی»، تصریح کرد: مختوقلی فراغی عالم، دانشمند و عارفی که اشعارش با کتاب خدا و اهل بیت (ع) صدق می کند و راه شناخت خداوند متعال و پیامبر (ص) را به ما نشان داده است.
آخوند هوشمند با تبریک سوم خرداد سالروز فتح خرمشهر، اظهار کرد: امام راحل (ره) در این باره فرموده اند: «خرمشهر را خدا آزاد کرد» و از رشادت ها و جانفشانی های همه رزمندگان در دفاع مقدس و فتح خرمشهر تقدیر نمود.

اسلام به حفظ فواصل اجتماعی تأکید می کند
امام جمعه اهل سنت قازان قایه مراوه تپه، گفت: دین مبین اسلام به حفظ فاصله های اجتماعی از جمله فاصله بین زنان و مردان تأکید زیادی کرده است.
«آخوند ناصر قزل» در نماز جمعه این هفته مصلای نورانی قازان قایه مراوه تپه با اشاره به سرعت پیشرفت وسایل ارتباط جمعی، اظهار کرد: در عصر حاضر سرعت پیشرفت و ارتباط جمعی از حد گذشته است، از درون خانه می توان با اقصی نقاط جهان ارتباط صوتی و تصویری برقرار کرد که فوایدی برای انسان ها به همراه دارد.
به گفته وی؛ گسترش فضای مجازی از طریق شبکه های اجتماعی و ماهواره ای فواصل انسان ها را نزدیکتر کرده است که در بسیاری از موارد منجر به ناهنجاری های اخلاقی و بروز فحشاء و فساد در جامعه می شود.
امام جمعه اهل سنت قازان قایه مراوه تپه با بیان اینکه خداوند مردان را قیم زنان قرار داده است، ابراز کرد: به همین خاطر نفقه و تأمین وسایل رفاهی و برقراری آسایش آنها برعهده مردان خانواده است.
وی، افزود: زنان برای رفتن به سفر باید محرم همراه داشته باشد در غیر این صورت نمی توانند به سفر بروند.
به گفته وی؛ پایبندی به شریعت اسلامی در امر ازدواج و خانواده عامل مهمی در گرم شدن کانون خانواده ها بوده و مانع از گسستن آن می شود.
آخوند قزل در پایان خاطر نشان کرد: خانواده از نظر اسلام کانونی گرم و محترم است که باید حفظ شود تا جامعه اسلامی نیز حفظ شده و مستحکم بماند به همین خاطر دشمن برای متلاشی کردن این کانون شبانه روز تلاش می کند.

آرامش قلوب با ذکر خداوند حاصل می شود
امام جمعه موقت محله بناور سیمین شهر، گفت: با ذکر و تسبیح خداوند می توان به آرامش قلوب دست یافت.
«آخوند نیازقلیچ حنفی» در نماز جمعه این هفته مسجد جامع محله بناور سیمین شهر، اظهار کرد: قلب انسان ها نیازمند آرامش است و این آرامش قلوب فقط با ذکر خداوند متعال بدست می آید.
به گفته وی؛ اگر آرامش و طمأنینه در قلب انسان جای گرفت در سایر اعضایش نیز آرامش و اطمینان نفوذ می شود.
 
امام جمعه موقت محله بناور سیمین شهر با یادآوری اینکه انسان مومن از هر فرصتی استفاده می کند تا عبودیت خداوند را با نماز خواندن، تلاوت قرآن، ذکر و تسبیح و دیگر اعمال صالحه انجام دهد، گفت: اگر انسان از ذکر خداوند غفلت کند شیطان بر او مسلط می شود و او را از خداوند دور می کند.
وی، افزود: سعی کنید از محبت دنیا دوری کنید که دنیاطلبی انسان را از خداوند دور کرده و از دام های شیطان برای انجام ندادن احکام و دستورات الهی است
به گفته وی؛ انسان به دنبال محبت خداوند و رسول و اعمال حسنه باشد افزایش این محبت ها باعث کاهش محبت های دنیوی در انسان می شود.
آخوند حنفی با بیان اینکه برنامه ریزی صحیح برای امور زندگی از تدابیری است که انسان مومن به آنها نیازمند است، ابراز کرد:  
اگر زندگی انسان همراه با عقلانیت، شرم و حیا و پرهیزکاری نباشد از آتش دوزخ نجات نخواهد یافت.
وی، ادامه داد: انسان دوستانی را انتخاب کند که با اخلاق و بدور از قهر و غضب باشند؛ زیرا ممکن است آینده انسان را به بیراهه برسانند.
به گفته وی؛ مزین شدن انسان به حسن اخلاق هم از مکمل های ایمان و دینداری است.
امام جمعه موقت محله بناور سیمین شهر با اشاره به قوه قهر و غضبی که خداوند در نهاد انسان قرار داده است، گفت: انسان لازم است قوه غضبی خود را که با حیوان مشترک است کنترل کرده تا از بروز  بسیاری از اتفاقات ناگوار جلوگیری کند.
وی، افزود: خداوند این قوه را در نهاد انسان قرار داده؛ ولی در فرشتگان قرار نداده است.

انسان مومن غافل از ارزش نماز نیست
امام جمعه اهل سنت شهر سیجوال، گفت: انسان مومن هیچ وقت از ارزش و جایگاه بالای نماز در دین مقدس غفلت نمی کند.
 «آخوند یوسف ایری» در نماز جمعه این هفته مسجد جامع شهر سیجوال با اشاره به ارزش نماز و در غفلت بودن انسان، اظهار کرد: کسانی که نماز می ‌خوانند؛ اما در نمازهایشان به هر دلیلی کوتاهی می ‌کنند و در خود سستی نشان می ‌دهند با توجه به آیات قرآن به «ویل» که یکی از طبقات جهنم است گرفتار می شوند.
به گفته وی؛ ممکن است در دل انسان هزاران درد و دغدغه وجود داشته باشد؛ اما از دیدگاه روحانیت اولین دردی که به قلب(دل) انسان وارد می‌شود غفلت است.
امام جمعه اهل سنت شهر سیجوال، خاطر نشان کرد: قلب انسان که تکه گوشتی بیش نیست اگر فاسد شود همه اعضای دیگر انسان را به فساد، تاریکی و بیراهه می کشاند، پس لازم است انسان قلب خود را با انوار الهی صیقل بدهد.

انتهای پیام/
 

منبع: تقریب

کلیدواژه: نماز جمعه این هفته امام جمعه اهل سنت خداوند متعال فرزندان خود انسان مومن انسان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۲۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حج آغاز راهی طولانی برای گسترش معنویت در جامعه است

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌ها خبرگزاری تقریب، ماموستا جلال مرادی امروز در خطبه های عبادی سیاسی جمعه این هفته در جمع نمازگزاران این شهر با تبریک هفته کارو کارگر اظهار داشت: رسول گرامی اسلام (ص) دست کارگری را که بر اثر کار و فعالیت ورم کرده بود بلند کرد و فرمود: این دستی است که هیچ گاه آتش جهنم آن را نمی سوزاند و این دستی است که خدا و رسولش آن را دوست می دارند.

وی تصریح کرد: کسی که از دسترنج خود روزی اش را فراهم کند خداوند با نظر رحمت به او می نگرد و کارگران از شریف ترین طبقه اجتماع هستند زیرا چرخش دست و بازوی آنها باعث چرخش چرخه های زندگی جامعه و امتداد رگه های حیات در مجاری هستی است و هفته کار و کارگر را به این عزیزان و کارفرمایانی که دل در گرو خدمت به این عزیزان دارند و اداره کار و تعاون و رفاه اجتماعی و همه اداراتی که تسهیلگر کارگران تلاشگرند خجسته تبریک گفت.

ماموستا مرادی به در پیش بودن و میقات زمانی حج که ماه های شوال و ذی القعده و ده روز اول ذی الحجه است اشاره کرد و گفت: اکنون ماه جاری شروع میقات زمانی حج است و حج در دین مبین اسلام یکی از ارکان پنجگانه اسلام بوده و از دیدگاه دانشمندان اسلام مظهر اتحاد و یگانگی جهان اسلام است.

حج آغاز راهی طولانی برای گسترش معنویت در جامعه است

خطیب نماز جمعه دیواندره افزود: حج برای حجاج صرفا یک سفر معنوی نیست بلکه آغاز راهی طولانی برای گسترش معنویت در جامعه است و مناسک حج به طور کلی یادآور خاطرات حضرت ابراهیم (ع) است که با عقیده راسخ و توکل کامل از همه اسباب ظاهری و مادی قطع امید می کند و همسر و فرزند خردسالش را در بیابان خشک مکه برای خدا رها می سازد و نهایتا در همانجا دعا می کند و کعبه را برای عبادت خداوند یگانه می سازد و از خداوند عاجزانه می خواهد تا آن را مرکز توحید و تجمع جهانیان قرار دهد.

ماموستا مرادی در ادامه سخنانش به فلسفه حج اشاره می کند و گفت: خداوند دعای خالصانه ابراهیم (ع) را اجابت می کند و خطاب به وی می فرماید: وَ أَذِّنْ فِي النَّاسِ بِالْحَجِّ يَأْتُوكَ رِجالًا وَ عَلى‌ كُلِّ ضامِرٍ يَأْتِينَ مِنْ كُلِّ فَجٍّ عَمِيقٍ(حج آیه 27) مردم را به حج دعوت کن تا پیاده و سوار بر مرکبهای لاغر از هر راه دوری به سوی کعبه بیایند.

حج نوعی تجدید میثاق با آرمانهای ابراهیمی است

وی اضافه کرد: بنابراین حج نوعی تجدید میثاق با آرمانهای ابراهیمی است و اینکه حجاج با دنیای پیرامون خود قطع رابطه می کند و با لباس احرام و سر و وضعی ساده و بی آلایش لبیک گویان عازم دیار ابراهیمی می شوند و در حقیقت این شعار توحیدی و عرفانی را زمزمه می کنند که «إن صلاتی و نسکی و محیای و مماتی لله رب العالمین لاشریک له و بذلک امرت و انا اول المسلمین» همانا نماز و تمام عبادات من، زندگی و مرگم، همه برای خداوند، پروردگار جهانیان است، شریک و همتایی ندارد و من به همین دستور یافته ام و من نخستین مسلمانم.

ماموستا مرادی بیان کرد: هدف از حج رفتن در واقع شناخت اساس و پایه مذهب بزرگ ابراهیمی و دعوت به آیین خالص ابراهیم (ع) که از  هر گونه شائبه و عقیده شرک آمیز مبرا است و عمل را برای خلوص نیت استوار می سازد در واقع هدف از حج، دلبستگی به معبود حقیقی و گسستن از همه و نهایتا به خدا عشق ورزیدن و از غیر او بیزاری جستن است.

وی در ادامه به اهمیت حج در دین مبین اسلام به عنوان پنجمین رکن اساسی اسلام  که در سال نهم هجری بر مسلمانان فرض شده اشاره کرد و گفت: آیات و احادیث متعددی درباره اهمیت و تأکید رفتن به حج و  خانه کعبه آمده است به طوری که خداوند عزوجل در این باره فرمودند: «واتموا الحج و العمره لله» (سوره بقره 196)  حج و عمره را برای خدا بجا آورید.

فلسفه حج

امام جمعه شهرستان دیواندره در ادامه خطبه های عبادی جمعه به فلسفه حج گریزی زد و گفت: از دیدگاه دانشمندان و حکماء، فلسفه حج هدف اساسی و مهم در انجام عبادات آن است که به منظور امتثال فرمان خداوند و ادای حق بندگی و سپاسگزاری از نعمتهای بیکران وی انجام گیرد، از رسول اکرم (ص) سوال شد: حج چیست؟ آن حضرت فرمود: الشعث التفل ژولیده مو و غبار آلود . مجدداً سوال شد کدام حج افضل است؟ فرمود: العج و الثج؛ فریاد بلند کردن و خون ریختن در راه خدا،  پس حاجی در حقیقت خویشتن را در برابر خداوند متعال ذلیل و عاجز قرار می دهد و لبیک گویان در صدد اعتلای کلمه الله بر می آید و ابراهیم گونه، عاشقانه حضور خویش را اعلام می کند و مال و جانش را در راه وصال معبود حقیقی قربان می کند.

ماموستا مرادی در ادامه با اشاره به اینکه فلسفه حج نسبت به هر عبادتی بیشتر جلب توجه می کند، تصریح کرد: خداوند عزوجل خطاب به مؤسس کعبه و منادی حج می فرماید: و اذن فی الناس یاتوک رجالا و علی کل ضامر یاتین من کل فج عمیق لیشهدوا منافع لهم و یذکراسم الله (سوره حج آیه 27 ) این توجه مهم قرآنی به حرکت مردم پیاده و سواره که از دور دست آن را پیش می گیرند اشاره می کند و منافع آشکاری که قرآن آنها را بر ذکر نام خدا مقدم داشته، برمی شمارد.

حج یک منبع نیروی معنوی و عاطفی است

وی با اشاره به معنویات سفر حج افزود: حج یک منبع نیروی معنوی و عاطفی است که به مسلمان توان می دهد و وجود او را از فروتنی و تقوا در برابر خدا و تصمیم به اطاعت و پشیمانی از نافرمانی اش پر می سازد و عاطفه محبت به خدا و رسول خدا (ص) و یاران و پیروان او را در او سیراب می کند؛ سرزمین مقدس و خاطرات آن، شعائر و آداب حج و آثار درونی آنها، نیروی جماعت حاجیان و الهامات فکری و رفتاری آن و همه اینها به روشنی آثار خود را در ژرفای وجود فرد مسلمان بجا می گذارد و او را با قلبی زلالتر و شیوه ای پاکیزه تر و عزمی راسخ تر برای انجام خیر و نیکی و مقاومتی سرسختانه تر در برابر گناهان از سفر خویش باز می گردد و هر قدر حجش نزد خدا مطلوبتر و پسندیده تر باشد به همان اندازه در زندگی آینده اش مؤثرتر خواهد بود.

 وی اضافه کرد: حج مشق و تمرین ناملایمات زندگی است، سفر حج در بردارنده درس تحمل سختیها، دوری از وطن، جدایی از خویشان و چشم پوشی از فراغت زندگی در میان خانواده و دوستان است و حکمت الهی نخواسته است که این سفر به سوی سرزمینهای زیبا، سرسبز و خوش آب و هوای اسیا، اروپا، و شمال و اورمان و غیره که تفریحگاه های جهانگردان به حساب می آیند، انجام گیرد، بلکه مشیت الهی آن بود که حج در بیابان بی آب و علف که نه برای تفریح تابستان مناسب است و نه بهار، انجام گیرد و این نوعی خود تربیتی برای فرد مسلمان در تحمل دشواریها و ناگواریهای زندگی است.

حج انجمن جهانی مسلمانان در یک مکان مقدس است

امام جمعه شهر دیواندره از حج به عنوان یک انجمن جهانی نام برد و اظهار داشت: حج به فرد مسلمان این امکان را می دهد تا شاهد بزرگترین و پرشکوهترین گردهمایی سالیانه اسلامی باشند، انجمنی که نه از طرف پادشاه یا رئیس حکومت یا جمعیتی، بلکه از سوی خدای جهانیان بدان فراخوانده شده اند. در گردهمایی حج یک مسلمان، برادران خود را از پنج قاره دنیا می بیند که سرزمینها، رنگها و زبانهایشان متفاوت است و تنها پیوند اسلام و ایمان آنان را دور هم جمع کرده است تا شعار واحدی را سر دهند و آن لبیک اللهم لبیک، لبیک لاشریک لک لبیک و یکی از برکات سفر معنوی نماز جماعت در مسجد الحرام و مسجد النبی (ص) است که فضایل زیادی دارند و در خاتمه تأیید پایان نامه حج از جانب شخص، شخیص نبی مکرم اسلام (ص) است، که زیارت حضرتش ضامن شفاعت قیامت است و همچنین زیارت اهل بیت و اصحاب حضرت (ص) که هر کدام فضائلی دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حج آغاز راهی طولانی برای گسترش معنویت در جامعه است
  • امام جمعه قم: از نیروی انتظامی و کسانی که زخم زبان‌ها را به جان خریدند تشکر می‌کنیم
  • حمله به اسرائیل عظمت ایران را نشان داد
  • مشارکت مردم در هر کاری رمز موفقیت در آن کار است
  • تاکید امام جمعه پیرانشهر بر رعایت اخلاق اسلامی
  • آمریکا به معنای واقعی شیطان بزرگ است
  • جلوگیری از تردد خودروهای شوتی در جاده‌های کهگیلویه و بویراحمد
  • امام جمعه تهران: مذاکره موشکی نکردیم، نمی‌کنیم و نخواهیم کرد /وقتی می‌گوییم می‌زنیم محکم می‌زنیم /در مساله عفاف و حجاب دوقطبی شکل ندهید
  • عملیات وعده صادق از مصادیق امید به آینده بود
  • دستور امام جمعه تهران به وزیر کار دولت رئیسی /نیروهای مسلح اجازه کمترین تعرض به کشور را نمی دهند