Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: بخش مهمی از قانون جدید را به یگان حفاظت میراث‌فرهنگی اختصاص دادیم و آنها را به‌ عنوان ضابطان قضایی معرفی کردیم.

به‌گزارش ایران اکونومیست از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، پنجمین گردهمایی سراسری فرماندهان، معاونان، مدیران و مسئولان پایگاه‌های یگان حفاظت وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با حضور سید عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی و سرتیپ پاسدار حسین اشتری فرمانده‌کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران روز شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ در سالن آمفی تئاتر وزارتخانه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضرغامی در این مراسم گفت: بسیاری از موارد یگان حفاظت محرمانه است، اما معتقدم بسیاری از حوزه‌ها که احساس می‌شود محرمانه است، اگر در جلسات عمومی مطرح شود، نتیجه خوبی می‌گیریم.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ضمن تشکر از اعضای یگان حفاظت افزود: میراث‌فرهنگی کشورمان به اندازه‌ای گران‌قیمت، ارزشمند و بی‌بدیل است که نمی‌توانیم روی آن قیمت بگذاریم.
وی اظهار داشت: یگان حفاظت میراث‌فرهنگی برای انجام مأموریت‌هایش نیاز به حداقل ابزار دارد. در این زمینه آسیب‌شناسی انجام دادیم که شامل نیرو، خودرو و تجهیزات است. هفته آینده این آسیب‌شناسی را خدمت رئیس‌جمهوری ارائه می‌کنم.

ضرغامی ادامه داد: انصافا سردار مهری نامه‌های خوبی نوشتند و بحث‌های کارشناسی خوبی نیز در زمینه آسیب‌شناسی یگان حفاظت میراث‌فرهنگی انجام دادند. باید مشکلات یگان حفاظت را برطرف کنیم.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با بیان اینکه بخش مهمی از کار ما حفاظت در حوزه سخت است، تصریح کرد: در نگاه تحولی که در وزارتخانه شروع کردیم، بخشی از حفاظت مهم ما در حوزه نرم است و از همکارانم درخواست می‌کنم در این زمینه کمک کنند.

حفاظت از میراث‌فرهنگی شوخی نیست

ضرغامی گفت: آحاد مردم جزو نیروهای اطلاعاتی و حفاظتی ما هستند و به اندازه آن‌ها نیرو داریم. با توجه به گستردگی میراث‌فرهنگی در سراسر کشور ۳۵هزار اثر ثبت‌شده داریم که حفاظت از آنها شوخی نیست. مردم می‌توانند برای حفاظت از آثار تاریخی کمک کنند، به‌ همین منظور یگان حفاظت میراث‌فرهنگی سامانه‌ای در این رابطه راه‌اندازی کند.
وی گفت: در گردشگری، سامانه‌ای برای گزارش‌های مردمی راه‌اندازی شد که نتایج خوبی داشته است. باید هر چه سریع‌تر در حوزه یگان حفاظت نیز این سامانه راه‌اندازی شود. فضای مجازی برای ما موهبت است، فعالان این حوزه موضوعات میراث‌فرهنگی را با انگیزه‌های زیادی که دارند، پیگیری می‌کنند.

همه آثار تاریخی را با این اعتبار محدود نمی‌توانیم مرمت کنیم 

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: با این اعتبار محدود نمی‌توانیم تمامی آثار تاریخی را مرمت کنیم. از هیئت دولت برای تصویب اساسنامه صندوق توسعه و احیا تشکر می‌کنم. یکی از بخش‌های اساسنامه استفاده از مشارکت مردم است.
ضرغامی افزود: گزارش‌هایی از اقصی نقاط کشور مبنی بر وجود آثار ارزشمند در یک مکان می‌رسد. تمامی آن‌ها را رسیدگی می‌کنیم. مطالعات اولیه مبنی بر وجود اشیای تاریخی در محل مورد گزارش توسط یگان حفاظت میراث‌فرهنگی انجام می‌شود. چندین مورد از این گزارش‌ها را خودم پیگیری و مدیریت کردم.

ضرغامی با بیان اینکه باید آموزش در سرلوحه کار یگان حفاظت میراث‌فرهنگی قرار گیرد، بیان کرد: این آموزش‌ها باید جنبه روش و محتوایی داشته باشد.

یگان حفاظت را در قانون جدید به‌عنوان ضابطان قضایی معرفی کردیم

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: در قانون جدیدی که نوشتیم، بخش مهمی را به یگان حفاظت میراث‌فرهنگی اختصاص دادیم و آنها را در به‌عنوان ضابطان قضایی معرفی کردیم. خوشبختانه فراجا با این موضوع موافق است، اما باید در قانون نوشته می‌شد.

وی عنوان کرد: بر اساس گزارش‌هایی که به من دادند، نیروهای یگان حفاظت میراث‌فرهنگی رفتار خوبی با گردشگران داخلی و خارجی دارند، چون بخش مهمی از اسکورت‌ها و راهنمایی‌ها توسط آن‌ها انجام می‌شود. این نشان‌دهنده فرهنگ بالای همکاران ماست.

ضرغامی گفت: پندار نیک، گفتار نیک و کردار نیک که شعار گذشتگان ‌ماست، بهترین ترجمه برای ایمان و عمل صالح و در حقیقت تقویت فرهنگ ناملموس ماست. گردشگر خارجی وقتی به ایران سفر می‌کند، می خواهد ببیند چقدر این شعار در کشورمان اجرا می‌شود.

امضای تفاهم‌نامه با فراجا گام موثری در تحقق اهداف وزارتخانه است

ضرغامی در حاشیه مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری میان وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و فراجا در جمع خبرنگاران بیان کرد: امروز یکی از مهم‌ترین تفاهم‌نامه‌های وزارت میراث‌فرهنگی، کردشگری و صنایع‌دستی تحت عنوان زیرساخت‌های امنیتی گردشگری امضا شد.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی این تفاهم‌نامه را مبتنی بر آسیب‌های سالیان گذشته عنوان و تصریح کرد: «بسیاری از مشکلات سالیان گذشته وزارتخانه به لحاظ اعمال دقیق و روشن قانون در این تفاهم‌نامه لحاظ شده است.پ

ضرغامی با اشاره به کارهای کارشناسی انجام شده، افزود: وظایفی که حاکمیت برای حفظ سلامت گردشگری و میراث‌فرهنگی در تمامی ابعاد عهده‌دار است، در تمامی مفاد دیده شده است.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی این مفاد را متنوع دانست و گفت: عمده موارد به تبادل داده‌ها، اطلاعات و اشتراک به سامانه‌های اطلاعاتی مربوط می‌شود که در حوزه گردشگری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی با بیان اینکه پیش از این اطلاعات و آمار دقیقی در دسترس ما نبود، ادامه داد: تمامی اموری مربوط به مسائل مختلف تاسیسات گردشگری و خدمات و همچنین استعلام افراد در دفاتر خدماتی، مراکز اقامتی و بخش‌های مختلف گردشگری که با نیروی انتظامی ارتباط دارد، با دقت آسیب‌شناسی و تبیین شده است.

موارد مربوط به پلیس راهور، ترددهای ترافیکی و پایانه‌های مرزی به خصوص برای گردشگران خارجی از دیگر مسائل مهمی بود که وزیر میراث‌فرهنگی‌، گردشگری و صنایع‌دستی به آن‌ها اشاره کرد.

ضرغامی با اشاره به هفته میراث‌فرهنگی، موارد مربوط به حفاری‌های غیرمجاز و حفاظت از میراث‌فرهنگی و همچنین اسکورت اشیای قیمتی و تاریخی، تعیین تکلیف دفینه‌ها و گزارش‌های اطلاعاتی ناجا در این رابطه را از موارد مربوط به حوزه میراث‌فرهنگی تفاهم‌نامه عنوان کرد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که این تفاهم‌نامه گام موثری در راستای تحقق اهداف وزارتخانه و روش‌هایی برای رضایتمندی افکار عمومی منجر شود.

مأموران یگان حفاظت میراث‌فرهنگی ضابط هستند

سردار سرتیپ پاسدار حسین اشتری هم در جمع خبرنگاران گفت: ضابط بودن ماموران یگان حفاظت میراث‌فرهنگی به این معنا است که گزارش آن‌ها برای دستگاه قضایی کفایت می‌کند. ضمن این که همکاران من نیز آماده هستند هر جایی که مشکلی پیش بیاید، چون با هم ارتباط دارند، با ماموران یگان حفاظت میراث‌فرهنگی همکاری کنند و مجموعه انتظامی شهرستان و استان از آن‌ها حمایت خواهند کرد.

سردار اشتری در ادامه به امضای تفاهم‌نامه با وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی که همزمان با برگزاری این گردهمایی امضا شده است، اشاره کرد و ادامه داد: کارهای تخصصی این تفاهم‌نامه در فراجا و وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی انجام شده و یک تفاهم‌نامه بسیار خوب و کارشناسی امضا شد. از طرفی نیز از ماه‌های گذشته در جلساتی که داشتیم اعلام کردیم که فراجا در سراسر کشور آماده همکاری با این وزارتخانه در حوزه‌های مختلف است.

این مقام انتظامی اضافه کرد:به‌عنوان مثال در حوزه ترافیکی و راهنمایی و رانندگی همکاری‌های بسیار خوبی با این وزارتخانه داریم. در حوزه امنیت گردشگران و نیز در حوزه صنایع‌دستی و کمک به تولیدکنندگان نیز اقدامات خوبی انجام شده است.

فرماندهی انتظامی کل کشور یادآور شد: در حوزه نظم امنیت و انتظام‌بخشی به این حوزه نیز با استفاده از ظرفیت یگان حفاظت میراث‌فرهنگی کارها به خوبی دارد انجام می‌شود و خدا را شکر همکاران ما و این وزارتخانه کارها خوبی انجام داده‌اند.

سردار اشتری در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: در موضوعات مختلف که در تفاهم‌نامه به امضا رسیده، آمادگی کامل برای همکاری داریم. مشکلی نیز در اجرای این ماموریت‌ها نخواهیم داشت چون مجموعه اقداماتی که امروز از سوی این نیرو و این وزارتخانه انجام می‌شود بر مبنای قانون و مصوباتی است که قبلا تصویب شده و برای اجرای آن الزام قانونی داریم.

وی یادآور شد: با انتقال داده‌ها و استفاده از اطلاعات موجود، امیدوارم بتوانیم این ماموریت خطیر را به خوبی انجام دهیم. البته ما یک پیشنهادی نیز به آقای ضرغامی دادیم که هر چقدر بتوانیم این کنترل‌ها را الکترونیکی کنیم، در سرعت و دقت عمل به ما بیشتر کمک خواهد کرد و در این باره پژوهشگاه ما و دانشگاه‌ها آمادگی کامل دارند.

وی درباره برخی انتقادها به نحوه پوشش برخی از گردشگران در اماکن گردشگری نیز گفت: در این باره هماهنگی خوبی انجام شده و با کمک مدیران مربوطه و مردم این مشکل برطرف خواهد شد.

تجلیل از ۴ فرمانده بازنشسته و برگزیده یگان حفاظت و ۵ مسئول پایگاه‌های حفاظت

در این مراسم در دو بخش از فرماندهان بازنشسته و برگزیده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی و مسئولان پایگاه‌های حفاظتی تجلیل شد. در بخش اول این مراسم تجلیل که با حضور مهندس سید عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، سرتیپ پاسدار حسین اشتری فرمانده‌ کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران، سردار حسن مهری فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی و مهدی معصوم‌بیگی رئیس پلیس پیشگیری فراجا انجام شد، به پاس قدردانی از زحمات و تلاش‌های فرماندهان یگان حفاظت در راستای حفظ و حراست از میراث‌فرهنگی کشور از دو سرهنگ بازنشسته عبدالرضا عرب بافرانی فرمانده یگان حفاظت استان اصفهان و محمدرضا حاجی عزیزی فرمانده یگان حفاظت استان همدان همچنین سرهنگ محمدعلی مدیر فرمانده یگان حفاظت استان خراسان رضوی و سرهنگ محمدرضا مرادیان الوار فرمانده یگان حفاظت استان لرستان برای مدیریت و عملکردشان تجلیل به عمل آمد.

در بخش دوم نیز از پنج مسئول پایگاه‌های حفاظت به پاس انجام مسئولیت محوله همچنین تامین امنیت شبانه‌روزی و تحقق حفاظت اطمینان‌بخش  تجلیل شد. در این بخش به غیر از وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری وصنایع‌دستی و فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، دکتر علی دارابی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی همچنین علی‌اصغر شالبافیان معاون گردشگری کشور روی سن حضور داشتند.

رحمان کاظمی مسئول پایگاه حفاظت فیروزآباد استان فارس، محمد صادقی مسئول پایگاه حفاظت دزفول استان خوزستان، حسن راهداری مسئول پایگاه حفاظت کوه خواجه استان سیستان و بلوچستان، جلال دهقان پایگاه حفاظت بافت تاریخی استان یزد و امیر فتوت مسئول پایگاه حفاظت ساختمان مرکزی وزارتخانه افرادی بودند که در این مراسم مورد تجلیل قرار گرفتند


 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: سید عزت الله ضرغامی ، صنایع دستی ، حسین اشتری

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سید عزت الله ضرغامی صنایع دستی حسین اشتری فرمانده یگان حفاظت استان یگان حفاظت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی مسئول پایگاه حفاظت وزیر میراث فرهنگی قضایی معرفی کردیم تفاهم نامه میراث فرهنگی انجام می شود خوبی انجام حسین اشتری آسیب شناسی انجام شده گزارش ها انجام شد بخش مهمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۳۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 توسعه گردشگری با مشارکت مردم میسر می‌شود

ایسنا/مازندران سرپرست اداره میراث فرهنگی ساری گفت: توسعه گردشگری با مشارکت مردم میسر می‌شود.

به گزارش ایسنا، قادری امروز در جلسه هم‌اندیشی که با حضور فعالان گردشگری برگزار شد از تشکیل شورای راهبردی توسعه گردشگری در راستای تحقق شعار سال و افزایش مشارکت عمومی در این شهرستان خبر داد.

سرپرست میراث فرهنگی شهرستان ساری با بیان اینکه جلسات شورای راهبردی گردشگری مرکز مازندران به صورت منظم و ماهانه برگزار می‌شود، گفت: فعالیت‌های تخصصی این شورا در ۵ کمیته از جمله کمیته آموزش و پژوهش، کمیته گردشگری و برند سازی، کمیته رسانه، تبلیغات و فضای مجازی، کمیته صنایع دستی و صادرات و همچنین کمیته صیانت از آثار تاریخی و فرهنگی خواهد بود.

وی افزود: در این شورا همه حوزه‌های فعال در گردشگری شامل دفاتر سیاحتی، اقامتگاه‌های بوم گردی و خانه مسافر، هتل‌ها، رستوران‌ها، راهنمایان تور، صنایع دستی و سایر مراکز بخش خصوصی نماینده خواهد داشت.

قادری با اشاره به اینکه سرفصل‌های کاری این شورا در راستای تحقق شعار سال با مشارکت حداکثری مردم و ارائه کیفیت مطلوب به گردشگران است، تصریح کرد: خروجی‌ها و جمع‌بندی‌های انجام شده در این کمیته‌ها جهت پیگیری فعالیت‌ها و رفع نواقص و مشکلات احتمالی و سرعت بخشیدن به توسعه همه حوزه‌های گردشگری و صنایع دستی در اختیار مدیریت شهرستان و استان قرار می‌گیرد.

وی سرفصل‌های کاری این شورا را در ۲۰ محور اعلام کرد و افزود: این محورها شامل آموزش، شناسایی ظرفیت‌های گردشگری شهرستان و تبدیل آن به برند پژوهش و هماهنگی چرخه اطلاعات و اقتصاد بین جوامع گردشگری دارای مجوز، ایجاد بانک جامع اطلاعات گردشگری شهرستان و ارائه به مدیران و برنامه‌ریزی با قابلیت اجرایی شدن آن، ایجاد سایت متمرکز گردشگری جهت معرفی جاذبه‌ها و خدمات، آسیب شناسی حوزه گردشگری، صنایع دستی  و ارائه راهکار خواهد بود.

قادری یادآور شد: در شورای گردشگری شهرستان ساری، تسریع درانتقال دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های اداری و کمک به اجرای آن، اولویت بندی سرفصل‌های گردشگری شهرستان و تلاش در جهت پیگیری آن، شناسایی فرصت‌های فصلی در جهت برگزاری جشنواره‌ها و کمک به اقتصاد شهر و جامعه‌ی گردشگری مورد بررسی و پیگیری قرار می‌گیرد.

سرپرست میراث فرهنگی شهرستان ساری، پیگیری و شناسایی قابلیت‌های مناطق مختلف گردشگری جهت معرفی و شناسایی مناطق دارای ظرفیت موزه، آداب و رسوم، گردشگری و مردم‌شناسی روستایی و پیگیری ایجاد آن، تهیه کتابچه و سند توسعه گردشگری شهرستان، راه اندازی بازارچه دائمی و نمایشگاه‌های ماهانه صنایع دستی را از موارد قابل توجه در شورای گردشگری عنوان کرد.

به گفته قادری؛ در شهرستان ساری تبلیغات محیطی و پیگیری نصب تابلوهای راهنمایی گردشگر در حوزه شهری و روستایی با مشارکت بخش خصوصی و دولتی، صیانت از آثار و بافت تاریخی و نمای بومی و محلی، معرفی بسته‌های سرمایه گذاری و کمک به جذب سرمایه‌گذار و ایجاد اشتغال پایدار، پیگیری ایجاد مراکز رزرواسیون و راهنمای گردشگری در ورودی‌های شهر، تعامل با مسئولین شهری و استانی و بیان مشکلات و ارائه راهکارها، پیگیری ساخت مستند «ساری شناسی» مرتبط با حوزه گردشگری و صنایع دستی و نظارت، ساماندهی و استاندارد سازی  تاسیسات گردشگری را از وظایف شورای گردشگری در مرکز مازندران دانست و اجرای آن را مورد تاکید قرار داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چشم انتظاری تاریخ بر بالین ریسباف پیر؛ رویای اصفهان تعبیر می‌شود
  •  توسعه گردشگری با مشارکت مردم میسر می‌شود
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • ثبت سفارش فروش ۳۸۰ میلیارد صنایع دستی سیستان و بلوچستان
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • توقیف خودروی تخلیه نخاله در عرصه تاریخی
  • تعطیلی تمام اماکن تاریخی و فرهنگی فارس در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • ثبت روز گل محمدی و گلاب
  • توقیف خودروی تخلیه نخاله روی تپه تاریخی فرخ آباد
  • دستگیری دو نفر به دلیل تخلیه نخاله در حریم یک تپه تاریخی در البرز