Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-29@13:31:13 GMT

دستگاه خمیرگیر چیست؟ انواع و کاربردهای آن

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۵۸۶۶۹

دستگاه خمیرگیر چیست؟ انواع و کاربردهای آن

همان‌طور که می‌دانید خمیر، ماده اصلی تولید انواع نان و کیک و حتی بیسکویت است. در گذشته برای درست کردن خمیر از یک ظرف بزرگ آب، نمک و سایر مواد افزودنی استفاده می‌شد که تهیه خمیر را با مشکلات متعددی نظیر هدر رفتن زمان، طولانی شدن فرآیند خمیر گیری، ورود میکروب و آلودگی به درون مایه خمیر مواجه می‌ساخت. در این راستا پیشرفت تکنولوژی در کنار ارائه دستورالعمل‌های بهداشتی منجر به طراحی و ساخت دستگاه‌های مجهز و به روز گردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دستگاه خمیر گیر در انواع و مدل‌‎های مختلف ساخته شده و با از بین بردن مشکلات گذشته، کیفیت و سرعت تولید خمیر را افزایش داده است.

هم اکنون نیز بدون دخالت دست و با رعایت تمامی نکات بهداشتی خمیر تولید می‌شود. البته کاربرد خمیر گیر صرفاً مربوط به نانوایی و قنادی نیست و این محصول استفاده صنعتی نیز دارد. به‌طوری که در بسیاری از کارگاه‌های و کارخانجات صنعتی جهت تولید انواع موادغذایی از آن استفاده می‌کنند. در این بخش سعی داریم تا شما را با دستگاه خمیر گیر، انواع و کاربردهای آن آشنا سازیم.

دستگاه خمیر گیر چیست؟

به دستگاهی که برای تولید انواع خمیر و هم‌زدن آن، مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ خمیر گیر گفته می‌شود. با توجه به اینکه بافت خمیر به گونه‌ای است که سریعاً سفت می‌شود و کیفیت خود را از دست می‌دهد از دستگاه خمیرگیر، جهت میکس کردن و هم‌زدن مداوم آن استفاده می‌گردد. این کار موجب حفظ کیفیت خمیر مایه و افزایش مدت زمان نگهداری آن می‌شود. در بسیاری از آشپزخانه‌ها و مجموعه‌های غذایی از این محصول جهت مخلوط کردن گوشت و سایر موادغذایی استفاده می‌گردد. باید خاطر نشان کرد که پس از تولید نان و سایر موادغذایی، آن ها را درون پلاستیک قرار می دهند و اطراف آن را با استفاده از دستگاه دوخت پلاستیک و دستگاه سیل وکیوم پرس می کنند. با این کار علاوه بر حفظ کیفیت و تازگی موادغذایی از ورود هرگونه آلودگی و گرد و غبار به درون آن جلوگیری می‌شود.

انواع دستگاه خمیر گیر

دستگاه خمیرگیر براساس نوع کاربرد و حجم خمیر به انواع مختلف تقسیم‌بندی شده است. در این‌ خصوص قابلیت تحمل وزن، اصلی‌ترین مؤلفه برای سنجش کیفیت دستگاه محسوب می‌شود. بدین‌صورت که هرچه دستگاه تولید خمیر ظرفیت نگهداری مقدار بیشتری خمیر را داشته باشد به نسبت، کیفیت و کارآیی آن نیز بهتر خواهد بود. به‌ طورکلی دستگاه‌های خمیر گیر به دو دسته خانگی و صنعتی دسته‌بندی شده‌اند. که سایر جزییات آنها به شرح زیر است:

دستگاه خمیر صنعتی

همان‌گونه که از نام این دستگاه پیداست؛ جهت مصارف صنعتی و تولید خمیر با وزن‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. بدین‌صورت که برای تولید خمیر در وزن‌های بالا نظیر 60 کیلویی، 80 کیلویی، 120 کیلویی، 180 کیلویی و 240 کیلویی از دستگاه خمیر گیر صنعتی استفاده می‌شود. این دستگاه به دلیل بهره‌مندی از یک موتور پرقدرت 50 هرتز تک‌فاز با دور موتور بالغ بر 1440 دور در دقیقه از کارآیی بالایی برخوردار است و در کوتاه‌ترین زمان ممکن خمیر مایه باکیفیت را به کاربر تحویل می‌دهد.

دستگاه خمیر خانگی

این دستگاه معمولاً برای تهیه انواع خمیر در حجم و وزن کمتر از 40 کیلو استفاده می‌شود. از بین متداول‌ترین دستگاه‌های تولید خمیر خانگی می‌توان به محصولات دارای ظرفیت 5 کیلویی، 8 کیلویی، 15 کیلویی، 20 کیلویی و 40 کیلویی اشاره کرد. در این میان دستگاه خمیر گیر هشت کیلویی با عرض 40 سانتی‌متر، طول 50 سانتی‌متر و ارتفاعی بالغ بر 70 سانتی‌متر برای مصارف شیرینی‌پزی، کارگاه‌ها و محیط‌های خانگی مناسب است. قدرت موتور این محصول بین 5/0 تا 3 اسب بخار است و در کنار کارآیی عالی، مصرف برق بسیار اندکی دارد. با توجه به وجود ذرات معلق درون منازل و کارگاه‌ها جهت جلوگیری از ورود هرگونه میکروب و آلودگی به درون خمیر از دستگاه سیل وکیوم استفاده کنید. بدین‌صورت که با قرارگیری یک پوشش پلاستیک مانند روی تمامی بخش‌های خمیر مایه، تازگی و کیفیت آن حفظ می‌شود.

کاربرد دستگاه خمیر گیر

همان‌طور که در ابتدا نیز به آن اشاره کردیم، دستگاه‌های تولید خمیر در ابعاد، اندازه و ظرفیت‌های مختلف طراحی و ساخته شده است. اما در حالت کلی عملکرد تمامی آنها یکسان بوده و به منظور میکس کردن و هم‌زدن خمیر و سایر موادغذایی مورد استفاده قرار می‌گیرند. عمده‌ترین موارد استفاده از دستگاه‌های خمیرگیر به قرار زیر است:

نانوایی‌ها و قنادی‌ها: امروزه در تمامی کارگاه‌ها و مراکز تولید نان و شیرینی (نانوایی و قنادی) شاهد استفاده از دستگاه‌های مکانیزه تولید خمیر هستیم. این دستگاه‌ها به لحاظ داشتن کارآیی مناسب موجب افزایش کیفیت نان، شیرینی و سایر موادغذایی می‌شوند. رستوران‌ها و فست‌فودها: در این دسته از مراکز تولید موادغذایی برای تهیه خمیر پیتزا و هم‌زدن گوشت کباب، همبرگر و میکس کردن آنها از دستگاه خمیر گیر استفاده می‌کنند. به‌ منظور افزایش کیفیت و ماندگاری موادغذایی می توان آنها را درون لایه نازکی از پلاستیک قرار داد و با استفاده از دستگاه دوخت پلاستیک، اطراف آن را پرس کرد. کارگاه‌ها و کارخانجات صنعتی؛ دستگاه خمیر گیر علاوه بر نانوایی و قنادی در بسیاری از کارگاه‌های صنعتی نیز کاربرد دارد. این محصول با داشتن عملکرد و قابلیت های منحصربه‌فرد توانایی میکس کردن انواع مواد خوراکی نظیر شیره، کره، ارده، حلوا و غیره را نیز دارد. البته به یاد داشته باشید که خمیرگیرهای صنعتی از لحاظ اندازه، ظرفیت و قدرت موتور در سطح بالاتری نسبت به مدل‌های خانگی و نیمه صنعتی نظیر نانوایی‌ها و قنادی‌ها قرار دارند.

جمع‌بندی

اکنون که با مفهوم، کارآیی و نوع کاربرد دستگاه‌های خمیر گیر آشنا شدید؛ می‌توانید متناسب با نوع کسب‌وکار و نیازتان از آنها استفاده کنید. این محصولات در بهترین شرایط ممکن و با استفاده از مرغوب‌ترین آلیاژها تولید شده‌اند. به‌همین سبب پروسه تولید انواع خمیر را برایتان آسان می‌سازند. در صورتی‌که قصد خرید دستگاه تولید خمیر و سایر محصولات مشابه آن را دارید، حتماً از برندهای معتبر و دارای گارانتی، محصول موردنظرتان را خریداری کنید. جهت اطلاع از قیمت این محصولات بی‌نظیر و خرید آنها می‌توانید به وب‌سایت فروشگاه آتلانتیس به آدرس اینترنتی atlantismachinery.com مراجعه نمایید.

کد خبر 1633584

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استفاده از دستگاه دستگاه خمیر گیر تولید انواع تولید خمیر کارگاه ها میکس کردن هم زدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۸۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۲۵ میلیون لیتر انواع عرقیات در میمند فارس

همایش بزرگداشت هفته گردشگری میمند، خاستگاه گل محمدی جهان با حضور مریم جلالی معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، محمد فرخ زاده معاون گردشگری و زیارتی استاندار فارس، محمد مهدی فروردین نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند و قیر و کارزین و محمد مهدی برومند معاون امور باغی وزارت جهاد کشاورزی مسئولان ارشد مدیریت شهری میمند و فعالان عرصه عرقیات گل محمدی در سالن کانون فرهنگی برگزار شد.

فرهاد محمد رضازاده شهردار میمند در این همایش ضمن گرامیداشت یاد و خاطره ۱۵۲ شهید بخش میمند، گفت: همایش بزرگداشت هفته گردشگری میمند طی دو سال متوالی در این دیار برگزار می‌شود، تا با حضور مدیران ملی و ارشد استانی مشکلات از نزدیک پیگیری شود.

او شهر میمند را خاستگاه گل و گلاب جهان عنوان کرد و گفت: روز ۸ اردیبهشت ماه در تقویم گردشگری کشور روز ملی میمند ثبت شده که به همین مناسبت طی یک هفته برنامه‌های متنوع برگزار می‌شود.

محمد رضازاده ظرفیت‌های سرشار شهر میمند را مورد توجه قرار داد و تاکید کرد: شهر میمند دارای جایگاه ویژه‌ای در تولید محصولات باغی و زراعی است که تنها تولیدات آن به سالی ۲۵ میلیون لیتر انواع عرقیات می‌رسد که ۱۳ میلیون لیتر از این مقدار مربوط به گلاب محمدی است.

شهردار میمند تصریح کرد: بیش از ۱۱۰ کارگاه فعال گلابگیری ثبت شده و شرکت عرقیات و اسانس‌گیری مشغول به فعالیت هستند.

این مقام مسئول با بیان اینکه صنعت شیشه‌گری در منطقه میمند با وجود دو کارگاه فعال دارای پیشینه قدیمی است، ادامه داد: دو پروژه کلان شهرداری میمند در راستای تقویت گردشگری و هویت شهر میمند در دستور کار است که پروژه ۱۰۰ هکتاری پردیس توسط شهرداری برای استفاده بهینه از ظرفیت گل محمدی و گلاب گیری خواهد بود. همچنین کارخانه بزرگ اسانس و عرقیات گیاهان دارویی سال گذشته توسط شورای اسلامی شهر میمند مصوب شد که امسال کلنگ زنی آن صورت خواهد گرفت.

او احیای میدان تاریخی و بافت قدیم شهر میمند را از دیگر پروژه‌های سال ۱۴۰۳ شهرداری عنوان کرد و افزود: میدان تاریخی شهر با تلفیقی از سبک مدرن و سنتی احیا می‌شود و راه اندازی خط تولید کرم‌های گیاهی و تولید عطر از اسانس گل محمدی نیز انجام خواهد شد تا شاهد توسعه منطقه باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • خرید بیش از ۹۵ میلیارد ریال وسایل کمک توانبخشی برای معلولان قزوینی
  • آشنایی با انواع لیبل زن صنعتی و مدل‌های مختلف آن
  • ریل ذوب آهن اصفهان پشتیبان توسعه تجارت کشور با جهان
  • رولت یخچالی یک شیرینی فوری بدون نیاز به فر
  • تسریع و تسهیل انواع تست کمک‌فنر‌ها با تولید مولتی‌تستر ایرانی ممکن شد
  • شرکت مگاموتور در تولید روزانه انواع پیشرانه رکورد زد
  • تولید ۲۵ میلیون لیتر انواع عرقیات در میمند فارس
  • فصل گلاب گیری و تهیه گلاب و عرق نعنا با دستگاه تقطیر
  • رزهای تولیدی خراسان جنوبی ۳۷.۵ میلیارد تومان ارزآوری داشت
  • راهنمای خرید انواع بوته گرافیتی و شمش روی