Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، مجموعه مستند «چونان سرو» به تهیه کنندگی مصطفی رزاق کریمی و کارگردانی گروهی از مستندسازان جوان، پرتره‌هایی از چهره‌های شاخص فرهنگ و ادبیات ایران است که در شبکه مستند سیما تولید و پخش می‌شود.

مصطفی رزاق‌ کریمی درباره سوژه این مجموعه ۱۰ قسمتی گفت: «چونان سرو»، مجموعه مستندهای پرتره‌ از چهره‌های شاخص فرهنگ و ادبیات کشورمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته توجه من به این موضوع خاص به سال‌های گذشته برمی‌گردد، چرا که سال‌ها پیش مستندهای پرتره‌ای در اتریش و ایران ساخته‌ام. معتقدم که ما خیلی زود تاریخ را دفن و چهره‌های ماندگار کشورمان را فراموش می‌کنیم. به همین دلیل است که نسل جوان ما شناخت کمی از مفاخر فرهنگی کشورمان دارند. در مجموعه مستند «چونان سرو» تلاش کردیم این مشاهیر فرهنگی را معرفی کرده و ناگفته‌هایی از زندگی، فعالیت و اثرگذاری اجتماعی آنان را در قالب فیلم مستند به مخاطبان خود ارائه بدهیم.

وی با اشاره به طراحی ایده ساخت چنین مجموعه‌ای گفت: پیشنهاد ساخت مجموعه «چونان سرو» را خودم به شبکه مستند ارائه کردم، به نظرم ساخت چنین مجموعه هایی نیاز امروز سینمای ماست، چرا که باید بزرگان این کشور که در علم و فرهنگ شاخص بودند به عموم مردم و به ویژه نسل جوان معرفی شوند.

تهیه‌کننده مجموعه «چونان سرو» درباره سوژه‌های این مجموعه گفت: در این مجموعه، مستند پرتره‌هایی درباره چهره‌های ماندگار ایران مثل محمدعلی اسلامی ندوشن، محمد حسین شهریار، سید جعفر شهیدی، علامه قزوینی، محمد معین، نیما یوشیج، غلامحسین بنان، ملک الشعرای بهار، غلامحسین امیرخانی (هنرمند خوش‌نویس) و سیدمحمدحسین مبین ساخته شده است. این افراد کسانی‌اند که در حوزه‌های مختلف به کشورمان خدمت کردند. برای مثال سید محمد مبین پزشک، بنیانگذار آسایشگاه جذامیان بابا باغی و نیز از اهالی قلم است که به جهت فعالیت‌های گسترده برای درمان و ریشه‌کنی بیماری جذام در ایران، از وی به عنوان «پدر جذامیان ایران» یاد می‌کنند. البته در گذشته فروغ فرخزاد هم فیلم مستند «خانه سیاه» را درباره این شخصیت ساخته بود.

رزاق کریمی درباره همکاری خود با مستندسازان جوان در این مجموعه گفت: برایم بسیار مهم بود که در ساخت چنین اثری از مستندسازان جوان‌ دعوت به همکاری کنم و کارگردان‌هایی که در تولید این مجموعه مرا همراهی کردند قربانعلی طاهرفر، عطیه زارع، حنیف شهپرراد، مریم طالبی انارکی و ... هستند.

اولین قسمت این مجموعه یکشنبه اول خردادماه ۱۴۰۱ ساعت ۲۱:۰۰ با پرتره ای از محمد علی اسلامی ندوشن ادیب، مترجم و استاد برجسته زبان و ادبیات فارسی روی آنتن شبکه مستند سیما می‌رود.

در این مستند پرتره چهره هایی چون امیربانو کریمی چهره ماندگار زبان و ادب فارسی و استاد دانشگاه تهران، منصوره اتحادیه تاریخ نگار برجسته و استاد بازنشسته دانشگاه تهران و امیراسماعیل آذر ادیب و مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات درباره جایگاه و اهمیت «اسلامی ندوشن» در سپهر علمی و فرهنگی ایران و جهان سخن گفته‌اند.

تهیه‌کننده مستندهای «چونان سرو» مصطفی رزاق کریمی ، کارگردان آن عطیه زارع آرندی و سعید وزیری نیز مجری طرح این مجموعه است. همچنین از دیگر عوامل آن می‌توان به صدرا صدوقی مشاور رسانه اشاره کرد.

کد خبر 5496216 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: مصطفی رزاق کریمی مفاخر اسلامی شبکه مستند سیما فیلم مستند سی وسومین نمایشگاه کتاب تهران نمایشگاه کتاب تهران کتاب و کتابخوانی معرفی کتاب نمایشگاه بین المللی کتاب تهران مجمع ناشران انقلاب اسلامی دفاع مقدس کاغذ نمایشگاه مجازی کتاب دفاع مقدس جنگ تحمیلی بنیاد ملی بازی های رایانه ای سرای اهل قلم تازه های نشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۸۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌شناسی راهکار تقویت فرآیند جبهه‌ سازی در عرصه فرهنگی است

به گزارش خبرنگار مهر، دومین جلسه از سلسله نشست‌های رسالت اندیشی دفتر بانوان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان گیلان ظهر سه شنبه با هدف مرور و بازخوانی بیانات مقام معظم رهبری پیرامون تشکیل جبهه فرهنگی و کارکردهای آن برگزار شد.

«راضیه فلاح» فعال فرهنگی در این نشست با بیان اینکه هنوز جبهه فرهنگی به معنای عام آن به طور کامل در کشور شکل نگرفته اظهار کرد: تحقق جبهه سازی در عرصه فرهنگ نیازمند پشتوانه فکری و تئوریک است؛ همانند عملکرد یکپارچه حزب جمهوری اسلامی در سال‌های اولیه انقلاب.

این فعال فرهنگی با تاکید بر لزوم توجه به سیر کار تشکیلاتی در فرایند جبهه‌سازی گفت: ارزش و اهمیت کار تشکیلات تا چندسال گذشته مورد توجه نبود و هر گروهی با توجه به سلیقه شخصی خودش پیش می‌رفت اما امروز این فرایند در حال اصلاح است.

وی جبهه سازی در عرصه فرهنگی را کاری جدی و عمیق دانست و تصریح کرد: حضور شخصیت‌هایی مانند حجت‌الاسلام پناهیان و همراهی آن‌ها با جبهه فرهنگی به تقویت پشتوانه فکری جبهه کمک خواهد کرد.

فلاح موازی کاری مجموعه‌های فرهنگی را از جمله آفت‌های حوزه جبهه سازی دانست و تصریح کرد: عدم هم افزایی و هم فکری مجموعه‌های فرهنگی در اجرای عملیات‌های فرهنگی سبب شده تا نقشه راه مشخصی وجود نداشته باشد و موازی کاری ایجاد شود.

لزوم اتحاد و هم افزایی مجموعه‌های فرهنگی

«سیده زهرا نیک پی» یکی دیگر از فعالان فرهنگی گیلان نیز در این نشست با تاکید بر لزوم اتحاد و هم افزایی مجموعه‌های فرهنگی اظهار کرد: مجموعه‌های فرهنگی در شرایط کنونی باید از اختلافات پرهیز کنند و با همفکری و هم افزایی در مسیر جبهه سازی فرهنگی گام بردارند.

این فعال فرهنگی آسیب‌شناسی و بررسی فرایند اقدامات فرهنگی را از جمله الزامات تقویت فعالیت‌های مجموعه‌ها در عرصه فرهنگی دانست و گفت: آسیب‌شناسی تشکیلات از جمله تأکیدات مقام معظم رهبری در عرصه فرهنگ است.

وی با اشاره به نقش اثرگذار جوانان در عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی افزود: جوانان می‌بایست در رأس مجموعه‌های فرهنگی قرار بگیرند و با شنیدن انتقادات، راهکارها و پرهیز از منیت به دنبال تعالی تشکیلات فرهنگی باشند.

کد خبر 6099353

دیگر خبرها

  • مستند «الکافی» نمایانگر سرگذشت مهم‌ترین کتاب حدیث شیعه در گذر تاریخ است
  • تتوی فارسی لورنتزو پلگرینی، سوژه اینستاگرام لیگ اروپا؛ به خودت ایمان داشته باش / عکس
  • تولید ۲۰۰ مستند از برنامه‌های بسیج و سپاه
  • زوایای پنهان تاریخ در «هیس، هیچی نیس!»/ حضور استعدادهای شهرستان
  • شبکه آبرسانی جزیره هرمز نوسازی می‌شود
  • کارنامه‌ی یکی از شاخص‌ترین چهره‌های علمی تاریخ‌نگاری معاصر بررسی می‌شود
  • آسیب‌شناسی راهکار تقویت فرآیند جبهه‌ سازی در عرصه فرهنگی است
  • حاج شیخ غلامرضا حسنی نماد هویت و تاریخ مجاهدات در شهر ارومیه است
  • معرفی شخصیت حجت‌الاسلام مطلبی مصداق امر به معروف است
  • تشریح اقدامات سازمان بورس بعد از وقایع اردیبهشت سال گذشته