Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- مدیرعامل آب منطقه‌ای گلستان با اشاره به کاهش ذخیره منابع آب‌های زیرزمینی و سطحی در استان گفت: کشت محصولات در اراضی وابسته به آب‌های زیرزمینی و سطحی باید ۲۰ تا ۵۰ درصد کاهش پیدا کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، سیدمحسن حسینی بعدازظهر امروز در نشست خبری با اشاره به وضعیت بارش‌ها و تداوم شرایط خشکسالی در استان گلستان اظهارداشت: بارندگی در استان گلستان تا پایان اردیبهشت ماه امسال 400 میلی‌متر بوده که نسبت به دوره مشابه سال گذشته 41 درصد و نسبت به میانگین بلندمدت 3.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 درصد افزایش یافته است. در اردیبهشت ماه امسال 72 میلی‌متر بارش در استان داشتیم که اردیبهشت 1401 در مقایسه با ماه‌های اردیبهشت در دوره زمانی 50 ساله و از نظر بارش، در رتبه چهارم پربارشی قرار دارد.

وی گفت: با وجود افزایش بارش‌ها به ویژه در اردیبهشت ماه امسال اما همچنان شاهد کاهش 60 تا 40 درصدی آبدهی رودخانه‌ها هستیم که علت اصلی آن افزایش دما است. بررسی‌های صورت گرفته نشان می‌دهد به ازای هر نیم درجه افزایش دما به ویژه در زمستان 13 تا 15 درصد آب به صورت ماهانه از دسترس خارج می‌شود.

مدیرعامل آب منطقه‌ای گلستان افزود: این نشان می‌دهد که هرچند از نظر هواشناسی شرایط نسبتا نرمالی در بارش‌ها داریم اما دچار خشکسالی هیدرولوژیکی هستیم و این پیام را دارد که ما در گلستان حتی در سال‌های نرمال نیز بل کمبود آب مواجه هستیم و باید بیشتر به مدیریت مصرف توجه کنیم.

استاندار همدان: صرفه‌جویی نشود با قطعی آب روبه‌رو می‌شویم/جهاد کشاورزی از کشت گیاهان پرآب جلوگیری کندطرح زراعت چوب با همکاری سپاه و جهاد کشاورزی در گیلان اجرا می‌شوددبیرخانه تنوع زیستی باید از مجموعه وزارت جهاد کشاورزی خارج شود

وی ادامه داد: در سال آبی گذشته 93 میلیون مترمکعب کاهش ذخیره آبخوان‌های استان را شاهد بودیم و در درازمدت این کاهش بیش از 240 میلیون مترمکعب است‌. یعنی به ازای حجم کل مخازن سدهای استان، حجم آبخوان‌های استان کمتر شده است‌.

حسینی با تاکید بر افزایش بهره‌وری آب در استان گفت: گزارش‌ها نشان می‌دهد در گلستان به ازای هر هزار لیتر آب فقط 350 گرم محصول تولید می‌شود که متولیان بخش کشاورزی در تلاش هستند این عدد را به 550 گرم افزایش دهند. این در حالی است که به ازای هر هزار لیتر مصرف آب باید دوکیلوگرم ماده خشک تولید شود و لازم است بهره وری به ویژه در حوزه کشاورزی افزایش پیدا کند‌.

وی با اشاره به برخی مصوبات شورای حفاظت از منابع آب و سازگاری با کم آبی استان بیان داشت: باید سطح زیرکشت را با توجه به کم شدن منابع آبی کاهش داد. قرار براین شد با توجه به کاهش 20 درصدی منابع آب زیر زمینی، سطح زیرکشت در اراضی که وابسته به آب زیرزمینی است باید کمتر شود. هم چنین با توجه به کاهش 50 درصدی منابع آب‌های سطحی در استان، سطح زیرکشت این اراضی هم باید تا 50 درصد کاهش پیدا کند.

مدیرعامل آب منطقه‌ای گلستان همچنین گفت: درباره کشت شالی نیز محدودیت‌هایی در استان در نظر گرفته شده و کشت این محصول با آب زیرزمینی ممنوع شده و کشت فقط در سطح 15 هزار هکتار از اراضی نسقی که از گذشته کشت شالی با استفاده از آب سطحی در آنها انجام می‌شده، مجاز است.

انتهای پیام/581/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۱۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیاز این‌گونه ۱۵۹۸ درصد گران شد/ تغییر ۱۵۴۰ درصدی قیمت گوشت در ۷ سال گذشته

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، یک گزارش درباره درصد تغییرات قیمت اقلام خوراکی منتشر شد.

طبق گزارش موسسه بامداد، براساس داده‌های مرکز آمار نسبت به فروردین ۱۳۹۶ پیاز با رشد قیمت ۱۵۹۸ درصدی بیشترین افزایش قیمت را داشته و گوشت قرمز (گوسفند و گوساله) با ۱۵۴۰ درصد افزایش در رده بعدی قرار داد.

بنا به این گزارش، انواع روغن خوراکی که در سال ۱۴۰۱ با آزادسازی قیمت‌ها بیشترین جهش قیمت را داشتند حالا با کاهش قیمت‌های جهانی، حتی کاهش قیمت نیز داشته‌اند.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899721

دیگر خبرها

  • دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟
  • پیاز این‌گونه ۱۵۹۸ درصد گران شد/ تغییر ۱۵۴۰ درصدی قیمت گوشت در ۷ سال گذشته
  • ممنوعیت برداشت فرآورده‌های جنگلی و مرتعی بدون اخذ مجوز در دماوند
  • مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟
  • برداشت چغندر قند از اراضی کشاورزی خوزستان
  • ۵۰۰ هکتار از اراضی پلدختر به کشت باقلا اختصاص پیدا کرد
  • افزایش ۱۱.۷ درصد فروش پاکشوما در فروردین ۱۴۰۳
  • قیمت نقره و فلزات گران‌بها امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تعیین تکلیف اراضی منابع طبیعی و اوقاف در فارس
  • افزایش تورم خوراکی‌ها در آغاز سال