Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-30@15:34:32 GMT

نمونه‌گیری دوپینگ از ۴۸۰ ورزشکار

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۶۵۵۷۰

نمونه‌گیری دوپینگ از ۴۸۰ ورزشکار

قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو) با اشاره به این که از ابتدای سال ۲۰۲۲ میلادی تاکنون از ۴۸۰ ورزشکار نمونه دوپینگ گرفته شده است، گفت: شش مورد از این نمونه‌ها مثبت شده و اسامی ورزشکاران و رشته‌های ورزشی در این مرحله محرمانه است.

فرزاد شارکی در گفت‌وگو با ایران اکونومیست، با اشاره به این که از ابتدای سال ۲۰۲۲ میلادی تا کنون ۴۸۰ نمونه تست دوپینگ از ورزشکاران رشته‌های مختلف ورزشی گرفته شده است، ‌اظهار کرد: حدود ۶ مورد از نمونه‌های گرفته شده مثبت بوده که با توجه به تعداد تست‌های اخذ شده، طبیعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: اسامی و رشته ورزشی ورزشکارانی که در این مرحله نمونه دوپینگ آن‌ها مثبت اعلام شده محرمانه است و به هیچ وجه ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو) مطالب منتشر شده را تایید یا تکذیب نمی‌کند.

‌ قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو) با اشاره به این که پس از مثبت شدن نمونه A جواب به ورزشکار اعلام می‌شود و اگر اعتراضی نسبت به این مساله داشته باشد و درخواست نمونه B کند، این درخواست مدنظر قرار می‌گیرد و نتیجه نهایی به وی اعلام خواهد شد، خاطرنشان کرد: با توجه به هزینه ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومانی تست B، ورزشکاران ایرانی کم‌تر درخواست چنین موضوعی را مطرح می‌کنند.

شارکی افزود: اگر نمونه B ورزشکار منفی شود، پرونده بسته خواهد شد و اگر درخواست نمونه B نداشته باشد شاهد ادامه روند نمونه A هستیم و پس از آن نامه مربوطه به ورزشکار ابلاغ می‌شود و ۷ تا ۱۰ روز فرصت برای پاسخگویی وجود خواهد داشت. در نهایت نیز اگر پاسخ وی قانع‌کننده نباشد نامه رسمی تخلف مدنظر قرار ‌می‌گیرد و این فرایند ۲۰ تا ۲۵ روز به طول خواهد انجامید.

او با اشاره به این که اگر ورزشکار تخلف خود را بپذیرد مشمول یکسال تخفیف خواهد شد خاطرنشان کرد: اگر دوپینگ خود را نپذیرد پرونده در شورا بررسی می‌شود و سرانجام مشخص می‌شود میزان محرومیت چقدر است.

به گفته ‌ قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو) اگر ورزشکار ماده غیرخاص مصرف کرده باشد، حکم ۴ سال محرومیت در انتظارش خواهد بود و اگر ماده خاص مصرف کرده باشد حدود ۲ سال از فعالیت ورزشی محروم می‌شود.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: دوپینگ ، ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو)

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دوپینگ ستاد ملی مبارزه با دوپینگ ایران نادو ستاد ملی مبارزه با دوپینگ ایران نادو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۵۵۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمپاشی دقیق‌تر و کم هزینه‌تر با پهپاد کشاورزی ایران ساخت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان گفت: پهپاد کشاورزی، پرنده بدون سرنشینی است که می‌تواند با کاهش هزینه در امور سم‌پاشی و کاشت از آن استفاده کرد. این پهپاد‌ها توانایی حمل سم، کود مایع و انواع آفت کش‌های محصولات کشاورزی را با ظرفیت‌های ۱۰ و ۲۰ لیتری دارند. ‬ تاکنون فناوری ساخت این پهپاد تنها در انحصار کشور آمریکا بود و ایران به عنوان دومین کشور ارائه دهنده این فناوری در حال عرضه این محصول است.

امین طلائی‌زاده با اشاره به اینکه در فصل‌های گرم سال در شهر‌های جنوبی کشور به علت اینکه تبخیر محلول زیاد است امکان محلول‌پاشی در روز وجود ندارد؛ ادامه داد: این پرنده می‌تواند به راحتی در شب عملیات سمپاشی را انجام دهد و دوم اینکه می‌تواند سمپاشی را با سرعت حرکت خود تنظیم کند و این باعث می‌شود که محلول‌پاشی به صورت یکنواخت در تمام زمین اتفاق بیفتد.

‫وی در ادامه افزود: این پهپاد‌ها دارای سرعت و قدرت بالایی هستند به طوری که با پاشش یکنواخت روی کل زمین قادرند با ۱۰ لیتر محلول هر هکتار را محلول پاشی کنند؛ همچنین سرعت کار در مقایسه با روش سنتی ۱۰ برابر افزایش می‌یابد، مثلا در روش سنتی حداکثر تا ۵ هکتار را می‌توان در روز محلول پاشی کرد، اما با استفاده از این پهپاد‌ها تا ۵۰ هکتار در روز قابل محلول پاشی است؛ این سرعت پاشش به مبارزه با آفات و بیماری‌ها در زمان طلایی کمک به سزایی می‌کند. ‬

‫طلایی در ادامه با اشاره به اینکه این پهپاد‌ها کمک شایانی به صرفه جویی در مصرف آب و سم می‌کنند، خاطرنشان کرد: ۹۸ درصد در مصرف آب و ۳۰ در صد در مصرف سم صرفه جویی می‌شود. این پهپاد‌ها به صورت خودکار با سامانه‌های ماهواره‌ای حرکت می‌کنند و همه نقاط زمین را بطور یکنواخت پوشش می‌دهند و هیچ نقطه‌ای چند بار سم‌پاشی نمی‌شود و از دست نمی‌رود. در این پهپاد‌ها میزان پاشش با سرعت پهپاد تنظیم می‌شود که این امر باعث یکنواختی توزیع سم در هر هکتار می‌شود. ‬

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به اینکه این پهپاد بومی سازی شده، همتراز پهپاد‌های خارجی است افزود: پهپاد بومی سازی شده ۲۵ درصد از نمونه خارجی ارزان‌تر است و با تولید هر پهپاد می‌توان از خروج ارز ۱۰ تا ۱۵ هزار دلار ارز جلوگیری کرد؛ ضمن این که باعث اشتغال‌زایی هم می‌شود. عمده استفاده از این پهپاد‌ها در استان‌های خوزستان و فارس است. ‬

‫وی گفت: روش ما «بچ پروداکت» است، به این معنا که باتوجه به نیاز مشتری مدل خاصی طراحی می‌شود. حتی ویژگی گرده افشانی که در نمونه‌های خارجی این محصول وجود ندارد در نمونه داخلی دیده می‌شود و با توجه به نیاز مشتری این قابلیت روی پهپاد قرار می‌گیرد. ‬

در گذشته که به روش‌های سنتی سم‌پاشی مزارع انجام می‌گرفت، مشکلات فراوانی گریبان‌گیر کشاورزان بود. به عنوان مثال در روشی که با سم‌پاش عملیات محلول پاشی انجام می‌شد، به دلیل تماس مستقیم با سم، سلامتی این افراد بسیار به خطر می‌افتاد و پس از مدتی مجبور به رها کردن کار خود می‌شدند و یا در روش دیگر که از تراکتور‌ها استفاده می‌شد، ۲۰ تا ۳۰ درصد محصول زیر چرخ‌های تراکتور آسیب می‌دید و به کشاورز ضرر وارد می‌کرد، که در بسیاری از موارد کشاورز از محلول پاشی و سم پاشی مزرعه منصرف می‌شد. ‬

‫این شرکت دانش بنیان کشاورزی با ساخت پهپاد محلول پاش کشاورزی توانسته است این مشکلات را برطرف کند، به طوری که این پهپاد‌ها می‌توانند با محلول پاشی مزارع با سرعت و دقت بالا و هزینه کم و همچنین به حفظ سلامت نیروی انسانی در امر سم پاشی کمک کنند. ‬

این پهپاد که ۲۵ درصد از نمونه‌های خارجی ارزان‌تر است، دارای ویژگی‌هایی است که در نمونه‌های مشابه خارجی آن وجود ندارد.

دیگر خبرها

  • جشنواره ملی تقدیر از کارگران نخبه، گروه‌های کارگری و واحدهای نمونه
  • ایران در المپیک پاریس چند ورزشکار دارد
  • اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد
  • سمپاشی دقیق‌تر و کم هزینه‌تر با پهپاد کشاورزی ایران ساخت
  • نمونه‌های دریایی ایران در مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران ذخیره می‌شود
  • گلف بازان قم در مسابقات قهرمانی ایران درخشیدند
  • واکنش رئیس کمیته بین المللی المپیک به دوپینگ ورزشکاران چین
  • واکنش رئیس کمیته بین‌المللی المپیک به دوپینگ ورزشکاران چین
  • ورزشکار نوجوان ایران آسمانی شد | سومین مرگ بعد از حادثه تلخ
  • ثبت رکورد جهانی هنر‌های رزمی با تلاش ورزشکار هوراندی