Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها_استان کهگیلویه و بویراحمد دست کم در تولید ماهیان سردآبی رتبه سوم کشور را دارد اما این استان برای تامین خوراک آبزیان خود دستش زیر سنگ شبکه مافیایی و انحصاری است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، گوشت ماهی یکی از نیازهای مهم غذایی بشر است که بسیاری از پروتئین‌های مورد نیاز بدن از راه مصرف گوشت ماهی تامین می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس آمار اعلام شده سرانه مصرف گوشت ماهی در کشور به طور متوسط 13 کیلوگرم است و در استان کهگیلویه و بویراحمد به روایت آمار هفت کیلوگرم است اما واقعیت این است که در این استان سرانه مصرف ماهی بسیار کمتر از این آمار است. 

در همین زمینه حمزه جهانبازی، مدیر شیلات جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد میزان تولیدات ماهی در این استان را 19 تا 20 هزار تن اعلام کرد و گفت: عمده ماهی تولیدی این استان سردآبی و از نوع قزل‌آلاست.

اما آنچه اکنون مهم است تامین خوراک آبزیان در این استان است.

به گفته حمزه جهانبازیان، سه کارخانه خوراک آبزیان در این استان در دست ساخت است که بعد از سال‌ها همگی زیر 20 درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

مدیر شیلات کهگیلویه و بویراحمد، تورم و کمبود نقدینگی و تسهیلات را علت توقف احداث این کارخانجات اعلام کرد. 

وی تعداد مزارع ماهی کهگیلویه و بویراحمد را 270 مورد خواند و تصریح کرد: سازمان جهاد کشاورزی هر حمایتی لازم باشد از سرمایه‌گذاران احداث کارخانه خوراک آبریان انجام خواهد داد. 

صادق شریفی‌راد از کارشناسان باتجربه شیلات در همین زمینه می‌گوید: نیاز استان کهگیلویه و بویراحمد به خوراک ماهی با ضریب تبدیل 1.3 حدود 30 هزار تن است.

وی گفت: هیچ کارخانه تولید خوراک آبزیان در این استان وجود ندارد و این نیاز به شدت احساس می‌شود. 

شریفی‌راد با بیان اینکه مجوزهای صادر شده در زمینه خوراک آبزیان تاکنون نتیجه‌ای نداشته، تصریح کرد: خوراک مصرفی مزارع ماهی کهگیلویه و بویراحمد عمدتا از کارخانه‌های چهارمحال و فارس تامین می‌شوند. 

وی ادامه داد: تامین خوراک از سایر استان‌ها، هزینه حمل را به تولیدکننده تحمیل می‌کند که باید فکری شود.

شریفی گفت: تولید ماهی قزل‌آلا در کشور حدود 180 هزارتن هست که در استان‌های شمالی، خراسان، فارس، کردستان، آذربایجان، چهار محال، لرستان، اصفهان، خوزستان، ایلام کرمانشاه نیز تولید می‌شوند.

این کارشناس شیلات با بیان اینکه حدود 60 تا 70 درصد هزینه تولید ماهی مربوط به خوراک است، افزود:  در صورتی که کارخانه خوراک ماهی در این استان احداث شود می‌تواند هزینه تمام شده هر کیلوگرم ماهی را کاهش دهد.

وی افزود: در حال حاضر غذای پرواری هر کیلوگرم 40 هزار تومان و غذای بچه‌ ماهی بین 60 تا 80 هزار تومان است که بیش از 60 درصد هزینه تمام شده ماهی را شامل می‌شود. 

غلامرضا بنام، معاون شیلات کهگیلویه و بویراحمد نیز به تسنیم گفت: فقط در ماهی قزل‌آلا حدود 20 هزار تن تولید داریم درحالی که در ماهیان گرم‌آبی از جمله کپور و ماهیان خاویاری نیز شرایط در این استان چهارفصل فراهم است و قدم‌هایی برداشته شده اما نبود کارخانه خوراک آبزیان یک محدودیت غیرقابل اغماض است.

وی افزود: این استان همانند دیگر محصولات تولیدی خود در حوزه صنایع جانبی و تکمیلی صنعت ماهی نیز توفیقی نداشته است در صورتی که استانی که از تولیدکنندگان عمده ماهی کشور است باید صنایع مرتبط با بسته‌بندی، فراوری، سردخانه و انجماد و همچنین صادرات در آن رونق بگیرد.

بنام ادامه داد: اگر کارخانه خوراک ابزیان در این استان راه بیفتد بدون شک استقبال از صنایع تبدیلی و تکمیلی ماهی در این استان بسیار زیاد خواهد بود.

توضیحات مسئولان و کارشناسان شیلات در حالی است که اطلاعات رسیده به تسنیم حاکی از وجود انحصار و مافیا در خوراک آبزیان است به طوری که دلالان این حوزه به هر قیمتی در راه احداث کارخانه تولید خوراک ماهی سنگ‌اندازی می‌کنند چرا که منافعشان به خطر می افتد و تولیدکنندگان مجبور نیستند خوراک مزارع خود را با قیمت بیشتر، کیفیت اجباری و هزینه‌های حمل تامین کنند.

هنرستان تخصصی شیلات در استان هرمزگان راه‌اندازی می‌شودنماینده مردم کوهدشت در مجلس: مجتمع شیلات در شهرستان رومشکان راه‌اندازی شودرئیس سازمان شیلات کشور: شرکت‌های فرآوری ماهی نقش مهمی در صادرات و ارزآوری ایفا می‌کنند

اگر غیر از این باشد چه دلیلی وجود دارد که 15 سال است که تلاش‌ها برای احداث یک واحد تولید آبزیان بی‌نتیجه است و دست‌کم پنج سرمایه‌‌گذاری که از سال 1385 به دنبال احداث این کارخانه بودند، حاصلی جز سرگردانی در راهروهای ادارات نداشته‌اند.

انتهای پیام/542/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کهگیلویه و بویراحمد کارخانه خوراک خوراک آبزیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۳۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلمب کارخانه خوراک دام و طیور متخلف در سبزوار

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، گفت: یک کارخانه خوراک دام و طیور به علت وجود ذرت آلوده به سم قارچ کش در انبار مواد اولیه با شکایت دامپزشکی و صدورحکم قضایی پلمب شد.

 دکتر برات الله زیدآبادی افزود:در راستای دستورالعمل‌های سازمان دامپزشکی کشور و با هدف تامین سلامت و امنیت غذایی، مواد اولیه و محصولات تولیدی کارخانجات خوراک دام و طیور زیر نظر مستقیم کارشناسان شبکه دامپزشکی سبزوار قرار دارند.

وی گفت: در بازدید‌های انجام شده از یک کارخانه خوراک دام و طیور، حدود ۱۵ تن محموله ذرت آلوده به سم قارچ کش (توبوکونازول) کشف و ضبط شد.

دکتر برات الله زیدآبادی، افزود: بنابر شکایت شبکه دامپزشکی، پرونده فرد خاطی که مصداق تهدید علیه بهداشت عمومی می‌باشد به مراجع قضایی ارسال شد و با عنایت به سوابق قبلی کارخانه مذکور، حسب دستور دادستان شهرستان و دادیار شعبه اول دادسرای سبزوار، حکم پلمب صادر و کارخانه خوراک دام و طیور متخلف، توسط پلیس اماکن و کارشناسان نظارت شبکه دامپزشکی سبزوار پلمب شد.

 

دیگر خبرها

  • آشنایی بانوان مهابادی با شیوه‌های جدید طبخ آبزیان
  • پلمب کارخانه خوراک دام و طیور متخلف در سبزوار
  • نفخ لوبیاها را چطور بگیریم ؟ ؛ طرز تهیه خوراک لوبیا | این غذا سرشار از آنتی اکسیدان است | فوت و فن خوشمزه‌تر شدن این غذای سالم و خانگی
  • دشت هراز بزرگترین تولیدکننده برنج مازندران است
  • کاکایی، کارشناس صنعت خودرو: مردم پول ندارند سمند ۲۰ سال پیش را عوض کنند؛ می خواهند خودروی برقی یک میلیارد و ۳۰۰ میلیونی وارد کنند؟
  • کهگیلویه و بویراحمد بهشت سرمایه‌گذاری در عرصه گیاهان دارویی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • کهگیلویه و بویراحمد، بهشت گیاهان داروئی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • شاه کلید تولید و اقتصاد جامعه، کارگران هستند
  • هدف گذاری شیلات گیلان بر روی توسعه آبزی پروری با تکنولوژی‌های برتر
  • انتقال تجارب و دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه شیلات به تاجیکستان