Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس در یزد، رضا مقبلی ظهر امروز در نشست خبری که به منظور گرامیداشت روز ملی حمایت از خانواده زندانیان برگزار شد، اصول زندان بانی اسلامی را رویکرد جدی سازمان زندانهای استان یزد عنوان و اظهار کرد: تحقق کامل این مهم در گرو اهتمام به سه مولفه زندان، خانواده و جامعه است.

وی یزد را از جمله استان‌های پیشتاز در امر زندان بانی اسلامی دانست و افزود: خوشبختانه اقدامات تحولی متعددی در بخش زندان‌های استان صورت گرفته و هدف نهایی ما تبدیل زندان به کانونی برای آموزش زندانیان بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل زندان‌های استان یزد با بیان این‌که در سال گذشته ۲۱۸ مورد دوره آموزشی برای زندانیان یزد برگزار و در این باره هزار و ۸۳۲ مورد گواهینامه آموزشی صادر شده است، گفت: در حال حاضر ۱۷۴ مددجو در کارگاه‌های داخل زندان، ۴۰۵ نفر در کارگاه‌های سطح شهرستان و هزار و ۸۳۹ نفر نیز در کارگاه‌های داخل زندان به صورت اشتغال نشسته فعالیت دارند.

وی خاطرنشان کرد: کارآفرینانی که زندانیان را بکار گیرند، علاوه بر معافیت مالیاتی می‌توانند از تسهیلات مالی کم بهره در این حوزه نیز بهره گیرند و این در حتالی است که بیمه این زندانیان نیز توسط سازمان زندانها انجام می‌شود.

مقبلی به فعالیت‌های خوب نمایندگی ستاد دیه در استان نیز اشاره و اظهار کرد: به همت ستاد دیه استان یزد و با مشارکت خیرین و نیکوکاران استان در سال گذشته ۱۹۰ زندانی جرائم مالی غیرعمد با مبلغ بدهی اولیه ۷۵ میلیارد تومان که ۱۶ میلیارد آن به شکات پرداخت شد و از ابتدای امسال تاکنون نیز ۲۴ نفر با بدهی جمعاً ۱.۸ میلیارد تومان که ۱.۶ میلیارد تومان آن از شکات رضایت اخذ شد، از بند رها و به آغوش خانواده بازگشتند.

مدیرکل زندانهای استان یزد گفت: هم اکنون ۷۱ نفر محکوم مالی غیرعمد در سطح زندانهای استان هستند که مجموع بدهی آنها ۹۰ میلیارد تومان است که امیدواریم با کمک خیرین و رضایت شکات آزادی این مددجویان را نیز رقم بزنیم.

وی در خصوص اهمیت حمایت از خانواده زندانیان، گفت: معتقدیم اگر افرادی مرتکب جرم می‌شوند، قطعاً باید مجازات شوند ولی خانواده این افراد که عمدتاً با مشکلات اقتصادی مواجه‌اند، باید حمایت شوند.

این مسئول با بیان این‌که هم اکنون پنج انجمن حمایت از خانواده زندانیان در استان وجود دارد، گفت: هم‌اکنون بیش از ۸۰۰ خانواده زندانی تحت پوشش این انجمن‌ها هستند و در سال گذشته بیش از هفت میلیارد تومان جهت کمک به این مددجویان در استان هزینه شد.

وی از توزیع دو هزار و ۳۷۸ سبد کالا در قالب ۱۱ مرحله، پرداخت ۶۳ مورد کمک هزینه اجاره منزل و توزیع بیش از سه هزار پرس غذای گرم به مددجویان تحت پوشش انجمن حمایت از خانواده زندانیان استان در سال گذشته خبر داد و گفت: همچنین ۶۰۰ بسته لوازم التحریر و ۱۰۰ مورد وسایل زندگی بین مددجویان نیازمند توزیع شد.

وی به فعالیت‌های مددکاری و ارائه خدمات آموزشی به خانواده زندانیان تحت پوشش اشاره و عنوان کرد: اقدام بزرگ انجمن در سال جاری اهتمام به موضع اشتغال مولد و پایدار است تا از این طریق به خودکفائی خانواده زندانیان کمک کنیم.

مقبلی در بخش دیگری از سخنانش گفت: سیاست سازمان زندانها و رویکرد تحولی قوه قضائیه تاکید بر اداره زندانها بر پایه دانایی و خرد است و در این راستا برنامه‌هایی از جمله کاهش هدفمند جمعیت کیفری، توسعه کمی و کیفی ارائه خدمات به زندانیان، بهبود کیفیت غذا، تدوین نظام جامع بهسازی اماکن زندان‌ها، شناسایی نیزروهای نخبه، توجه به خانواده زندانیان با توسعه خدمات حمایتی، توسعه و تجهیز زندان‌ها به سامانه‌های هوشمند و انتقال زندانیان غیربومی، تعریف شده که مورد اهتمام است.

این مسئول از لحاظ مجازات‌های جایگزین برای زندانیان با استفاده از سامانه‌های هوشمند به عنوان یکی از سیاست‌های زندان خبر داد و گفت: در همین راستا نیز هم‌اکنون ۲۸۷ نفر از زندانیان استان با استفاده از پابند الکترونیکی دوران حبس خود را طی می‌کنند.

آرمین کاظمی‌نژاد، مدیرعامل انجمن حمایت از زندانیان استان یزد نیز در این نشست خبری با بیان این‌که در حال حاضر انجمن از قریب به ۸۰۰ خانواده زندانی در استان حمایت می‌کند، گفت: متاسفانه علی رغم تلاش برای کاهش جمعیت کیفری در استان، شاهد رشد ۱۳۷ درصدی افراد تحت پوشش انجمن هستیم.

وی افزود: در سال گذشته اتفاقات مبارکی در انجمن حمایت از زندانیان استان یزد روی داد که از آن جمله می‌توان به تهیه و توزیع ۱۰۰ سرویس جهیزیه برای مددجویان تحت پوشش انجام دهیم که اقدام شاخصی در سطح کشور بود.

کاظمی‌نژاد همچنین از تهیه و توزیع قریب به ۵۰ دستگاه تبلت و موبایل هوشمند بین دانش اموزان تحت پوشش با توجه به غیرحضوری بودن مدارس در سال گذشته خبر داد و گفت: همچنین ۱۱ مرحله توزیع بسته معیشتی انجام و ۱۰۰ خانواده جهت دریافت وامهای کم بهره برای استغالزایی به بانکهای عامل معرفی شدند.

وی پرداخت ۳۵۰ مورد کمک نقدی و سرکشی از ۷۰۰ خانواده زندانیان در سال گذشته را نیز ذکر کرد و گفت: خوشبختانه پارسال در جذب کمکهای خیرین، رشد قابل توجهی داشتیم و امسال تاکید بر ایجاد اشتغال مولد برای خانواده‌های تحت پوشش داریم به طوری که فردا یک کارگاه خیاطی افتتاح و کلنگ زنی یک واحد دیگری نیز انجام شده است.

این مسئول از پیگیری ایجاد خانه اشتغال برای خانواده زندانیان در استان خبر داد و گفت: در حال حاضر ۱۱۵ نفر از زنان و دختران خانواده‌های زندانیان تحت پوشش مشغول بکار هستند و امادگی داریم برای هر کدام از متقاضیان تحت پوشش در کمترین زمان شغلی با درامد ماهیانه بیش از شش میلیون تومان فراهم کنیم.

انتهای پیام/د/

منبع: فارس

کلیدواژه: استان یزد مدیر کل زندان های یزد نشست خبری زندان بانی اسلامی حمایت از خانواده زندانیان زندانیان استان انجمن حمایت میلیارد تومان استان یزد خبر داد و گفت سال گذشته تحت پوشش هم اکنون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۷۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش پررنگ سینما در آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد


مهدی چراغ کارشناس حقوقی قوه قضائیه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره تصویری که از زندان ها در فلیم های سینمایی ارائه می شود گفت: متاسفانه بینندگان فیلم های سینمایی تصویر درستی از مسائل حقوقی در آثار نمی بینند و معمولا در پایان فیلم معمایی و جنایی با یک حس بد و ناامید کننده نسبت به دستگاه قضایی مواجه می شوند.

وی با تاکید بر اینکه می توان از رسانه به عنوان ابزاری برای آموزش استفاده کرد، افزود: روایت درست در سینما می تواند موجب کاهش مراجعات مردمی به دستگاه قضایی شود. سینما می تواند همانند یک مدرسه امور حقوقی را به مردم آموزش دهد.

چراغ اظهار داشت: بیشتر فیلم های سینمایی که در دهه نود تولید شده اند روی جرائم عمد تاکید داشتند و یا در این فیلم ها، زندان محل قاچاق مواد مخدر و حتی محل جرائم سازمان یافته دیگری بوده است. متاسفانه هیچ یک از آثار جنبه آموزشی زندان ها را نشان نداده اند. در صورتی که سینما می تواند تصویر واقعی از بازپروری زندانیان را نشان دهد.

وی افزود: ستاد دیه و یا سازمان زندان ها در اکثر مناسبت ها برای زندانیان مالی قدم های بزرگ برمی دارند اما خیلی کم دیده شده که داستان این کمک ها در فیلم های سینمایی روایت شود. در حالی که این روایت ها می تواند دیدگاه مردم را به زندانیان تغییر دهد و آنها را به مشارکت در آزادسازی زندانی های غیرعمد تشویق کند.

این کارشناس حقوقی، آشنایی نویسنده و کارگردان با مسائل حقوقی را یکی از شرایط اصلی ساخت فیلم درباره پرونده های حقوقی دانست و گفت: عدم آگاهی فیلمسازان از مسائل حقوقی باعث می شود که هیچ کدام از آثار، پرداخت درستی به کانون اصلاح و تربیت نوجوانان و همچنین کارگاه های فرهنگی و مهارت آموزی در زندان ها نداشته باشند. باید کارشناسان حقوقی و فیلمسازان با مشارکت یکدیگر برای ساخت فیلم های واقعی از پرونده های حقوقی قدم بردارند. 

دیگر خبرها

  • آزادی ۷ زندانی جرائم غیرعمد در استان سمنان
  • بهره برداری از زائرسرای «کرامت ۲» ویژه مددجویان کمیته امداد در مشهد
  • کمک ۴۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی خیرین برای آزادی زندانیان غیر عمد در فارس
  • رهاورد ۱۶ جشن گلریزان ستاد دیه استان فارس اعلام شد
  • ضرورت انتقال زندان به خارج از شهر زرند
  • کمک ۱۷۰ میلیون تومانی نیرو‌های یگان حفاظت زندان‌های فارس به جشن گلریزان
  • نقش پررنگ سینما در آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد
  • (ویدئو) غافلگیری زندانیان هنگام فرار از تونل حفر شده در زندان
  • هدیه تولد، آزادی زندانی در جهرم
  • آزادی ۲۵۰ زندانی در آذربایجان غربی تا آخر اردیبهشت