Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند،حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و رئیس مجمع خیرین سلامت کشور امروز در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان‌جنوبی اظهارداشت: حدود یک سال و نیم پیش برای سفر به این استان دعوت شدم که به سبب کرونا این توفیق حاصل نشد.

وی تصریح کرد: با تلاش جهادگران حوزه سلامت، کشور ما جزو کشورهای پیشکسوت در کنترل بیماری منحوس کرونا بوده و اولین سفر خود را طبق قول داده شده به این استان انتخاب کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصوبه مجلس برای رفع مشکل کمبود پزشک در مناطق محروم

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ضمن گرامیداشت سوم خرداد گفت: امام(ره) فرمودند خرمشهر را خدا آزاد کرد این واقعیتی بود که وجود داشت.

شهریاری با اشاره به اینکه سیستان و بلوچستان و برخی دیگر از مناطق محروم کشور مانند خراسان‌جنوبی در حوزه سلامت وضعیت خوبی ندارد، یادآور شد: متأسفانه در این استان‌ها فرد بیمار باید ۳۰۰ کیلومتر راه را طی کرده تا خود را به مراکز درمانی درست برساند.

وی با بیان اینکه در سال ۹۲ قانون عدالت آموزشی توسط مجلس به تصویب رسید که فرزندان مناطق محروم کشور سه برابر دوره تحصیل خود را در مناطق محرومی که از آنجا آمده‌اند خدمت کنند، افزود: این قانون جامع و کامل نوشته شده که امیدواریم در موضوع کمبود پزشک در این مناطق کمک‌کننده باشد.

مصوبات غیرکارشناسی منجر به مهاجرت پزشکان و پرستاران کشور شده است​

رئیس مجمع خیرین سلامت کشور با اشاره به اینکه در سیستان و بلوچستان براساس این قانون در حال حاضر تعداد قابل توجهی پزشک متخصص وجود دارد، گفت: البته در برخی از رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی هنوز در برخی از نقاط این استان و زاهدان مشکل وجود دارد.

شهریاری اضافه کرد: گلایه مردم در حوزه سلامت، گلایه به حقی بوده و اشکال این بوده که قانونی که براساس سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری بوده، هیچ کدام از دولت‌ها آن را اجرایی نکرده‌اند و همچنین فضایی ایجاد شده که انگیزه را از پزشکان گرفته به طوری که در طی دو سه سال گذشته ۶ هزار نفر از پزشکان و پرستاران از کشور خارج شده و به کشورهای اروپایی و آمریکا مهرجت کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر این افراد کار تخصصی و فوق تخصصی خود را در آمریکا و اروپا انجام می‌دهند و حتی دانستن زبان کشورهای اروپایی که در گذشته جزو الزامات برای فعالیت در این کشورها بوده نیز حذف شده است، یادآور شد: بنابراین با توجه به هزینه‌هایی که در کشورمان برای تربیت پزشکان و پرستاران می‌شود اما کشورهای اروپایی و آمریکایی از این سرمایه‌های علمی کشور به مفت بهره برده و این موضوع ادامه دارد و روز به روز به سبب اینکه در دولت و مجلس مصوبات غیر کارشناسی وجود داشتته بیشتر می‌شود.

بهره‌مندی مسؤولان از امکانات خاص درمانی موجب عدم درک وضعیت مردم شده است

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این مشکلات به مقام معظم رهبری و مسؤولان ارشد کشور منعکس شده است، بیان داشت: به شدت نگران سلامت مردم هستیم چون اگر اقدامی در این حوزه صورت نگیرد واقعاً مردم در مورد دارو و تجهیزات مصرفی با مشکل مواجه می‌شوند.

شهریاری در مورد انعکاس مشکلات حوزه سلامت خراسان‌جنوبی به رئیس جمهور که به عنوان نماینده خبرگان رهبری این مردم نیز هستند قول مساعد داد و افزود: متأسفانه یک سری از مشکلات و مسائل توسط مسؤولان درک نشده است.

وی ادامه داد: وقتی خود مسؤولان بیمار می‌شوند با تعرفه‌های چند برابری و با خدمات بیمه تکمیلی بهترین خدمات را از بخش خصوصی دریافت می‌کنند که شاید نتوانند مشکل مردم را درک کنند.

مشکل جدی جانبازان در حوزه دارو

رئیس مجمع خیرین سلامت کشور اضافه کرد: وقتی امکانات ما برای گروه خاص با بیمه‌های تکمیلی خاصی بوده نمی‌تواینم مشکل واقعی مردم را درک کنیم.

شهریاری به مشکلات دارویی جانبازان اشاره داشت و یادآور شد: در رابطه با مسائل دارویی جانبازان مشکل جدی وجود دارد و شکایت‌های بسیاری در این رابطه داشته‌ایم که ناشی از سیکل معیوبی بوده که ایجاد شده و در این راستا مکاتباتی با مقام عالی کشور صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: طور جد این مسائل را پیگیری می‌کنیم چون مردم از انتظار دارند که کمیسیون بهداشت و درمان چه اقدامی انجام می‌دهد.

مسائل شرکت‌های دارویی در نداشتن گردش مالی برای خرید ارز نیمایی

 رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در زمینه مسائل دارو، مجلس مصوبه مالایطاق داشته است، افزود: حذف ارز ترجیحی مسئله‌ای بوده که نه دولت و نه مجلس جرأت می‌کردند که آن را در قانون بودجه بیاورند بنابراین این اختیار به دولت داده شده تا کاری کند که قیمت دارو و تجهیزات پزشکی نسبت به شهریورماه ۱۴۰۰ تغییری نداشته باشد و این تکلیف مالایطاق است.

شهریاری متذکر شد: وقتی همه اقلام و حقوق کارگران افزایش یافته نمی‌توان انتظار داشت که قیمت دارو و تجهیزات پزشکی افزایشی نداشته باشد که در این صورت یا کارخانه‌های تولید دارو تعطیل و تولیدی نخواهند داشت و یا کیفیت دارو کاهش می‌یابد که در هر دو صورت با مشکل مواجه می‌شویم و این موضوعات به صورت شفاف ۲۲ دیماه ۱۴۰۰ به سران سه قوه عرضه شده است.

وی ادامه داد: شرکت‌های داروسازی گردش مالی برای خرید ارز نیمایی ندارند و این سیکل معیوبی بوده که وجود دارد.

سازمان برنامه و بودجه باید به مسئله سلامت به صورت جدی بنگرد

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی یادآور شد: همچنین اعتباری که به دانشگاه‌های علوم پزشکی در این زمینه داده می‌شود و موظف هستند آن را به این شرکت‌های داروسازی پرداخت کنند برای پرداخت حقوق کارکنان این دانشگاه‌ها هزینه می‌شود بنابراین مشکلات جدی در این حوزه ایجاد شده است.

شهریاری با بیان اینکه سازمان برنامه و بودجه باید به مسئله سلامت به صورت جدی بنگرد، بیان داشت: متأسفانه علی‌رغم دستورات مؤکد رئیس جمهور به این سازمان برای مسئله سلامت اما متأسفانه این مشکلات ادامه دارد و اتفاقی نیافتاده است.

وی خاطرنشان کرد: مشکلات استان و دغدغه مسؤولان استان در حوزه سلامت را منکعس می‌کنیم.

انتهای پیام/۶۹۰۲۷

منبع: فارس

کلیدواژه: شهریاری رئیس مجمع خیرین سلامت دارو جانبازان مهاجرت کمبود پزشک رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی حوزه سلامت یادآور شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۹۲۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا پور ابراهیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به جلسات ارزی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: موضوع بحث سیاست‌های ارزی در سال‌های اخیر اصلی‌ترین موضوع اقتصاد کلان کشور بوده علی رغم اینکه به عنوان یک رویکرد کلان در اقتصاد محسوب می‌شود اما به شدت بر زندگی مردم و معیشت آنان و بر حوزه فعالیت‌های جاری کشور اثر دارد.

وی بیان کرد: اعتقاد ما بر این است که سیاست‌های ارزی دولت سیزدهم بعد از تغییر رئیس کل بانک مرکزی متناسب با آن چیزی که در اهداف قانونی بوده و در برنامه قانونی بوده، اجرایی نشده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه اگر ما قانون را برای اجرای برنامه‌های عملیاتی دولت مبنا بدانیم، باید بگویم آن چیزی که اجرا می‌شود با قانون برنامه، احکام دائمی و با همه آن چیزهایی که به عنوان قانون محسوب می‌شود، مغایرت‌های جدی دارد، تاکید کرد: بنابراین نگرانی ما از عدم اجرای قوانین و مقررات قانونی است نه اینکه قانون نداشته باشیم. حتی ما به واسطه همین رویکرد قانونی، جایگاه بانک مرکزی را در قانون ارتقا دادیم.

وی متذکر شد: این موضوع طی ۴ سال در مجلس و کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی طول کشید و به شدت اعتقاد داشتیم که بانک مرکزی باید از اقتدار لازم برای اجرای سیاست‌های ارزی و پولی برخوردار باشد و این موضوع را هم در مجلس یازدهم تصویب کردیم و ابلاغ شده و عملاً و رسماً با رویکرد قانون جدید، مسیر و جریان فعالیت بانک مرکزی طی می‌شود.

پورابراهیمی تاکید کرد: لذا این قانون در اختیار دولت است و قوانین دیگر هم وجود دارد و دولت مکلف است بر اساس این قوانین عمل کند. بنابراین نگرانی ما از عدم اجرا است و معتقدیم مدیریت فعلی بازار ارز مبتنی بر این نگاه و بر اساس ضوابط قانونی نیست؛ این یکی از چالش‌های اساسی ما طی یکی دو سال اخیر بوده و به شدت اثر منفی بر این حوزه گذاشته است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: اگرچه به ظاهر نام از سیاست‌هایی می‌برند که تغییری در نرخ ارز و اقتصاد رقم نخورد، اما این اقدامات به شدت التهاب‌ها را بیشتر کرده است درحالی که اگر ما با روش قانونی جلو می‌رفتیم و بر اساس نرخ ارز شناور مدیریت شده، عمل می‌کردیم که در قانون و احکام دائمی آمده است، حتماً نرخ ارز از این نرخی که الان در بازار غیر رسمی وجود دارد، بسیار کمتر بود و اساساً این نرخ به وجود نمی‌آمد.

وی اظهار داشت: نکته بعدی آن است که به جز قانون که مبنای ماست و طبیعتاً در حوزه عملیات اجرایی مبنای کار قرار می‌گیرد، موضوعات مربوط به خود دستورالعمل دولت را هم داریم؛ از جمله سند تحول دولت مردمی که در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ توسط رئیس جمهور ابلاغ شد و مبنای عملکرد دستگاه‌های اجرایی قرار گرفت و در آن سرفصل سیاست‌های ارزی هم کاملاً به طور مشخص آمده است.

وی ادامه داد: در بخش سیاست‌های ارزی سند تحول دولت مردمی رئیس جمهور، همان رویکرد و نگاه مبتنی بر قانون احکام دائمی برنامه ششم توسعه مورد تاکید قرار گرفته و طبیعتاً دولت باید بر اساس آن اقدامات خود را انجام دهد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: علاوه بر قوانین و سند تحول دولت مردمی، تجارب مختلف در اختیار ماست و ما نباید تجربه‌هایی که در گذشته منجر به آثار منفی بر اقتصاد کشور و معیشت مردم شده است را تکرار کنیم و تکرار آن تجارب قابل قبول نیست.

پورابراهیمی با اشاره به جلسات ارزی مشترک اخیر دولت و مجلس، گفت: جلساتی طی دو هفته اخیر با محوریت کمیسیون اقتصادی مجلس و با حضور رئیس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و معاون رئیس جمهور و با محوریت ریاست مجلس و رؤسای چند کمیسیون‌های تخصصی مجلس برگزار شد.

وی در تشریح اهداف این جلسات گفت: محور این جلسات آن بود که تجربه تنش‌ها و شوک‌های ارزی گذشته که در کشور باعث کاهش ارزش پول ملی و فشار به معیشت مردم شد را تبیین کنیم و تاکید نمایندگان اقتصادی این بود که نباید به این تجارب بی تفاوت بود.

کد خبر 6089748 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • لایحه عفاف و حجاب به کجا رسید؟
  • خبر جدید از لایحه حجاب/ رئیس کمیسیون قضایی مجلس: منتظر اظهار نظر شورای نگهبان هستیم
  • لایحه حجاب بار دیگر از مجلس به شورای نگهبان ارسال شد
  • لایحه عفاف و حجاب بار دیگر به شورای نگهبان ارسال شد
  • خبر جدید درباره لایحه عفاف و حجاب از زبان رئیس کمیسیون ویژه
  • ارجاع جدول مربوط به تملک دارایی‌های مالی به کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳
  • حاجی‌بابایی: جداول بودجه ۱۴۰۳ کاملا شفاف است
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی
  • مجلس پیگیر اجرای سند تحول رئیس‌جمهور در حوزه ارز است
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است