Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست بررسی تخصصی ساختار سیاسی مجلس به مناسبت سالروز تشکیل اولین مجلس شورای اسلامی با حضور جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی توسط بسیج دانشجویی در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.

*  باید برخی از اختیارات به مسئولین منطقه‌ای سپرده شود

روح الله ایزدخواه نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در این نشست با بیان اینکه ورود تشکل های مهندسی به مباحث حکمرانی را مناسب و سازنده می دانم، گفت: بحث راهبردهای منطقه محور نمایندگان مجلس همزمان که ضررهای زیادی دارد اما نیازمندی‌هایی نیز نسبت به آن هست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: یکی از مواردی که باعث این موضوع می‌شود تبعیض در زمینه رشد و توسعه مناطق کشور است و این فرهنگ باعث ایجاد این نوع گفتمان در بین مردم برای انتخاب نماینده است. مورد دیگر نامشخص بودن مسئول توسعه منطقه بین مسئولین است.

ایزدخواه افزود: در مسائل تصمیم گیری نظام شورایی را مناسب می‌دانم اما در مسایل اجرایی بسیاری از این شوراها سازنده نیست.

این نماینده مجلس تاکید کرد: ما ساختار هایی را وارد کشور کردیم اما ترتیب سیر ساختاری آن همچنان بر طبق روش های سنتی پیش می رود. 

ایزخواه همچنین گفت: باید برخی از اختیارات به مسئولین منطقه‌ای سپرده شود.

* باید قانون نظارت بر فعالیت نمایندگان اصلاح شود 

حسن شجاعی نماینده زنجان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: مداخله نمایندگان در مسائل منطقه‌ای گاهی اوقات سازنده و گاهی اوقات مخرب است.

وی افزود: مقایسه‌هایی که مردم بین نماینده‌های ادوار و حتی بین شهری می‌کنند باعث ایجاد توقعات مختلف و گاهی اوقات منطقه‌ای می‌شود بطوری که نماینده‌ای که از لحاظ کشوری پیشرو باشد اما از لحاظ منطقه ای وقت زیادی نگذارد از نظر مردم با دستاورد ضعیف شناخته می شود.

شجاعی تاکید کرد: من خودم نماینده یک بخش کوچک هستم و مشاهده می کنم در منطقه من مقام مسئولی جز نماینده مجلس برای مراجعه مردمی نیست.

وی با اشاره به برخی مشکلات در عرصه قانونگذاری و مجلس گفت: تا زمانی که منطقه‌ای انتخاب می کنیم اما کشوری مسئولیت گذاری می کنیم این مسائل وجود دارد.

شجاعی تاکید کرد: باید قانون نظارت بر فعالیت نمایندگان اصلاح شود و بتوانیم برای نمایندگان ماموریت های محلی تعریف کنیم.

* وظیفه تشکل های دانشجویی درخواست اصلاح ساختار انتخاباتی و سیاسی کشور است

محسن دهنوی نماینده تهران مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: مردم چون در شهرستان هیچ مقام مسئولی را به جز نماینده مجلس پیدا نمی کنند به او مراجعه می کنند. به طور طبیعی وقتی نماینده های شهر های کوچک تر با جمعیت حدود ۲۰ هزار نفره دغدغه ی همان شهر را دارد. به همین منوال نماینده های شهر های بزرگ مثل تهران مشهد و... بیشتر با مسائل کشوری می پردازند تا نماینده های شهر های کوچک.

وی افزود: در شهر های بزرگ مانند تهران معمولا لیست ها سی هیچ پیروز میشوند در حالی که سر لیستِ لیست دیگر مثلا ۵۰۰ هزار رای آورده و از نظر ۵۰۰ هزار نفر شایستگی نمایندگی پیدا کرده اما در بعضی شهر ها نماینده ها تنها ۲۰ هزار رای و کمتر دارند.

این نقص سیستم انتخاباتی کشور است 

دهنوی تصریح کرد: وابستگی بسیار زیاد نمایندگان به رای‌های محلی در نبود نهادهای مسئول محلی از مشکلات ماست. تا زمانی که ما اصلاح ساختار انتخاباتی و سیاسی را نداشته باشیم نمی توانیم خواستار یک تحول عظیم باشیم. یک نماینده‌ای را تصور کنید که قبل از نماینده شدن مدیر مدرسه بوده است باید بیاید در زمینه بودجه کل کشور نظر بدهد. این نماینده اطلاعاتش کجاست کجا آموزش دیده کجا پرورش یافته است. وزیری که مدیر مجموعه ۲۰ نفری بوده و تا به حال چک ۱ میلیاردی نکشیده حالا سالی ۱۰۰ هزار میلیارد چک می کشد. نه ساختار سیاسی می شناسند و نه قانون ولی الان مسئولیت های سنگین دارند. کشور چگونه تصمیم گیرنده های ارشد را تربیت می کند.

وی گفت: یا باید ساختار انتخاباتی خود را کامل تغییر دهیم یا با ساختار فعلی باید فضای حزبی را حاکم کنیم. اگر این چنین باشد دولت ها و مجلس ها می آیند و می روند اما هیچ کس مسئولیت نمی پذیرد. 

این نماینده مجلس با بیان اینکه شرایط فعلی انتخاب افراد صالح را به خطر می اندازدف اظهار داشت: این روش خود قدرت دهنده به جریان پوپولیست است. دولت‌ها و مجلس ها به خاطر خطر انتخاب دوباره نشدن دست به اصلاحات بنیادی و اساسی نمی‌زنند.

وی گفت: وظیفه تشکل های دانشجویی درخواست اصلاح ساختار انتخاباتی و سیاسی کشور است.

منبع: فردا

کلیدواژه: ایزدخواه ساختار سیاسی مجلس مجلس شورای اسلامی ساختار انتخاباتی نماینده مجلس نماینده ها منطقه ای شهر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۷۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتکار «کمیته تماس منطقه‌ای درباره افغانستان»؛ قطار پیشرفت روندی که آغاز شده است

نماینده ویژه ایران در امور افغانستان گفت «افغانستان مستقل، ظرفیت پیشبرد روندهای توسعه‌ای را در بستر ایجاد یک سلسله توافقات جمعی با همسایگان دارد».

یه گزارش ایسنا، «حسن کاظمی قمی» سفیر و نماینده ویژه رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان پس از یک هفته حضور در این کشور، روایت خود را درباره گفت‌وگوها با مقام‌های مختلف افغانستان و همچنین مقام‌های بین‌المللی بیان کرد.

کاظمی قمی روز پنجشنبه و در رشته‌توئیتی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «هفته جاری کابل پُرمشغله، پُربار و سراسر مسئله بود. گفت‌وگوهای بسیار با مقامات عالی حکومت سرپرست افغانستان، ریاست دفتر یوناما، نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه، جمعی از دیپلمات‌های مقیم و صاحب‌نظران و سیاستمدارانی داشتم که به یک موضوع توجه نشان می‌دادند: ابتکار کمیته تماس منطقه‌ای».

او همچنین بیان کرد که «ابتکار کمیته تماس منطقه‌ای خود زمینه تولد نخستین کنفرانس همکاری‌های منطقه‌ای افغانستان را رقم زد تا آشکار سازد که افغانستان مستقل، ظرفیت پیشبرد روندهای توسعه‌ای را در بستر ایجاد یک سلسله توافقات جمعی با همسایگان دارد».

سفیر ایران تاکید کرد «توافقاتِ براساس احترام به حاکمیت کشورها، تضمین و اجرای معاهدات دوجانبه و بین‌المللی، رعایت حسن همجواری و ترسیم منافع مشترک اثربخش خواهد بود».

دیدار هیأت ایرانی با ملابرادر

در همین راستا، کاظمی قمی نوشت: «قطار پیشرفت روندی که آغاز شده، متوقف نمی‌ماند، اراده عالی در مسیر نیل به مطلوب و گشایش دروازه‌های افغانستان به جهان برای ایفای یک نقش مسئولانه و مثبت خدشه‌ناپذیر است و سیاست‌گذاری‌ها در موضوعاتی چنین مهم را نباید متاثر از بیانات و اعلامات خبری تفسیر کرد».

امروز همچنین کاظمی قمی با «ملا عبدالغنی برادر» معاون اقتصادی نخست‌وزیر دولت سرپرست افغانستان دیدار و دوطرف درباره تقویت روابط سیاسی، اقتصادی، تجارتی و ترانزیتی و همکاری‌های دوجانبه در زمینه های گوناگون رایزنی کردند.

در این جلسه که وزرای انرژی و آب، کشاورزی، اطلاعات و فرهنگ و همچنین سفیر افغانستان در تهران حضور داشتند، عبدالغنیف روابط میان افغانستان و ایران را بهتر و مثبت توصیف و تاکید کرد هر ۲ کشور باید برای توسعه روابط همکاری نمایند. 

طبق گزارش ارگ، عبدالغنی گفت: امسال به فضل الهی سطح بارندگی بیشتر بوده که در نتیجه آن پس از چندین سال خشکسالی، آب هلمند به ولایت نیمروز و به سیستان ایران رسیده که این کمک خواهد کرد که مشکلات بیشتر مردم هر ۲ کشور را حل کند». 

ملابرادر

این مقام طالبان همچنین خواستار ایجاد تسهیلات بیشتر در ترانزیت تولیدات و محصولات افغانستان به کشورهای اروپایی از طریق ایران شد و این امر را گامی اساسی برای افزایش سطح ترانزیت و تجارت بین ۲ کشور یاد کرد. 

معاون اقتصادی نخست‌وزیر دولت سرپرست افغانستان گفت در پی سفر اخیر او به ایران، کمیته‌های فنی هر دوطرف با هم همکاری می‌کنند و در زمینه‌های مختلف نتایج خوبی به دست آورده‌اند.

او همچنین خواستار هماهنگی بیشتر میان تهران و کابل در زمینه مهاجران شد.

دیدار هیأت ایرانی با ملابرادر

طبق این گزارش، سفیر ایران در کابل نیز از رسیدن آب هیرمند به سیستان و بلوچستان ابراز خرسندی کرد افزود ایران آماده همکاری با افغانستان برای حل مشکلات بانکی تجاران، تلاش مشترک برای حفاظت از محیط زیست و به‌روزرسانی بخش کشاورزی است.

کاظمی قمی همچنین بر همکاری در افزایش سطح تجرت و ترانزیت افغانستان از طریق ایران تاکید کرد.

نماینده ایران در امور افغانستان امروز همچنین با رئیس یانک مرکزی این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ضرورت ارتقاء روابط با پاکستان پس از سفر رئیس جمهور
  • فرمول تعیین دستمزد کارگران تغییر می‌کند؟
  • روایت عضو شورای عالی کار درباره دستمزد کارگران/ فرمول تعیین حقوق کارگران تغییر می‌کند؟
  • نماینده مردم زنجان : دولت جدیت لازم برای استفاده از افراد توانمند را نداشت/ مجلس در انتسابات تاثیر منفی گذاشت/ چالش‌هایمان بیشتر خواهد شد
  • معلمان در هدایت نسل جوان نقش مهمی دارند
  • دو ضربه مهم به بودجه‌نویسی کشور؛ یکی در دولت احمدی‌نژاد و یکی در دولت رئیسی
  • درخواست «افزایش اختیارات آتش‌نشانی در برابر ساختمان‌های ناایمن» به مجلس می‌رود
  • «کمیته تماس منطقه‌ای» درباره افغانستان؛ قطار پیشرفت روندی که آغاز شده است
  • ابتکار «کمیته تماس منطقه‌ای درباره افغانستان»؛ قطار پیشرفت روندی که آغاز شده است
  • شورای وحدت چند نماینده در مجلس دوازدهم دارد؟ /جزئیات لیست انتخاباتی برای دور دوم انتخابات از زبان متکی