Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان کاشان آیین نخل‌گردانی روستای ورکان و سحرخوانی روستای پنداس را از مهمترین آداب و رسوم این روستاها دانست و گفت: امیدواریم این دو آیین هر چه سریع‌تر در فهرست میراث فرهنگی ناملموس به ثبت برسد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از   کاشان  ، احمد دانایی‌نیا صبح امروز در حاشیه بازدید از پتانسیل‌های گردشگری روستایی شهرستان کاشان اظهار داشت: تنوع جغرافیایی و اقلیمی منطقه کاشان، ظرفیت‌های مناسبی برای گردشگری و سرمایه‌گذاری روستایی فراهم کرده و گردشگری روستایی می‌تواند بستر مناسبی برای تحقق بومی‌سازی گردشگری و توجه به خرد اقلیم‌ها باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر ستاد خدمات سفر شهرستان کاشان در بازدید از روستاهای پنداس، ورکان، آرنجن و ازوار ضمن تاکید بر برنامه‌ریزی برای مرمت اضطراری بناهای تاریخی در معرض خطر این روستاها ابراز داشت: برنامه‌ریزی ما مبتنی بر گسترش فرهنگ گردشگری با تکیه بر توسعه گردشگری روستایی است که در این بین همکاری هر چه بیشتر ساکنان روستاها و نهادهای ذیربط را طلب می‌کند.

وی گردشگری روستایی را یکی از مهم‌ترین مولفه‌های اقتصاد پایدار دانست و افزود: گردشگری روستایی یکی از مهمترین روش‌های توسعه با چشم‌اندازی وسیع برای رشد روستاها به ویژه، محروم‌ترین آن‌ها است.

عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان، روستاها را یکی از بهترین محصولات گردشگری دانست که می‌تواند باعث تنوع بسته‌های سفر برای توزیع مناسب سفر باشد و تاکید کرد: حوزه نفوذ گردشگری در شهرستان کاشان با قابلیت‌های فراوان میراث معماری، صنایع‌دستی، آداب و رسوم، نباید محدود به مناطق شهری باشد و معماری و منظر روستا می‌تواند بستر  مناسبی در این حوزه‌ها باشد.

دانایی‌نیا با اشاره به آداب و رسوم خاص هر روستا تاکید کرد: این اداره اهتمام ویژه‌ای جهت ثبت، پاسداشت و نگاهداشت میراث فرهنگی ناملموس روستاها دارد و بر این اساس همه ساله باید ثبت و تلاش در استمرار حیات آن‌ها در دستور کار قرار گیرد.

گره کور ترافیک بر توسعه گردشگری "سامان"/ محورهای مواصلاتی چهارمحال و بختیاری مناسب رونق صادرات نامرئی نیست پایانه جدید شرق به قطب گردشگری و اقتصادی تبدیل می‌شود/ ارائه 8 پروژه تحولی به شهردار تهرا

وی آیین نخل‌گردانی روستای ورکان و سحرخوانی روستای پنداس را از مهمترین آداب و رسوم این دو روستا دانست و گفت: امیدواریم که این دو آیین هر چه سریع تر در فهرست میراث فرهنگی ناملموس به ثبت برسند.

انتهای پیام/801/ن

منبع: تسنیم

کلیدواژه: میراث فرهنگی ناملموس گردشگری روستایی شهرستان کاشان آداب و رسوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۷۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله

 به گزارش تابناک، اجرای طرح گردشگری و طبیعت‌گردی در میانکاله و شبه‌جزیره آشوراده از ۲۵سال گذشته مطرح شد، اما اجرای این طرح بار‌ها با مخالفت کارشناسان و حامیان محیط‌زیست به تعویق افتاد. در سال ۱۳۹۷دولت وقت این طرح را آغاز کرد، اما کش و قوس میان حامیان محیط‌زیست و مدیران اجرایی استان باز هم سبب توقف این طرح شد.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پس از سفر استانی رئیس‌جمهور به استان گلستان و بازدید از منطقه، رئیس‌جمهور بر ضرورت رفع مشکلات پیش روی اجرای طرح طبیعت گردی آشوراده تأکید کرد و بلافاصله جلسات مستمری توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست و با همکاری دستگاه‌های مربوطه ازجمله استانداری گلستان برگزار و قرار شد اجرای هرگونه طرح گردشگری در این ذخیره‌گاه مهم زیست‌کره با هماهنگی سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام شود.

مردادماه سال گذشته، سیزدهمین نشست کمیته ملی طبیعت‌گردی که با حضور علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست و معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به‌عنوان اعضای کمیته ملی طبیعت‌گردی برگزار شد، موضوع پروژه طبیعت‌گردی جزیره آشوراده منطبق با معیار‌های محیط‌زیستی در محدوده ۲۲ هکتاری به‌عنوان یکی از موضوعات مهم و دارای اولویت از سوی شخص رئیس‌جمهور در سفر استانی گلستان، مطرح شد و مورد تأیید نهایی اعضا قرار گرفت. سفر رئیس قوه قضاییه استان گلستان هم دستور ویژه حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای را برای رفع جنبه‌های حقوقی و قضایی مسائل و مشکلات استان ازجمله مسئله «طرح گردشگری جزیره آشوراده» را در پی داشت و طرح گردشگری آشوراده ضمن توجه به جوانب و ملاحظات زیست‌محیطی، به لحاظ حقوقی و قضایی هم تعیین تکلیف شد.

ماجرا از چه قرار است؟
فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور در این باره گفت: «اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشت که با ممانعت محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه جلوگیری و قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.»

سرهنگ جمشید محبت‌خانی افزود: «یک اثر تاریخی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن برعهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط‌بانان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند. دستگاه دولتی برای انجام هرگونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد. با توجه به اینکه مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.»

او ادامه داد: «برخلاف برخی مباحث مطرح شده، وقوع درگیری بین محیط‌بانان و کارکنان میراث فرهنگی به هیچ عنوان رخ نداده است بلکه بحث جزئی بین طرفین به‌وجود آمده بود که درنهایت آقای تقی‌پور، مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل رفت و بعد از نیم ساعت حضور در پاسگاه، موضوع با صحبت حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط‌زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند. تأکید می‌کنم که بحث شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.»

آذرماه سال گذشته نیز انتشار تصاویر درگیری لفظی محمدجوادساروی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان با یک محیط‌بان در جزیره آشوراده خبر ساز شده بود که واکنش مدیران سازمان حفاظت محیط زیست را به دنبال داشت.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • ویدیو/ آیین بیل‌گردانی؛ سنتی ۲‌ هزار ساله برای قدردانی از آب
  • آئین دوهزار ساله بیل‌گردانی در نیم‌ور برگزار شد
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • بیل گردانی نمادی از آیین‌های تمدنی کشور
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود