Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-04@23:32:06 GMT

«پسادکترها» مسائل کشور را حل می کنند

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۲۴۲۳۵

«پسادکترها» مسائل کشور را حل می کنند

به گزارش ایرنا، پیمان صالحی روز دوشنبه در همایش سه روزه روسای دانشگاه‌ها که توسط دانشگاه تبریز در حال برگزاری است، افزود: هیچ‌گاه برای تجاری سازی، پژوهش را نادیده نگیرید. اینطور نباشد که تحقیقات بنیادی را برجسته کنیم اما تجاری سازی نداشته باشیم.

معاون پژوهشی وزیر علوم افزود: در همه دنیا زنجیره ارزش در حوزه پژوهش و فناوری وجود دارید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صالحی با اشاره به وجود ۷۰ هزار مقاله پژوهشی خاطرنشان کرد: نظام نوآوری برای تجاری سازی یافته های علمی هنوز روان نیست.

وی درباره دوره‌های پسادکتری گفت: اکنون گنجی را در حال از دست دادن هستیم و در گذر سالها هیچ فکری هم برای آن نمی‌کنیم. در همه دنیا حتی ایران به موضوع کاهش جذب هیأت علمی برخورد کرده‌ایم و از سوی دیگر، میزان کار پژوهشی دانشگاه‌ها نیز ثابت مانده است.

معاون پژوهشی وزیر علوم با طرح سوالی مبنی بر اینکه حل مسأله دست چه کسانی است، ادامه داد: حل مسأله که توسط دانشجوی کارشناسی ارشد صورت نمی‌گیرد زیرا به دنبال کسب علم آمده است، بنابراین در دنیا هیچ نیروی تحقیقاتی مانند دانشجوی پسادکتری توان حل مسأله ندارد.  

صالحی تعداد دانشجویان دکتری کشور را ۱۵۰ هزار نفر اعلام کرد و افزود: در سال گذشته ۱۵ هزار دانشجوی دکتری را دانش آموخته کردیم در حالیکه فقط ۳۰۰ عضو هیأت علمی در سال جذب می‌کنیم.  

به گفته دبیر شورای عالی عتف، صندوق حمایت از پژوهشگران در ایران بالاترین نهادی است که از پسادکتری حمایت می‌کند. از سال ۱۳۹۰ تا سال گذشته از ۱۲۰۰ دانشجوی پسادکتری حمایت کرد. در سال گذشته کمتر از ۵۰۰ دانشجوی پسادکتری داشته‌ایم.

وی از تهیه آیین‌نامه پسادکتری برای شورای عالی عتف خبر داد و گفت: بیشترین عامل محدودکننده در پسادکتری، حقوق پیشنهادی ۱۰ میلیون تومانی است اما با پیگیری‌های مکرر، مقرر شد برای این دانشجویان بیمه در نظر گرفته شود.

به گفته معاون وزیر علوم، بنابراین دانشگاه‌ها با ۱۰ میلیون تومان در ماه شغل ایجاد می‌کنند. البته هدف وزارت علوم از حمایت از پسادکتری، تاخیر در بیکاری نیست بلکه از این نیروها باید در صنعت بهره برد.

صالحی ابراز امیدواری کرد که وزارت علوم بتواند برای پسادکتری طرح سربازی اختصاص دهد.  

وی با ارائه آماری از تعداد نشریات علمی کشور بیان کرد: اکنون ۱۴۲۶ نشریه علمی داریم که علوم انسانی با ۷۸۸ نشریه، بیشترین آمار را به خود اختصاص داده است.

معاون پژوهشی وزیر علوم افزود: در اوج تحریم و ترامپیسم ۳۵ درصد مقاله همکاری بین المللی داریم؛ در واقع اعضای هیأت علمی سربازان خط مقدم شکستن تحریم هستند.

 

 
 
  
  
 

منبع: الف

کلیدواژه: وزیر علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۲۴۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم کاربردی کردن محصولات پژوهشی برای تبدیل علم به ثروت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسعود صانعی معاون آموزش - مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و رسیدگی به شکایات دانشگاه آزاد اسلامی گفت: استادان با فعالیت در مراکز رشد و فناوری و هم‌افزایی علمی و تبدیل علم به ثروت در کسب درآمد شهریه اثرگذار هستند.

وی با بیان اینکه آثار شهید مطهری در رشد فکری استادان و دانشجویان موثر است، عنوان کرد: تبیین اندیشه‌های علمی و سیاسی شهید مطهری در دانشگاه و برای تعلیم و تربیت دانشجویان بسیار ضروری و حائز اهمیت است.

معاون آموزش - مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و رسیدگی به شکایات دانشگاه آزاد اسلامی  افزود: در راستای اهداف سند تحول و صیانت از دستاورد‌های علمی و پژوهشی استادان و دانشگاهیان در دانشگاه آزاد اسلامی کار‌های خوبی صورت گرفت و برای کاربردی کردن تولید علم به ثروت فعالیت و تلاش شما استادان نقش مهمی دارند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل هم با تبریک روز معلم، تلاش و کوشش و ایثار استادان در کلاس درس را یک عشق ذاتی و درونی دانست و گفت: معلمی یک هدف برای رسیدن به معبود خود است آموزش و تدریس در کلاس لذت بخش و یک کار الهی است که انسان به آن عشق می‌ورزد.

سید میرالله حسینی بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی با بهرگیری از گام دوم ملی دانشگاه آزاد اسلامی و سند تحول در سال‌های اخیر رشد چشمگیری در جذب دانشجو براساس سوابق تحصیلی، تولید محصولات علمی، مشارکت دانشگاهیان به مسائل فرهنگی داشته است.

به گزارش آنا، آئین گرامیداشت مقام استاد و تجلیل از اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل با حضور دکتر مسعود صانعی معاون آموزش - مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و رسیدگی به شکایات دانشگاه آزاد اسلامی، سید میرالله حسینی رئیس دانشگاه، استادان هیئت علمی همراه با خانواده، معاونان، در سالن اجتماعات دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

در این مراسم از استادان دانشگاه با اهدای لوح سپاس و کارت هدیه تجلیل شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت انتقال دانشجوی بورسیه‌ای به کشور‌های جهان برای پیشرفت علمی ایران/ سیاست‌های علمی، ۲۵ ساله تدوین شوند نه ۸ ساله
  • لزوم کاربردی کردن محصولات پژوهشی برای تبدیل علم به ثروت
  • لزوم توجه به فعالیت‌های پژوهشی حوزه مهدویت در دانشگاه‌ها
  • قالیباف: از تمام تصمیماتی که گرفته‌ام دفاع می‌کنم/ از اینکه مشکلات کشور همچنان باقی مانده، ناراحت می‌شویم
  • قالیباف: از تمام تصمیماتی که گرفته‌ام دفاع می‌کنم
  • معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است
  • قالیباف: ایجاد تحول در آموزش و پرورش، موجب تحول در کشور است
  • ما به دنبال تبدیل مجلس سنتی به مجلس نوین هستیم
  • ظرفیت علمی و پژوهشی استادان سیستان و بلوچستان باید بالفعل شود
  • دولت مسائل کشور را با کمک و حمایت از دانشگاهیان حل می‌کند