Web Analytics Made Easy - Statcounter

منصور شیشه‌فروش گفت: شهرداری ها موظف به تشکیل کارگروهی شناسایی سازه‌های آسیب‌پذیر در برابر مخاطرات شده اند، در این کارگروه سازمان نظام مهندسی ساختمان، شرکت گاز، برق، آب، سازمان آتش‌نشانی، معاونت شهرسازی شهرداری و اداره کل راه و شهرسازی وضعیت ایمنی ساختمان‌ها در سطح شهرها را بررسی می‌کنند.

او می گوید: کارگروه شناسایی سازه‌های آسیب‌پذیر در ۱۱۴ شهرداری استان فعال شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اداره راه و شهرسازی نیز بر اساس وظایف خود باید ارزیابی خطر در ساختمان‌ها و به‌ویژه ساختمان‌های بلندمرتبه را پیگیری کند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: به‌عنوان‌مثال اداره کل راه و شهرسازی با همکاری شهرداری و سازمان عمران فولادشهر ساختمان‌های بلندمرتبه در فولادشهر را بررسی فنی کرده و در جهت پیشگیری از رخداد حوادث، برنامه‌هایی در شورای مسکن تدوین کرده تا بر اساس هماهنگی به‌عمل‌آمده، بتواند برنامه ایمنی برای ساختمان‌های بلندمرتبه فولادشهر داشته باشد.

او گفت: اداره کل راه و شهرسازی و شرکت عمران فولادشهر موظف شده‌اند برنامه‌ریزی لازم را در شورای مسکن برای اجرای طرح‌های پیشگیری و کنترل حوادث محتمل با توجه به فرسودگی و قدمت این ساختمان‌های بلندمرتبه تدوین و اجرایی کنند.

به گفته شیشه‌فروش، در شهر اصفهان کارگروه کارگروهی شناسایی سازه‌های آسیب‌پذیر در برابر مخاطرات حدود ۳۰۰ بازدید انجام داده، این بازدید از نقاط مختلف مثل پاساژها، مراکز عمومی و ساختمان‌های بلندمرتبه بوده و اخطارهای لازم به مالکان داده شده است. تقریباً در ۲۵۰ مورد اشکالات رفع شده و ۵۰ مورد دیگر بر اساس قوانین موجود، شهرداری‌ها باید با همکاری دستگاه قضائی پیگیری‌های لازم را جهت تأکید به مالکان برای رفع خطر از سازه‌های موجود دنبال کنند.

او می گوید: کارگروه شناسایی سازه‌های آسیب‌پذیر در برابر مخاطرات، به‌طور مستمر شناسایی سازه‌های بلندمرتبه و قدیمی را در دستور کار داده، مجدداً دستورالعملی برای فعال شدن این کارگروه داده‌ایم تا با همکاری بخش‌های مختلف از نظر ایمنی شبکه‌های آب، برق، گاز، تأسیسات، فرسودگی ساختمان‌ها، راه‌های دسترسی و ... اقدامات لازم را انجام دهند. این کارگروه هر هفته در همه بخش‌ها فعال است و نقاط ضعف هر ساختمان را شناسایی می‌کند و به مالکان اخطار می‌دهد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان یکی دیگر از نقاط پرخطر اصفهان را بازار بزرگ این شهر دانست و گفت: بازار اصفهان حدود ۸ کیلومتر است و بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ واحد صنفی در این بازار مستقر هستند. برای ایمنی بازار مرتب جلساتی تشکیل می‌شود و وظایفی به دستگاه‌ها اعلام شده، ازجمله اینکه شهرداری اصفهان تملک سه محلی که برای ایجاد ایستگاه آتش‌نشانی در راسته‌ بازار شناسایی شده را تسریع و ایستگاه‌ها را دایر کند.

او گفت: اداره نوسازی و بهسازی شهرداری در مجموعه میدان امام(ره) و امام علی(ع) راسته‌بازار و سقف و دیواره‌ها و ستون‌های فرسوده را بازسازی کند. همچنین باید سه پست برق در سه مکان بازار ایجاد شود که در سرای ملک التجار پست برق احداث شده و در دو سرای دیگر در بازار گلشن و مخلص قرار شد شرکت برق اصفهان ظرف سه ماه آینده این دو پست را نیز احداث کند. ضمن اینکه شرکت برق موظف شده در راسته‌بازار نسبت به ایمن‌سازی شبکه‌های برق اقدام کند و در این زمینه تاکنون یک و نیم کیلومتر از شبکه‌های برق را بازسازی کرده و مابقی نیز در دستور کار قرار دارد.

شیشه‌فروش گفت: قرار شد تیم مشترکی از آتش‌نشانی و اتاق اصناف همه صنوف بازار را از نظر ایمنی رصد کنند و اخطارهای لازم را بدهند، این تیم به فعالان اصناف برای اجرای طرح‌های ایمنی در جهت پیشگیری از وقوع حریق و حادثه در اماکن تجاری توصیه‌های لازم را ارائه می‌کند. سد معبرها باید رفع شود و راه‌های دسترسی برای حرکت خودروهای امدادی و آتش‌نشانی در همه مسیرها ازجمله چهارباغ، میدان امام، بازار پیش‌بینی شود. پیش از آن نیز باید تیم‌های گشت و بازرسی ایمنی فعال شده و مسیرهای دسترسی سریع و آسان تیم‌های امدادی در حوادث ایجاد شود.

او معتقد است: دستورالعمل‌های ایمنی به همه دستگاه‌ها ابلاغ شده و مکلف شده‌اند در جهت حفاظت در برابر حوادث اقداماتی ازجمله ایجاد سیستم‌های حفاظتی، سیستم‌های آنلاین اعلام حریق، استقرار امکانات اطفا حریق در محل‌های مورد نیاز و فعال شدن کارگروه ارزیابی ایمنی شهرداری‌ها، صدور اخطارهای لازم به مالکان داده و زمان‌بندی برای انجام اقدامات انجام دهند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: از نظر قانون شهرداری و آتش‌نشانی مکلف است اخطارهای قانونی را به مراکز غیر ایمن بدهد و در جهت رفع ایمنی سیستم‌ها اقدام کند، اگر مالکان این مراکز اقدامات لازم را انجام ندهند باید با همکاری مراجع قضائی به آن‌ها اخطار داده و برای ایمن‌سازی این اماکن اقدام شود.

به گفته او: براساس قانون اگر شهرداری و آتش‌نشانی از ساختمانی بازدید کنند و موردی از خطر شناسایی شود باید سریع اعلام کنند و اخطار داده شود و اگر مربوط به موارد ایمنی باشد بلافاصله دستور توقف داده خواهد شد، اما هنوز موردی به ما گزارش نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حادثه متروپل آبادان ساختمان های ناایمن ساختمان های بلندمرتبه راه و شهرسازی ساختمان ها آتش نشانی شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۲۷۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیمی از حوادث فوتی کار در کارگاه های ساختمانی است

ایسنا/گیلان مدیرکل تعاون گیلان، نیمی از حوادث ناشی از کار را مربوط به حوزه ساختمان دانست و ادامه داد: حدود نیمی از فوتی های ناشی از کار نیز در کارگاه های ساختمانی رخ می دهد.

سیاوش آقاجانی امروز، ۱۳ اردیبهشت ماه در نشست تخصصی ایمنی کار، سرمایه گذاری در بخش ایمنی را خدمت رسانی به جامعه کار و تولید دانست و اظهار کرد: فعالان حوزه ایمنی به جهش تولید کمک می کنند.

وی با اشاره به برگزاری چهار همایش ایمنی کار در سال گذشته، افزود: امروز نخستین همایش ایمنی کار سال ۱۴۰۳ را با همت و مشارکت بخش دولتی و خصوصی برگزار می‌کنیم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با تاکید بر لزوم آسیب شناسی حوادث در کارگاه های ساختمانی، پویایی ریسک، ایمنی در صنایع فلزی و کاربرد هوش مصنوعی در ایمنی کار به عنوان مسائل مبتلابه عصر حاضر، تصریح کرد: نیازمند به روز شدن در ایمنی کار هستیم.

آقاجانی با اشاره به آثار مثبت همراهی جامعه کارگری و کارفرمایی به ویژه در بخش صیانت از نیروی کار و ایمنی، خاطرنشان کرد: شاهد پیشرفت های جدی در تولید و اشتغال و ایمنی خواهیم بود.

وی با بیان اینکه از همه حلقه های موثر در ایمنی شامل آموزش، نظارت، مسئولان ایمنی و برخورد قانونی استفاده خواهیم کرد، گفت: از پای کار بودن تشکلات مرتبط با ایمنی در استان قدردانی می کنیم.

مدیرکل تعاون گیلان برخورد با کارفرمایان متخلف به ویژه در کارگاه های پر خطر را در کنار بازرسی و نظارت و آموزش، یک امر لازم دانست و بیان کرد: اگر ایمنی کار رعایت نشود، اولین آسیب برای تولیدکننده است و لذا نیازمند تبیین و نشر فرهنگ ایمنی کار در میان تولیدکنندگان نیز هستیم، زیرا صیانت از نیروی کار، صیانت از تولید را به دنبال دارد.

آقاجانی نیمی از حوادث ناشی از کار را مربوط به حوزه ساختمان دانست و ادامه داد: حدود نیمی از فوتی های ناشی از کار نیز در کارگاه های ساختمانی رخ می دهد و لذا تمرکز اول بازرسان کار براساس ارزیابی ریسک، در حوزه ساختمان بوده است که این از سیاست های اداره کل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز می باشد.

وی با بیان اینکه نظارت بر کارگاه های ساختمانی توسط بازرس ویژه و تخصصی انجام می شود تا حوادث را کاهش دهیم، گفت: بیشترین آمار برخورد با کارفرمایان متخلف در کارگاه های پرخطر مربوط به کارگاه های ساختمانی است؛ در واقع هم کمیت و هم شدت حوادث در کارگاه ساختمانی بالاست و این یعنی کارگاه های ساختمانی دارای بالاترین ریسک حوادث هستند.

مدیرکل تعاون گیلان اتصال حلقه های حوزه ایمنی را با حلقه ضمانت اجرایی عملی دانست و متذکر شد: در کنار آموزش و نظارت، از ابزارهای قانونی استفاده خواهیم کرد تا شاهد کاهش بیشتر حوادث ناشی از کار به ویژه در کارگاه های ساختمانی باشیم.

وی با بیان اینکه طبق قانون کار، هزینه های ایمنی در کارگاه های ساختمانی قبل از آغاز کار باید محاسبه شود، افزود: نیازمند صدور دستورالعمل ها و ایجاد فرایندهای کاری در دستگاه های متولی حوزه صنعت ساختمان و نظام مهندسی برای ایمنی هستیم. همچنین باید به طرف صنعتی سازی برویم، زیرا با صنعت ساختمان سازی سنتی و نا ایمن مواجه هستیم، اما صنعتی سازی می تواند حوادث را کاهش دهد.

آقاجانی صنعتی سازی را موجب افزایش سرعت کار و کاهش حوادث دانست و تصریح کرد: باید سواد ایمنی در کارگاه ها ارتقا پیدا کند و کارفرمایان با زبان ارزیابی و مدیریت ریسک آشنا شوند.

وی همچنین به کمبود فارغ التحصیلان ایمنی و درآمدهای غیر متناسب آنها اشاره کرد و گفت: موضوع ایمنی و سلامت فقط مادی نیست و حفظ جان انسان ها جنبه معنوی نیز دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تولد توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل/ آیا آمریکا مجوز غنی سازی را به عربستان سعودی می دهد؟/ ریاض در یک قدمی پیروزی بزرگ قرار دارد
  • آسیب‌دیدگی یک نفر در پی سقوط از کوه صفه
  • رهاسازی ۳۵ خودروی گرفتار در آب طی ۲۴ ساعت گذشته/ سقوط ۲ خودرو در کانال‌های آب و فوت یک نفر
  • ‌آبگرفتگی معابر فولادشهر، معضل پس از باران
  • آماده‌سازی ۲۵ پارکینگ موتورسیکلت درمحدوده بازار اصفهان
  • آبگرفتگی در معابر فولادشهر پس از بارش باران + فیلم
  • آماده‌سازی ۲۵ پارکینگ در اطراف بازار اصفهان برای پارک موتورسیکلت‌ها + لیست پارکینگ‌ها
  • کاهش ۳ درصدی حوادث منجر به فوت در استان اصفهان/ ۵۰ درصد فوتی‌های کشور مربوط به بخش ساختمان
  • نیمی از حوادث فوتی کار در کارگاه های ساختمانی است
  • ریزش آوار ساختمان قدیمی ۳ طبقه روی ۲ کارگر + عکس