Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@03:53:47 GMT

توانمندسازی اقتصادی مناطق روستایی و دورافتاده کشور

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۳۱۰۰۳

توانمندسازی اقتصادی مناطق روستایی و دورافتاده کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، روز سه شنبه در شصت و دومین جلسه ستاد ملی طرح جهش تولید در دیمزارها که با حضور سرپرست ستاد اجرایی فرمان امام، وزیر جهاد کشاورزی و معاونان و مدیران ارشد هر دو مجموعه در محل ساختمان وزارت جهادکشاورزی برگزار شد، اساسنامه صندوق حمایت از توسعه زراعت در دیمزارها رونمایی و این صندوق به طور عملیاتی آغاز به کار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرپرست ستاد اجرایی فرمان امام در این مراسم با بیان اینکه باید با تولید محصولات استراتژیک به ایجاد امنیت غذایی در کشور کمک کنیم، گفت: ستاد اجرایی فرمان امام در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، توانمندسازی اقتصادی مناطق روستایی و دورافتاده کشور و کمک به حفظ استقلال اقتصادی، طرح ملی جهش تولید در دیمزارها را با مشارکت وزارت جهادکشاورزی از سال پیش آغاز کرد؛ سال گذشته این طرح به صورت آزمایشی اجرا شد و سال دوم طرح، با تأیید مقام معظم رهبری آغاز شده است.

عارف نوروزی افزود: ستاد اجرایی و وزارت کشاورزی ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار را هدف قرار داده بودند که تاکنون ۲.۵ میلیون هکتار از آن محقق شده و ۱۰۰ هکتار نیز در دو ماه آینده زیر کشت قرار می‌گیرد، با توافقی که با وزارت جهاد کشاورزی داشته‌ایم، این رقم را تا پایان سال به ۵.۲ میلیون هکتار افزایش خواهیم دید.

وی افزود: ستاد اجرایی فرمان امام سال گذشته ۱۳۰ میلیارد تومان، امسال ۳۶۰ و سال آینده ۵۶۰ میلیارد تومان کمک بلاعوض به این طرح اختصاص داده و می‌دهد..

سرپرست ستاد اجرایی فرمان امام داد: هدف‌گذاری ۵ ساله ستاد رسیدن به ۱۰ میلیون هکتار دیمزار و ۵ میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی برای کشور است.

نوروزی با اشاره به آغاز به کار عملیاتی صندوق حمایت از توسعه محصولات زراعی در دیمزارها اعلام کرد: اعتبار اولیه این صندوق ۱۰۰ میلیارد تومان و سقف اعتبار آن ۲ هزار میلیارد تومان خواهد بود..

وی ادامه داد: حمایت‌ها و کمک‌های بلاعوض ستاد و همکاری با وزارت جهاد کشاورزی ادامه خواهد داشت و با اجرای این طرح بزرگ می‌توان معبری برای کشور ایجاد و به همه یادآوری کرد که ظرفیت‌های بسیاری در کشور وجود دارد و می‌توانیم در مسیر خودکفایی و استقلال اقتصادی حرکت کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی نیز در این مراسم با اشاره به طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور اظهار کرد: این طرح مشارکتی با حمایت ستاد اجرایی فرمان امام ابتدا در ۵ استان آغاز و امسال در ۱۵ استان و در سطح کشت ۲‌.۶ میلیون هکتار گسترش یافته است.

سیدجواد ساداتی‌نژاد افزود: دیمزارها ارزش ویژه‌ای دارند و از آب سبز استفاده می‌کنند و اقشار مشغول در این دیمزارها نجیب و زحمتکش هستند و با این طرح به این اقشار کمک شایانی می‌شود؛ این طرح همچنین در راستای تولید ملی می‌تواند اثرگذاری فوق‌العاده داشته باشد، از آنجا که در حال حاضر جهان دچار چالش امنیت غذایی شده، نگاه و حمایت ستاد اجرایی فرمان امام به عنوان مرکز پیشران در این حوزه، جای تقدیر دارد.

وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: با توافقی که امروز فی مابین ستاد اجرایی و وزارت جهاد کشاورزی انجام شد، سطح کشت دیمزارها تا پایان سال به ۵‌.۲ میلیون هکتار در تمام استان‌های کشور خواهد رسید. این طرح، بزرگترین طرح ملی کشور در مشارکت با مردم است. در این طرح ارائه تسهیلات ارزان‌قیمت و توسعه سطح بیمه‌ای و تقویت معیشت کشاورزان صورت می‌گیرد و خروجی آن افزایش تولید ملی کشور برای تأمین امنیت غذایی است.

به گفته وی، امروز همچنین توافق شد که در راستای توسعه فناوری‌ها در حوزه کشاورزی، از فعالیت‌های دانش‌بنیان نیز در اجرای این طرح استفاده شود و پژوهش درباره بذرهای مناسب دیمزارها در دستور کار قرار بگیرد.

ساداتی‌نژاد تأکید کرد: طرح‌های مبتکرانه و روند مدیریت جهادی در ستاد اجرایی فرمان امام، قابل تقدیر و راهگشاست، طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور مورد تأیید و تأکید رهبر انقلاب است که نشان می‌دهد این طرح به لحاظ استراتژیک و ایجاد امنیت در زنجیره غذایی، بااهمیت و مهم است.

در راستای جهش تولید در دیمزارهای کشور و احیای خاک حاصلخیز برای کشاورزی با آب سبز و رسیدن به خودکفایی و امنیت غذایی پایدار در کشور، طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور با ابتکار ستاد اجرایی فرمان امام تدوین و به تأیید مقام معظم رهبری رسید و پس از آن تفاهم‌نامه همکاری در زمینه طرح مذکور مابین وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان امام در سال ۹۹ منعقد و مراحل اجرایی آن در سال ۱۴۰۰ آغاز شد. تاکنون ۶۱ جلسه مشترک بین ستاد اجرایی و وزارت جهادکشاورزی با عنوان "ستاد ملی طرح جهش تولید در دیمزارها" برگزار شده و آخرین دستاوردها و پیشرفت‌ها و موانع در آن مورد بررسی قرار گرفته است.

کد خبر 5503916

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری ستاد اجرایی فرمان امام ره کشاورزی عارف نوروزی شهرداری تهران شورای شهر تهران ساختمان متروپل آلودگی هوا علیرضا زاکانی شورای شهر سازمان تامین اجتماعی موزه حج تمتع شهر تهران شرکت مترو تهران سند تحول بنیادین آموزش و پرورش قوه قضاییه کمیته امداد امام خمینی جهش تولید در دیمزارهای کشور طرح جهش تولید در دیمزارها ستاد اجرایی فرمان امام وزارت جهاد کشاورزی میلیارد تومان میلیون هکتار امنیت غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۱۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توانمندسازی مددجویان، مانعی در برابر تولید فقر است

مدیرکل کمیته امداد استان اردبیل گفت: رویکرد اشتغال و توانمندسازی مددجویان کمیته امداد مانعی در برابر تولید فقر است و در این باب باید نگاه درست و واقع‌بینانه داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، علیرضا حسین‌نژاد در نشست با منتخب مردم مشگین شهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ۴۴ هزار خانوار تحت حمایت کمیته امداد استان اردبیل هستند اظهار کرد: همه ساله بخشی از این مددجویان با تولید اشتغال و کار شایسته و دریافت تسهیلات بانکی از چرخه حمایت مستقیم خارج می‌شوند که در این راستا سال گذشته خودکفایی ۲۰۰۰ نفری مددجویان کمیته امداد استان را شاهد بودیم.

وی افزود: پرداخت تسهیلات بانکی برای مددجویان معرفی شده دارای طرح اشتغال‌زایی در قالب تبصره ۱۸ در حال پرداخت است که انتظار می‌رود بانک‌های عامل تا نیمه اول سال‌جاری در عمل به تمام تعهدات خود در حوزه پرداخت تسهیلات کم‌بهره همتی مضاعف داشته باشند.

مدیرکل کمیته امداد استان اردبیل گفت: رویکرد اشتغال و توانمندسازی کمیته امداد مانعی در برابر تولید فقر است و در این باب باید نگاه درست و واقع‌بینانه داشته باشیم.

وی بیان کرد: اشتغال تولید شده برای مددجویان کمیته امداد از جنس اشتغال مولد و پایدار است و با کمترین انحراف همه تسهیلات در مسیر اشتغال مددجویان پرداخت شده است.

وی خاطرنشان کرد: در کنار بحث اشتغال و توانمندسازی مددجویان ساخت مسکن با همت خیران و نهادهای حمایتی و انقلابی در حال انجام است تا هیچ مددجوی فاقد سرپناه در روستاها نداشته باشیم.

حسین‌نژاد منتخب مردم مشگین‌شهر در مجلس با قدردانی از نگاه ویژه کمیته امداد در جهت رفع مشکلات و آسیب‌های مددجویان تحت حمایت این کمیته گفت: امیدواریم مجلس دوازدهم، حامی محرومان و نیازمندان باشد و با قوانین کارآمد به رفع فقر در کشور بیش از گذشته کمک کند.

کد خبر 748005

دیگر خبرها

  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • تسریع در رفع مشکلات روستای امام‌قیس شهرستان بروجن
  • مشخصات یک خودروی جدید ایرانی منتشر شد
  • مسئول کمیته نیروهای مسلح ستاد بزرگداشت امام خمینی(س): دشمنان امام را نقدهای غیرمنصفانه می‌کنند/ توصیه ما این است که به مناطق محروم بیشتر توجه شود
  • تجهیز زیر ساخت‌های ۹۰ درصد روستا‌های ایران
  • صدور بیش از ۶ میلیون جلد سند مالکیت روستایی
  • توانمندسازی مددجویان، مانعی در برابر تولید فقر است
  • مشخصات ال۹۰ ایرانی اعلام شد + عکس
  • آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده/ آماده باش ستاد‌های بحران در ۲ روز آینده
  • ۲۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان بروجرد زیر کشت می‌رود