Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی گفت: هر گونه تغییر قیمت کالا‌ها باید از طریق سازمان حمایت اعلام شود و تا زمانی که این سازمان تغییرات قیمت‌ها را اعلام نکرده است هرگونه افزایش قیمتی، تخلف محسوب می‌شود.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدصادق مفتح در رابطه با افزایش قیمت تایر، روغن موتور، مواد شوینده و سایر کالا‌ها در روز‌های اخیر و میزان نظارت دولت در این‌باره، اظهار داشت: سازمان حمایت بازوی کارشناسی ستاد تنظیم بازار است و شرکت‌های تولید‌کننده در صورت درخواست افزایش قیمت مستندات را به سازمان حمایت ارائه می‌دهند و سازمان حمایت نیز پس از بررسی و آنالیز قیمت‌ها آن را برای بررسی نهایی و تایید در اختیار ستاد تنظیم بازار قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی تأکید کرد: بنابراین سازمان حمایت جایگاه کارشناسی دارد و ستاد تنظیم بازار در نهایت تصمیم می‌گیرد که یک کالایی افزایش قیمت داشته باشد یا خیر.


 هرگونه افزایش قیمت باید از طریق اطلاعیه سازمان حمایت اعلام شود


قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه به عنوان قائم مقام وزیر صمت و وزارتخانه‌ای که نماینده در ستاد تنظیم بازار دارد بفرمایید که آیا با افزایش قیمت کالا‌هایی از قبیل تایر و روغن موتور توسط ستاد تنظیم بازار در روز‌های اخیر موافقت شده است؟ گفت: هرگونه تغییر قیمتی در مورد کالا‌های مختلف باید توسط سازمان حمایت از طریق اطلاعیه یا درج در سامانه ۱۲۴ اعلام شود، بنابراین تا زمانی که سازمان حمایت تغییرات قیمت‌ها را از طریق اطلاعیه اعلام نکرده و یا در سامانه ۱۲۴ ثبت و درج نکرده است به این معناست که فرآیند تصمیم‌گیری در مورد قیمت کالا‌هایی که تولیدکنندگان درخواست افزایش قیمت داده‌اند تکمیل نشده است.

مفتح با بیان اینکه قیمت‌گذاری هر کالایی فرآیند تصمیم‌گیری مخصوص به خود را دارد، اظهار داشت: به طور کلی قیمت تمام کالاها، فارغ از اینکه مربوط به کدام سازمان یا وزارتخانه هستند، از آنجا که سازمان حمایت یک سازمان فراوزارتخانه‌ای است، این سازمان باید تغییرات قیمت آن‌ها را از روش‌هایی که ذکر شد اعلام کند.

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی اظهار داشت: بنابراین سازمان حمایت در مورد تغییرات قیمت چه اطلاعیه بدهد و چه اطلاعیه ندهد ملاک قیمت کالاها، قیمت‌های مندرج در سامانه ۱۲۴ سازمان حمایت است.

وی افزود: بنابراین اگر قیمت جدید کالایی در سامانه ۱۲۴ سازمان حمایت ثبت نشده باشد یعنی در مراجع تصمیم‌گیری قیمت تصویب نشده است.

وی بیان داشت: درباره تغییرات قیمت کالا‌ها در بسیاری موارد ممکن است که سازمان حمایت اطلاعیه صادر نکند، اما در سامانه قیمت‌های جدید را اعلام می‌کند و همکان ملاک واقعی است.


 افزایش قیمت کالا بدون اعلام سازمان حمایت تخلف است


مفتح در پاسخ به این سوال که در رابطه با افزایش قیمت کالا‌هایی مانند تایر، مواد شوینده، روغن موتور و سایر کالا‌ها که سازمان حمایت هیچ گونه مصوبه‌ای در رابطه با افزایش قمیت این کالا‌ها صادر نکرده است، اما قیمت این کالا‌ها در بازار افزایش یافته است، چه باید کرد؟ گفت: هرگونه افزایش قیمتی بدون اعلام اطلاعیه سازمان حمایت در مورد افزایش قیمت تخلف است.

وی در پاسخ به این سوال که شما از تخلف صحبت می‌کنید در حالی که در تمامی بازار این تغییرات قیمت اعمال شده و قیمت تایر خودرو‌ها و روغن موتور افزایش یافته است آیا با توجه به گستردگی این تخلفات امکان برخورد با آن وجود دارد؟ گفت: گستردگی تخلف موجب نمی‌شود که آن تخلف قانونی شود، اگر تخلفی حتی در حد گسترده انجام شود باید با آن برخورد شود.


 مردم گرانی را به سامانه ۱۲۴ اطلاع دهند


وی در پاسخ به این سوال که در حالی که همه واحد‌های صنفی عرضه تایر اتومبیل و روغن موتور و نیز شوینده، قیمت‌ها را گران کرده‌اند و امروز مردم در مقابل این تخلفات چه باید بکنند؟ گفت: پاسخ این سوال ۴۰ سال است که داده شده است، مردم می‌توانند با سامانه ۱۲۴ سازمان حمایت تماس بگیرند و گران فروشی را اعلام کنند تا اقدامات لازم درباره آن انجام شود و موضوع مورد رسیدگی قرار گیرد.


 کالا‌هایی که اخیرا افزایش قیمت داشته‌اند


 طبق اطلاعیه‌ای که تولید‌کنندگان تایر در فضای مجازی منتشر کردند قیمت تایر‌های رادیال از روز ۸ خرداد به میزان ۳۰ درصد افزایش یافت و قیمت تایر‌های بایاس نیز بین ۱۵ تا ۲۵ درصد افزایش یافت.

همچنین در روز‌های اخیر خبری در فضای مجاز منتشر شد مبنی بر اینکه با موافقت سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، قیمت محصولات روانکار موتوری (روغن موتور) به میزان ۲۵ درصد افزایش یافته است.

‌در روز‌های اخیر افزایش قیمت مواد شوینده، تن ماهی، سس مایونز و حتی برخی از برند‌های تولید کننده بیسکویت و پفک نیز از طریق انجمن‌های مربوطه یا فضای مجازی اعلام شده است.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سازمان حمایت ستاد تنظیم بازار افزایش قیمت قائم مقام وزیر صمت ستاد تنظیم بازار سازمان حمایت روز های اخیر سامانه ۱۲۴ تغییرات قیمت قیمت کالا ها افزایش قیمت روغن موتور کالا هایی قیمت تایر قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۱۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی رییس اتحادیه املاک از قیمت اجاره در سال ۱۴۰۳

کیانوش گودرزی درباره وضعیت اجاره در سال جاری توضیح داد.

به گزارش خبرآنلاین، وی در پاسخ به این پرسش که قیمت‌ها در سال ۱۴۰۳ افزایشی است یا کاهشی؟ افزود: ما همیشه یک افزایش قیمتی را خواهیم داشت، اما امیدواریم در سال جدید با یک سیاست درست و آینده‌نگری در حوزه مسکن، شرایط متفاوت شود.

گودرزی تصریح کرد: ببینید، به طور معمول هر ساله ۲۵ درصد نسبت به سال قبل اجاره‌ها افزایش پیدا می‌کند. این موضوعی است که مجلس به دولت اجازه داده است که برحسب موضوعات تورمی ورود پیدا کند و عدد و رقمی اعلام شود.

رییس اتحادیه مشاوران املاک با بیان این‌که تعیین این اعداد و ارقام کار بدی نیست، در همه جای دنیا هم این اتفاق می‌افتد، ولی در ایران بستر آن هنوز فراهم نبوده و ابزار لازم برای این کار مهیا نیست، متذکر شد: پارسال اگر این اتفاق می‌افتاد، می‌توانستیم به مشاوران املاک بگوییم قیمت‌ها را رعایت نکردید، یعنی موضوع قابل رصد و کنترل بود.

گوردزی تصریح کرد: نکته این‌جا است که الان با سامانه خودنویسی که راه افتاده و متعامل آن می‌توانند خودشان قرارداد بنویسند، دیگر رصد و نظارت و کنترلی در سطح جامعه باقی نمی‌ماند. یعنی متعاملین، چه مستاجر و چه موجر، خودشان با هر افزایش قیمتی می‌توانند قرارداد بنویسند.

وی تاکید کرد: اصل موضوع همین‌جاست که دولت در حالی که باید نظارت و کنترل داشته باشد، در واقع با سامانه‌ای که ایجاد کرده، نظارت و کنترل از دست دولت خارج خواهد شد. این سامانه تبعات خاص خود را دارد.

دیگر خبرها

  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • ضرب‌الاجل منطقه آزاد قشم برای ثبت انبارهای کالا
  • مستاجران بخوانند؛ پیش‌بینی تازه از قیمت اجاره در سال ۱۴۰۳
  • احتمال کاهش عرضه لپ تاپ؛ بازار راکد و متقاضی بلاتکلیف است
  • افزایش قیمت‌های اجاره در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد شد؟
  • پیش‌بینی رییس اتحادیه املاک از قیمت اجاره در سال ۱۴۰۳
  • ۱۶ میلیارد یورو تعهد ارزی ایفا نشده در کدام سیاه چاله اقتصادی مخفی بود؟
  • هرگونه افزایش قیمت در حوزه کالا‌های اساسی گرانفروشی است
  • پیاز این‌گونه ۱۵۹۸ درصد گران شد/ تغییر ۱۵۴۰ درصدی قیمت گوشت در ۷ سال گذشته
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور