Web Analytics Made Easy - Statcounter

۱۲ سال پیش قانون ساماندهی پیش‌فروش مسکن در مجلس تصویب شد. درست قبل از تصویب این قانون پروژه‌هایی با عنوان «نگین غرب»، «شفق» ، «مروارید» و غیره به مردم معرفی و پیش‌فروش شد، اما بعد چند سال مردم متوجه شدند هر یک واحد به ۱۵ نفر پیش‌فروش شده است. این آشفتگی باعث شد تا در همان موقع قانون پیش‌فروش مسکن وضع شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همان موقع نیز تمام اموال فرد کلاهبردار مصادره شد و به تصرف سازمان املاک کشور درآمد.

با این حال مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی شهر تهران، معتقد است که این اتفاق مجدد در حال وقوع است و در چند سال اخیر«تعاونی نماها» مجددا با تبلیغات گسترده و فریبنده اقدام به کلاهبرداری در ساخت و پیش فروش مسکن در منطقه ۲۲ تهران دارند.

«خشایار باقرپور» امروز (سه‌شنبه) در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره آگهی‌های پیش‌فروش خانه در منطقه ۲۲ تهران آن هم با متری فقط ۱۴ میلیون تومان به خبرنگار اقتصادی ایرنا، گفت: در ۴ سال اخیر، تعدادی «تعاونی‌نما» ظهور و بروز کردند، یک‌سری معاملات و مبایعه‌نامه‌های کاملاً صوری و عجیب‌وغریب توسط افرادِ غیرِ ذی سمت به‌عنوان فروشنده و حتی نه به‌عنوان نماینده و وکیل قانونی تعاونی منعقد می‌شود.

تعریف پروژه‌های واهی و غیرواقعی در منطقه ۲۲ تهران

به گفته وی، این قراردادها با یک مبایعه‌نامه دستی بدون کد رهگیری، به‌صورت غیررسمی تهیه و روی آن پروژه‌هایی واهی تعریف می‌شود و این در حالی است که روی هیچ‌کدام از این اراضی نیز پروانه ساخت وجود ندارد و عموماً در منطقه ۲۲ تهران هستند.

وی درباره اینکه چرا این پروژه‌های واهی و غیرواقعی در این منطقه از پایتخت تعریف شده است، گفت: یکی از مهم‌ترین محل‌های جولان تعاونی‌ها در منطقه ۲۲ تهران است. علت هم این است که اقبال عمومی مردم برای پیش‌خرید در این منطقه بیشتر است و این منطقه از اساس با ادبیاتِ پیش‌فروش و پذیره‌نویسی پروژه پا گرفته است.

باقرپور ادامه داد: اکنون حداکثر سوءاستفاده از نبود تخصص اقتصادی بین عموم جامعه می‌شود و  با اعداد و ارقام غیرواقعی مسکن کلاهبرداری صورت می‌گیرد.

وی در این باره گفت: درحالی‌که اکنون در منطقه ۲۲ تهران به‌ازای هر یک مترمربع متراژ مفید سهم از جواز ساخت و قیمت زمین زیر ۱۵ میلیون تومان نیست، و هزینه ساخت هم که با عرف منطقه ۲۲ زیر ۱۴ میلیون تمام نمی‌شود، به این رقم اضافه می‌شود، چطور آگهی فروش خانه با متری ۱۴ میلیون داده می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی عمران شهر تهران گفت: مردم  با اعداد و ارقام واقعی هزینه ساخت آشنایی ندارند و با خود می‌گویند درحالی‌که یک واحد به قیمت‌ متری ۴۰ میلیون تومان تا ۵۹ میلیون در منطقه ۲۲ به فروش می‌رود اما پیش فروش خانه متری ۱۴ میلیون تومان آگهی می‌شود. ۲۰۰ میلیون پیش‌پرداخت از خریدار گرفته می‌شود ماهی ده میلیون نیز اقساط خرید خانه. جدیداً نیز گزینه میزان انتخاب مبلغ قسط ماهانه را نیز به قراردادها اضافه کرده‌اند که به‌هیچ‌وجه با منطق جور در نمی‌آید.

باقرپور درباره نوع مشتری گیری این تعاونی نماها نیز گفت: توسل به تبلیغات گسترده در فضای مجازی حتی تبلیغات بیلبوردی دارند. از ترفند حقوقی در فرآیند پذیره‌نویسی استفاده می‌کنند و قراردادها طوری تنظیم می‌شود که فرد خریدار بعد از اطلاع از کلاهبرداری به دلیل عبارات در متون دستش به جایی بند نیست.

وی اضافه کرد: این گروه تا می‌توانند برای خود وجهه و سابقه و رزومه ایجاد می‌کنند؛ مثلاً از محل پول‌های جمع‌آوری‌شده زمین خریداری می‌کنند و به‌عنوان پروژه‌های در حال ساخت به مردم معرفی و برای خود وجاهت تعیین می‌کنند.

شیب تورم بازار مسکن کمتر از سایر بازارهاست

باقرپور گفت: در جایگاه نظارتی و اتحادیه تعاونی‌ها هشدار می‌دهیم که این «تعاونی نماها» کارنامه ساخت ندارند و پیش‌بینی می‌کنیم حجم گسترده‌ای شاکی در آینده برای کلاهبرداری در منطقه ۲۲ تهران در دستگاه قضا به وجود بیاید.

به گفته باقرپور اتحادیه‌های تعاونی‌ها نظارتی دارند و در فرآیند نظارت به مواردی برخوردیم که نیازمند اطلاع‌رسانی عمومی است و با وجود تلاش دولت سیزدهم برای تقویت بخش تعاون تهدیدها و فرصت‌هایی به‌تبع با سوی استفاده از عنوان بخش تعاون وجود دارد.

وی گفت: اکنون شیب تورم بازار مسکن کمتر از سایر بازارهاست که به کاهش قدرت خرید مردم در بخش مسکن و به‌تبع آن یک سری کلاهبرداری‌ها و سوی استفاده‌هایی از این فضا را ایجاد کرده است و ضمن اینکه با کاهش ساخت‌وسازهای واقعی مواجه به دلیل افزایش نهاده‌های ساختمان مواجه هستیم، آگهی‌های فروش ارزان نیز اضافه شده است.

منبع: ایرنا

منبع: فردا

کلیدواژه: پیش فروش خانه منطقه ۲۲ تهران میلیون تومان فروش خانه ۱۴ میلیون تعاونی ها پیش فروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۴۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر راه و شهرسازی: نوسازی بافت فرسوده از سیاست‌های اصلی دولت است / امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در منطقه ۱۷ تهران

 مهرداد بذرپاش با یادآوری این‌که خط راه‌آهن در  منطقه ۱۷ تهران سال‌های گذشته به‌دلیل ایجاد آسایش و امنیت به زیر زمین منتقل شد، اظهار کرد: پس از این اقدام چند موضوع از جمله ایمنی تونل احداث شده، تهویه مناسب تونل، روشنایی کافی تونل و امکان تخلیه سریع مسافران هنگام بحران مورد تاکید قرار گرفت.

وی ادامه داد: بر اساس توافق شرکت راه آهن و شهرداری تهران مقرر شد زمین‌های روی تونل ریلی زیرزمینی برای رفاه حال مردم واگذار شود. در این توافق، شهرداری تهران، مکلف به مناسب‌سازی، ایجاد فضای سبز و احداث پیاده رو شد که هم اکنون بخشی از فضای سبز و پیاده روها برای رفاه حال مردم منطقه ایجاد شده و بخشی از کار باقی مانده است.

بذرپاش با اشاره به این‌که اختلاف نظرهایی در خصوص زمین‌های روی این تونل ریلی زیرزمینی وجود دارد، توضیح داد:  در خصوص حریم‌هایی مسیر راه آهن باید تصمیم گیری شود، در حریم ۱۷ متری، ایمنی الزامی است و باید حفظ شود و در حریم ۳۰ متری برخی مناطق نیاز است تسهیل‌گری‌هایی انجام شود.

وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی برای حریم بعد از ۱۷ متر در محدوده ۳۰ متری به دولت ارائه شده که در کمیسیون زیربنایی دولت به تصویب رسیده است. منتظر تایید هیأت وزیران هستیم که با تصویب پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی گشایش خوبی برای ساکنان مسیر ریلی منطقه ۱۷ اتفاق می‌افتد.

بذرپاش ادامه داد: در صورت تصویب هیئت وزیران، محدوده ۳۰ متری از حریم ۱۷ متری ریلی که اکثراً نیز بافت فرسوده است امکان نوسازی را پیدا می‌کنند. این حریم‌ها با رعایت حقوقی که باید به دولت و راه آهن پرداخت شود آزادسازی می‌شوند و مجوز ساخت و ساز خواهند یافت.

وی با تاکید بر اینکه نوسازی بافت فرسوده سیاست‌های اصلی دولت است، توضیح داد: ۱۳ هزار پلاک در منطقه ۱۷ تهران و در محدوده تونل ریلی وجود دارد که به عنوان پلاک فرسوده هستند و در صورت موافقت هیئت دولت با امکان ساخت و ساز، بافت فرسوده منطقه نوسازی می‌شود.

بذرپاش گفت: با آزادسازی ۱۳ هزار پلاک فرسوده حریم ۳۰ متری تونل ریلی منطقه ۱۷ تهران امکان ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی فراهم می شود که گشایش خوبی برای شهر تهران خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • فیلم| دزدی با آگهی اجاره خانه ؛ ماجرا چیست؟
  • دزدی با آگهی اجاره خانه ؛ ماجرا چیست؟
  • با ۵۰۰ میلیون تومان در کجای تهران می‌توان خانه رهن کرد؟
  • قیمت خانه در جنت آباد تهران امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • حواله خودروی جانبازان هم‌قیمت خانه در نیاوران
  • آزاد سازی ۱۳هزار پلاک فرسوده حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران
  •  ساخت ۳۰ هزار مسکن در حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران
  • وزیر راه و شهرسازی: نوسازی بافت فرسوده از سیاست‌های اصلی دولت است / امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در منطقه ۱۷ تهران
  • قیمت جالب خانه‌های شرق تهران/ با ۳ میلیارد تومان خانه بخرید + جدول قیمت
  • امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران