Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: موضوع بیماری های غیرواگیر، سالمندی، جمعیت و سلامت دهان و دندان، از جمله اولویت های حوزه بهداشت است که دانشگاه ها باید در این مسیر بیشتر تلاش کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ کمال حیدری، در همایش معاونین اجرایی معاونت بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، بیان کرد: باید توجه کنیم که دشمن از هر طرفی در پی ضربه زدن به ما است و اخیراً نیز ابعاد اقتصادی را اهرم فشار قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین نقش معاونین اجرایی به عنوان افرادی که مدیریت اقتصادی مجموعه شأن را برعهده دارند، بسیار مهم است. در حوزه وزارت بهداشت نیز همواره با کمبود منابع مالی مواجه بوده ایم، لذا، مدیریت اقتصادی در این حوزه از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی اظهار کرد: حدود دو سال با کرونا درگیر بودیم و مدیریت این بیماری منجر شد که بسیاری از اقدامات ما کمرنگ شود که باید هرچه زودتر به آنها بپردازیم.

حیدری گفت: اگر بخواهیم به اهداف سلامت دست پیدا کنیم، باید سرمایه گذاری کافی و مؤثری در این حوزه داشته باشیم و از طرف دیگر فرآیندها نیز باید اصلاح شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه بیان کرد: استان‌ها و شهرستان‌ها پتانسیل‌ها و توانمندی‌های مختلفی دارند و برگزاری اینگونه جلسات کمک می‌کند که ایده‌ها و نظرات همه شنیده شود.

وی ضمن تاکید بر استفاده صحیح از منابع مالی، خطاب به دانشگاه‌ها گفت: در ساخت و ساز پروژه‌های حوزه سلامت باید حساسیت بیشتری داشته باشید و بر کار پیمانکاران حتماً نظارت کنید.

حیدری ضمن تاکید بر پیشگیری از بیماری‌ها، بیان کرد: باید اقدامات پیشگیرانه را جدی بگیریم و کمک کنیم مردم کمتر بیمار شوند و یا اینکه بتوانند سلامت شأن را به موقع پایش، کنترل و مراقبت کنند. بنابراین باید در این مسیر گام برداریم و امکانات و شرایط تشخیص و پایش سلامتی را بیش از پیش فراهم کنیم. در این زمینه می‌توان از ظرفیت خیّرین نیز کمک گرفت.

وی گفت: برخی حوزه‌ها مانند بیماری‌های غیرواگیر، سالمندی، جمعیت و بهداشت و سلامت دهان و دندان، از جمله اولویت‌های حوزه بهداشت است که دانشگاه‌ها باید در این مسیر بیشتر تلاش کنند.

حیدری تاکید کرد: مدیران نباید دچار روزمرگی شوند، مدیری موفق است که ساختار را اصلاح کند، از طرف دیگر، یکی از راه‌های مقابله با دشمن، کادر سازی و نیروسازی است. بنابراین باید افرادی در مسئولیت‌های مهم منصوب شوند که عشق به خدمت داشته باشند. ما امانت دار خون شهدا هستیم و برای پاسداشت خون شهدا و پیشبرد اهداف انقلاب، باید نیروی انسانی توانمند را به کار بگیریم.

وی گفت: یکی از ابعاد مهم در حوزه بهداشت، نظارت بر فرآیندها است. اگر نظارت نباشد هیچ اقدامی به درستی پیش نمی‌رود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در پایان عنوان کرد: سعی کنید نشاط و انگیزه را در نیروی انسانی افزایش دهید، این انگیزه فقط با مسائل مالی به وجود نمی‌آید، بلکه احترام و کرامتی که برای آنها قائل می‌شوید، از ارزش والاتری برخوردار است. درست است که هر انسانی برای خدمتی که ارائه می‌دهد، حقوق و مزد دریافت می‌کند، اما این موضوع نباید باعث شود که وجه انسانی و معنوی آنها را از یاد ببرید، قدردان بودن از پرسنل می‌تواند نشاط و انگیزه را در آنها افزایش دهد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: وزارت بهداشت دانشگاه ها بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۴۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی

به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام عین‌اللهی، در پیامی به مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای، تقویت مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای و ایجاد محیط کار ایمن و بهداشتی به عنوان یک حق اساسی در محل کار را چارچوبی برای مقابله با خطرات نوظهور ناشی از تغییرات آب و هوایی برای سلامت کارگران، عنوان کرد.

متن کامل پیام وزیر بهداشت

نهم اردیبهشت ۱۴۰۳ مصادف با ۲۸ آوریل ۲۰۲۴ میلادی، روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای است و سازمان بین المللی کار در یک حرکت جهانی، شعار امسال را "زمان رو به اتمام است؛ در شرایط تغییر اقلیم، هم اکنون از ایمنی و بهداشت حرفه‌ای محیط کار اطمینان حاصل کنیم" اعلام کرده است.

تغییرات الگوهای آب و هوایی، تأثیرات قابل توجهی بر نیروی کار به ویژه ایمنی و سلامت کارگران برجای می‌گذارد و کارگران در مواجهه با سطوح بالاتری از عوامل مخاطره آمیز در محیط کار قرار می‌گیرند؛ این عوامل از جمله افزایش مواجهه با استرس گرمایی، اشعه فرابنفش، آلودگی هوا، مواجهه با مواد شیمیایی، وقوع حوادث بزرگ صنعتی، رویدادهای شدید آب و هوایی و افزایش بیماری‌های منتقله از طریق ناقلین می‌توانند در هر زمان با ایجاد بیماری‌های شناخته شده یا عوارض ناشناخته، سلامتی و ایمنی کارگران را به خطر بیاندازند.

امروزه ۱.۲ میلیارد شغل یا به عبارتی ۴۰ درصد از نیروی کار در جهان به دلیل تخریب محیط زیست در معرض خطر هستند. در فاصله سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ میلادی نیز سالانه ۲۳ میلیون سال عمر کاری به دلیل خطرات مختلف مرتبط با محیط زیست ناشی از فعالیت‌های انسانی یا تشدید آن، از بین رفته است.

کارگران در اغلب موارد اولین کسانی هستند که برای مدت طولانی و با شدت بیشتر در معرض اثرات تغییرات آب و هوایی قرار می‌گیرند و اغلب در معرض شرایطی هستند که عموم مردم می‌توانند از آن اجتناب کنند. بیماری‌های متعددی از جمله بیماری‌های ناشی از تنش‌های گرمایی، سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های تنفسی در کارگران با تغییرات آب و هوایی مرتبط است. بنابراین برای کاهش اثرات مخاطره آمیز و مخرب تغییرات اقلیم بر سلامت نیروی کار، باید اقدام فوری انجام داد.

تقویت مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای و ایجاد محیط کار ایمن و بهداشتی به عنوان یک حق اساسی در محل کار، چارچوبی برای مقابله با خطرات نوظهور ناشی از تغییرات آب و هوایی برای سلامت کارگران فراهم می‌کند.

در همین راستا جمهوری اسلامی ایران نیز همگام با حرکت‌های جهانی با استقرار سازوکارهای ایمنی و بهداشت حرفه‌ای در مجموعه‌های تولیدی دولتی و غیر دولتی برای اجرای مؤثر سیاست‌های ملی و برنامه های بهداشت حرفه‌ای به منظور کنترل عوامل زیان آور و شرایط مخاطره آمیز محیط کار و به حداقل رساندن اثرات تغییر اقلیم بر روی سلامت شاغلین اقدامات قابل توجهی را سامان داده است.

البته این مهم همچنان نیازمند سیاستگذاری مؤثر و کارآمد از طریق شفاف سازی، جلب مشارکت عمومی و افزایش مسئولیت پذیری همه ذی نفعان و شرکای اجتماعی با بهبود قوانین و اجرای آنها می‌باشد تا در سایه صیانت از سرمایه‌های انسانی کشور به عنوان محور توسعه پایدار به اهداف مدنظر رهبری در راستای جهش تولید با مشارکت مردم و رشد اقتصادی در کشور نائل شویم.

اینجانب ضمن تبریک روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای به تمامی همکارانی که این عرصه را برای خدمت به مردم عزیز کشورمان برگزیده اند و تقدیر از تلاش‌ها و زحمات آنان، از درگاه خداوند متعال بهروزی، موفقیت و توفیق روزافزون برای همه عزیزان، همکاران و خدمتگزاران جامعه بهداشت حرفه‌ای را خواستارم.

کد خبر 6091355 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی
  • بهره‌مندی ۱۷۷ هزار البرزی از خدمات رایگان روانشناسی مراکز بهداشت
  • یک فروشگاه زنجیره‌ای در آبادان پلمب شد
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • جوجه ریزی بدون دریافت گواهی بهداشت ‌غیرمجاز است
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • زنگ سلامت در مدارس دامغان به صدا درآمد
  • سه تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان معدوم شد