Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، یک جایگزین مقرون‌به‌صرفه را برای باتری‌های لیتیوم-یونی ارائه کرده‌اند.

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از ساینس دیلی، باتری‌های لیتیوم-یونی در حال حاضر برای تامین انرژی خودروهای الکتریکی ترجیح داده می‌شوند اما این باتری‌ها برای سیستم‌های ذخیره‌سازی انرژی در بلندمدت، بسیار گران هستند و دسترسی به لیتیوم نیز به نوبه خود چالش‌برانگیز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه لیتیوم مزایای زیادی مانند انرژی بالا و ظرفیت ترکیب شدن با منابع انرژی تجدیدپذیر برای پشتیبانی از ذخیره انرژی در سطح شبکه را دارد اما قیمت کربنات لیتیوم در بالاترین حد خود است. علاوه بر این، بسیاری از دولت‌ها به دلیل پیامدهای زیست‌محیطی و احتمال نقض حقوق بشر، در مورد استفاده از معادن لیتیوم مردد هستند.

از آنجا که دولت‌ها و صنایع در سرتاسر جهان مشتاق یافتن گزینه‌های ذخیره‌سازی انرژی برای تامین انرژی پاک هستند، پژوهش جدیدی در "دانشگاه هیوستون"(University of Houston) آمریکا انجام شده است که باتری‌های گوگرد-سولفور را به عنوان یک جایگزین مناسب پیشنهاد می‌کند.

"یان یائو"(Yan Yao)، استاد مهندسی برق و رایانه دانشگاه هیوستون و همکارانش، یک الکترولیت شیشه‌ای ابداع کرده‌اند که آبکاری برگشت‌پذیر سدیم و جداسازی آن را امکان‌پذیر می‌سازد.

یائو گفت: الکترولیت‌های جامد جدید برای باتری‌های سدیم تمام جامد باید کم‌هزینه باشند، به راحتی ساخته شوند و پایداری مکانیکی و شیمیایی باورنکردنی داشته باشند. تا به امروز، هیچ الکترولیت جامد سدیمی نتوانسته است هر چهار مورد از این نیازها را به طور همزمان برآورده کند.

پژوهشگران، نوع جدیدی از الکترولیت شیشه‌ای اکسی‌سولفید را یافته‌اند که می‌تواند همه این نیازها را به طور همزمان برآورده کند. برای ایجاد الکترولیت‌ها در دمای اتاق، از یک فرآیند با انرژی بالا استفاده شد.

"یه ژانگ"(Ye Zhang)، از پژوهشگران این پروژه گفت: شیشه اکسی‌سولفید دارای ریزساختار مشخصی است که در نتیجه ساختار شیشه‌ای کاملا همگن ایجاد می‌شود. الکترولیت جامد در سطح مشترک بین فلز سدیم و الکترولیت، یک اینترفاز را تشکیل می‌دهد که برای آبکاری برگشت‌پذیر و جداسازی سدیم ضروری است.

این موضوع ثابت شده که دستیابی به آبکاری پایدار و جداسازی فلز سدیم با استفاده از الکترولیت سولفید، دشوار است.

ژانگ افزود: راهبردهای طراحی ساختاری و ترکیبی جدید ارائه‌شده در این پژوهش، الگوی جدیدی را برای توسعه باتری‌های سدیمی ایمن، کم‌هزینه، پر انرژی و دارای عمر طولانی ارائه می‌کند.

این پژوهش، در مجله "Nature Communications" به چاپ رسید.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: باتری لیتیوم یونی ، انرژی ، انرژی پاک

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: باتری لیتیوم یونی انرژی انرژی پاک لیتیوم یونی باتری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۲۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صرفه‌جویی ۴۰۰ مگاواتی برق با اصلاح روشنایی معابر

مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت توانیر در خصوص اصلاح روشنایی معابر گفت: برای اصلاح روشنایی معابر، فعالیت‌های خوبی در دو استان کردستان و یزد آغاز شده است که ان‌شاءالله به زودی به نتیجه برسد.

سخنگوی برق ادامه داد: هم‌زمان از ۷ سرمایه گذار در ۷ استان دیگر درخواست سرمایه گذاری آماده کردیم و بخشی از تهران نیز در طرح‌های اصلاح روشنایی معابر قرار دارند.

او در خصوص میزان صرفه جویی برقی که از این محل محقق خواهد شد، گفت: در هر کدام از این استان‌ها مشخص است که چه میزان صرفه جویی با این اقدام محقق می‌شود، اما در مجموع و در تمامی استان‌ها ۳۰۰ تا ۴۰۰ مگاوات کاهش مصرف را از این محل خواهیم داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • ۱۳۰ بازرس آژانس مجاز به حضور در ایران هستند
  • صرفه‌جویی ۳ میلیون تنی آرد و نان با اجرای مناسب طرح هوشمندسازی
  • چرا خرید عمده عطر و ادکلن وارداتی به صرفه تر است؟
  • ساخت نوعی باتری سدیمی که ظرف چند ثانیه شارژ می‌شود
  • آیا از لوله سیاه آهنی برای مصارف کشاورزی می‌توان استفاده کرد؟
  • بی‌نمک زندگی کنید!
  • صرفه‌جویی ۴۰۰ مگاواتی برق با اصلاح روشنایی معابر
  • «خودروی برقی» راه‌حلی بدون جایگزین
  • باتری‌دزد ارومیه به آخر خط رسید
  • رونمایی رسمی از بزرگترین پویش کشور در زمینه انرژی