Web Analytics Made Easy - Statcounter

روسیه فضاپیمای باری جدید خود موسوم به "پروگرس ۸۱"(Progress ۸۱) را ساعتی قبل به سمت ایستگاه فضایی بین‌المللی(ISS) پرتاب کرد.

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از اسپیس، روسیه ساعتی پیش در اولین ماموریت خود به ایستگاه فضایی از زمان حمله به اوکراین، یک ماموریت محموله رباتیک جدید را به سمت این ایستگاه پرتاب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فضاپیمای باری بدون سرنشین "پروگرس ۸۱" بر فراز موشک "سایوز" در ساعت ۰۵:۳۲ به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۴:۰۲ به وقت ایران) از پایگاه بایکونور در قزاقستان پرتاب شد تا ساعاتی دیگر در ساعت ۹:۰۳ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۷:۳۳ به وقت ایران) به ایستگاه فضایی برسد.

"ساندرا جونز" سخنگوی ناسا در حین تفسیر پرتاب زنده این رویداد از مرکز کنترل ماموریت این آژانس در هیوستون گفت: این یک پرتاب کامل از بایکونور بود.

روسیه برخلاف تهاجم به اوکراین، همچنان در برنامه ایستگاه فضایی بین‌المللی(ISS) شریک است، حتی با وجود اینکه "دیمیتری روگوزین" رئیس آن بارها تهدید کرده است که این برنامه را که در آن با ۵ آژانس فضایی مختلف و ۱۵ کشور همکاری می‌کند، ترک خواهد کرد.

روسیه در اواخر ماه مارس و تنها چند هفته پس از حمله به اوکراین در تاریخ ۲۴ فوریه، "مارک ونده‌هی" فضانورد ناسا را طبق برنامه‌ریزی با فضاپیمای "سایوز" به زمین بازگرداند. این فرود به دنبال پرتاب ۳ فضانورد به ایستگاه فضایی به عنوان بخشی از مأموریت‌های "Expedition ۶۶" و " ۶۷ Expedition " بود.

"جونز" گفت: تلویزیون ناسا پوشش عملیاتی همه پرتاب‌های مربوط به ایستگاه فضایی بین‌المللی را فراهم می‌کند تا شفافیت ارائه دهد و به پرسنل پشتیبانی مأموریت اجازه دهد تا آگاهی موقعیتی لازم برای عملکرد ایمن و پایدار ایستگاه فضایی بین‌المللی را حفظ کنند.

"پروگرس ۸۱" در مسیر خود به سمت ایستگاه فضایی دو بار به دور زمین خواهد چرخید و در ساعت ۹:۰۳ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی به انتهای ماژول "Zvezda" ساخت و متعلق به روسیه متصل خواهد شد.

البته لازم به ذکر است که بسیاری از مشارکت‌های فضایی روسیه در پی تهاجم این کشور به اوکراین از هم پاشیده است. به عنوان مثال، موشک‌های "سایوز" دیگر از پایگاه فضایی اروپا در گویان فرانسه پرتاب نمی‌شوند و روسیه فروش موتورهای موشک ساخت روسیه به شرکت‌های آمریکایی را متوقف کرده است. اما همان طور که پرتاب "پروگرس ۸۱" نشان می‌دهد، روسیه همچنان بخشی جدایی ناپذیر از برنامه ایستگاه فضایی است.

"پروگرس ۸۱" بیش از ۲.۵ تن تجیزات و تدارکات را برای خدمه هفت نفره حاضر در ایستگاه فضایی حمل می‌کند که شامل حدود ۱.۵ تن محموله خشک مانند غذا، پوشاک و تجهیزات است و ۶۰۰ کیلوگرم سوخت، ۴۲۰ کیلوگرم آب و ۳۶ کیلوگرم نیتروژن است.

این پرتاب به دنبال خروج یک فضاپیمای باری روسی از ایستگاه فضایی صورت گرفت. "جونز" می‌گوید "پروگرس ۷۹" روز چهارشنبه(۲ ژوئن) همراه با محموله زباله و اقلام غیر ضروری از ایستگاه فضایی خارج شد و با ورود به جو زمین بر فراز اقیانوس آرام سوخت.

"پروگرس ۸۱" در فاصله نسبتاً کوتاهی با یک پرواز باری دیگر دنبال خواهد شد. ماموریت رباتیک "اسپیس‌ایکس" موسوم به "CRS-۲۵" قرار است جمعه آینده(۱۰ ژوئن) به سمت ایستگاه فضایی پرتاب شود.

ضمن اینکه ایستگاه فضایی اخیرا توسط یک فضاپیمای بدون سرنشین دیگر نیز مورد بازدید قرار گرفت. کپسول "استارلاینر" ساخته شرکت "بوئینگ" در این ماموریت، یک پرواز آزمایشی مهم را از ۱۹ تا ۲۵ مه انجام داد. این ماموریت به نام "OFT-۲" احتمالاً آخرین مانع بزرگی بود که شرکت "بوئینگ" باید قبل از تایید گرفتن از ناسا برای حمل فضانوردان به ایستگاه فضایی پشت سر می‌گذاشت.

مقامات بوئینگ و ناسا گفته‌اند که اولین پرواز سرنشین‌دار این کپسول فضایی ممکن است قبل از پایان سال جاری، مشروط بر اینکه تجزیه و تحلیل داده‌های "OFT-۲" هیچ چیز نگران کننده‌ای را نشان ندهد، انجام شود.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: پروگرس 81 ، ایستگاه فضایی بین المللی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: پروگرس 81 ایستگاه فضایی بین المللی ایستگاه فضایی بین المللی سمت ایستگاه فضایی ایستگاه فضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۵۰۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایستگاه فضایی چین آسیب دیده است

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، رسانه‌های دولتی چین پس از دست دادن نسبی نیرو در ایستگاه فضایی تیانگونگ، اعلام کردند، این ایستگاه در اثر برخورد زباله‌های فضایی آسیب دیده و میزان تاثیرپذیری آن در اثر زباله‌های فضایی به مرور افزایش می‌یابد.

فضانوردان ماموریت شنژو۱۷ زمستان امسال دو راهپیمایی فضایی در خارج از ایستگاه فضایی تیانگونگ انجام دادند که آخرین آنها در یکم مارس بود. در آن زمان، رسانه‌های چینی نوشتند که پس از آسیب پنل‌های خورشیدی منبع تغذیه آن آسیب دیده است.

آژانس فضایی سرنشین دار چین نیز روز گذشته با برگزاری یک کنفرانس مطبوعاتی گزارش داد پیاده‌روی‌های فضایی موفقیت آمیز بودند و آژانس قصد دارد در آینده اقدامات بیشتری برای محافظت از ایستگاه در برابر زباله‌های فضایی در مدار انجام دهد.

رسانه ملی چین مشخص نکرده که این زباله‌ها ناشی از برخورد ریزشهاب‌سنگ‌ها یا فعالیت‌های انسانی در فضا هستند. هر دو نوع زباله، تهدیدی برای تیانگونگ و همچنین ایستگاه فضایی بین‌المللی به شمار می‌روند و می‌توانند فعالیت‌های تحقیقاتی فضانوردان را مختل کنند.

فرماندهی دفاع هوافضای آمریکای شمالی (نوراد) (North American Aerospace Defense Command)، به تازگی گزارش داده که بیش از ۴۳ هزار جرم فضایی را تاکنون رصد کرده که بیش از ۷ و ۵۰۰ مورد آن مربوط به ماهواره‌های اینترنتی استارلینک می‌شوند.

این حادثه یک نشانه دیگر از مخاطراتی است که در مسائل فضایی وجود دارد. برخورد‌های فضایی یکی از مشکلات شایع فضاپیما‌ها و ایستگاه‌های فضایی است و می‌تواند به آسیب‌های جدی و حتی نابودی ابزار‌های فضایی منجر شود.

ایستگاه فضایی تیانگونگ یک پروژه بزرگ و حیاتی برای چین است که برای تحقیقات علمی و فناوری فضایی استفاده می‌شود و آسیب این ایستگاه ممکن است به توقف تحقیقات و ماموریت‌های آن منجر شود و برنامه‌های فضایی چین را تحت تأثیر قرار دهد.

با توجه به شیوع آسیب‌های فضایی، این حادثه یک بار دیگر تاکید کرد که لازم است برای حفاظت از ایستگاه‌های فضایی و فضاپیما‌ها اقدامات احتیاطی بیشتری انجام شود که شامل توسعه تکنولوژی‌های مبارزه با آسیب‌های فضایی، نظارت دقیق‌تر بر شیوع زباله‌ها در فضا و همچنین همکاری بین کشور‌ها برای حفاظت از فضای مشترک است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فضاپیمای رباتیک چین در روزهای آینده به ماه می‌رود
  • دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود
  • چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد
  • تصویربرداری ۹۵ درصد از اراضی کل کشور توسط ماهواره پارس
  • زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد
  • آزمایش‌های قبل عملیات تاریخی «استارلاینر» با موفقیت اجرا شد
  • ایستگاه فضایی چین آسیب دیده است
  • فضانوردان چینی به ایستگاه فضایی رسیدند
  • فضانوردان چینی به اقامتگاهشان در فضا رسیدند
  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟