Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-04@03:58:47 GMT

راجع به قهوه قارچ چه می‌دانید؟

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۶۰۸۴۳

راجع به قهوه قارچ چه می‌دانید؟

فرارو- اخیرا قهوه قارچ به یک نوشیدنی دارویی محبوب تبدیل شده است که از طیف گسترده گونه‌های قارچ مانند چاگا، ریشی، یال شیر و کوردیسپ ساخته می‌شود که دارای فواید زیادی هستند. این قارچ‌ها به عنوان غذا‌های کاربردی طبقه بندی می‌شوند که از طریق ترکیبات طبیعی خاصی که در آن‌ها وجود دارد، سلامتی را ارتقا می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اگرچه قارچ‌ها از مدت‌ها پیش به‌ویژه در کشور‌های آسیایی مورد استفاده دارویی قرار می‌گرفتند، افزودن آن‌ها به قهوه پدیده جدیدی است که هر روز بر محبوبیتش افزوده می‌گردد.
به گزارش فرارو، در تهیه قهوه قارچ، معمولا عصاره قارچ به قهوه اضافه می‌شود. برخی از برند‌ها از یک نوع قارچ در تولید این نوع قهوه استفاده می‌کنند، در حالی که برخی دیگر چند گونه قارچ را با هم ترکیب می‌کنند. طعم نوشیدنی جدید به‌طور شگفت‌آوری شبیه قهوه معمولی است.

انواع قهوه قارچ


انواع مختلفی از قارچ‌های دارویی برای تهیه قهوه قارچ استفاده می‌شود که محبوب‌ترین آن‌ها عبارتند از:
ریشی
چاگا
یال شیر
کوردیسپ
بخش میوه قارچ‌ها جدا شده، خشک و پس از تبدیل شدن به پودر به دانه‌های قهوه فوری، دانه‌های قهوه برشته شده یا قهوه کیسه‌ای اضافه می‌گردد.

فواید قهوه قارچ
قهوه قارچ نسبت به قهوه معمولی حالت اسیدی و کافئین کمتری دارد که نوشیدن و تحمل آن را برای برخی افراد آسان‌تر می‌کند. از آنجا که عصاره قارچ پودرشده به قهوه اضافه می‌شود، سطح کافئین رقیق شده و این امر می‌تواند به برخی افراد کمک کند تا وابستگی خود را به کافئین کم کنند یا اثراتی که کافئین می‌تواند داشته باشد، مانند احساس عصبانیت یا تحریک بیش از حد را کاهش دهد.

کافئین خود یک محرک طبیعی است که می‌تواند انرژی و عملکرد ورزشی را در صورت مصرف قبل از تمرین افزایش دهد. علاوه بر این تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف کافئین می‌تواند به افزایش چربی سوزی در طول تمرین کمک کرده، متابولیسم را افزایش دهد و برای سوزاندن چربی حتی ساعت‌ها بعد از ورزش موثر باقی بماند. همچنین ممکن است متوجه شوید که می‌توانید در حین استفاده از کافئین برای مدت طولانی‌تری تمرین کنید و ممکن است تمرینات شما آسان‌تر به نظر برسد.

اگر باردار یا دارای شرایط پزشکی خاص مانند فشار خون بالا، رفلاکس اسید یا حساسیت به کافئین هستید، قبل از نوشیدن قهوه قارچ یا هر نوشیدنی حاوی کافئین با یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنید.

علاوه بر این موارد، قارچ‌ها سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند ویتامین‌های گروه B، ویتامین D، سلنیوم، مس، پتاسیم و فسفر هستند. آن‌ها حاوی موادی مانند پلی ساکارید‌ها هستند که اثرات ضد التهابی و ضد سرطانی دارند.
در حالی که باید تحقیقات بیشتری در مورد قارچ‌های دارویی انجام شود، مطالعات امیدوارکننده زیادی وجود دارد که به قارچ‌ها به عنوان تقویت‌کننده سلامت اشاره می‌کنند. قارچ‌های دارویی ممکن است به بهبود کنترل قند خون، دیابت و مدیریت وزن کمک کنند.
برخی از مزایا به انواع قارچ‌های مورد استفاده برای تهیه قهوه بستگی دارد، زیرا هر گونه قارچ دارای تقویت کننده‌های بالقوه منحصر به فردی است. به طور کلی قارچ‌های دارویی به عنوان آداپتوژن‌ها در نظر گرفته می‌شوند؛ گیاهانی که به مبارزه با اثرات استرس کمک می‌کنند.

ریشی


قارچ Reishi برای اثرات بالقوه اش در مقابله با خستگی مورد مطالعه قرار گرفته است. همچنین برای اثرات ضد سرطانی از جمله تقویت واکنش ایمنی، جلوگیری از رشد، تشکیل و گسترش تومور مورد مطالعه قرار گرفته است.
برخی از اثرات قارچ ریشی بر سلامتی به واسطه گروهی از ترکیبات به نام گانودریک اسید است که ساختار شیمیایی مشابه هورمون‌های استروئیدی دارد. بتاگلوکان‌ها همچنین در قارچ ریشی وجود دارند که تصور می‌شود دارای اثرات تنظیم کننده گلوکز و کلسترول هستند.

چاگا


قارچ چاگا یک قارچ دارویی محبوب است که بیش از ۵۰۰ سال است در روسیه، لهستان و منطقه بالتیک، عمدتاً برای درمان سل، بیماری کبد، ورم معده، سرطان دستگاه گوارش، بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت استفاده می‌شود.

به عنوان یک غذای کاربردی، چاگا به دلیل طیف وسیعی از پلی فنول‌ها و فلاونوئید‌ها که آن را به یک آنتی اکسیدان قوی تبدیل می‌کنند مورد توجه قرار می‌گیرد. این قارچ نیز مانند ریشی حاوی بتا گلوکان است که به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی و سرکوب کننده تومور شناخته می‌شود.

یال شیر


یال شیر به طور گسترده در کشور‌های آسیایی برای اهداف تغذیه‌ای و دارویی استفاده می‌شود. این قارچ به دلیل اثرات آنتی بیوتیکی، ضد سرطان، ضد دیابت و ضد خستگی آن مورد تحقیق قرار گرفته است. همچنین تصور می‌شود که به محافظت از قلب، کلیه ها، مغز و بهبود علائم اضطراب و افسردگی کمک می‌کند.

کوردیسپ


کوردیسپ یک قارچ دارویی است که استفاده از آن رواج زیادی دارد و با توجه به توانایی اش در کاهش فشار خون مورد مطالعه قرار گرفته است. علاوه بر این، ترکیبی در قارچ کوردیسپ به نام کوردیسپینوجود دارد که برای فواید بالقوه آن از جمله ضد تومور، تقویت سیستم ایمنی، ضد التهاب، ضد ویروس، ضد لوسمی، ضد سرطان، ضد دیابت، و اثرات ضد چاقی مورد بررسی قرار گرفته است.
در یک مطالعه کوچک در سال ۲۰۱۰ بر روی افراد ۵۰ تا ۷۵ ساله که در مجله پزشکی منتشر شد، به نظر می‌رسید که یک مکمل روزانه کوردیسپ عملکرد ورزشی را افزایش می‌دهد. تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا کوردیسپ می‌تواند عملکرد ورزشی را افزایش دهد، ضروری است.

خطرات احتمالی

برخی قارچ‌ها ممکن است با بعضی دارو‌های درمانی تداخل داشته باشند، بنابراین شرط عقل است که قبل از نوشیدن قهوه قارچ با پزشک خود مشورت کنید.
افرادی که دارو‌های دیابت مصرف می‌کنند شاید نیاز باشد از نوشیدن قهوه قارچ کوردیسپ اجتناب کنند، زیرا تداخل آن هها با هم ممکن است باعث کاهش شدید سطح قند خون (هیپوگلیسمی) شود.

قارچ ریشی ممکن است به عنوان رقیق کننده خون عمل کرده و به سادگی منجر به کبودی یا خونریزی بینی شود. اگر پیش‌تر از دارو‌های رقیق کننده خون استفاده می‌کنید، این قارچ می‌تواند موجب تشدید چنین اثری گردد.
علاوه بر این قارچ‌ها می‌توانند باعث مشکلات گوارشی در برخی افراد شوند. قارچ چاگا به ویژه، سرشار از اگزالات است که می‌تواند بروز سنگ کلیه را افزایش دهد. اگر در کلیه‌ها یا گوارش خود مشکل دارید، بهتر است قبل از مصرف قهوه قارچ با پزشک خود صحبت کنید.

طرز تهیه قهوه قارچ‌


می‌توانید قهوه قارچ را به همان روشی که قهوه معمولی خود را درست می‌کنید، تهیه کنید. اگر انواع فوری آن را خریداری کنید، به سادگی پودر قهوه را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید. انواع دیگر را می‌توان در دستگاه‌های قهوه دم کرد.

همچنین می‌توانید از قهوه قارچ برای تهیه نوشیدنی‌های سازگار با سایر غذا‌های دارویی و کاربردی مانند ماکا، کلاژن یا زردچوبه استفاده کنید. آن را با خامه یا شیر نارگیل، دارچین یا هر ادویه‌ای که دوست دارید مخلوط کنید، شاید هم دوست داشته باشید با مقداری عسل یا شربت افرا برای یک لاته خوشمزه ترکیبش کنید.


قارچ‌های دارویی می‌توانند طیف وسیعی از فواید را برای سلامتی به همراه داشته باشند. مصرف آن‌ها به شکل قهوه راهی خوشمزه برای بهره مندی از این فواید ایجاد می‌کند. برای برخی افراد استفاده از قهوه قارچی که کافئین کمتری دارد ممکن است برای قطع یا کاهش مصرف کافئین مفید باشد.

تحقیقات در مورد قارچ‌های دارویی ادامه دارد و همه مزایای بالقوه آن‌ها هنوز اثبات نشده است. اگر مشکلات گوارشی یا کلیوی دارید یا دارو‌هایی مصرف می‌کنید که ممکن است با قارچ تداخل داشته باشند، با یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی صحبت کنید.

منبع: verywellfit

منبع: فرارو

کلیدواژه: طرز تهیه قارچ گیاهان دارویی قهوه قهوه قارچ قارچ های دارویی برخی افراد افزایش دهد قهوه قارچ تهیه قهوه قارچ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۰۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قهوه یا چای؟ همون همیشگی!

باریستایی در صفحه‌اش با صاحبان مشاغل مختلف که برای خوردن قهوه به کافه می‌روند شوخی می‌کند و بازدید‌های میلیونی می‌گیرد. پربازدیدترین پست او «انتقام از کارمند بانک» است که ۲۲.۸ میلیون بازدید داشته. گذشته از وجه طنز و سرگرمی محتوا‌هایی که درباره کافه و قهوه خوردن تولید می‌شود؛ خودِ رواج قهوه و پرطرفدارشدن دوباره این نوشیدنی پدیده قابل بررسی است. نوشیدنی‌ای که در دوران صفویه تا عهد ناصری محبوبِ ایرانیان بود و در قهوه‌خانه‌ها -که مکانی برای جمع‌شدن طبقات مختلف مردم بود- سرو می‌شد.

به گزارش فرهیختگان، ۱۴۸ میلیون دلار، میزان واردات قهوه ایران در سال ۱۴۰۲ است که به گفته گمرک ۷۵ درصد افزایش داشته است. علی زعفری نایب‌رئیس اتحادیه کافی‌شاپ‌داران تهران می‌گوید در ۳ سال اخیر ۱۵۰۰ مجوز برای انواع مختلف قهوه‌فروشی‌ها در تهران صادر شده. این آمار‌ها از بزرگ‌شدن بازار قهوه در سال‌های اخیر خبر می‌دهد.

رد بزرگ شدن بازار قهوه را می‌توان از سبک زندگی شهری هم گرفت. جایی که حالا در بسیاری از خانه‌ها قهوه‌ساز برقی و عصاره‌گیر به یک وسیله رایچ تبدیل شده، دکه‌های خیابانی اسپرسو و لته می‌فروشند، کافه‌هایی که انواع قهوه را باترکیب‌های مختلف سرو می‌کنند. رئیس انجمن قهوه ایران درباره افزایش عرضه و به طبع آن رواج قهوه در ایران می‌گوید: «در سال‌های گذشته تجهیزات مربوط به قهوه در ایران زیاد نبود و قهوه‌های فرآوری‌شده اغلب وارداتی بود. وقتی تولید و فرآوری قهوه بومی و در داخل کشور انجام شد، به همان نسبت هم عرضه آن زیاد شد، به طوری که در حال حاضر در خیلی از دکه‌ها اسپرسو هم سرو می‌شود. قهوه دیگر کالای لوکس نیست، چرا که در قیمت‌های مختلف ارائه می‌شود.»

در حقیقت آنچه دارد اتفاق می‌افتد بیشترشدن قهوه‌خور‌ها و عرضه‌کنندگان قهوه است. از طرفی جوان‌تر‌ها بخشی از فراغت‌شان را در کافه‌ها می‌گذراند و افرادی که در طول روز مشغول کار هستند برای سرحال شدن قهوه می‌خورند. از طرف دیگر واردات قهوه و تجهیزات مربوط به آن با افزایش تقاضا بیشتر شده است. حسام ربیعی، رئیس انجمن قهوه ایران می‌گوید: «نسل جوان از قهوه استقبال کردند و به نوعی سنت و شاید تعصب نسل گذشته نسبت به چای شکسته شده و دهه هفتاد و هشتادی‌ها بیشتر قهوه‌خور هستند.»

بیش از یک قرن پیش در ایران هنوز قهوه قجری از سکه نیفتاده بود. تا اواسط دوره ناصری چای گیاهی بود که در چین و هند یافت می‌شد و در میان اشراف قاجار رواج داشت. از اواسط دوره ناصری تا ۱۲۵۰ شمسی مصرف چای در ایران زیاد شد و جای قهوه را گرفت؛ طوری که «مورتیمر دوراند» انگلیسی در سفرنامه‌اش می‌نویسد: «ایرانیان خیلی چای می‌نوشند و چای را واقعاً خیلی شیرین مصرف می‌کنند». طرفه آن‌که تا دوره سلطنت مظفرالدین‌شاه چای در ایران کشت نمی‌شد و چای ایرانی‌ها وارداتی بود.

اولین‌بار «محمدخان قاجار قوانلو»، کنسول ایران در هند به‌خاطر شباهت آب‌وهوای مزارع چای هند با گیلان تصمیم به کشت چای در ایران گرفت. او در یادداشتی می‌نویسد: «می‌روم دنبال چای... ان‌شاءالله کسان دیگری هم در فکر رفع احتیاج سایر کالا‌ها باشند. علی‌التحقیق مبلغ ۱۰ کرور تومان [معادل ۵ میلیون تومان؛ هر کرور معادل ۵۰۰ هزار]برای خرید چای هر ساله از ایران خارج می‌شود. اگر همین مبلغ در مملکت بماند شاید جلوگیری از پریشانی و فقر و فاقه مملکت بکند».

او با آوردن ۳هزار بوته و مقدار زیادی بذر چای و کاشت آن در لاهیجان و تشویق محلی‌ها به پرورش چای از دربار لقب «کاشف‌السلطنه» گرفت. از زمان کاشف‌السطنه تا امروز را می‌توان به صورت استعاری عصر چای در ایران دانست، اما با توجه به تغییرات سبک زندگی شهرنشینان و رونق‌گرفتن بازار قهوه‌ها و قهوه‌ساز‌ها احتمالا دوران قهوه بار دیگر دارد شروع می‌شود و قهوه جای خود را بین نوشیدنی‌های محبوب ایرانی‌ها باز می‌کند.

دیگر خبرها

  • هشدار اورژانس ؛ این قارچ‌های خطرناک را مصرف نکنید
  • خودداری از مصرف خودسرانه هرگونه قارچ خود رو در طبیعت
  • اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت
  • اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت + جزئیات
  • فوت‌وفن پخت املت قهوه‌خانه‌های دربند
  • (ویدئو) فوت‌وفن پخت املت به سبک قهوه‌خانه‌های دربند
  • اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت!
  • قهوه یا چای؟ همون همیشگی!
  • مراقب «کلاهک‌های مرگ» باشید
  • نخستین واحد پرورش قارچ صنعتی در جوین خراسان رضوی افتتاح شد