Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، دولت سیزدهم برای گذر از مشکلات، ‌ جلوگیری از رانت و فساد و کوچک‌تر شدن سفره مردم اقداماتی را در دستور کار قرار داده است که نخستین گام آن با اصلاح تخصیص ارز ترجیحی برداشته شد.

به‌این‌ترتیب در نیمه دوم اردیبهشت‌ماه سال جاری آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهوری در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با مردم اعلام کرد که تیم اقتصادی دولت پس از بررسی‌های دقیق و کارشناسانه قصد دارد ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف و به‌جای آن به دهک‌های اول تا سوم ۴۰۰ هزار تومان و به دهک‌های چهارم تا نهم ۳۰۰ هزار تومان پرداخت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یارانه‌های کمک معیشتی در همان شب به‌حساب سرپرستان خانوار واریز شد و از ۲۲ اردیبهشت‌ماه قیمت جدید کالاهای اساسی مانند تخم مرغ، روغن خوراکی، لبنیات و مرغ اعلام شد که برای جلوگیری از هرگونه مشکلی تزریق این کالاها در بازار به‌وفور انجام شد.

از هفته‌ها قبل که مباحثی مبنی بر حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی مطرح شد برخی از تولیدکنندگان و بخش‌های تولیدی اقدام به گران کردن محصولات خود یا کاهش عرضه آن در بازار کردند تا بتوانند از وضعیت موجود سودی به جیب خود بزنند.

نخستین کالایی که عرضه آن به بازار کاهش پیدا کرد و این روند به‌گونه‌ای پیش رفت که سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در اقدامی حداکثر قیمت مصرف‌کننده انواع ماکارونی رشته‌ای ساده با لحاظ مالیات بر ارزش‌افزوده ۵۰۰ گرمی از ۶ هزار و ۳۰۰ تومان به ۱۷ هزار تومان، ۷۰۰ گرمی از هشت هزار و ۶۰۰ تومان به ۲۴ هزار تومان و هزار گرمی از ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان به ۳۴ هزار تومان افزایش داد اما این پایان ماجرا نبود.

شرکت خاصی از تولیدکنندگان ماکارونی خواستار افزایش قیمت‌ها بیش از مصوبه اعلام شده بود به همین دلیل همچنان عرضه این محصول را افزایش نداد درحالی‌که برخی از بسته‌بندی‌های عرضه‌شده تاریخ تولید سال ۱۴۰۰ را بر خود داشتند اما به قیمت روز به فروش می‌رسیدند اما این بار دولت مانع افزایش نرخ‌ها شد.

البته این بخش تنها متخلف بازار ملتهب نبود بلکه بخشی دیگر نیز به این مسیر پیوستند تا از آب گل‌آلود ماهی خود را بگیرند، به همین دلیل شاهد افزایش نرخ نوشیدنی‌ها و لوازم بهداشتی کودکان که حتی ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت نمی‌کردند، نیز بودیم.

با اقدامات صورت‌گرفته و افزایش بازرسی‌ها، تخلفات مورد شناسایی قرار گرفت و بر اساس اعلام سازمان تعزیرات حکومتی یک شرکت تولید ماکارونی به علت گران‌فروشی بالغ بر ۳۸۰ میلیارد تومان و یک شرکت تولید نوشیدنی نیز ۱۶ میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان جریمه و یک شرکت تولید لوازم بهداشتی کودکان شامل پوشک بچه به پرداخت ۲۱۰ میلیارد تومان جریمه محکوم شدند و همچنین موارد متعددی از احتکار و امتناع عرضه محصولات نیز احکامی را دریافت کردند.

البته در روزهای اخیر کالاهایی که از روغن خوراکی، تخم‌مرغ، مرغ در تولیدات خود استفاده می‌کنند اقدام به افزایش قیمت فروش خود کرده‌اند که در این زمینه نیز با نظارت دقیق باید برخوردهای قانونی انجام شود زیرا رئیس‌جمهوری برای اقدامات اقتصادی از مردم همراهی خواسته است و نباید عده‌ای با سودجویی اعتماد دولت و ملت را از یکدیگر سلب کنند.

یکی از راه‌های جلوگیری از این تخلفات و افزایش اعتماد مردم جهت بازرسی و دقت نظر در اجرای برنامه‌های اقتصادی اعلام اسامی تولیدکنندگان متخلف است تا از تکرار این‌گونه تخلفات که مردم را متضرر می‌کند، جلوگیری شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آبله میمونی متروپل آبادان مهدی صباغی قیام 15 خرداد محمود دعایی دولت سیزدهم تخلفات التهاب بازار آبله میمونی متروپل آبادان مهدی صباغی قیام 15 خرداد محمود دعایی هزار تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۲۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد

اکبر یاوری در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به افزایش دما و رسیدن محصول به انبوه، قیمت میوه های نوبرانه طی یک ماه اخیر ۶۰ درصد کاهش یافته است.

او قیمت هرکیلو گوجه سبز را ۱۰۰ تا ۳۵۰ هزارتومان، توت فرنگی ۷۰ تا ۱۲۰ هزارتومان، ملون ۸ تا ۱۲ هزارتومان، جانا ۱۰ تا ۱۵ هزارتومان، طالبی ۱۰ تا ۱۴ هزارتومان و چغاله بادام ۸۰ تا ۱۵۰ را هزارتومان اعلام کرد و افزود: برمبنای فاکتور رسمی حداکثر با احتساب ۳۵ درصد سود در خرده فروشی ها باید عرضه شود.

یاوری ادامه داد: قیمت گوجه سبز در ابتدای فصل یک‌میلیون تومان بود که با افزایش عرضه روند کاهشی به خود گرفته است و پیش بینی می شود که با افزایش عرضه تا پایان اردیبهشت، بازار به ثبات برسد.

رئیس اتحادیه بارفروشان از توزیع روزانه ۱۵۰ تن گوجه سبز، ۲۰۰تن توت فرنگی، ۳۰۰ تن طالبی و جانا و ۴۰۰ تا ۵۰۰ تن هندوانه در میدان مرکزی خبر داد.

او گفت: قیمت صیفی جات نظیر هندوانه، ملون و جانا توجیه اقتصادی برای کشاورز ندارد چراکه کمتر از ۱۰ هزارتومان از تولیدکننده خریداری می شود که جوابگوی هزینه های تولید نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد
  • عربستان قیمت نفت را برای آسیایی‌ها در ژوئن افزایش می‌دهد
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • قصه دو زار و ده شاهی کرایه تاکسی‌ها به تاریخ پیوست
  • ممنوعیت خرید و فروش اراضی شهرک‌های صنعتی قبل از اخذ پایان‌کار
  • بلیط سینما بی‌سروصدا گران شد
  • ممنوعیت هرگونه خرید و فروش اراضی شهرک‌های صنعتی
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!