Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-02@04:18:31 GMT

چرا نمی‌توانم لاغر شوم؟

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۷۵۱۲۵

چرا نمی‌توانم لاغر شوم؟

همشهری آنلاین - یکتا فراهانی: با وجود اینکه این روزها شاهد اطلاع رسانی‌های متنوعی در فضاهای مجازی و رسانه‌ها در مورد فواید برخورداری از تغذیه صحیح و پرهیز  از اضافه وزن هستیم؛ اما هنوز هم افراد زیادی همچنان در این زمینه مشکل دارند. یعنی همیشه به دنبال رژیم‌های  لاغری می‌گردند که بدون هیچ زحمتی و در کوتاه‌ترین زمان ممکن آنها را به وزن ایده‌آل‌شان برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داشتن شناخت و آگاهی لازم  

برای بسیاری از ما پیش آمده که  به دلایل مختلف مجبور شده‌ایم  برای مدتی  تحت رژیم غذایی خاصی قرار بگیریم. شاید قرار گرفتن در چنین شرایطی ابتدا برای ما جالب و قابل تحمل باشد و فکر می‌کنیم حتما می‌توانیم از پس آن برآییم. ولی معمولا  بعد از مدتی خسته شده و نیمه‌کاره آن را رها کرده‌ایم.

اما در این شرایط به جای تغییر شیوه و امتحان راه‌های مختلف دیگر باید آگاهی لازم و شناخت کافی از تغییر سبک غذایی و شرایط جدید رژیم غذایی خود با اطلاع شویم  و ببینیم چرا نمی‌توانیم یک رژیم رابه اندازه لازم  ادامه دهیم.  

انتخاب رژیم غذایی درست

برای انتخاب درست رژیم غذایی باید از اصولی پیروی کنیم  که به تدریج و به مرور نتیجه می‌دهند. بنابراین نباید به توصیه‌های دوستان یا دستورات اینترنی اطمینان داشته باشیم  و حتما باید به متخصص مراجعه کنیم.

دکتر پیام فرحبخش،   پزشک، متخصص تغذیه بالینی  و رژیم درمانی در مورد انتخاب درست رژیم غذایی می‌گوید : « انتخاب رژیم معمولا به سبک زندگی ما برمی‌گردد. مثلا در زندگی پر مشغله امروزی بسیاری افراد  حتی وقت ندارند به غذا خوردن خود توجه کنند و به اصطلاح هر چیزی پیدا کنند می‌خورند تا سیر شوند؛ در صورتی که انتخاب غذاهای چرب، شور یا حاوی افزودنی‌های غیر مجاز خوراکی و انواع فست‌فودها  برای رفع گرسنگی در طولانی مدت، مشکلات زیادی به دنبال خواهد داشت و سلامت افراد  را به خطر می‌اندازد. فرموش نکنیم تغذیه نقش مهمی در سلامت جسم و روان فرد دارد. بنابراین نباید نسبت به آن بی توجه بود.»

البته انتخاب نوع تغذیه به جنسیت، سن یا شرایط جسمی و روحی افراد مرتبط است و نمی‌توان یک نوع رژیم خاص را برای همه تجویز کرد.

داشتن انگیزه و اراده لازم برای شروع  رژیم غذایی

به گفته فرحبخش، معمولا افراد با نقصی در سلامت یا ظاهر فیزیکی خود تصمیم می‌گیرند از  رژیم ‌غذایی خاصی پیروی کنند. با توجه به اینکه  چاقی یا لاغری بیش از حد در ظاهر افراد تاثیرگذار است؛  معمولا دیگران هم به خود اجازه می‌دهند در مورد آن اظهار نظر کنند. گاهی هم  افراد به همدیگر  توصیه می کنند که چون نسبت به قبل اضافه وزن زیادی پیدا  کرده، رژیم بگیرد و وزن کم کند.

خودسرانه رژیم نگیرید

این متخصص تغذیه می‌گوید نخستین گام برای شروع  هرگونه رژیمی مراجعه به پزشک متخصص است. پزشک  نیز با بررسی آزمایش‌های لازم و شرایط فرد به او رژیم غذایی خاصی را توصیه می کند تا بدنش در طول رژیم با  مشکل و کمبودی   مواجه نشود.

این متخصص تغذیه می‌گوید عده‌ای فکر می‌کنند با نخوردن یا کم خوردن می‌توانند  به وزن دلخواه خود برسند. البته ممکن است با چنین روشی فرد بتواند وزن کم کند؛ ولی در بسیاری موارد باعث می شود فرد دچار مشکلات و عوارض غیر قابل جبرانی شود و  سال ها او را درگیربیماری کند.

بنابراین استفاده از نظریه‌های مختلف در اینترنت مانند لاغری در چند روز، کاهش وزن فقط با خوردن یک ماده غذایی یا انواع رژیم‌هایی که پایه و اساس علمی ندارند یا  تبعیت از دستور تغذیه و رژیم  دیگران نمی توان به نتیجه مطلوبی رسید.

توجه داشته باشیم  بدن  ما در هر شرایطی به گروه‌های مختلف و  همه مواد غذایی احتیاج دارد و فقط میزان دریافت آنهاست که باید با توصیه پزشک و با توجه به شرایط یا مشکلات جسمی هر فرد مشخص و توسط متخصص در مورد آن تصمیم گرفته شود.

کاهش وزن با سرعت  ملایم

فرحبخش می‌گوید کاهش وزن باید به تدریج انجام شود و نباید بدن را با کم خوری شدید و کاهش وزن سریع مواجه کرد. چون در پیش گرفتن چنین روش‌هایی نه تنها به جسم آسیب می‌زنند؛ بلکه معمولا فرد  به سرعت هم به وزن قبل خود و شاید بیش ازآن هم برگردد.

البته متخصصان هم  به جای  توصیه یک برنامه سفت و سخت و از پیش تعیین شده برای افراد باید ابتدا مشکل اصلی آنها و همچنین الگوی تغذیه خانوادگی آنها را مورد بررسی قرار دهند.  مهم‌تر از آن  باید ببینند چه چیزی باعث بروز مشکل اضافه وزن  در آنها  شده است. بعد از آن توجه به  شرایط جسمی و روحی فرد هم  موضوع بسیار مهم  دیگری است  که باید بررسی شود. در واقع متخصصان باید متناسب با فرهنگ غذایی و سبک زندگی مراجعان برای آنها  رژیم قابل اجرایی را در نظر بگیرند.

توجه به سن و سال و شرایطی که فرد در آن قرار دارد  نیز موضوع مهم دیگریاست  که باید مد نظر قرار گیرد. مثلا  دوره  نوجوانی دوره بسیار مهمی است و بدن برای رشد کافی به مواد غذایی خاصی نیاز دارد. مثلا  برای نوجوانی که دچار اضافه وزن شده نباید به یکباره دریافت بسیاری از مواد غذایی لازم برای رشد را قطع  کرد.

تنوع در انتخاب مواد غذایی

به گفته این متخصص تغذیه گاهی پزشکان برنامه غذایی خاص و محدودی را برای مراجعان در نظر می‌گیرند که امکان تهیه همیشگی آن وجود ندارد. ضمن اینکه صرفه اقتصادی هم ندارد.  

مثلا برای شخصی که تا به حال آووکادو یا کره بادام زمینی نخورده نباید چنین چیزهایی یا مواد غذایی دور از ذهن دیگری  که در فرهنگ تغذیه ای او هم جایی ندارد تجویز کرد. اما می‌توان جایگزین‌هایی را برای آنها در نظر گرفت. چون در این صورت، فرد نمی‌تواند از چنین  رژیمی به مدت طولانی تبعیت کند و همچنین به  پزشک خود نیز احساس  اعتماد داشته باشد. در واقع هماهنگی  با فرهنگ افراد برای  عملی کردن رژیم  غذایی موضوع بسیار مهمی است که باید در نظر گرفته شود.

در واقع پزشکان  باید به مراجعان خود آزادی عمل بیشتری بدهند و آنها را محدود به استفاده از یک نوع  خاص از مواد غذیی نکنند.

 پذیرش روانی

فرحبخش می‌گوید یکی از نکات مهم دیگر در رژیم‌های غذایی این است که شخص  بتواند از لحاظ روانی آن را قبول داشته باشد و بپذیرد که می‌تواند به نتیجه دلخواه برسد. در غیر این صورت، افراد  تبدیل به رژیم‌گیران قهاری می‌شوند و بدون اینکه به نتیجه رسیده باشند، انواع رژیم‌های غذایی را امتحان کرده و با روش‌های زیادی هم آشنا شده‌اند. اما به هیچ کدام از آنها پایبند نبوده و بیش از چند روز آنها را امتحان نکرده‌اند.   

برای راحت‌تر و عملی‌تر کردن رژیم‌های کاهش وزن؛ پزشک حتی باید به نوع  زندگی، ساعات کاری و امکان عملی بودن رژیم غذایی افراد هم توجه داشته باشد.

مثلا  از توصیه  مصرف مواد غذایی که امکان استفاده آنها در محل کار  وجود ندارد خودداری کند و برای آنها جایگزین های دیگری را در نظر بگیرد که تهیه آنها آن قدر سخت نباشد که فرد خیلی زود آن را رها کند. به این ترتیب یکی از عوامل موثر در موفقیت رژیم‌های غذایی عملی بودن آنهاست.  

توجه به چنین مواردی  از سوی متخصصان  باعث میشود فرد علاقه  و امکان بیشتری برای  اجرا کردن رژیم غذایی خود  داشته باشد. چون  همیشه درنظر گرفتن مواردی که شاید کوچک و جزیی به نظر برسند؛ بازدهی بیشتری در بردارند و فرد نیز  مداومت بیشتری  در اجرای آنها  به خرج خواهد داد.

در نظر گرفتن این موارد و توجه متقابل پزشک و مراجعه‌کننده به طور همزمان می‌تواند موفقیت بیشتری را برای رژیم‌های کاهش وزن رقم بزند و آنها را  از  هزار تویی که اغلب افراد سال‌ها در آن اسیر شده‌اند رهایی بخشد.  

کد خبر 681702 برچسب‌ها چاقی مواد غذایی رژیم غذایی پزشکی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: چاقی مواد غذایی رژیم غذایی پزشکی متخصص تغذیه مواد غذایی رژیم غذایی غذایی خاصی اضافه وزن کاهش وزن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۵۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکاوی گرایش‌های ضداسرائیلی «نسل z» در آمریکا

خیزش دانشگاه‌های سراسر آمریکا در حمایت از مقاومت فلسطین و مخالفت با لشکرکشی رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح سبب شده است تا بار دیگر این سوال در محافل علمی و رسانه‌ها مطرح شود که چرا نسل جوان یا به عبارت دقیق‌تر «نسل z» برخلاف پدران خود حامی فلسطین بوده و هیچگونه همدلی با اشغالگران قدس ندارد؟ افراد یا نهاد‌های نزدیک به لابی‌های اسرائیل یا همسو با سیاست‌های کاخ سفید سعی دارند تا این تجمعات دانشجویی- خیابانی را ناشی از فریب و انحراف نسل جدید دانسته و خواهان برخورد نیرو‌های امنیتی با حامیان مقاومت شوند.

جامعه‌شناسان آمریکایی شکاف کنونی میان نسل جدید و قدیم آمریکایی‌ها در حمایت از اسرائیل را ناشی از پیامد‌های جنگ عراق- افغانستان، افزایش نفوذ جنبش سیاه پوستان، سیاست‌های افراطی رژیم صهیونیستی، تغییرات جمعیتی و انتشار تصاویر غیرنظامیان فلسطینی در شبکه‌های اجتماعی می‌دانند. در ادامه این یادداشت سعی خواهیم کرد تا با توجه به آخرین تحولات جاری در دانشگاه‌های آمریکا به بررسی گرایش‌های ضداسرائیلی نسل جوان در آمریکا بپردازیم.

امروز یکی از مهم‌ترین جلوه‌های همبستگی نسل جدید آمریکایی‌ها با مردم فلسطین، سلسله تظاهرات و اعتصابات دانشجویی در قلب ایالات متحده است. دانشجویان دانشگاه‌های کلمبیا، براون، امرسون، هاروارد، جرج واشنگتن، نیویورک، فلوریدا، اموری، اوهایو، رایس، ماساچوست، میشگیان، ییل، تگزاس و … همصدا با سایر جامعه آمریکا خواستار توقف نسل کشی در غزه و خودداری رژیم صهیونیستی از لشکرکشی به رفح هستند. در میان افراد شرکت کننده در این تجمعات علاوه بر مسلمانان، عرب- آمریکایی‌ها، سیاه پوستان؛ نسل جوان و سفیدپوست آمریکا نیز دیده می‌شود که برخلاف پدران خود حقیقت را بدون واسطه دنبال کرده و مخالف آپارتاید حاکم در فلسطین اشغالی هستند.

نکته جالب توجه در این تجمعات دانشجویی تکرار موازین و شعار‌های سنتی مانند «فلسطین؛ از نهر تا بحر» است. روی آوردن نسل «زد» در آمریکا به شعار‌های اصلی مقاومت حاصل تجربه و درک آنها از قریب سه دهه شهرک‌سازی‌های غیرقانونی اسرائیل در کرانه باختری، دستگیری بی‌دلیل شهروندان فلسطین و حمله‌های دوره‌ای ارتش رژیم به باریکه غزه بوده است. چنین نسلی اساساً نمی‌تواند هیچ ذهنیتی درباره تلاش‌های ریاکارانه و فریبنده صهیونیست در دهه نود قرن بیستم در مذاکرات صلح اسلو یا مادرید داشته باشد.

جوانانی که از سال ۱۹۹۶ به بعد دیده به جهان گشودند افرادی هستند که واقعیت را نه در میان سخنرانی سیاستمداران بلکه با مشاهده فیلم‌ها و تصاویر مستند در شبکه‌های اجتماعی مانند فیسبوک، ایکس (توییتر سابق) یا تیک تاک دنبال کردند. روزنامه واشنگتن پست در مطلبی به قلم فرانسیس وینال به این موضوع پرداخته است که اساساً چرا نسل جدید در مقایسه با آمریکایی‌های میانسال حامی فلسطین هستند؟

در این مقاله با اشاره به نظرسنجی «YouGov» به این نکته پرداخته می‌شود که جوانان بین ۱۸ الی ۲۹ سال، برخلاف افراد بالای ۶۴ سال بیشتر با مردم فلسطین ابراز همدردی می‌کنند. مشاهده اجساد و پیکر‌های زخمی زنان و کودکان غیرنظامی که از زیر میلیون‌ها تن آوار برداشته می‌شود، موضوعی نیست که جوانان غربی به راحتی بتوانند از آن عبور کنند. در نظر سنجی دیگری شبکه «ان. بی. سی» از مخاطبان خود پرسید که چه احساسی نسبت به اسرائیل دارند و آیا اقدام نظامی رژیم علیه نوار غزه را موجه می‌دانند یا خیر؟ ۶۴ درصد شرکت کنندگان ۶۵ سال به بالا گفتند که احساس مثبتی نسبت به رژیم صهیونیستی دارند؛ در حالی این رقم در میان افراد بین ۱۸ تا ۳۴ سال به رقم ۲۶ درصد در کاهش پیدا می‌کند! علاوه بر این ۴۲ درصد افراد بین ۱۸ تا ۳۴ سال حمله اسرائیل به غزه را محکوم کرده و معتقدند که تل‌آویو اقدامی بیش از اندازه علیه فلسطینی‌ها انجام داده است.

یکی از پایه‌های تغییر ایده‌ها و نظرات نسل جدید در آمریکا، جابه‌جایی مرجعیت اخبار و اطلاع رسانی از رسانه‌های جمعی به شبکه‌های اجتماعی است. پیش از این سرمایه‌داران و دولت‌های بزرگ سعی می‌کردند تا با کنترل مطبوعات و رسانه‌های دیداری- شنیداری کنترل و هدایت افکار عمومی را در اختیار داشته باشند. شبکه‌های اجتماعی، اما با از بین بردن محدودیت‌های «زمان-مکان» و فیلتر‌های معمول بنگاه‌های قدرت و ثروت این فرصت را در اختیار نسل «زد» قرار داده اند تا با مشاهده و شنیدن روایت‌های مختلف، آنچه را که به حقیقت نزدیک‌تر است را انتخاب کنند. براساس نظرسنجی صورت گرفته از سوی موسسه پیو در سال ۲۰۲۳ قریب به ۷۰ درصد آمریکایی‌های بین ۱۸ الی ۲۹ سال برای آگاه شدن اخبار به شبکه‌های اجتماعی روی می‌آورند.

این جوانان که در قلب سرمایه داری با بمباران مصرف گرایی و زیست بی‌هدف محاصره شدند، با درک کوچک‌ترین نشانه‌ای از حقایق جاری در جهان سعی می‌کنند تا آن را پذیرفته و به سایر دوستان خود معرفی نمایند. شاید به همین دلیل قانونگذاران آمریکایی در واکنش به اقبال نسل جدید به شبکه اجتماعی «تیک تاک» به بهانه همکاری اطلاعاتی این کمپانی با دولت چین سعی دارند تا جلوی فعالیت رسمی آن را بگیرند. نمونه بارز شکل گیری این روند جدید همزاد پنداری جنبش «نمی‌توانم نفس بکشم» با فلسطینی‌های ساکن کرانه باختری و نوار غزه است که یکی از نشانه‎‌های درک عمیق نسل جوان آمریکایی نسبت به تحولات روز محسوب می‌شود. در نگاه افراد بین ۱۸ الی ۳۰ سال در آمریکا همانطور که واشنگتن حقوق سیاه پوستان را نادیده می‌گیرد و پلیس شدیدترین برخورد‌ها را با سیاه‌پوستان انجام می‌دهد؛ در فلسطین اشغالی نیز با فلسطینی‌ها مانند افراد «درجه دو» جامعه برخورد می‌شود و رژیم صهیونیستی هیچ ترسی برای زندانی کردن یا کشتن ساکنان بومی این منطقه ندارد.

بهره سخن

هنگامی که رهبر معظم انقلاب در نامه‌های‌شان وجدان‌های بیدار جوانان غربی را خطاب قرار می‌دادند، کمتر کسی فکر می‌کرد که تنها چند سال بعد نوجوانان و جوانان آمریکایی از گروه‌های مختلف یکصدا آزادی فلسطین و رهایی غزه را فریاد بزنند. مقایسه فضای سیاسی معتبرترین دانشگاه‌های جهان با اتمسفر حاکم بر دانشگاه‌های آلمان نازی از سوی نخست رژیم صهیونیستی نشان دهنده میزان قدرت و تاثیرگذاری جوانان آزاده آمریکایی بر سیاست‌های کاخ سفید و فضای سیاسی حاکم بر واشنگتن است. بایدن به خوبی می‌داند که اگر اراده جوانان حامی فلسطین از مرز‌های دانشگاه عبور کرده و راهپیمایی‌های سراسری در آمریکا آغاز شود، سبد رای دموکرات‌ها به شدت آسیب دیده و ممکن است مسیر پیروزی ترامپ هموار گردد.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • محصولات غذایی در اراضی اشغالی فلسطین گران شد
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • بحران گرانی در اسرائیل؛ بنزین 2 دلار شد، مواد غذایی 20 درصد گران شد
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • واکاوی گرایش‌های ضداسرائیلی «نسل z» در آمریکا
  • رژیم تخم مرغ شما را به لاغری سریع می‌رساند
  • با سریع‌ترین روش‌های کاهش وزن آشنا شوید
  • سه منبع گیاهی و فوق‌العاده امگا۳
  • مصرف زیاد غذا‌های ناسالم باعث آسیب دائمی مغز می‌شود!