Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-28@20:41:27 GMT

کارنامه سیاه لیر بین ارزها

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۷۵۱۶۵

کارنامه سیاه لیر بین ارزها

دولت ترکیه ابراز امیدواری کرده که نرخ تورم را تا پایان سال به زیر ۵۰ درصد برساند، با وجود اختلاف بین اردوغان و اقتصاددانان درباره نرخ بهره آیا این تصمیم محقق می‌شود؟

به گزارش مشرق، مقامات دولت ترکیه ابراز امیدواری کردند که بتوانند تورم سرسام‌آور در این کشور را تا پایان امسال به زیر ۵۰ درصد برسانند.

وزیر امور اقتصادی و خزانه‌داری ترکیه اعلام کرد که هدف این کشور و در واقع مهم‌ترین هدفش این است که کاهش تورم باثباتی را در این کشور محقق کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نباتی ابراز امیدواری کرده که آنکارا تا پایان امسال نرخ تورم را به ۴۸ تا ۴۹ درصد کاهش یابد.

بیشتر بخوانید:

سقوط دوباره ارزش لیر

براساس آمارهای منتشر شده در این کشور، ماه گذشته تورم در ترکیه به ۷۳.۵ درصد رسید. قیمت مواد غذایی ۹۱.۶ درصد افزایش داشت که بیشترین رشد در بین کالاها محسوب می‌شد.

نباتی همچنین اعلام کرد که پیش‌بینی می‌شود نرخ تورم در این کشور تا پایان سال ۲۰۲۳ به ۱۹.۹ درصد برسد.

وی یکی از راهکارهای کاهش تورم را اقدام بانک مرکزی برای عدم تغییر نرخ بهره در این کشور عنوان کرد.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور این کشور بارها مخالفت خود را درباره نرخ بهره در این کشور اعلام کرده و مدعی شده که عامل اصلی تورم در ترکیه سیاست‌های نامناسب نرخ بهره است. اظهارات اردوغان برخلاف نظر اکثر اقتصاددان‌ها است. با وجود این اظهارات بانک مرکزی ترکیه نرخ بهره را در محدوده ۱۴ درصد حفظ کرده است.

لیر پول ملی ترکیه هم ارزش خود را در سال گذشته ۴۴ درصد از دست داد و به عنوان بدترین عملکرد ارزی در بین سایر ارزها به حساب می‌آید.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین حادثه متروپل قیمت ارزش لیر ترکیه سقوط ارزش لیر ترکیه ارزش لیر ترکیه خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت تا پایان نرخ بهره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۵۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدهی ابر بدهکاران بانکی؛ بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور

 به گزارش تابناک به نقل از اکوایران، آمار‌ها حاکی از آن است که مجموع تسهیلات غیرجاری ۲۴ بانک در پایان سال ۱۴۰۲ به ۶۴۵ همت رسیده است که در مقایسه با رقم پایه پولی، بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور ارزش دارد.
 

 میزان مطالبات غیرجاری هر یک از بانک‌ها در پایان اسفند ماه ۱۴۰۲ بررسی شده است. در حالت کلی زمانیکه از مدت زمان اتمام قرارداد بیش از دو ماه گذشته باشد و بخشی از تعهدات همچنان تسویه نشده باشد، مطالبات مربوطه بانک در زمره مطالبات غیرجاری قرار می‌گیرد.

بانک‌ها در انتهای هر فصل آمار و جزئیات اطلاعات مربوط به باقی مانده تسهیلات کلان پرداختی خود به اشخاص یا به عبارتی تسهیلات کلان غیرجاری خود را منتشر می‌کنند. در حالت کلی مشاهده می‌شود مجموعا ۶۴۵ همت ارزش تسهیلات کلان غیرجاری شبکه بانکی در پایان اسفند ۱۴۰۲ بوده است که ارزش آن بیش از نصف کل پایه پولی کشور برآورد می‌شود.

شایان ذکر است در این گزارش صرفا آمار مربوط به ۲۴ بانک بررسی شده و موسسه اعتباری ملل و بانک ایران و ونزوئلا به دلایل آماری وارد بررسی‌ها نشده است.

 

سبقت تسهیلات غیرجاری بانک صنعت و معدن از بانک آینده
مشاهده می‌شود بیشترین تسهیلات کلان غیرجاری در پایان سال ۱۴۰۲ متعلق به بانک صنعت و معدن بوده که با رقم ۲۴۰.۴ همت از بانک آینده با ۱۲۵ همت تسهیلات غیرجاری پیشی گرفته است.

در رده سوم نیز بانک صادرات با ۱۰۹ همت تسهیلات غیرجاری در جایگاهی بالاتر از بانک صادرات با ۴۹.۵ همت ارزش تسهیلات سررسید شده بیش از ۲ ماه قرار دارد.

در مقام‌های بعدی نیز بانک ملی، توسعه صادرات، پارسیان و تجارت نیز به ترتیب ارزش تسهیلات غیرجاری خود در پایان سال ۱۴۰۲ را در میان ۲۴ تا ۱۰ همت اعلام کرده‌اند.

مشاهده می‌شود ۱۸ بانک مورد بررسی دیگر نیز کمتر از ۱۰ همت تسهیلات غیرجاری در پایان سال گذشته به ثبت رسانده‌اند که از این میان تسهیلات مورد بررسی نیمی از آن‌ها کمتر از ۲ همت بوده است.

تسهیلات غیرجاری بانک‌ها، خوب یا بد؟
به‌طور کلی تسهیلات غیرجاری می‌تواند منجر به افزایش ریسک انباشته در ترازنامه بانک‌ها شود و یا نقدینگی در دسترس بانک اختلال ایجاد کند، این موضوع ممکن است حتی در برهه‌هایی منجر به توسل به آخرین پناه یعنی بانک مرکزی شود. به همین ترتیب پایین بودن میزان تسهیلات غیرجاری یکی از معیار‌های قضاوت در رابطه با عملکرد بانک‌ها در گزینش مشتریان خوش‌حساب به شمار می‌آید.

باید توجه شود مسئله تسهیلات تکلیفی، تامین مالی طرح‌های دولت و جبران کسری بودجه یکی از دلایل عمده در رابطه با بالا بودن میزان تسهیلات غیرجاری بانک‌های دولتی است. در مقابل برخی از بانک‌ها نیز به دلایلی همچون کج‌گزینی و مخاطره اخلاقی، رانت جویی یا طرح‌های غیر اقتصادی تولیدی متحمل تسهیلات غیرجاری چشمگیری شده‌اند.

دیگر خبرها

  • ستاره پرسپولیس در لیست سیاه اوسمار
  • بدهی ابر بدهکاران بانکی؛ بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور
  • بهره‌برداری از بزرگراه آستارا – آستارا تا پایان تابستان
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: آواربرداری از خرابی 10 ساله زمانبر است/ سیاست های اقتصادی دولت ثمر داده/ کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی بود
  • ۵۶ درصد صادرات زنجان به کشور ترکیه اختصاص دارد
  • بانک مرکزی آرژانتین، نرخ بهره را کاهش داد
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی شده بود
  • بانک مرکزی آرژانتین نرخ بهره را به ۶۰ درصد کاهش داد
  • سیاست بانک ترکیه تغییر نکرد
  • کاهش غیر منتظره نرخ تورم در حوزه پولی یورو /انتظارات بازار و بانک مرکزی اروپا