Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@03:43:29 GMT

منویی از غذا‌های ناشناخته سال ۲۰۵۰

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۹۴۱۹۲

منویی از غذا‌های ناشناخته سال ۲۰۵۰

دانشمندان فهرستی از گیاهان کمتر شناخته شده‌ای را تهیه کرده اند که می‌توانند تا سال ۲۰۵۰ در منوی غذا باشند.

به گزارش فرارو به نقل از بی بی سی، در آینده، می‌توانید با موز دروغین یا میوه درخت پاندانوس صبحانه را میل کنید. جنگ اوکراین خطرات ناشی از تکیه بر تعداد کمی از محصولات تجارت جهانی را برجسته ساخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان باغ گیاه شناسی سلطنتی در کیو لندن با ۹۰ درصد کالری دریافتی تنها از ۱۵ محصول در جستجوی موادی هستند که رژیم غذایی ما را در آینده تضمین می‌کنند.

تغییرات آب و هوایی خطر "شوک‌های غذایی" شدید را افزایش می‌دهند جایی که محصولات زراعی با کاهش همراه بوده و قیمت محصولات اصلی به سرعت در سراسر جهان افزایش می‌یابد.

دکتر "سام پیرینون" پژوهشگر کیو می‌گوید تنوع غذایی که می‌خوریم یکی از راه حل‌ها برای کاهش گرسنگی، رسیدگی به از دست دادن تنوع زیستی و کمک به سازگاری با تغییرات آب و هوایی است.

او می‌گوید:"ما می‌دانیم که هزاران گونه گیاهی خوراکی در سراسر جهان وجود دارند که توسط جمعیت‌های مختلف مصرف می‌شوند و اینجاست که می‌توانیم برخی از راه حل‌ها را برای این چالش‌های جهانی آینده پیدا کنیم".

از بیش از ۷۰۰۰ گیاه خوراکی در سراسر جهان، تنها ۴۱۷ گیاه به طور گسترده رشد می‌کنند و برای مصرف غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در ادامه به گونه‌هایی کم‌تر شناخته شده می‌پردازیم که می‌توانند تا سال ۲۰۵۰ میلادی در منوی غذایی قرار گیرند:

پاندانوس

پاندانوس (Pandanus tectorius) درخت کوچکی است که در نواحی ساحلی از جزایر اقیانوس آرام تا فیلیپین رشد می‌کند. از برگ‌های آن برای طعم دادن به غذا‌های شیرین و خوش طعم در بخش اعظم مناطق جنوب شرقی آسیا استفاده می‌شود در حالی که میوه‌های آناناس مانند آن را می‌توان به صورت خام یا پخته مصرف کرد.

دکتر "مریبل سوتو گومز" پژوهشگر "کیو" می‌گوید این درخت می‌تواند شرایط چالش برانگیز از جمله خشکسالی، باد‌های شدید و نمک فراوان را تحمل کند.

او می‌گوید:"این یک ماده غذایی مقاوم در برابر تغییرات آب و هوایی است که هم چنین خوشمزه نیز می‌باشد. بسیار عالی است که سبد غذایی خود را متنوع کنیم تا غذا‌هایی را در بر گیرند که مغذی هستند و می‌توانند در شرایط چالش برانگیز در سراسر جهان رشد کنند.

او می‌افزاید:"اگر بتوان از پاندانوس به طور پایدار و بدون کاهش منابع برای مردم محلی استفاده کرد باید آن را به طور گسترده تری کاشته و رشد دهیم".

لوبیا

لوبیا‌ها یا حبوبات یکی دیگر از "غذا‌های آینده" هستند چرا که ارزان هستند، سرشار از پروتئین و ویتامین می‌باشند و با طیف وسیعی از محیط‌ها از سواحل اقیانوس گرفته تا دامنه‌های کوه سازگار هستند.

۲۰ هزار گونه حبوبات در جهان وجود دارند، اما ما تنها از تعداد انگشت شماری از آن استفاده می‌کنیم. تصور می‌شود که صد‌ها مورد از حبوبات در حیات وحش وجود دارند که هنوز برای دانشمندان ناشناخته هستند.

لوبیا موراما (Tylosema esculentum) یک غذای اصلی در بخش‌هایی از بوتسوانا، نامیبیا و آفریقای جنوبی است جایی که دانه‌ها را با ذرت می‌جوشانند یا پودر می‌کنند تا فرنی یا نوشیدنی کاکائو مانند درست کنند. همه حبوبات خوراکی نیستند، اما کارشناسان در حال بررسی خواص گونه‌های مختلف هستند تا ببینند کدام یک می‌توانند غذا و مواد مغذی را تامین کنند.

غلات وحشی

غلات که از علف‌ها به دست می‌آیند دارای تنوع بسیار زیادی هستند و با بیش از ۱۰ هزار گونه ظرفیت زیادی برای غذا‌های جدید ارائه می‌دهند.

فونیو (Digitaria exilis) یک غلات مغذی آفریقایی است که برای تهیه کوسکوس، فرنی و نوشیدنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه که به صورت محلی به عنوان محصول کشت می‌شود می‌تواند شرایط خشک را تحمل کند.

موز دروغین
موز دروغین یا کاذب که با عنوان Enset شناخته می‌شود از خویشاوندان نزدیک موز است، اما تنها در بخشی از اتیوپی مصرف می‌شود.

میوه موز مانند این گیاه غیرقابل خوردن است، اما ساقه‌ها و ریشه‌های نشاسته‌ای آن را می‌توان تخمیر کرد و برای تهیه فرنی و نان مورد استفاده کرد.

مطالعات نشان می‌دهند که این محصول موز مانند ظرفیت آن را دارد که بیش از ۱۰۰ میلیون نفر را در جهان در حال گرم شدن تغذیه کند.

منبع:‌ فرارو

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: غذای سالم تنوع زیستی سراسر جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۹۴۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایع‌ترین علت پیوند کبد در ایران

دبیر علمی چهل وپنجمین کنگره سالیانه جامعه جراحان ایران گفت: شایع‌ترین علت نیاز به پیوند کبد در کشور، عارضه کبد چرب است و این مساله کاملا وابسته به شیوه زندگی است.

به گزارش مهر، علی جعفریان افزود: زندگی صنعتی باعث میشود که فعالیت فیزیکی کم شود، رژیم غذایی که نامناسب می‌شود، افراد به طرف چاقی میروند ودر نهایت کبد چرب بروز میکند؛ متاسفانه این اتفاق خیلی سریع جلو میرود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه در دنیا به خصوص کشور‌های غربی و شرق آسیا شایعترین علت کبد چرب، مصرف الکل و ابتلا به بیماری هپاتیت بوده است، افزود: متاسفانه در فهرست بیماران پیوندی کشور که از سال ۱۳۸۰ تا کنون، اولین علت نارسایی کبد و نیاز به پیوند، عارضه کبد چرب ثبت شده است.

فلوشیپ جراحی کبد، مجاری صفراوی و پیوند کبد گفت: درصد مصرف الکل در کشورما خوشبختانه زیاد نیست و حدود دو ونیم درصد مریض‌های ما به علت مصرف الکل پیوند کبد شدند و هپاتیت B و C به واسطه واکسیناسیون و دارو در کشورمان کنترل شده است، اما کبد چرب عارضه شایع و رتبه بالاتری محسوب میشود؛ بیماری‌های خود ایمنی هم مواردی از نیاز به پیوند را شامل میشود که به وراثت بستگی دارد.

دکتر جعفریان با بیان اینکه گاهی ۱۰ تا ۱۵ سال طول می‌کشد که کبد فرد تخریب شود و این روند در هر فرد متفاوت است، افزود: تعداد قابل توجهی از موارد نیاز به پیوند کبد، قابل پیشگیری است؛ رژیم غذایی نا سالم و فعالیت فیزیکی کم، شیوه مناسب زندگی نیست و خطر امراض قلب و عروق و کبد چرب را بالا میبرد که عارضه بسیار بسیار خطرناکی است و روند ایجاد آن مزمن و طولانی خواهد بود.

رییس تیم پیوند کبد بیمارستان امام خمینی تهران با تاکید بر اینکه حدود نیمی از موارد ابتلا به کبد چرب متاسفانه به سمت تخریب بافت کبد و نارسایی آن خواهد رفت، گفت: از این میزان حدود ۱۰ درصد به پیوند کبد منجر می‌شود.

دبیر علمی چهل و پنجمین کنگره سالیانه جامعه جراحان که ۱۷ تا ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می‌شود، افزود: کبد ارگان مقاومی است و شاید سالیان سال به سمت تخریب پیش نرود، ولی فردی که کبد چرب دارد، طی دراز مدت در معرض تخریب کبد است و بالارفتن آنزیم‌های کبدی «علامت مهم و زنگ خطر» برای این بیماری محسوب می‌شود.

این جراح پیوند کبد افزود: بالا رفتن آنزیم‌های کبد و طولانی شدن این وضعیت به سمت عارضه سیروز کبدی پیش میرود، ولی همه این موارد به پیوند نیاز ندارند بلکه حدود ۲۰ درصد موارد سیروز کبدی نیازمند پیوند خواهند شد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با رژیم غذایی و کنترل وزن میتوان این روند را متوقف کرد و حتی سلامت کبد را بازگرداند؛ چاقی در بچه‌ها شایع است و نباید اجازه داد فرزندانمان کم تحرک شوند حتی در یک آپارتمان کوچک هم باید شرایط فعالیت فیزیکی فرزندان را فراهم کنیم.

جعفریان افزود: اگر فرض کنیم از جمعیت ۸۰ میلیونی کشور فقط ۱۰ درصد چاق باشند، چیزی حدود ۸ میلیون نفر خواهد بود و اگر ۱۰ درصد این تعداد کبد چرب داشته باشند و به پیوند برسند، رقمی حدود ۸۰۰ هزار نفر خواهد بود که این رقم خیلی بزرگ است و در مقایسه با تعداد کل یک سال پیوند کبد در ایران که حدود هزار مورد است، رقم بالایی خواهد بود؛ اگر ظرفیت‌های موارد مرگ مغزی را به حداکثر استفاده ممکن برسانیم شاید این رقم به دو هزار مورد پیوند کبد در سال برسد.

فلوشیپ جراحی کبد، مجاری صفراوی و پیوند کبد با تاکید بر اینکه عارضه کبد چرب، دارویی به عنوان درمان اصلی ندارد و دارو‌ها اکنون در قالب مکمل دارویی یا گیاهی است، افزود: شرکت‌های داروسازی در تلاش هستند، ولی هنوز خبری نیست؛ اگر یک شرکت دارویی موفق به تولید داروی موثر و اثربخش برای درمان کبد چرب باشد، سود خوب و رشد اقتصادی چشمگیری دارد. چون دارویی وجود ندارد، مساله تا اطلاع ثانوی بسیار بسیار جدی است.

وی گفت: الان بجز رژیم غذایی، کنترل وزن و تحرک فیزیکی، راه حل دیگری وجود ندارد. هرچه به عنوان دارو در بازار تبلیغ میشود در اصل داروی کبد چرب نیست و اثر درمانی ندارد بلکه داروی مکملی است که شاید به بعضی جهات به کارکرد کبد کمک کند، ولی به هیچ عنوان جلوی ابتلا کبد چرب را نمیگیرد و نقشی درکنترل پیشرفت آن ندارد. درمان کبد چرب در گرو اصلاح فرهنگ خانواده است. کار خوبی که دولت در سال‌های اخیر انجام داده درج برچسب ارزش غذایی و میزان کالری، قند و چربی روی بسته بندی مواد غذایی است. این یک ضابطه خوب است که طی حدود ۸ سال اخیر اجرا می‌شود. گام بعدی از وظایف دولت تخصیص بودجه برای درمان بیماری و انجام پیوند خواهد بود.

جعفریان با بیان اینکه امروزه دارو و تجهیزات پزشکی، چالش مهم در حوزه پزشکی است ابراز نگرانی کرد که یکی از دارو‌های مهم و کاربردی در بخش پیوند «فیبرینوژن» است و متاسفانه از چندین ماه پیش موجود نداریم و این به قیمت جان بیمار تمام میشود، چون اگر یک بیمار مشکل انعقادی داشته باشد و داروی فیبرینوژن در اختیار نداشته باشیم، متاسفانه فوت خواهد کرد؛ داروی فیبرینوژن، جایگزین مناسب و موثری ندارد.

تازه‌های جراحی در رشته‌های مختلف، جراحی عروق، پیوند اعضا، درمان‌های نوین جراحی در ایران و جهان امسال در چهل و پنجمین کنگره جامعه جراحان ایران ۱۷ تا ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ مصادف با چهلمین سالگرد تاسیس جامعه جراحان ایران؛ با حضور جراحان تخصص‌ها و شاخه‌های مختلف مطرح خواهد شد.

دیگر خبرها

  • شایع‌ترین علت پیوند کبد در ایران
  • امنیت غذایی جهان تهدید می شود
  • خودروهای عضلانی جذابی که ناشناخته ماندند، از فورد فالکون کبرا تا کرایسلر والیانت (+عکس)
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام
  • رژیم تخم مرغ شما را به لاغری سریع می‌رساند
  • ببینید | منوی عجیب رستوران وحید شمسایی؛ چه غذایی در منو نیست؟
  • خراسان جنوبی گنجینه ناشناخته سرمایه گذاری /اکسپو سکوی پرتاب توسعه
  • این دو ویتامین برای سلامت قلب مهم هستند
  • زیر آب رفتن شهرهای اسپانیا تا ۲۰۵۰
  • زیر آب رفتن شهرهای اسپانیا تا سال ۲۰۵۰