Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از آستان نیوز، حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد مروی در اولین پیش نشست دومین همایش بین‌المللی امام رضا(ع) و گفتگوی ادیان که با حضور نمایندگان ادیان مختلف در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد، هدف این همایش را حرکت به سوی احیا و تعمیق معنویت، فضیلت‌های اخلاقی و انسانیت در جهان دانست و اظهار کرد: بشر امروز از بی‌اخلاقی، بی‌ایمانی و بی‌خدایی رنج می‌برد و این منحصر به کشورهای جهان سوم یا کشورهای تحت سلطه نیست، بلکه بیش از همه مردم کشورهای غربی که دارای حاکمان سلطه‌گر هستند، از بی اخلاقی و بی ایمانی در رنج‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یکی از مهم‌ترین اقدامات حاکمان مستکبر غربی را از بین بردن مفاهیم واقعی و ارزش‌ها دانست و افزود: کشورهای سلطه‌گر برای اینکه مسیر سلطه خود را هموار سازند؛ ابتدا باید اخلاق، معنویت، خداخواهی و انسانیت را از بین ببرند و این ظلم را ابتدا با ملت خود می‌کنند.

تولیت آستان قدس رضوی افزود: انسان غربی امروز مغلوب تفکر استعماری و سلطه‌گرانه حاکمان خود است، آنان رفاهی نسبی برای مردم خود تأمین می‎کنند، اما در حد یک حیوان انسانیت مردم را تنزل می‌بخشند و توجه آنها را تنها معطوف به جنبه‌های حیوانی انسان و نیازهای مادی می‌کنند تا کار به آنجا می‎رسد که جایگاه انسان به حیوان تقلیل می‌یابد و هم‌نشینی و انس با حیوان به‌عنوان تمدن تلقی می‎شود.

وی به افول ارزش‌های معنوی، اخلاقی و اجتماعی و پسرفت معنویت و انسانیت در غرب اشاره و ابراز کرد: مستکبران غربی ابتدا در کشورهای خودشان انحطاط اخلاقى ایجاد و انسانیت را پامال‌ می‎کنند و سپس این فرهنگ منحط را در دیگر کشورها نیز رواج می‌دهند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی با تأکید بر اینکه قربانی نخست بی‌اخلاقی و بی‌خدایی مردم غرب هستند، اظهار کرد: شیوه استعمارگران غربی آن است که ابتدا ریشه اخلاق و ارزش‎های انسانی را در جوامع مغرب زمین قطع می‌کنند و سپس با تسری آن در میان سایر ملت‌ها نفوذ و سلطه خود را بر جوامع اعمال می‌کنند.

استکبار از هیچ تلاش شیطانی برای اهانت به مقدسات مسلمانان فروگذار نیست

وی با بیان اینکه مستکبران برای ضربه به ارزش‌های اسلامی از هیچ تلاشی فروگذار نیستند، گفت: نمونه این تلاش شیطانی این فیلم مبتذلی است که چند روز پیش در جشنواره‎ای در فرانسه به نمایش درآمد؛ این اقدام بازی است که آمریکایی ها و صهیونیست‌ها برای اهانت به یکی از مقدس ترین مخلوقات خداوند یعنی امام رضا(ع) که برای همه مسلمانان و همه انسان های طالب حق و فضیلت مقدس است؛ به راه انداخته اند.

تولیت آستان قدس رضوی گفت: این فیلم سخیف حتی از نظر هنرمندان غربی نیز هیچ ارزش هنری ندارد اما چون ضد معنویت است و مقدسات را هدف قرار داده، استکبار و جریان صهیونیسم آن را برجسته می‌کند.

وی با بیان اینکه استکبار برای سلطه به جهان و ملت‎ها تنها از نیروی نظامی بهره نمی‌برد، بلکه از ابزار‌های مختلف ازجمله فیلم و به‌اصطلاح ابزار نرم نیز استفاده می‌کند؛ اظهار کرد: جریان استعمار و استکبار چندضلعی و چندبعدی بوده و دارای ابعاد نظامی، سیاسی، رسانه‌ای و غیره است؛ جشنواره‌های غربی از قبیل «کن» و «نوبل» و شعارهایی همچون «حقوق بشر» و تسلیحاتی همچون «بمب اتم» همه ابزار استعماری هستند که استکبار به فراخور موقعیت از آنها استفاده می‎کند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی اظهار کرد: اعطای جوایزی مانند جایزه صلح نوبل به نخست‌وزیر رژیم جعلی و کودک کش اسرائیل وجاهتی برای این جشنواره‌ها باقی نگذاشته و اهداف سیاسی آن‌ها را کاملاً عیان کرده است.

وی گفت: جریان‌های‎ ادیان توحیدی این قدرت و اقتدار را دارند که در برابر مستکبرانی که انسانیت را به مسلخ می‌کشند از اخلاق و ارزش‌های انسانی پاسداری کنند، زیرا حق هستند و می‌خواهند بشر امروز را به سمت فضیلت‌های اخلاقی، معنویت و خداپرستی سوق دهند و قطعاً پروردگار متعال ما را یاری خواهد کرد.

تولیت آستان قدس رضوی افزود: نباید مرعوب قدرت رسانه‌ای غرب شد و از آن وحشت کرد؛ اگرچه امکانات رسانه‌ای جریان توحیدی با جریان استکباری قابل قیاس نیست اما اگر به راه خود ایمان داشته باشیم و راهمان را برحق بدانیم از نصرت الهی بهره‌مند هستیم و آن‌ها با همه قدرت و اقتدار ظاهری‌شان از این قدرت منحصربه‌فرد بی‌بهره هستند.

وی در ادامه به مناظرات و گفتگوهای امام رضا(ع) با علمای ادیان مختلف اشاره و تصریح کرد: نفوذ مکتب‎هاى التقاطى و افکار الحادی با دخالت خلافت‌های غاصب به حوزه مسلمین از دوران امام باقر(ع) و امام صادق(ع) آغاز شد و اوج آن در دوران امام رضا(ع) بود و آن حضرت در برابر این انحرافات ایستادند و از اسلام خالص و ناب حفاظت کردند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی با اشاره به هدف مأمون از برگزاری جلسات مناظره، افزود: مأمون صاحبان فکر و ادیان مختلف را به طوس دعوت می‌کرد نه برای آن‌که دلباخته کرسی‎های آزاداندیشی و مناظره بود، او امید داشت بتواند در این مباحثات علی بن موسی‌الرضا(ع) را مغلوب این دانشمندان و صاحبان ادیان کند و از این طریق شأن و منزلت ایشان را در نزد مردم بکاهد؛ اما حضرت ثامن‌الحجج(ع) این تهدید دشمن را تبدیل به فرصت و بهترین استفاده را از آن برای بیان حقایق کردند.

مناظرات از منازعات جلوگیری می‌کند

تولیت آستان قدس رضوی با تأکید بر اینکه در مناظرات فکری و اندیشه‎ای می‌تواند جریان حق رشد، نمو و ظهور و بروز یابد، تصریح کرد: اگر مناظره نباشد جریان حق زمینه رشد و بروز پیدا نمی‌کند؛ ائمه اطهار(ع) با مناظرات خود به ما یاد دادند که باید با ادیان و مکاتب مختلف گفتگو و مناظرات اندیشه‎ای کرد.

وی گفت: اگر مناظرات فکری نباشد جای آن را منازعات خطرناکی خواهد گرفت که اصل دین، معنویت و خداپرستی را از بین می‌برد؛ حضرات معصومین(ع) با مناظرات خود به ما تحمل‌پذیری، سعه‌صدر، دفاع از دین و فضیلت‌های انسانی را آموختند. هرکجا که ما باب گفتگو و مناظرات علمی و تضارب آرا و افکار را مسدود کردیم، سلاح و اسلحه به میدان آمد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی ابراز کرد: اگر سیره ائمه اطهار(ع) در مناظرات و گفتگوها را ادامه می‌دادیم، وهابیت و داعش به وجود نمی‌آمد؛ داعش در بستر آلوده و مزبله منازعات و اختلاف تعصبی و فارغ از گفتگوهای انسانی و علمی به وجود می‌آید و دشمن تلاش می‌کند که این مناظرات تبدیل به منازعات و جنگ مسلحانه شود، یا حداقل بین مسلمانان گفتگو صورت نگیرد و کینه و دعوا و تعصبات حاکم باشد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: امام رضا تولیت آستان قدس رضوی مشهد وهابیت داعش دهه کرامت حجت الاسلام والمسلمین مروی تولیت آستان قدس رضوی امام رضا ع ارزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۹۴۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود معینی پور در اولین جلسه از سلسله نشست‌های اکران، نقد و ایده پردازی تولید فیلم از دیدگاه اندیشه اسلامی که در سالن نمایش معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد تصریح کرد: ایده اصلی اندیشه سینما عمومی کردن اندیشه و تحلیل‌های اندیشه‌ای و دانایی است.

وی با بیان اینکه فیلم تولید روایت می‌کند، داستان می‌سازد و جهان خلق می‌کند و در افکار عمومی و جامعه تأثیرگذار است افزود: اساتیدی که در حوزه علوم انسانی اسلامی و اجتماعی فعالیت دارند، اگر نتوانند جهانی خلق کنند و فضای ذهنی و داشته‌های علمی خودشان را برای دیگران و جامعه بیان کنند زبان الکنی خواهند داشت و با دیگران نمی‌توانند گفتگو کنند.

عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) اضافه کرد: کما اینکه اگر نتوانند چیزی که دیگران ساخته‌اند از یک جهان جدید را ببینند و تحلیل و بررسی و نقد انجام دهند، کر و کور خواهند بود.

وی بیان داشت: پس مجبوریم کسانی که در حوزه علوم انسانی اسلامی فعالیت دارند و تجربیاتی در تخصص خود کسب کرده‌اند را با عرصه فیلم و سینما آشنا کنیم و هم اینکه انگاره‌های اساتید درباره فیلم را ارائه بدهیم.

معینی پور اظهار داشت: اگر کسی بخواهد به صورت تخصصی به نقدها بپردازد، باید به نقدهایی که نوشته شده مراجعه کند اما ما در سینما اندیشه از منظر اندیشه‌ای در حوزه تخصصی خودمان و با یک رویکرد علمی – اندیشه‌ای به فیلم‌ها نگاه می‌کنیم.

وی با بیان اینکه فیلم جهان خلق شده کسی است که آن فیلم را ساخته و این جهان باید آسیب شناسی شود گفت: چارچوبی که بر اساس آن می‌بایست به این فیلم‌ها نگاه کرد رمزگانی دارد که شامل رمزگان فنی و سرگرمی و تکنیکی و تلفیقی از فرم و محتوا می‌شود.

معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی عنوان داشت: اصحاب اندیشه و علم در حوزه فرهنگی باید به زبان عوام و تولید تصویر از اندیشه‌هایشان توجه کرده و ارائه آنها را یاد بگیرند که یکی از ضعف‌های جدی جریانات حوزوی و علوم انسانی اسلامی در ایران است که بلد نیستند اندیشه‌شان را به تصویر بکشند.

وی تصریح کرد: ما در انتقال اندیشه و مضامین دینی بلد نیستیم آنها را به تصویر بکشیم و از معضلات اصلی محسوب می‌شود و فرم‌های محدود – روش‌های گفتگوی محدود – تعامل با عرف بسیار محدود و هم اینکه بلد نیستیم با دیگران چگونه به تفاهم برسیم و خوب بشنویم.

معینی پور یکی از مزیت‌هایی که عالمان دینی در گذشته داشته‌اند را تعامل و ترابط با عموم مردم دانست و گفت: یکی از مظاهر مدرنیته و یکی از خواسته‌های مدرنیته که درباره ما اعمال شده این است که روز به روز از عرف جامعه و فضای عمومی جامعه فاصله گرفته‌ایم و تبدیل به یک طبقه شده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: طبقه فکر و اندیشه و طبقه علم و این تعامل در سینما اندیشه شکل خواهد گرفت و اندیشه و تحلیل‌های اندیشه‌ای و دانایی در حوزه سینما عمومی خواهد شد.

در ابتدای این نشست نیز، حمید بایرامی دبیر علمی این نشست نیز با بیان اینکه سینما در دنیای امروز، به عنوان یک وسیله‌ی قدرتمند برای انتقال اندیشه‌ها، ارزش‌ها و دیدگاه‌ها به جوامع مختلف شناخته می‌شود گفت: از طرفی، فیلم‌های ساخته شده در جوامع غربی، با تمرکز بر موضوعات مختلف، تأثیرات عمیقی بر باور و ناخودآگاه جوانان و نسل‌های جدید گذاشته و می‌گذارد.

وی افزود: خلائی که در نظام جمهوری اسلامی ایران وجود دارد این است، با اینکه صاحبنظران و اندیشمندان اسلامی در برهه‌ای با استفاده از ابزارهایی که قابلیت انتقال اندیشه را داشته توانسته‌اند این امر را محقق کنند و پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) از جمله این انتقال اندیشه‌هاست اما با اینکه ابزارهای انتقال اندیشه به جامعه و مردم با گذشت زمان به لحاظ کمی و کیفی پیشرفت روزافزونی داشته ولی به نظر می‌رسد، اندیشه‌های ناب انقلاب و نظام جمهوری اسلامی به خوبی به جامعه و مردم منتقل نمی‌شود.

دبیر علمی سلسله نشست‌های سینما اندیشه گفت: ما در این برنامه‌ها در صدد هستیم با استفاده از توان علمی اساتیدی که در تخصص خودشان از جمله صاحبنظران و اندیشمندان محسوب می‌شوند، استفاده کنیم و تا حدودی به این خلاء و مساله موجود در کشور بپردازیم.

کد خبر 6089777 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد
  • کشف قبرستان باستانی در محل ساخت نیروگاه
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارند
  • ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود
  • ضبط مناظرات انتخاباتی نامزد‌های راه یافته به دور دوم انتخابات در شهرستان کرمانشاه
  • خیزش جنبش اصیل دانشجویی در آمریکا
  • بسیاری از بحران‌ها نتیجه رویکرد سلطه‌طلبانه غرب است
  • بحران‌های اخیر نتیجه سیاست‌های سلطه‌طلبانه غرب بوده است
  • بسیاری از بحران‌های اخیر نتیجه سیاست‌های سلطه‌طلبانه غرب و ناتو بوده است
  • امیر سرتیپ آشتیانی: بسیاری از بحران‌های اخیر نتیجه سیاست‌های سلطه‌طلبانه غرب و ناتو بوده است