Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت‌الله خاتمی گفت: قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را با هماهنگی اسرائیل و گزارش غلط مدیرکل آژانس، علیه ایران صادر کردند.

امام جمعه موقت تهران در خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران گفت: هدف از این قطعنامه امتیازگیری در مذاکرات است؛ مسئولان ما با این دوستان رژیم صهیونیستی در ارائه اطلاعات خیلی بخیل باشند چراکه بسیاری از بازرسان آژانس چشم آمریکا و اسرائیل هستند که مراکز هسته ای ما را می‌زنند و دانشمندان هسته‌ای را ترور می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی چهارشنبه پیش به علت «ناتوانی در توضیح وجود آثار اورانیوم در سه مکان اعلام‌نشده»، قطعنامه‌ای را علیه جمهوری اسلامی ایران صادر کرد.

صدور قطعنامه شورای حکام، با پیشنهاد آمریکا و سه کشور اروپایی انگلستان، فرانسه و آلمان به جریان افتاد؛ این قطعنامه با رأی موافق ۳۰ عضو، رأی مخالف روسیه و چین و رأی ممتنع هند، پاکستان و لیبی به تصویب رسید؛ شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ۳۵ عضو دارد.

این قطعنامه پس از آن صادر شد که بر اساس گزارش رسانه‌ها، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در آخرین گزارش خود اعلام کرد اورانیوم غنی‌ شده ایران به ۱۸ برابر حد مجاز در برجام رسیده؛ آقای گروسی ادعا کرد که ایران در ارائه پاسخ‌های «معتبر فنی» به سؤال‌های آژانس درباره پیدا شدن مواد هسته‌ای در ایران، در ۳ سال گذشته ناکام بوده است.

خبرنگار وال‌استریت ژورنال نوشته در گزارش آژانس آمده از زمانی که این نهاد بین المللی ذرات اورانیوم با منشأ انسانی را در سه سایت پیدا کرده، به ایران فرصت داده تا درباره وجود این مواد توضیح دهد.

این در حالی است که مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در هفته گذشته و پیش از صدور قطعنامه، به سرزمین‌های اشغالی سفر کرده بود.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران پس از صدور این قطعنامه علیه جمهوری اسلامی، از اینکه «یک رژیم نامشروع از یک نهاد بین‌المللی بهره‌برداری کرده و حیثیت آن را زیر سؤال برده است» ، ابراز تأسف کرد.

آقای اسلامی گفت تمام تعهدات برجام مغایر با ضوابط آژانس است؛ چرا پذیرفتیم و خودمان را محدود کردیم؟ فقط برای رد اتهامات اما حسن نیت و حسن ظن ما مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

او اعلام کردکه باقیمانده حسن نیت خود را هم با برچیدن تعدادی از دوربین‌های ثبت‌کننده محدودیت‌ها که حدود ۱۸ تا بود، جمع کردیم؛ مابقی هم ظرف امشب جمع می‌شود. مرکز جابر بن حیان را هر سه ماه بازدید می‌کردند، پرونده آنجا را بستند و امروز دوباره درباره آنجا ادعا مطرح می‌کنند.

حج را گران نکنید

خطیب نماز جمعه این هفته تهران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: گران کردن حج توجیهی ندارد؛ دلیلی ندارد برای تبلیغ ۶۰ دلار یا ۶۰ ریال پول بگیرند.

آیت الله خاتمی گفت: حاکمان سعودی هم باید بدانند مکه و مدینه برای همه مسلمین است. سعودی‌ها باید امکانات رفاهی را فراهم کنند و جان همه زوار به ویژه ایرانیان برای ما مهم است.

پس از توقف دو ساله اعزام زائران حج واجب به عربستان به علت شیوع کرونا، امسال حدود ۳۹ هزار و ۶۴۰ زائر از ایران به عربستان سفر می‌کنند.

در هفته‌های گذشته، عربستان سعودی اعلام کرد هزینه سفر حج بالا رفته و مالیات بر ارزش افزوده ۱۵ درصد افزایش پیدا کرده است.

یکی از رسانه های داخلی نوشته که زائران حج تمتع امسال علاوه بر مبالغ پرداختی در سال‌های گذشته، از حدود ۶ میلیون و ۸۰۰ تا ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دیگر باید پرداخت کنند؛ به گفته این رسانه هزینه سفر حج تمتع از ۳۷ میلیون به ۴۵ میلیون تومان افزایش می‌یابد.

به گفته رئیس سازمان حج و زیارت، زائرانی که امسال در اولویت اعزام هستند، سال ۹۹ حدود ۳۵ میلیون تومان و بخشی از آنها ۲۵ میلیون تومان را واریز کرده‌اند که خرید ارز برای آنها همان سال انجام شد.

آقای حسینی گفت شاید آخرین حج ارزان همین امسال باشد که با دلار ۹ هزار تومانی انجام می‌شود. قطعاً قیمت حج با توجه به نوسان ارز در سال‌های آینده بالاتر خواهد رفت.

منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: نماز جمعه تهران ، آیت الله خاتمی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: نماز جمعه تهران آیت الله خاتمی آژانس بین المللی انرژی اتمی مدیرکل آژانس شورای حکام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۹۵۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبرگزاری کره شمالی جلوتر از مسئولان ایران

با وجود اینکه خبرگزاری رسمی دولت کره شمالی چهارشنبه گذشته از سفر وزیر تجارت بین المللی این کشور به ایران خبر داد اما تاکنون هیچ مقام مسوول ایرانی هیچ توضیحی درباره این سفر نداده است.

به گزارش عصرایران، خبرگزاری رسمی دولت کره شمالی روز چهارشنبه گذشته (۵ اردیبهشت) خبر داد هیات اقتصادی به ریاست یک وزیر این کشور (وزیر تجارت بین المللی) پیونگ یانگ را به مقصد تهران ترک کرد. این اتفاق نادری بود که در عرصه اطلاع‌رسانی کره شمالی رخ می‌داد.

خبرگزاری دولت کره شمالی، اولین رسانه‌ای بود که خبر سفر وزیر را اعلام کرد. بعد از آن هم خبرگزاری رویترز آن را در قالب گزارش خبری، منتشر کرد. در گام بعدی هم خبرگزاری‌ها و رسانه‌های جهان و ایران آن را بازنشر کردند. این خبر با ارزشی بود. کره شمالی کشور منزوی است و با همسایگان و کشورهای جهان، رفت و آمد سطح بالا و گسترده‌ای ندارد.

روابط نزدیک تجاری و اقتصادی کره شمالی به چین و روسیه محدود می‌شود. در جهان هم دوستان کره شمالی علاوه بر روسیه و چین محدود می‌شود به بلاروس، کوبا و ایران و احتمالا چند کشور دیگر.

سفر مقامات کره شمالی به ایران هم اتفاقی کم‌رخداد است. بعد از انقلاب ۵۷ تاکنون، هیچ کدام از رهبران کره شمالی به ایران سفر نکرده اند. تنها یک بار نخست وزیر کره شمالی به ایران آمد (سال ۹۱ نشست سران کشورهای عضوعدم تعهد).

آخرین باری که یک وزیر کره شمالی به ایران آمد مربوط به ۵ سال یعنی سال ۹۷ قبل است. وزیر خارجه کره شمالی در سفر به تهران با روحانی رئیس جمهوری و ظریف وزیر خارجه وقت دیدار و گفتگو داشت. در سه دهه اخیر هیچ وزیر خارجه‌ای از ایران، به کره شمالی سفر نکرده است.

از روز انتشار اولین خبر درباره سفر وزیر کره شمالی به ایران بیش از ۵ روز می‌گذرد اما هیچ خبرگزاری در ایران هیچ خبری دیگری درباره این سفر و این وزیر کره شمالی منتشر نکرده است. اینکه سرنوشت این هیات و این وزیر کره شمالی چه شد؟ به ایران آمد یا نیامد؟ اگر آمد با چه کسی در ایران دیدار داشت؟ هدف از سفر چه بود؟ درباره چه موضوعاتی با مقامات ایران گفتگو کرد؟

اگر نیامد یعنی سفرش لغو شد؟ اگر بله چرا سفر لغو شد؟

به ویژه که وزیر تجارت بین الملل کره شمالی است. قرار است دو کشور تحت تحریم چه چیزی باهم مبادله و خرید و فروش کنند؟ ما قرار است چه چیزی بخریم و چه چیزی می‌توانیم بفروشیم؟ کلا داستان جذاب و مهمی است.

«یون جونگ هو» وزیر روابط اقتصادی خارجی کره شمالی (سمت راست) در عکس آرشیوی در پیونگ یانگ در کنار سفیر روسیه در کره شمالی

هیچ خبرگزاری در ایران از هیچ مقام ایرانی درباره سرنوشت این هیات سوال نکرد. هیچ خبرگزاری در ایران نتوانست از منابع آگاه خود سوال کند و خبری اختصاصی در این باره منتشر کند که این هیات کره شمالی چه شد؟

هیچ مقام مسوولی هم در ایران، در این مدت، احساس مسوولیت نکرد تا به افکار عمومی توضیح دهد آیا این وزیر آمده یا نیامده؟ اگر آمده…

این است وضعیت اطلاع‌رسانی در ایران. خبرگزاری کره شمالی به عنوان بسته‌ترین کشور جهان، خبر سفر وزیرشان به ایران را منتشر می‌کند اما در ایران خودمان، خبری از سرنوشت این سفر و این وزیر نیست. انگار نه انگار. خلاصه اینکه هیچ ارزشی برای مخاطب ایرانی قائل نشدند.

نکته دیگر اینکه، سکوت در برابر اتفاقات با ارزش خبری، آن اتفاق را از بین نمی‌برد بلکه به ابهامات و گمانه زنی‌های اطراف آن رنگ واقعیت می‌دهد.

سکوت در ایران و کره شمالی بعد از انتشار خبر اول سفر وزیر کره شمالی به تهران، به ایران آسیب می‌زند. بزرگترین آسیب این است که گمانه زنی‌ها و احتمالات رسانه‌ها را درباره روابط دو کشور تایید می‌کند.

خبر را اولین بار خبرگزاری کره شمالی اعلام و بعد از آن، رویترز این خبر را در قالب گزارش خبری منتشر کرد. خبر رویترز به صورت گسترده در همه رسانه‌های جهان و ایران بازنشر شد. خبر رویترز احتمالات و گمانه زنی‌هایی را درباره روابط و همکای‌های نظامی مطرح می‌کند که به لحاظ چارچوب افکارعمومی، سکوت دربرابر آن‌ها، یعنی تایید غیرمستقیم و ضمنی.

این رفتارها نه تنها به اعتبار رسانه‌ها و مسوولان ایرانی آسیب می‌زند بلکه ابهام‌ها را تقویت و راه رای برای تولید و تقویت شایعه‌ها و گمانه زنی‌ها باز می‌کند.

بعد از متن

بعد از انتشار متن مشخص شد وزیر تجارت بین المللی کره شمالی دیروز در نمایشگاه صادراتی اکسپو تهران حاضر بوده و از جمله از غرفه سایپا هم بازدید داشته است. این خبر را هم روابط عمومی سایپا اعلام کرده است.

دیگر خبرها

  • «رافائل گروسی» به ایران سفر می کند
  • کمالوندی: گروسی هفته آینده به ایران سفر می‌کند
  • بازگشت واحدهای تعطیل‌شده به چرخه تولید، ادعاست یا واقعیت؟ / باوجود دستور رئیسی، مسئولان از اعلام آمار، فراری هستند
  • خبرگزاری کره شمالی جلوتر از مسئولان ایران
  • نخستین ایالت آمریکا قطعنامه‌‌ای برای آتش‌بس غزه تصویب کرد
  • اطلاعات نادرست چت جی پی تی در اتریش دردسرساز شد
  • اتفاق ناگوار در انتظار تماشاخانه قدیمی سنگلج/ مسئولان شهرداری کجا هستند؟
  • ۸۵ درصد نمایندگان پست با گوشی هوشمند توزیع مرسوله می‌کنند
  • گاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کرد
  • افزایش کتابخانه‌های سیار، نیاز استان ایلام